icon

Oplatí sa kúpa automatického kávovaru?

martin_93
7. dec 2025

Ahojte, mamka pije každé ráno kávu a často aj večer, proste si denne dopraje. Sestra kúpila dávnejšie kapsulovy ale ten mamka takmer nevyužíva a radšej si klasicky zaleje.
Rozmýšľal som, keď máte doma, oplatí sa automaticky kávovar ? Ja si kávu dám len občas tak či je to rozdiel v chuti, či si robíte na ňom doma pravidelne kávu a tak, či by bol prakticky taký darček.

Strana
z2
anonym_3f8d68
7. dec 2025

@martin_93 samozrejme. U nás je nevyhnutnosť

janai1
Odpoveď bola odstránená
13uzivatelka11
7. dec 2025

Svokrovci tiež prešli z "turka" na automaticky kávovar a sú spokojní.. ale tá z kávovaru káva môže inak chutit ako zalievana.

nyusika
7. dec 2025

U nás sa využíva na sto percent.
Kapsuly sú zbytočne drahé, keď chcete chutné.
A tie lacné Dolce Gusto a podobné - to fakt už nesku môže piť.

Za mňa perfektný darček, počítajú však s vyššou sumou (cca 300 a viac eur)

anonym_912c7e
7. dec 2025

@martin_93 My používame roky len taký. Rodičia a sestra odkukali od nás 😁 a nevedia sú vynachváliť.
Kapsule sú predražené.

biba_18
7. dec 2025

keď nevyužíva kapsulový, ťažko si predstaviť že bude používať automat…

anonym_a587c9
7. dec 2025

Je to take otazne, vies, preco nepouziva kapsulovy? A ozaj, pije takeho turka, ci klasicku rozpustnu kavu.. lebo aj to je rozdiel v chuti..
A ma vobec miesto na kavovar? Ak ano, asi aj tak by som do toho sla..date si aj vy na navsteve 🙂 v kazdom pripade, aj ked bude robit len 2 kavy denne, tak sa neoplati ist do lacneho.. pozri delonghi magnifika s. To je taky zakladny automat kavovar. maju ho viaceri znami a funguje roky. A kava napr tato, taka fajn neutralna
https://www.milenialcafe.sk/brazilia-100--arabi...

anonym_eda805
7. dec 2025

Ťažko povedať, či jej bude tá káva chutiť.
Kapsulová nechutí ani mne, proste nemá na čerstvo pomletú kávu. Ale porovnať to s turkom sa úplne nedá.
Ono záleží od kávy, mletia, teploty ... ja by som sa porozprávala s maminou, prípadne ju zobrala von na kávu a zistila či jej chuti, podľa toho by som sa rozhodla.

13uzivatelka11
7. dec 2025
@anonym_eda805

Ťažko povedať, či jej bude tá káva chutiť.
Kapsulová nechutí ani mne, proste nemá na čerstvo pomletú kávu. Ale porovnať to s turkom sa úplne nedá.
Ono záleží od kávy, mletia, teploty ... ja by som sa porozprávala s maminou, prípadne ju zobrala von na kávu a zistila či jej chuti, podľa toho by som sa rozhodla.

@anonym_eda805 tak ani káva z kaviarne z pakoveho kávovaru sa nedá porovnávať s kávou doma z automatu.

maca1984
7. dec 2025

U mojej maminy by neuspel. Máme automatický, ak si dá z neho kávu tak 2 x do roka a to latté,že ako dezert 😄. Inak pije klasiku, turka.

majlo1234
7. dec 2025

Ano, mama pila roky nesku, kupili sme kavovar na vianoce, najprv jej nechutila, zvykla si ale a teraz si robi aj tri denne

anonym_eda805
7. dec 2025
@13uzivatelka11

@anonym_eda805 tak ani káva z kaviarne z pakoveho kávovaru sa nedá porovnávať s kávou doma z automatu.

@13uzivatelka11
Úplne s tebou súhlasím, z pakoveho tá káva znovu chuti inak, sú ale aj kaviarne, ktoré majú automatické kávovary.

A zase, nič to nemení na tom, že každá káva má inú chuť

katica06
7. dec 2025

@martin_93 moja mama postupne dostala štyri druhy ķavovarov, nepoužíva ani jeden vždy si zalieva

rozculena
7. dec 2025

@martin_93 nepoužíva jednoduchý kapsulový,ale zložitý automat používať bude? Jedná sa o čistenie.
Načo jej bude kávovar na 1 kávu denne

anonym_01916e
7. dec 2025

Mame kavovar ale ten je vyuzivany extremne vela,pijeme 3ja kavu 4krat denne.Nasype sa tam zrnkova kava,mlieko.Robime americano stale.My sme si aj mlyncek kupili,ze mleta kava cerstvo pomleta chuti lepsie,ako klasika.Tak sme mleli,mleli a mleli.Nakoniec sme kupili tento kavovar KRUPS,sam sa cisti,ukaze,ze je plny,alebo malo vody ale ho treba uz odvapnit.Ako samocistiaci.
Super vec to je.

rozculena
7. dec 2025
@anonym_01916e

Mame kavovar ale ten je vyuzivany extremne vela,pijeme 3ja kavu 4krat denne.Nasype sa tam zrnkova kava,mlieko.Robime americano stale.My sme si aj mlyncek kupili,ze mleta kava cerstvo pomleta chuti lepsie,ako klasika.Tak sme mleli,mleli a mleli.Nakoniec sme kupili tento kavovar KRUPS,sam sa cisti,ukaze,ze je plny,alebo malo vody ale ho treba uz odvapnit.Ako samocistiaci.
Super vec to je.

@anonym_01916e sparovaciu jednotku nečistíš?

spongebob1
7. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 Nesuhlasim. Pouzivam iba kvalitne kavy, ktore nie su v slovenskych kamennych obchodoch dostupne a navsteva je schopna si po hodine vypytat este jednu. 😁
Salky mavam nahriate, kvalitny porcelan, ak ma zaujem niekdo o mlieko, tak dostane tiez kvalitne.

luba98
8. dec 2025

Otázne je či bude vedieť kávovar odvapňovať,čistiť nádržky na mlieko,rozobrať a zložiť, dopĺňať vodu,.....alebo je pre ňu jednoduchšie si tu kávu zaliať.

martinadomianova
8. dec 2025

@martin_93 pre mňa sa veru oplatil. Tá káva mi chutí oveľa viac ako obyčajná, z ktorej mi bolo navyše zle od žalúdka.

vlado19822
8. dec 2025

@martin_93 zbytočne vyhodené peniaze ,ten kto je naučený piť turka tomu po väčšine káva s automatu nechutí ale môže byť niekto aj výnimka

anonym_01916e
8. dec 2025
@rozculena

@anonym_01916e sparovaciu jednotku nečistíš?

@rozculena cistime len odkial tecie kava,to sa cele da vybrat a vycistit.Potom este hadicku,lebo neni tam nadoba na mlieko,ale hadica tak tu cistime po kazdej kave a vylievam odkapavac.Inac ono sa to vycisti zakazdym,ked ho vypnem.Tak dam tam pohar a vzdy ten zbytok sa precisti do pohara.

13uzivatelka11
8. dec 2025
@spongebob1

@13uzivatelka11 Nesuhlasim. Pouzivam iba kvalitne kavy, ktore nie su v slovenskych kamennych obchodoch dostupne a navsteva je schopna si po hodine vypytat este jednu. 😁
Salky mavam nahriate, kvalitny porcelan, ak ma zaujem niekdo o mlieko, tak dostane tiez kvalitne.

@spongebob1 a konkrétne v čom so mnou nesúhlasis? Nejako som nepochopila kontext.. gratulujem ti ku kvalitnej káve, tiež takú kupujeme. 😉 Ale káva z pakoveho a automatického chutiť rovnako nebude nikdy, lebo z automatu to preteká rýchlejšie a nevyextrahuje ti toľko chutí ako z dobre nastavenej páky/filtra. 😉 Ale nikde som nepísala že káva z automatu je zla..

spongebob1
8. dec 2025
@13uzivatelka11

@spongebob1 a konkrétne v čom so mnou nesúhlasis? Nejako som nepochopila kontext.. gratulujem ti ku kvalitnej káve, tiež takú kupujeme. 😉 Ale káva z pakoveho a automatického chutiť rovnako nebude nikdy, lebo z automatu to preteká rýchlejšie a nevyextrahuje ti toľko chutí ako z dobre nastavenej páky/filtra. 😉 Ale nikde som nepísala že káva z automatu je zla..

@13uzivatelka11 Nie, len ta chcem poopravit, ze je naivne si mysliet, ze iba v kaviarnach je dobra kava. Ak by som pred teba postavila 2 salky kavy, nemas sancu vediet, ktora je z pakoveho a ktora z automatu. Ma obidve a rychlost pretekania rovnaka.

13uzivatelka11
8. dec 2025
@spongebob1

@13uzivatelka11 Nie, len ta chcem poopravit, ze je naivne si mysliet, ze iba v kaviarnach je dobra kava. Ak by som pred teba postavila 2 salky kavy, nemas sancu vediet, ktora je z pakoveho a ktora z automatu. Ma obidve a rychlost pretekania rovnaka.

@spongebob1 a kde som napísala, že v kaviarni je dobrá káva 🥹 mne talianske preprazene kávy v kaviarni nechutia.. len som napísala že káva v kaviarni chuti inak, ako keď si takú istú urobíš doma v základnom automatickom kávovare.. už chápeš?

babushkaem
8. dec 2025

a tie automaticke su dost narocne na udrzbu, tak si treba aj zistit, ci su ochotni to cistit. mna kamoska presviedcala, ze nie su, ale ked sme jej ho otvorili a videla ten nanos plesne na mlynceku, tak zmenila nazor :D

janikm
8. dec 2025

My mame doma plnoautomat a ja si bez neho neviem predstavit den, u nas sa denne spravi 5-6 kav. Moji rodicia pili turka/nesku, posunuli sme im nas starsi stale funkcny pakovy ale nevyuzivali, bolo to pre nich zdlhavejsie ako zaliat si rovno do hrnceka. O 1-2roky neskor sme im k sviatku kupili automaticky a teraz uz tiez bez neho nevedia fungovat, vyuzivaju ho denne a velmi si pochvaluju aj ked sa zideme sirsia rodina kde nas je vyse 10 dospelych ze raz dva maju kavu pre navstevu nachystanu🙂

rozculena
8. dec 2025
@anonym_01916e

@rozculena cistime len odkial tecie kava,to sa cele da vybrat a vycistit.Potom este hadicku,lebo neni tam nadoba na mlieko,ale hadica tak tu cistime po kazdej kave a vylievam odkapavac.Inac ono sa to vycisti zakazdym,ked ho vypnem.Tak dam tam pohar a vzdy ten zbytok sa precisti do pohara.

@anonym_01916e ja fakt nechápem,prečo niektoré kávovary sa dajú otvoriť a iné nie.
Mala som Krups,tam sa sparovacia jednotka nečistila,teraz mám philips,tam to treba čistiť.Úprimne,neviem si predstaviť,ako musí vyzerať sparovacia jednotka po pár mesiacoch bez čistenia,keď som videla tú v philipse....

simca06022011
8. dec 2025

Mne nie. Za mna jedine pakovy riadny kavovar, nie je na tom nic zdlhave :D kapsule su na tom kvalitou a cenou tiez nic moc.

spongebob1
10. dec 2025
@13uzivatelka11

@spongebob1 a kde som napísala, že v kaviarni je dobrá káva 🥹 mne talianske preprazene kávy v kaviarni nechutia.. len som napísala že káva v kaviarni chuti inak, ako keď si takú istú urobíš doma v základnom automatickom kávovare.. už chápeš?

@13uzivatelka11 Nie, ja som mentalne zaostala. 🤔 Bingo, Taliani maju preprazenu? Fuuuha, tak to ako keby si bacovi zo salasa povedala, ze bryndza z jeho salasa je podradna a kupena v Spanielsku je topka. Uz som si urobila nazor. 👏👏👏

surama
12. dec 2025

@martin_93 Je to skvely darcek a ano, kava chuti inak, ale zaklad je kupovat kvalitnu kavu 🙂

Strana
z2