icon

Oleje ako nechcený darček: Čo s nimi?

24. feb 2025

Ahojte. Máme rodinnú príslušníčku, ktorá dlhodobo pracuje s olejmi do..a (viete ktoré, videla som, že toto slovo tu nemôže byť 🤷🏻‍♀️). Či vianoce, či všetky sviatky, vždy nám nejaké podaruje, niektoré máme aj po 2ks. Od začiatku ako s nimi pracuje som jej hovorila, a chcela, aby som si od nej niečo kupovala, že to nie je úplne moja šálka kávy. Ona je milá aj všetko, ale jednoducho ja mám doma plnú krabicu olejov, ktoré nikdy nevyžijem za x stoviek eur. Niektoré som aj mala pokus skúsiť do difuzera, ale ja som citlivá na pachy, proste nie. Občas mám pocit, že ani nevyberá mne na mieru, ale podaruje to, čo doma zvýšilo 😬 čo mám s nimi robiť? Ja by som ich aj posunula za nejakú rozumnú sumu ďalej ale je mi to blbé voči nej, aj keď by to nemala odkiaľ vedieť, a na druhej strane, vždy odomňa očakávala, aby som ich pred ňou otvorila a ovoňala, a ona potom spustila prednášku, na aký konkrétny problém to je. Odhadom mám okolo 15 ks. Ďakujem za rady.

januska12323
24. feb 2025

Daruj ďalej keď si nedá povedať.

struhanka
24. feb 2025

Slušne si jej povedala, že u vás nemajú využitie, naďalej ti ich dáva. Čiže ťa nerešpektuje. Predala/darovala by som ich. Je to už tvoj majetok a môžeš s ním naložiť, ako chceš.

almia
Autor odpoveď zmazal
xtina1711
24. feb 2025

Aj ja si prosim🥰

tetapetra
24. feb 2025

Povedz jej to na rovinu, že ti to nevyhovuje,že si citlivá na pachy. Že ďakuješ, ale aj z neprosis

nyusika
24. feb 2025

pises "rodinna prislusnicka"
tak je proste povedz, ze chces ine darceky.
bude to sice trapne a neslusne, ale ty budes spokojna, lebo dostanes nieco ine...mozno.

normalne dospely clovek vie, ze nie vzdy proste dostane od cudzich iba to, co si on predstavuje - ty dostavas veci, ktore potesia x dalsich ludi - bud to teda predaj, alebo pouzi ako darcek pre inych znamych.
vybavene
nemas za co

muchotrafka298
24. feb 2025

Ak to nechces a neda si slusne povedat, tak to proste predavaj na bazaroch alebo to niekomu daruj dalej.

anavixy
24. feb 2025

Predaj, posun dalej, urcite sa minu raz-dva. Ona ich ma zadarmo alebo za symbolicku cenu, tak ani tebe to nemusi byt az tak blbe 🤭

autor
24. feb 2025

Ale ja som jej to naozaj už x krát povedala, vie, aký mám postoj aj k produktom aj k celkovo takýmto firmám. Aj sme mali raz takú slušnú výmenu názorov, keď mi začala tvrdiť, že nech si dám radšej olej ako antibiotiká, bola som extrémne chorá. Jeden mi dokonca dala so slovami, že s týmto aby som umývala uhorky 😬 ale to neriešim. Ďakujem, ani mi nenapadlo, že ona to možno má aj zadarmo. Ja to skúsim napočítať, a predať za nejakú symbolickú sumu. Škoda, že sú otvorené..

teletubbies
24. feb 2025

Ja by som si veľmi poprosila jeden pre dcérku ak by si darovala 🙏❣️

palominka
24. feb 2025

Ja by som si tiež zobrala. Vyrábam mydlá 🙂

lgpd_nika
24. feb 2025

Ak by si ich chcela posunúť ďalej, tiež by som si poprosila.....

Inak s nechcenymibdarcekmi je to tak, tiež svokre vravím nech mi nekupuje žiadnu kozmetiku že sa určite netrafi do takej aku používam... už som jej potom aj presne značku povedala že ak chce tak tuto... no a aj tak mam plnú skriňu kozmetiky a vonaviek co neviem co stým.. Sém tam niekomu podarujte ďalej ale sama nerada rozdávať darčeky ktoré nerada príjmami tak je to ťažké... ale východisko z toho nevidím

katie253
24. feb 2025

Odkiaľ si? Tiež by som si poprosila ak by si bola niekde po blízku...

xtina1711
24. feb 2025

Ja kúpim aj otvorene🙂

simca06022011
24. feb 2025

KLUDNE ich posun dalej a neries. BLbe? blbe je davat opakovane dary, ktore niekto nepouziva a maju stat niekde.

janka_868
24. feb 2025

Ja by som ich na tvojom mieste predala a kúpila si za to niečo iné, proste nevyhovuje ti ten darček a zbytočne ti bude trčať doma. Keď ich predáš vráti sa ti niečo a za to si môžeš kúpiť niečo čo potrebuješ a zíde sa ti.

mariska1989
24. feb 2025

A o aké oleje ide vôbec? Kľudne do správy

andrea2667
25. feb 2025

Oleje za niekoľko stoviek a nevieš čo s nimi? Veď hocikto sa poteší, ak daruješ ďalej. Kľudne aj ja 😀

malinovka333
26. feb 2025

Ved to niekomu posun. Urcite sa niekto najde ja ked nieco nechcem tak to posuvam dalej.je mi jedno ci som to kupila alebo dostala.vobec to neriesim. Davam to kamaratkam alebo v robote to dam.

kaciato
26. feb 2025

Ak ich chcete darovat ja sa ich rada ujmem 😁 je pravda ze nie kazdy ich znesie ja ich pouzivam za symbolicku zenu by som aj odkupila