Odvolanie na dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa. Ako ho formulovať?
Ahojte, dala som si žiadosť na posúdenie zdravotného stavu dcérky, rozhodnutie mi zamietli,ale ja sa chcem odvolať! Ako mám formulovať odvolanie?Ďakujem A
Podala som 18 decembra žiadosť a papier ešte neposlali..pošlú i papier alebo nie dosť dlho čakám
Dievčatá ja som podala v Januári keďže rok nosím papiere odvolavam sa lebo mi to vždy zamietli potom to poslali do Hlavy tam to zasa zamietli. Teraz som musela podať nanovo čiže odznova od zaciatku začať a chcela žiadala som byť pri posudku tak mi dali termín na 17.1.no rozklepana som tam šla. Prisla som tam teda zavolali ma pýtala sa ma prečo som prišla aké lieky berie pozrela do papierov a hovorí však ona má oslabenú bunkovú imunitu reku prosím a to prečo mi neuznali minulý rok že to máte od minulého roka papiere že ale už tu to má dobré reku viete čo ja som sem neprišla Som zo svojej vôle ale mi to poradila doktorka a alergik imunológia mala je vkusne chorá ja som stále na ocr som rada že ma vzali do roboty a že mi to toleruju. A reku asi niekto potom nečítal tie papiere že pani doktorka číta všetko reku asi nečíta. Ja tu nosím presne je rok tomu papiere a stále mi to zamietaju a vy mi poviete že má nulovú imunitu reku a tie laringytidy koly ktorým chodíme na liečenie do Srobarovho reku rok sa odvolavam že viete čo toto mi stačí čo ste povedala že mála oslabenú imunitu už nechcem dodať nič k tomu aj keď som mala prichystaný proslov. Že ona si to ptecita a príde mi papier . Ako mám dosť určite si čítala taaa pani doktorka tie papiere pre si čítajú tak začiatok prostriedok a koniec určite študovala polku karty čo som tam prefotila.Doktorka aj Alergikov sa chytajú za hlavu ze čo aku diagnózu im treba napísať aby tu mali uznali A neverím že mi to uznajú naschvál to naťahujú ešte sa ma pýtala že koľko ma mala rokov reku 4 mala v nedeľu tak ešte 2 má budú naťahovať
@katustek ahoj chcem sa opýtať mne tiež predĺžili zatiaľ tiež len na rok a ďalšia kontrola v posudku písaná 3.3 2020 takže o rok si mám podávať novú žiadosť o posúdenie zdravotného stavu a doložiť zas správy?
@lenkavrananova nie novú žiadosť nebudeš podávať, iba doložíš aktuálne správy odborných vyšetrení, oni ťa vyzvú...
@jazminn dobrý deň. Chcem sa spýtať to treba aj na novo vypisovat ziadost o rodicovsky prispevok aj so vsetkymi prilohami? Alebo staci len odvolanie a novy lekarsky posudok? Za odpoved dakujem
Baby,ja sa chcem spýtať. Mne posudok zdravotného stavu vôbec neprišiel. Len mi prišlo rovno že mi neschvaľuje rodicak lebo oni tam dostali výsledok posudku. Píšu že dieťa nemá dlhodobo nepriaznivý stav min.rok. lenže mne kázali doložiť lekárske správy len za posledný pol rok! Ako sa má odvolávať. Mám dať novu žiadosť alebo čo??
Ahojte... prosím o radu ... ak som správne pochopila z predchádzajúcich správ, nemôžem sa odvolať voči posudku ale mám si podať žiadosť o RP a následne sa odvolať? Keďže mi už druhý krát moju žiadosť o predĺženie RP z dôvodu nepriaznivého stavu zamietli, dg .J45.9 AB ... ??
Už z toho začínam byť jeleň, syn neustále doma, pri akejkoľvek činnosti sa zadýcha a začne sa dusiť , inhaluje 2x denne atrovent, flixotide + pri chorobách ventolin ... 2×denne denerel , Isoprinosine , zyrtec... v kolektíve vydrží max 2 dni v týždni a potom ho 5 dní dávam do kopy... a dookola... pediatrička napísala, že nieje vhodné aby navštevoval kolektívne zariadenia, žiadosť som podávala po roku od dovŕšenia 3 rokov no I tak ma poslali k vode 😡 vraj nemá dlhodobo nepriaznivý stav ... 3 roky dennodenne na liekoch denerel, zyrtec, Isoprinisine , ventolin a veľa ďalších ... je to normálne? Rok inhaluje kortikosteroidy 😡😡😡 2x denne ... to fakt nieje dlhodobo nepriaznivý stav ???? Sú normálni??? Na imunoalergo má hodnoty 1760/norma 60 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Poraďte komu sa odvolať, mám 100 chutí ísť rovno za posudkovou nech mi vysvetlí koľko rokov treba čakať aby bol stav dlhodobo nepriaznivý 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ co by ste robili vy ? Poraďte...
@lidire Odvolávať sa je potrebné voči rozhodnutiu, je na to 15 dní od prevzatia zásielky, ak nepochodíte na odvolanie, treba to dať preskúmať na súd. A ešte jedna rada, písomne sa dožadujte, že chcete byť prítomná na posúdení posudkovým lekárom. Teraz je dosť taký trend (asi majú málo posudkových lekárov), že to najradšej vybavujú cez telefón alebo ani to, ani papiere poriadne neprečítajú...
@yvkay dnes som podala žiadosť o RP ... pani na úrade: ,,prečo podávate žiadosť keď nemáte nepriaznivý stav dieťaťa? " vravím, aby som sa mohla následne odvolať, keďže voči posudku nemôžem 🙈 pani :" aha , to vám kto poradil ? Dobre vypíšte si novú žiadosť "
Škoda, že neporadia na úrade ale človek musí žiadať o pomoc na sociálnych sieťach... niekedy mi príde,že to úradníci robia schválne 🤦♀️
Dám vedieť, ako som dopadla , možno to časom pomôže aj niekomu inému ...
@lidire tak oni nechcú veľa roboty 😉
zo zákona máš právo podať si žiadosť, oni ju musia prijať a následne v zákonnej lehote musia rozhodnúť, ak nemajú žiadosť - nemajú robotu, preto sa netreba dať odradiť slovami, ale jednoducho podať žiadosť, tlačivá sú aj na web stránke UPSVaR
Česť referentkám, ktoré sú ľudské a rady poradia ❤
@laurika26 mam takú otázočku, napísala som odvolanie asi takto : "odvolávam sa proti posudku o dlhodobo nepriaznivom zd. stave č.......vydaným dňa....podľa kt. sa zdrav stav môjho dieťaťa......nepovažuje za dlhodobo nepriaznivý a nevyžaduje si osobitnú starostlivosť , a na základe ktorého mi bolo vydané nevyhovujúce rozhodnutie č........ dňa.... atď. Trochu som popísala zdrav stav môjho dieťaťa a doložila lek správy ...
Bola dom to osobne zaniesť, na čo mi pani na úrade vravela ,že sa proti posudku odvolať nemôžem ( to vieme) asi som to mala prehodiť nejako ... no nevadí, poita je v tom , že dnes mi volala pani , ktorá to rozhodnutie vydala , či nemôžem prísť napísať Čestné prehlásenie, že sa neodvolávam proti rozhodnutiu, ktoré ona vydala , na čo som jej vravela,že ja sa na posudok odvolať nemôžem, tak odpoveď bola,že oni o mne vedia a už ma riešia len ona potrebuje to prehlásenie 🤔🤔🤔 už som z toho zmetená.... to akože fakt? Stretol sa s tým niekto ? Veď ako ma potom budú riešiť, keď im napíšem, že sa vlastne neodvolalavam proti rozhodnutiu?? No a na posudok sa nedá?? Fakt ma teraz dostali.... neviete poradiť?
@yvkay no neviem , len aby som si tým prehlásením nejak neuškodila, pretože logicky,
keď budem súhlasiť s ich rozhodnutím tak ako sa môžem odvolať, keď na posudok sa nedá... 🤔 takže podľa mňa, nesúhlasím s rozhodnutím kvôli posudku, na ktorý sa ináč odvolať neviem.... uvidíme zajtra