icon

Odobratie prváčika. Sme vážne ešte ľudia?

jabadaba
18. máj 2016

Po dnesnom vzhliadnuti videa suroveho odobratia malickeho prvacika pocas vyucovacieho procesu uz o tom vazne pochybujem? Menime sa s najvacsou pravdepodobnostou na totalne obludy, ktorym su viac zakony ako city. Posliapavanie malych detskych dusiciek zacina byt trendom hlupych dospelych, ktori si nevedia sami so sebou rady v zivote a deti zneuzivaju na boj, vydieranie a manipulaciu. Tu je video, ja osobne mam z neho otrasny zazitok! Cynizmus zvitazil, konanie a jednanie uradnika zo socialky je ako zly sen! Posudte same....:(((

Tato tema je aj apelom na tzv. rodicov, ktori sa zeru ako prasce medzi sebou a nestitia si k tomu vypomoct deptanim vlastnych deti! Mili dospeli, zamyslite sa nad sebou a nad svojim konanim. Deti potrebuju lasku. Nemozu za to, ze vy to v zivote neviete!

http://www.hlavnespravy.sk/hororove-odoberanie-...

jabadaba
autor
18. máj 2016

@dominika6 presne!

mawka
18. máj 2016

@gretocka dobre, ze to vytiahli. praveze to je dobre. nech sa to len riesi. dieta, ktore odmieta matku a drzi sa ucitelky ako kliest a place a jednoducho mamu nechce, neni o com. tam je problem. a vdaka mediam sa moze kopec veci vyriesit. chvalabohu! pretoze toto je krasna ukazka toho, ako sa u nas riesi. tak, ze sa nic neriesi, len sa spekuluje a nic nie je v zaujme dietata, ale v zaujme penazi. tak to proste je.
ze si na tom nejaky politik zvysi renome a popularitu je mi uplne u prdele. dolezite, ze sa teraz mozu pohnut veci spravnym smerom a konecne sa zacne konat v zaujme dietata. treba to z tejto strany brat

jabadaba
autor
18. máj 2016

@gretocka ake ucelove virenie vody? Je dobre, ze sa to dostalo na svetlo sveta, nech sme v obraze coho su schopni uradnici od sudcov az po socialku! Rodicov nevynimajuc! Alebo to ma po vzore britskej ci norskej socialky zostat, pod hrozbou tvrdeho postihu, mimo oko verejnosti? Ten co to uverejnil asi nie je este uplny odlud a nedalo mu a dobre spravil! Je absurdne sa vobec zaoberat povodcom videa. Riesit treba to co sa odohralo!

candii
18. máj 2016

Videla som to video.. nieci hrozne.. pre Boha ved je to dieta! A nie nejaka vec .. ze jed si maminka zmysli ze o chlapca ma zaujem tak sa nasilim zoberie! Je to strasne. A to chuda dieta .. bohvie ake stopy na nrho psychike to zanecha.. je mi zle zo Slovenska! Fuj hanba!

dominika6
18. máj 2016

@gretocka
ja sa obávam že je to pravda a tie jej nacvičené úsmavy na fb aby zamaskovala pravdu sú okaté....aký problém povedať decku..usmej sa,odfotíme sa..

rozmýšľam prakticky...deťa nevidí matku od narodenia a zrazu ju k nej odvlečú do cudzej krajiny s cudzím jazykom...

je to pre ňu cudzí človek... a to má byť ten šťastný úsmev dieťaťa na fb?

nechápem ...do plaču...

jabadaba
autor
18. máj 2016

http://www.ta3.com/clanok/1084017/tb-poslankyn-...

veci sa uberaju spravnym smerom, som rada, ze sa kona!

sirinka
18. máj 2016

@jabadaba podla clanku na HN sa tym uz zaobera generalna prokuratura, ale ... Dufam, ze zacnu
poctivo konat aj socialny pracovnici a coskoro budu mat presne informacie kde je chlapec a ako sa ma, ako je o neho postarane a budu dokladne monitorovat "novu" maminku. Snad sa ich praca nekonci len odobvzdanim dietata nevedno kam....

lilitela
18. máj 2016

Dufam, ze vsetci vykonavatelia poletia ako spinave pradlo, aj uradnik, aj pracovnicka socialky aj riaditel socialky za tento postup, a nasledne spravanie, pretoze to je nonsens. A ze v zivote si uz neskrtnu v profesii, ktora ma cokolvek spolocne s ochranou deti, rodiny, ci pedagogickou cinnostou a vecami s tym suvisiacimi. A je mi jedno, ze "iba" vykonavali svoju povinnost - to sa takto nerobi. Este by som zelala rodicom ostatnych deti v triede, aby nabrali odvahu podat trestne oznamenie za takyto akt z dovodu psychickej ujmy svojich deti.

Nejdem sa vyjadrovat k tej matke, nic o tom neviem, no i keby to bol opodstatneny zakrok, tak takto nie, ten pan uradnik - to je nieco neuveritelne - a naco take video, ked si defacto cely cas nataca svoj rozkrok?

jabadaba
autor
18. máj 2016

@sirinka ano, uz sa tym zaobera Generalna prokuratura. Neboli dodrzane zakonom stanovene postupy. Prave som dopozerala zo zaznamu tlacovu besedu, kde okrem ineho, pani Kozelova, ktora o celej kauze informovala, podala spravu, ze Socialka zamlciava miesto pobytu dietata, starym rodicom sa vyhraza a sklada telefony! Takze asi tolko k mamicke chlapceka! Darmo sa ceri kdesi na fejsbuku ako skvely rodic aj so stadom pritakavaciek! To moze skusat na naivnych hlupakov. To co spravila je unos a to padlo aj na tlacovej besede! Sprosty unos dietata v rozpore so zakonmi!

jabadaba
autor
18. máj 2016

@lilitela trestne oznamenie(jedno z mnohych) ide podat aj riaditelka skoly, kde sa tato drama odohrala. Takze "mila" mamicka ma po ftakoch a zavarila si kardinalnym sposobom. Odporucam zaznam tlacovky, hodila som link. Tam padli konkretne kroky a vyzvy na kompetentnych. Okrem matky budu mat co vysvetlovat vsetci zucastneni na tomto hnusnom komplote proti nevinnemu dietatu! Ak ovsem mamicku najdu, pretoze tato laskava mamicka sa utajuje za vydatnej asistencie socialnych uradov! Pokial mne je zname, nikto bezuhonny nebude tajit miesto svojho pobytu, sem moze klesnut jedine kriminalnik co ma statne za usami!

jabadaba
autor
18. máj 2016

keby nahodou este niekto mal pochybnosti o "mamicke", tu su fakty:

http://monikakozelova.blog.sme.sk/c/418647/male... @gretocka

gretocka
18. máj 2016

@jabadaba ano uz som si ten blog precitala.... snad kompetentni zasiahnu, aby sa uz taketo pripady neopakovali

natalym
18. máj 2016

A kto to nakrúcal a poslal do medií???????? Ako sa k tomu dostali?

alice107
18. máj 2016

vazeni, , ja v tejto teme nividim ,ze by tu bolo ako dokaz uvedene rozhodnutie sudu aj s odvodnenim.
takze cela tato debata je len o niecom,co niekto sprostredkovane a neodborne napisal do medii-
a to video.... nie je myslitelne,aby taketo video niekto z pracovnikov uradu detskeho kuratora poskytol mediam.
toto by mna zaujimalo, ako sa mohlo toto video ocitnut na nete.AK JE VOBEC PRAVE...

pretoze v zaujme ochrany maloleteho ani pojednavanie urcite nebolo verejne... takze ani odberanie /cize vykon rozhodnutia sudu/ nemoze byt verejny a dany na net....
ta ´socialka´ako ju neodborne nezyvate vykonavala /ak vobec je toto video origInal/ sudny vykon rozhodnutia....
mozete polemizovat o tom,ci sudne rozhodnitie prvostupnoveho ci druhostupnoveho SUDNEHO rozhodnutia bolo spravne ci nie na laickej baze,ak ale LEN budete mat to rozhodnutie k dispozicii vobec.....
o com vobec debatujete teraz?
ze nejake media nieco uverejnili?

mawka
18. máj 2016

@alice107 zrejme si to nepochopila, ale tu ide o to AKYM SPOSOBOM bolo dieta odobrate. ak takyto sposob akceptujes, tak dovidenia...

alice107
18. máj 2016

MAWKA vporvom rade musime vediet,ci je to video prave.. vies potvrdit,ze to video nie je podvrh? a ak nie,.. a potom mozeme podebatovat, ci postup bola spravny..

mawka
18. máj 2016

@alice107 ci nie je prave? lebo dieta zahra takuto kvobojku, aj riaditelka aj ucitelka, vlastne aj sam vyssi uradnik a soc. pracovnicka vsetko zahraju len preo, aby sa nieco nafuklo. a aj ostatne deti zohrali divadlo. ved hej, koniec skolskeho roka, tak je to nacvicene predstavenie 🙂

vejula
18. máj 2016

@alice107 ako vieš si predstaviť, akoby niekto dokazala nakamuflovať takéto video? Ano je pravé aj meno sudneho uradnika je už zverejnené 😉 Verím že poletí jak špinavé prádlo. A rozhodnutiu sudu samozrejme na dialku gratulujem, zveriť dieťa matke, ktorá sa živí prostituciou, brala (možno i berie?) drogy. MAtke ktorá požiada o zverenie len z čisto zištných umyslov. Hanba!

alice107
18. máj 2016

VEJULA takze sudny uradnik to video robilaposlal na net? no aco robil sudny uradnik pri vykone rozhodnutia? tam mal byt kolizny opatrovnik a asistencia policie.....

a citala si aj rozhodnutie sudu?ak ano,zaujimalo by ma odvodnenie rozhodnutia....... ako bolo odvodnene , ze dieta sa zveri matke, ktora sa zivi prostituciou. v rozhodnuti to muslo byt spomenute,kedze to vies....
to odvovodnenie ma zaujima.. .....

mawka
18. máj 2016

@alice107 zijes ty vobec na slovensku? vies, co sa tu deje a co sa vsetko da zamiest pod koberec a prespekulovat a zmenit a aka je tu korupcia? ty si s tym ocividne neprisla do kontaktu. inak by si tu taketo bludy nepisala.

vejula
18. máj 2016

@alice107 robil video ale neposlal ho na net, na net ho poslal niekto, samozrejme anonymne... Aj mna by zaujimalo odôvodnenie sudcu. Známosti? Peniaze? Ak veríš v spravodlivosť rozhodnutí náššich suddov, tak sa treba zobudiť 🙂
A prečo tam bol sudny uradnik, to sa spýtaj jeho, bol tam, potvrdila to učitelka, ktorá bola tohto celého učastna. A samotné video to potvrdzuje tiež. Takže?

alice107
18. máj 2016

MAWKA na rozdiel od teba mam justicnu prax a preto poznam postupy v danych prpadoch aj na sk.
samozrejme,ze existuje ista korupcia na sk ,ale kedze si vo veci nevidelsa rozhodnitia ani potupy , .,nebola pri vykone reozh odnutia,tak o com mame debatovat? pre mna ako odbornika je smiesne sa dohadovat o nejakom novinovom clanku bez padneho dokazu a o nejakom postupe na videu,ked nama dokazy o jeho pravosti.
bludy pisu tak laici ,ako je aj ten clanok napriklad .. takze namiesto utocennia by si mala pochopit, ze laik/ako ty/ sa na vec moze pozerat z hladiska senzacie.ale nie odbornik....

sirinka
18. máj 2016

Máte niekto prístup k článkom v tomto denníku?
https://dennikn.sk/463904/tomanova-pripade-prva...

vejula
18. máj 2016

@alice107 kebyže sa taký incident udial pred očami tvojho dieťaťa, potom by si možno inak hovorila, keby sa ti dieťa ráno bálo isť do školy, že príde zlý ujo a ho vezme.
A kriticky sa vyjadrovali k tomuto zásahu i politici, to len ty si zas mudrejšia ako všetci dokopy

mawka
18. máj 2016

@alice107 a z odbornikov ako ty mi je na grcanie. prave preto, ze niekedy sedliacky rozum je viac ako nadupana hlava paragrafmi. pretoze mozes byt profik a vzdelana, ale ked to nevies pouzit, tak si este vacsia nula nez obycajny laik ako ja 🙂
mimochodom, este vacsi odbornici od teba sa jednoznacne zhodli, ze postup bol neprimerany, podavaju sa trestne oznamenia na zucastnenych a riesia sa disciplinarne konania. tak sa tu netvar ako riaditelka zemegule a prilahleho vesmiru, najmudrejsia na svete. ide o to dieta a sposob, akym ho odobrali je neprijatelny a to je proste fakt a to vidi aj ferko, ktory ma len zakladnu skolu a aj ministerka s xy titulmi. len ty tu stale riesis rozhodnutie. ok, sud rozhodol. to nikto neriesi. ale sposob, opakujem, sposob akym bolo vykonane bolo v rozpore. nerozumies? ci si pojdes stale svoje?

mawka
18. máj 2016

@vejula asi je zbytocne jej tu nieco vysvetlovat, mozno deti ma, mozno nie, ale ide z nej taky chlad az no. jej je vlastne jedno, ze to dieta trpi. ona riesi rozhodnutie a pravost nahravky 😀

natalka13
18. máj 2016

Mna by porazilo keby sa nieco take odohralo v triede mojho dietata, ved tie ostatne deti mozu mat traumu chodit do skoly ze aj ich niekto takto pride zobrat. Otrasne.
Predpokladam ze 7 rokov milostiva mamicka neplatila vyzivne, takze trestny cin a skludom jej zveria dieta?

alice107
18. máj 2016

WJULA, takze sa nemame o com bavit.nevidela si rozhodnitie a nevies, co bolo v odvodneni.... prepac mi,ale ja seezacne clanky bez odbornych stanovisk nekomentujem..
sudny uradnik to robil? no to urcite... aky ? teda mam na mysli presdna termin jeho postavenia. ptetoze pojem´sudny uradnik´ je laicky pojem.--nic nehovoriaci o tom,kto to je vramci hierarche na sude.... ak vies podrbnosti, tak musis vediet,o com pisem.....
ac
inak, video ked by bolo urobene/co sa nesmie,ked su tam ine osby, co nemaju s kauzou nic spolcne /ochrana osobnosti/ ,zisaden odbornik v praxe na sude by toto neurobil....
takze ako citam tvoj prispevok,tak vidim,ze je to vsetko len konspiracia, bez akychkolvek realnych dokazov.....
takze to tak aj berioem ...
pochopila si moje stanovisko?