icon

Odkyslenie organizmu a vaše skúsenosti

bambi2
1. jan 2011

Nenasla som na mk ziadnu temu ohladom odkyslenia organizmu, preto zakladam novu... 🙂
Vcera som sa dostala k jednej knizke, kde som sa vela toho dozvedela o tejto teme. Napr., ze vnutorne prostredie tela ma byt zasadite, co vsetko si sposobujeme prekyslenim a ako lahko je vyliecit sa od kyseliny.... a este to, ze ludske telo je vraj naprogramovane na 130 rokov zivota, od sposobu, ako
clovek so svojim telom zaobchadza, zavisi, ci zostarne v zdravi, alebo ochorie a predcasne umrie.
Takze, som pripravena to vyskusat a pripadne aj zmenit jedalny listok... uvidime, ci to potrvdi svoje ucinky tak ako sa pise v tejto mudrej knizke...
Mate s tym niekto skusenosti??

certica
16. feb 2011

@mariynka tie zemiaky a paradajky sa neodporucaju vdaku solaninu, co je jed.
plati to (koli vysokemu obsahu solaninu) pre: nezrele paradajky a zemiaky bud zelene (vplyv slnka) alebo naklicene (z dovodu skladovania v teple). tam sa potom alkaloid solaninu nachadza nielen v supke a oblasti hluz, ale aj vo vnutri. takze na to treba davat pozor a nekonzumovat kliciace ani zelene plody!

certica
16. feb 2011

a ten solanin si vlastne vytvaraju rastliny ako ochranu proti skodcom

miselka11
16. feb 2011

ahojte dievčata, som štastná, že som nasla tuto temu, velmi ma zaujíma.. viem, že potrebujem odkysliť organizmus a to cim skor tym lepsie.. Idem sa pustit do študovania tejto temy a kuknuť linky..

bambi2
autor
16. feb 2011

@certica ale varene zemiaky by nemali byt problem... varom sa znici ten solanin...

momka
16. feb 2011

@mariynka Kde kupuješ tempeh a seitan? Ja som to doteraz ani nepoznala. 😒

certica
16. feb 2011

@bambi2 ciastocne ano, ale v spominanych pripadoch je koncentracia prilis vysoka na to, aby sa varenim dostatocne odburala

bambi2
autor
16. feb 2011

@certica ja uz mam z toho vsetkeho salat... ti jedni odporucaju, ti druhi nie... najlepsie je asi si urobit podla seba, co komu vyhovuje...

certica
16. feb 2011

@bambi2 jasne, je x-smerov, odporucani, protichodnych info atd. , ako vo vsetkom. kazdy sa rozhoduje podla seba, ved nakoniec ako aj v inych oblastiach zivota. ja si napr. vyberam z kazdeho stylu to, co povazujem za to naj optimalnejsie - takze v podstate mam z toho mix, nieco medzi vita, vege, makrobiotikou a pripustam aj "prehresky". nie som typ, ktory by striktne nieco dodrziaval, zaradoval sa. potrebujem volnost, slobodu, nie aby mi niekto alebo nieco diktoval(o)😀 . a potom dolezite su aj pocity... co mi robi dobre a co nie a to sa clovek od cloveka moze lisit.

misinn
17. feb 2011

@certica suhlasim s tebou ja to tiez tak robim..
ja napriklad co citam vase prispevky tak kazda pisete inak urcite mate kazda iny zdroj odkial cerpate, ja som tiez citala na nete o tom a zas ine veci som sa docitala. nie je to jednotne co mi trocu vadi preto si tiez vyberam podla seba. ked si to tak vezmem podla toho co som zatial precitala tak to pomaly 70% zo 100%stravy nemozem jest lebo toto je skodlive,ine je zas nevhodne,...
keby sme chceli na kazdu potravinu najdeme nieco skodlive a nieco zdrave, preto si myslim ze zanevriet na jednu potravinu uplne by bolo dost nespravodlive.. to aby sme uz pomaly nic nejedli...

bambi2
autor
17. feb 2011

@misinn prave som nad tym dnes rozmyslala ci existuje este vobec nieco co je zdrave... 😀

mariynka
17. feb 2011

@misinn
@bambi2
aj ja sa zamyslam nad ty, co je zdrave a co nie a ci je este vobec nieco zdrave.. zle ovzdusie, postreky, hnojiva.. 😒 😒 🙄
ved aj obilie sa strieka a zelenina, ovocie, taktiez 🙄
ale ako mi povedala kamoska, treba volit mensie zlo a ja som sa dnes rozhodla 😅 😀 😉 ze mlieko a cukor vylucim zo svojho jedalnicka 😅 😉 mlieko uz som a teraz idem na cukor, sladkosti.. 😉 🙂 za vyskusanie nic nedam 😉 🙂

mariynka
17. feb 2011

@misinn tempeh, seitan, tofu, umeboshi slivky, miso a pod. kupujem v obchode so zdravou vyzivou 😉 🙂 u nas je to planetafood.sk v Centro Nitra 😉 🙂 a robi masko poznas? ja som o nom pocula, ale este som ho neskusala 😅 😉

sladkosti sa docasne daju nahradit aj sezamovymi tycinkami z lidla, napr. 😉 🙂

dnes sme vecerali vareny karfiol na vajickach-osmazenych na cibulke 😝 😝 😝 😝 vajicka som tak, ako maso, nemala uz od oktobra!!! 😉 🙂 🙂

bambi2
autor
17. feb 2011

@mariynka ty si z Nitry?? aj ja odtial pochadzam ale nezijem tam 🙂

mariynka
17. feb 2011

kuk tabulku potravin podla 5elementov 😉 🙂 🙂

mariynka
17. feb 2011

aha, je to malicke 😅 😅 dala som do albumu pre priatelov.... 😉 🙂

bambi2
autor
18. feb 2011

dnes na vahe 63,3 kg... uz to ide zase pomaly dolu... 😵 😵 😵

misinn
18. feb 2011

@bambi2 wau tebe sa perfektne dari, ja aj cvicim a nic stale mi stoji vaha, pritom citim ze su mi volnejsie nohavice nechapem to. 😠

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn zacinala so so 69 kg... zajtra bude uz 6 kg dolu. ja jem rano iba ovocie, na obed vzdy iba salat a vecer zeleninu. a medzitym iba susene ovocie... ine nic nejem... 🙂

pici
18. feb 2011

@bambi2 super. moc ti fandim....

certica
18. feb 2011

@misinn to preto, lebo svaly su tazsie ako tuk. ide o to, ze sa ti cvicenim (i vhodnou stravou) formuje postava, teda tuk, ktory ma tendenciu byt vacsi, rozliatejsi... premienas na sval, ktory je pevnejsi a zaroven stihlejsi, a predsa tazsi. takze fajn 😉

misinn
18. feb 2011

@bambi2 ja sa tiez snazim na ranajky ovocie, na obed sa snazim nieco varene a veceru si bud nedam alebo len nejaky jeden kus ovocia alebo zeleniny. musi to byt na tebe riadne vidiet ked si tolko schudla vsak? 😉 🙂
@certica tak ak je to takto ako pises potom by som bola velmi spokojna 🙂 🙂 ale casom mi dufam aj vaha zide dole lebo ako som uz pisala pri mojich kg to potrebujem... 😒

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn ja co mam knizku od Sabiny Wacker, tam pise, ze surova zelenina alebo ovocie by sa malo konzumovat iba do 14.00 hod. potom iba varena zelenina. preto si davam na obed salat a vecer zeleninu iba dusenu alebo parenu... jej knizky su fakt super!!! a jem vela mandli, chufa orechov, hrozienka atd...
sladke mi ani moc nechyba. vidiet to na mne je, hlavne v tvari a citim to aj na obleceni... vsetko mi je volne... ale este mam v plane 8 kg, na povodnu vahu planujem... uz sa tesim... 😵
tebe prospieva cvicenie, ja nemam na to cas momentalne... ja mam ale pevnu volu a ta robi vela...

mariynka
18. feb 2011

ahojte, ja som pred svadbou zhodila z 59 na 55 a od oktobra doteraz na 50 😅 ale zmena stravy nebola cielena na schudnutie, ale na odstranenie zdravotnych problemov 😉 🙂

certica
18. feb 2011

@misinn urcite pojde dole aj vaha, len to nemusi byt tak priepastny rozdiel, teda chcem tym povedat, ze ubytok hmotnosti nie je najdolezitejsi a prvorady aspekt ci dokaz zdravia. dolezity je prave aj ten pomer svaly : tuk. finta je v tom, ze svaly maju vyssiu energeticku spotrebu na svoju existenciu (funkciu), cize cim vyssi podiel svalovej hmoty (netvrdim, ze musi clovek byt jak rambo 😝 😀 ), ale skratka, cim vacsi podiel na ukoru tuku, tym rychlejsi budes mat metabolizmus a teda budes aj viac chudnut, resp. pri prijmani toho isteho (mnozstva) jedla spalis viac kalorii oproti tomu, keby tvoje telo malo viac tuku a menej sval.hmoty. alebo este inak - na udrzanie si hmotnosti budes moct prijat vacsi objem jedla, ak budes mat lepsi pomer sval / tuk v prospech svalu

misinn
18. feb 2011

@certica vidis pri tom ako si mi toto teraz napisala som si spomenula ze presne co mi pises som citala v knihe co mam doma od dr. bukovskeho, on pise toto iste... ja som niekedy taka spomalena kym mi nieco dojde..
odkial mas tolko vedomosti ohladom stravovania a vsetkeho vobec? 🙂
s cvicenim urcite nechcem prestat myslim si ze je tak isto dolezite ako aj stravovanie.
@mariynka na dospelu zenu mat 50kg uz musi byt trochu malo nie? 😅
@bambi2 hmmm dakujem dobre vediet tak od dnes si uz aj ja budem dusit zeleninku na veceru.
do kolkej jedavate ? ja sa snazim uz tak od piatej nic nejest...

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn ja po 18.00 nic nejem... 🙂

misinn
18. feb 2011

@bambi2 ty vlastne stale jes len ovocie a zeleninu? neviem ale to by mi asi neslo stale len toto... ja jem aj tofu, sem tam si dam aj celozrnne pecivo, aj polievky si robim, aj ryzu si robim so zeleninou a aj zemiaky, ci opekane alebo varene to je jedno... neviem si predstavit byt len na zelenine a ovoci ved je to strasne jednotvarne...

misinn
18. feb 2011

@bambi2 a takto sa chces stravovat uz navzdy?

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn obmienam to, aj vela strukovin jem... stale nieco ine... a ked budem na 60 kg, dam si s velkou chutou zeleninovu pizzu 😀 😀 😀

bambi2
autor
18. feb 2011

@misinn aj polievky jem, ryzu nemusim... zostanem pokial vydrzim. a ak budem na spominanej vahe, sem tam si dam urcite aj nieco nezdrave...