icon

Oplatí sa napísať knihu?

nenapadna
23. sep 2013

Ahojte, chcem sa opýtať. Už dlhší čas uvažujem napísať knihu. Skutočný príbeh. Myslíte, že knihy majú v dnešnej dobe ešte nejaký ohlas? ☹ Len háčik je v tom, že by som ju nechcela ukončiť ale rozpísať na minimálne 2časti. Samozrejme, že neboli by hrubé knižky. Ale niečo také, kde prvá časť bola cca život do 25rokov a druhá pokračovanie od tej 25ky vyššie. Rozmýšľam, či sa do toho pustiť 😒

graceful9
23. sep 2013

@nenapadna pustiť sa oplatí, akýkoľvek duševný rozvoj sa podľa mňa počíta a je to dobrá záľuba ale s vydaním kníh je to dnes kadejaké....ale skús 🙂

nenapadna
autor
23. sep 2013

No, tak v piatok začínam a dám vedieť keby náhodou som to niekde aj dotiahla 😀 ďakujem za názor 🙂

alena16
23. sep 2013

@nenapadna Ved posli potom do nejakych vydavatelstiev a ak to bude fakt dobre, tak ti to vydaju. Ale skor sa zameraj na take mensie. Ja som v jednom takom robila a v pohode, ak to bolo dobre, vydali aj neznameho autora... Drzim palce.

nenapadna
autor
23. sep 2013

Skúsiť môžem 🙂 Máte pravdu 😉 Aj tak nejako mám od včera veľa času a môžem začať.

ďakujem @alena16 @graceful9

graceful9
23. sep 2013

@nenapadna ja nad tým už pár rokov uvažujem, pár kapitol aj mám, ale nejak som sa zasekla....možno sa k tomu niekedy vrátim...
@alena16 a aké sú asi náklady na vydanie? 🙂

digysa
23. sep 2013

@nenapadna Nemusis mat vela casu, staci ze chces a vies o com chces pisat...........Cas sa najde neskor. Niektori ludia pisali dobre knihy aj roky..... Nemusis sa ponahlat.

Ja som tiez nad tym uvazovala.... podla mna je to skvela myslienka .

miskax2
23. sep 2013

@digysa
@nenapadna možno by bolo dobre najsť vacero mamičiek čo majú takúto ambíciu a spoločnými silami vydať jednu knihu o príbehoch zo života alebo aj viacero....to len taky postreh ....ale určite držim palce 😉 😉 😉

anatalia77
23. sep 2013

@nenapadna chce to velmi dobrý motív,napísať to zaujímavou formou,a hlavne nájsť vydavatela,ktorý sa podujme vydať aj neznámeho autora.Pokial ho zaujmeš,je dost možné,že si u teba bude objednávať literárne diela na objednávku.V tom prípade,je len na tebe,či dokážeš danú tému spracovať tak,aby to on vydal a tovar sa predal.Je to biznis ako každý iný,literárne diela sú vlastne tovar,a záleží aj na reklame..
Poznám spisovatelku,ktorá píše na objednávku,raz je to humorný štýl,potom historická kniha,občas niečo pre deti..ale má smolu,lebo vydáva pod roznymi menami,nie pod vlastným.Proste krajšie to vypadá keď je to od napr.Jollyho Crametza.
Táto sféra je velmi tvrdá,ak by si sa rozhodla dať na dráhu spisovatelky,tak to chce odvahu.Ako koníček je to dobré.Neraz sú vydavané knihy akurát tak na podpálenie v peci,ale autor je známy...čo ti budem hovoriť.
A tá spisovatelka teraz dosť lutuje,že nenapísala niečo pod svojím menom,podla ohlasov je dobrá,ale vlastne neznáma

m_ij_ka
23. sep 2013

@nenapadna skús osloviť vydavateľstvo, neviem či si už stihla niečo napísať, ale určite vieš príbeh o čom chceš písať, porozprávaj o tom vydavateľovi , držím palce dúfam, že vydáš knihu, potom daj vedieť ako sa volá aby sme si ju mohli kúpiť a prečítať 🙂

alena16
23. sep 2013

@graceful9 Pre autorku myslíš? Žiadne.

anatalia77
23. sep 2013

@alena16 náklady žiadne,ale niekto to musí zaplatiť,tak tam sa nejak počíta,aby aj vydavateľ mal z toho zisk.On to predsa nerobí pre modré oči.

jumama
23. sep 2013

Odporucam 🙂)) http://www.enigma.sk/chcem-vydat-knihu/ake-mam-.... Dnes su moderne e-knihy, je to lacnejsie pre citatela, no aj tak... Na sashe.sk predava par ludi aj knihy a poviem ti, kazdy den takmer zurnaly na podporu svojich kniziek pise jedna baba, ze sa mi to az prejedlo, ako sa musi natiskat, inak by ju nik nenasiel. Slovensko je prilis maly trh na to, aby si bola uspesna :(((

jumama
23. sep 2013

Skus radsej nejake sutaze tymto smerom zamerane pohladat, ide vacsinou o poviedkove sutaze, ale aj to je cosi pre sebarealizaciu 🙂)

anatalia77
23. sep 2013

@m_ij_ka jedine v tom prípade,keby ona vedela,že tú knihu aj napíše a dokončí.Neviem ako to funguje teraz,ale viem že sa chodilo s hotovými dielami,a po prečítaní nejakým vydavatelom,alebo posudzovatelom sa rozhodli,či do toho idú,alebo nie.Prípadne navrhnú úpravy...

alena16
23. sep 2013

@anatalia77 Vydanie zaplatí vydavatelstvo, autorka si neplatí nič. Zisk z predaja ide vydavateľovi a nejaké percento podľa dohody autorovi. Ja som nenapísala, že to je celé zadarmo, ibaže autorka nemusí nič platiť.

sandrika1986
23. sep 2013

Ahoj, skús pozrieť toto : http://evitapress.sk/chcete-byt-nasim-autorom 🙂

cecil36
24. sep 2013

No v prvom rade musis mat lahke pero 😉 tzn. tvoja tvorba sa musi dat lahko citat, co nie je jednoduche. Potom treba napisat celu knihu a zacat obiehat vydavatelstva. Taka mala rada, ked nemas napisane este nic, nerozmyslaj nad dvomi dielmi. Kniha musi mat pointu, byt pisana s lahkostou, mozno vtipom, tema by nemala byt otrepana, ale mala by mat dusu teda nieco cim citatela oslovi. Nik ti totiz nevyda nudnu knihu.... Ber pisanie najskor ako zalubu a ak ti to niekto vyda je to ako bonus. Ozaj pisala si uz niekde? Ake mas skusenosti? (nemusia byt profesionalne) Ako je na tom tvoja stylistika?
@nenapadna

bubelko
24. sep 2013

@nenapadna dobre napisana kniha nikdy nie je zbytocna 😉

kuwait
24. sep 2013

Nad tymto aj ja uvazujem a dost by ma zaujimalo aj to ako sa taka kniha vyplati z financneho hladiska,lebo ked uz clovek berie svoju kozu na trh tak nech z toho aj nieco ma.Moj muz ked mu tento napad niekedy spomeniem ma strasi ze ta kniha rozputa tretiu svetovu.Nuz obsahovy potencial by aj mala len co potom????

slavka034
24. sep 2013

ahoj...ak myslíš že máš v sebe nejaký potenciál na napísanie knihy,zaregistruj sa na www.mamtalent.sk a tam pridávaj kapitoly ..Máš tam rôzne kategórie,či už román.novela poviedka atď...atď...je tam kopec editorov a ku každej kapitole ti môžu písať svoje postrehy..Raz ročne sa mi zdá sa dá prihlásiť dielo do súťaže a ak sa bude páčiť,tak aj ho vydajú