Odkaz od upratovačky
"zamysleli ste sa niekedy nad tým, že váš čistý riad odkladám tými istými rukami, ktorými drhnem toalety? Prichádzam o piatej, dovtedy máte šancu uložiť si ho sami a uvoľniť tým odkvapávač, ktorý potrebujem umyť" .. Čo si o tomto myslíte? Toto nechala upratovačka pri dreze v kuchynke, podľa mňa maximálne nevhodné. Pracujem v banke.
😂😂 upratovačky runs the world
Baby ja mam 2 prace, cez den som v kancelárii a poobede 2x do tyzdna inde upratujem. Takze clovek potom vidi aj tie veci co sa tyka prace v kancelárii. A topka je ako sa správajú ze ty si iba upratovacka, v skutočnosti zarobim viac ako oni, len chodím mamke pomahat lebo uz nevládze. Ludia su strašne povysenecki, pritom je ta upratovacka nenahraditeľna kedze kto by im umyval riad, 😝
@stastna17 aj ja robím v kancelárii, nikdy som sa nespravala k upratovačke povysenecky. Rada som sa s nimi aj porozprávala 😊. Ale to asi preto, že aj moja mamka robila kedysi upratovačku a nie je to ľahká práca. A možno to aj náš niekedy čaká. Veď dokedy si nas nechajú sedieť na kreslach a robiť tabuľky 😉😊. A máš pravdu niektoré ženy sú strašné...a ani tu šálku si po sebe neporataju...
@mirkava presne, aj moja mamka kedysi robila v kancelárii. Ja rada upratujem robim aj co nemám ja som ten iny pripad, ale chapem aj take co robia iba co maju, v živote by som to nevycitala. Ved keby upratovacku nemali, upratovat by si museli sami. V jednej práci v kancelárii sme každé stvrtkove rano celu prevadku upratovali same, od wc po kuchyňu a nic sa nestalo.
Bohaca ja zasnem, kokos fuj zeny. Ja som na veducej pozicii, ale nikdy by som sa na upratovacku nedivala takto ako vy niektore, ako na spodinu, ved je len upratovacka 😡 si uvedomte vy hlavne, ze bez upratovaciek by ste to robili vy - upratovali po sebe!
Nebyt upratovaciek tak chodime vsade po takom hnoji ze az. Boha paničky...
V zivote by som necakala aby po mne upratovacka spratala riad ci mi umyla stol. To robim x rokov sama. Ona nam vynesie smeti a umyje podlahu.
Pracovala som v banke, vzdy sme si kuchynku upratali. Vlastne každá pracovníčka si po sebe umyje šálku, tanier ci? To je u ženy také automatické. Upratovačka umývala podlahy, záchody, stoly. A ma pravdu s tým co vám odkázala.
@lilke ja som trafena hus? No diky teda, ja zas nemam rada vyjadrovanie stvrta cenova. My mame teraz velmi prijemnu upratovacku, sprava sa ako dama, mam ju velmi rada a kde sa da tam ju chvalime. Lebo pred nou tu bola presne takato drzana, ktora k nam prisla do kanclu, rozdrapila dvere a na plne usta sa spytala, ktora sme nechali osraty zachod. Pritom zachod pouzivaju aj nasi studenti, do kuchynky tiez vojdu obcas studenti si nieco v mikrovlnke zohriat.
Akoze ty by si co povedala osobe, ktora rozdrapi dvere a spyta sa ta, kto osral zachod? Ze ja som to nebola? Je to jednoducho nevhodne spravanie, takto sa to nerobi.
@molare este ra,. Mne to nepride v pohode a vlastne ma to uraza, kedze ja mam zakladne hygienicke aj upratovacie navyky. Ak chce niekto , upratovacka, spravca, atd vychovavat cierne ovce kolektivu, ma to robit slusne. Lebo vulgarnym, ci hrobozrnnym, ci ponizujucim odkazom, klesa na urovem toho, co necha wecko a prepacenim osrate vo stvrtej cenovej. Ked k nam pride profesor, ci iny host, a precita si, ze nema nechat osraty ony, tak sa ja hanbim za imstituciu. V hoteli s 5* , ci v muzeu v zahranici nikde nebudu trapne insitne versovovky o tom ,ze tampon a vlozka patria do kosa. Na to je slusny odkaz, alebo piktogram, a hlavne tam ten kos pri wecku je. Naposlesy, nasu pani upratovacku mam rada, stol ani hrncek mi nwupratuje a nevadi mi to. Moj bordel, moj system.
@zdenka11081983 praveze niektore zeny su take humusacky a castokrat prave tie s dokonale pestovanou vizazou,ale sposoby otrasne.
Autorka - u nas maju upratovacky zakazane upratovat stoly odkedy raz spravili pruser a pozahadzovali papiere co mala kolegyna na stole-vytlacene objednavky,a mne poodlepovali zo stola papieriky s poznamkami co som nechala pred dovolenkou pre zastupujucu kolegynu(chceli poriadne utriet stol ale vratit papieriky kde boli uz nevedeli).odvtedy je v strede kanclu handra a pronto a kazdy si utrie podla potreby..
@medina20 tak u nás zarobí normálne za 37,5 hodín niektorá aj 500 (v hrubom). čiže nie je to úplne normálne a som presvedčená, že v AT zarobí upratovačka na plný úväzok o dosť viac. a ako spomínajú mnohé ženy, ani upratovačka nie je slúžka. ak to nemá v náplni práce, nemá to čo robiť. keby sa napríklad rozbila pri umývaní šálka a ona sa nedopatrením poreže, nebolo by jej to ani uznané ako pracovný úraz, lebo sa toho nemala dotýkať. čiže sa jej vôbec nečudujem.
a teda ak ty máš v rámci svojho čiastočného úväzku v náplni práce aj toto, nech sa páči, plň si svoje pracovné povinnosti. mne by ani svalom navyše nemyklo, keby som mala upratovať, nemám to v náplni a "vrchnosť" sa správa ako banda prasiat a nevedia si po sebe umyť alebo umytý odložiť.
U nas je dohoda taka, ze napriklad my naplnime a pustime umyvacku a ona vylozi. Ale to zalezi od zmluvy samozrejme. Viac ma znechucuje to ze rovnakymi rukami sa dotyka zachoda aj riadu. A teda rovnakymi rukami upratuje zachod aj kuchynku? Aj nase stoly? Wtf? Hadam dodrziava zakladne hygienicke opatrenia kokos....
My sme mali vyslovene "nakazane" mat prazdne stoly. Okrem toho rozne papiere atd mozu obsahovat citlive informacie, udaje, takze je lepsie, ak to nikto cudzi mimo firmu nevuvidi. U nas mali upratovacky kuchynku v naplni prace, ale ludia boli hnusaci a nechavali spinavy riad v dreze, pritom v kazdej kuchyni boli 2 velke umyvacky riadu. Drez bol takmer nonstop plny, ze si clovek nevedel ani napustit vodu do pohara alebo umyt po sebe tu spominanu salku od kavy. Nebol tam na to priestor. To je podla mna uz totalna lenivost a hlupost.
Si veľmi arogantna a povýšenecka.. až sa mi dvíha žalúdok z takých ľudí 🤮
Niektoré paničky zachvilu budú chcieť aby im upratovačka ráno ešte aj kavičku a raňajky nachystala presne načas 🤦
Nechápem prečo sú inak upratovačky tak podceňované, a brané ako chudery. A ešte aj málo zarobia, za v podstate špinavú robotu. Sa uvedomte damičky, že keby nemáte v robote upratovačku, tak tu upratovačku robíte VY!!! Budete si umývať vaše osrane hajzle! Ach bože...
@stastna17 u nás vo firme pani upratovačka riad sprace, ale neviem či je to v jej naplni. Čo sa týka stola, utrie iba okolo papierov, nikdy nám neprehadzuje veci. Ja mám našu pani upratovačku rada, vždy pokecáme ak prídem skorej ako štandardne do práce, lebo práve vtedy upratuje ,,u nás,,. V lete jej nosím sezónne ovocie a zeleninu, lebo teta býva na činžiaku, je už dôchodkyňa. U nás v práci sa k nej nikto nespráva povýšenecky.. Pani je súčasťou firmy, nie je externistka. Vždy jej podakujem, keď mi utrie stôl, alebo povysáva.

Autorka zamyslela si sa vôbec nad tým, či by si to robila ty, ak by si to nemala v náplni práce????? Sa spamätaj! Riad si mate po sebe umývať a papierov sa upratovačka nemá čo chytať. To je vaša povinnosť si to odpratať.