icon

Odložená svadba a koronavírus

11. sep 2020

Ahojte, už ma nebaví celý korona vírus.. Už sme raz odložili svadbu, teraz Maju byť svadby len do 30 ľudí, som na nervy ženy.

miskooo1987
11. sep 2020

@hettinka super si to vystihla🙂

hradnapani
11. sep 2020

@sasa1310 na oboch budu zrejme povinne ruska. Na hromadnom podujati, kde budu "cudzi" tie ruska zrejme budu mat. Na svadbe to nikto dodrziavat nebude, lebo ved sme rodina a pozname s. Tak preto to asi zredukovali na toto cislo.

tslobik
11. sep 2020

@miskooo1987 Zaujímavé. Aký je rozdiel medzi pendlermi, ktorých je veľké množstvo a dovolenkármi, ktorí boli týždeň niekde, kde ani neboli ľudia?

hastrmistr
11. sep 2020

Co keby ste si svadbu zmenili na hromadné podujatie? To nikomu vadiť nebude 😉

miskooo1987
11. sep 2020

@tslobik áno, lebo nie je možné skúmať kde a v akých podmienkach ten dovolenkár naozaj bol, ak poviem že som bol na samote, kľudne to môže byt reálne veľký hotel, kde som reálne stretával 500 ľudí každé raňajky...

A okrem toho pendleri su obmedzení vzdialenosťou.... teda pendleri mi nespraví problém vo Zvolene... lebo tam nežijú... pendleri sú špecificky problém len prihraničných regiónov... a viem o nichakonahle zavriem hranice a len im to dovolim(ako teraz Maďari spravili) tak viem aspoň info o nich...

tslobik
11. sep 2020

@miskooo1987 A opatrovateľky?

autor
Autor odpoveď zmazal
miskooo1987
11. sep 2020

@tslobik opatrovateľky nie sú pendleri... a keby aj boli, tak vzhľadom na charakter prace sú menej rizikový ako boli návštevníci Chorvátska...

tslobik
11. sep 2020

Ja ti poviem za seba....Keby som tam mala mať takých ľudí, čo sa boja, že sa v rámci rodiny, priateľstva a pod. nakazia, ani by som ich tam nechcela.

tslobik
11. sep 2020

@miskooo1987 To by som teda netvrdila ani náhodou, že sú menej rizikoví. Hádam tento rok asi nikto nebol v hoteli, kde by stretol 500 ľudí pri raňajkách. No, ale ako myslíš....

hettinka
11. sep 2020

@miskooo1987 hotely mali obmedzenia kapacity, plne jedálne sa nekonali. Reálne pripomínali mesto duchov. Hotelová plaz bola podstatne prázdnejšia ako mestská, kam chodili ľudia z apartmánov. A tiež záleží kedy bol človek na dovolenke, júl bol v pohode, august už ani nie. A či po dovolenke hneď šiel do roboty, alebo zostal doma v dobrovolnej izolácii. Takze generalizovať sa nedá v zmysle “dovolenkári za to môžu”.

Rovnako sj na svadbe, niekto to dokáže urobiť bezpečne a niekto nie.

tslobik
11. sep 2020

A potom podľa teba opatrovateľky sú v akej skupine nebezpečnosti pre spoločnosť?

autor
Autor odpoveď zmazal
hastrmistr
11. sep 2020

My máme kvetinárstva a už nám nevesty volali ze svadbu majú..... Takže ste viaceré co sa nedajú... 👏

lucilaines
11. sep 2020

Vies co poviem ti tak, ze aj ked sa ti s tym podari nejak vybabrat, nerataj s tym, ze budes mat vela ludi. Aj keby prist mohli, tak proste nechcu. Moja sestra mala svadbu pred dvomi tyzdnami, z 80 ludi mala nakoniec necelych 40. Ostatni sa postupne vyhovarali, drviva vacsina v poslednom tyzdni pred svadbou. A ver ci nie, nakoniec sa predsa len zistilo, ze jedna z ucastnicok je momentalne pozitivna. Nevie sa ci bola uz na tej svadbe, asi skor nie, lebo nikto iny z hosti pozitivny nie je a uz je to 14 dni, ale sposobilo to komplikacie mnohym dalsim. Testovanie, karantena a pod. Takze aj keby obmedzenia neboli, rataj s tym, ze proste ludia ak tak nepridu.

autor
Autor odpoveď zmazal
lienocka2808
11. sep 2020

Jasne, na jednej strane nadavas na dovolenkarov, ale na druhej strane sa tu dusujes, ako si spravis svadbu s 1000 ludmi. V com sa od nich lisis?

lenuliatko84
11. sep 2020

Budte radi,usetrite a v dedine neohovorneohovoria 😀

janinah
11. sep 2020

celú svadobnú výslužku minieš na pokutu a ani to nemusí stačiť...ak tú svadbu urobíš mimo pravidiel....

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karelova
11. sep 2020

Dufam, ze pre takých sebeckych ignorantov ako ty to nebude len 200e

autor
Autor odpoveď zmazal
miskooo1987
11. sep 2020

Do 16 000 a dufam že ak budeš mat svadbu, proti nariadeniam tak ňu dostaneš.... radšej som napísal na úrad že to planaujes porušiť, takze oni si už zistía kto si a budú ta čakať....

autor
Autor odpoveď zmazal
dana90
Odpoveď bola odstránená
miskooo1987
11. sep 2020

Niet začo, aj nabudúce rad nahlasim🙂

autor
11. sep 2020

@dana90 ďakujem 😊

autor
Autor odpoveď zmazal