Opláca sa vaša snaha byť k ľuďom milý?
Prečo je to tak keď sa snažím aj som ochotná pomôcť ,tak vyjdem z toho ako nejaký debil ?
To fakt sa už neoplatí byť milý k ľuďom ?
Veru veľa krát sa to ešte aj vypomstí ...vďaku netreba čakať a robiť veci čisto nezištne, inak budeš sklamana
Predtým ako máš nutkanie pomáhať sa danej osoby opýtaj či o to vôbec stojí. Vykonanie pomoci "ale ja to robím pre vás" nemám rada. Človek si najlepšie spraví sám.
Nesnazis sa pomahat nasilu? A cakas za to este aj ceremonial? Pomahat mame nezistne a nasu pomoc nemozeme potom vyhadzovat na oci niekomu alebo to spominat,ze som pomohla. Proste pomoc musi vychadzat zo srdca,nezistne a necakat nic na oplatku. To je v mojich ociach pomoc.
Vyziadana pomoc alebo ty si zmyslis ze ides pomoct a robis to podla seba aj ked ta nikto neziadal?
Oplati sa byt mily.aj ostatni by mali byt mili a napomocni. Akurat ze ludia vedia reagovat rozne a za dobrotu sa oplatia kopancom do tvare. Ale nie vsetci tak reaguju, vzdy sa oplati byt mily k druhym, bud sama sebou a nenechaj sa zmenit inymi.
Ja som podla mna celkom mila k ludom a v drvivej vacsine pripadov sa mi to oplatilo. Neoplatilo sa jedine parkrat, ked si to nejaky nahodny chlap zle vysvetlil (napr. zakaznik v obchode, kde som predavala), ale to je asi jedine, co ma napada.
Daj priklad nejakej situacie, z ktorej si podla teba vysla ako debil.
Poznala som takú osobu, že srdce na dlani, rozdala by sa, všetko s dobrým úmyslom, ALE absolútne nerešpektovala potreby a názory toho komu pomáhala. Či on pomoc vôbec chce, či takú ako ona ponúka atď
A to bol nekonečný zdroj konfliktných situácií
No ja som tak nasprostasto mila ku vsetkym, nejako som sa s tym narodila, ale nevadi, su aj ine hendikepy🤣som vecny stastny optimista az na par chvil a ano vracia sa mi to, ak pride ta chvila, kedy su veci naopak a vsetko zle, stretnem niekoho, kto mi pridrzi dvere, usmeje sa, povzbudi ma, alebo inak poda pomocnu ruku, v skole maju decka jednu nie prave usmievavu ekonomku, roky jej zelam krasny den a zvacsa nedovercivo odpoveda, minuly tyzden na mna hodila usmev, ze dobre raaaano, skoro som na schodoch zakopla, ano dobro sa vracia, ale nie vzdy tam a odtial kde bolo investovane

Nie je byť milý ako byť milý.Ak chces pomáhať tam,kde ťa o to nikto nežiadal,tak to nie je mile