Oplatí sa odložiť detské oblečenie na ďalšie dieťa?
Predavate alebo si nechavate oblecenie po babatku ?? Zatial mam jedno a v buducnosti planujem dalsie o 3-4roky ..je lepsie si nechat alebo predst ? Ako ste to robili vy?
velkosti do 1,5r-2r som nechala sestre, zvysok som predavala/darovala/vyhodila, uz to bolo obnosenejsie a nemala by som to kam davat.
predať, do tých 3-4 rokov možno pár kúskov predáte. a stále vám ostane dosť aj pre druhé dieťa :D
Ja som nechávala pre druhé a potom popredala väčšinu 😊
ja som si vsetko nechala, skladujem to uz 6 rokov, ale planujeme druhe. Ak druhe nebude, predam, darujem, vyhodim
Ja zas všetko predávam :D
Nikto z môjho okolia neskladoval oblečenie po prvom dieťati, ale je pravda, že väčšinou majú páriky a kvetinkove body asi chlapčekovi neoblecu... A naopak.
Ja som cast darovala a cast nechala, cakame po 4 rokoch ale dievcatko. Takze tie traktory a vsetko vyrazne ide prec a ostatne necham. Kocik a vsetko nechavame, lebo to nema nejaky vzhlad typicky pre chlapca. Takze za mna vytriedit a nechat co chces na dalsie dieta
Nechavame 🙂
Ja som si kvalitne a obľúbené kúsky nechala. Rozdiel mám 6,5 roka. Obe dievčatá. Ozaj akoby som našla. Samozrejme dokupujem aj mladšej. Lebo mi nesedia ani ročným obdobím. Ale veľa veci som využila a ďalej využívam. Všetko pekne a zachovalé po staršej stále odkladam pre mladšiu
Ja som nechala. Prvy bol syn, druha bude dcera, po 4 a pol roku bude nosit po bratovi. Tie male veci mam neutralne a uplne bez poskodenia. Tie vacsie velkosti postupne posuvam, alebo aj vyhadzujem, lebo je to obnosene, kde tu aj diera. Tie s bagrami a autami uz budem teraz vyradovat, bud posuniem alebo predam.
V tom obleceni je niekolko stoviek eur, tak podla mna sa oplati ho nechat, ak vies, ze chces dalsie.
Ja som nechavala a menila potom s kamoskou, lebo sme mali opacne pohlavia. Neutralne kusky sme si samozrejme kazda ponechali.
Ja som si vsetko nechala, mam na to priestor. Aj pocas prveho dietata som sa snazila kupovat neutralne kusky, aby sa to dalo vyuzit v pripade druheho dietata. Teraz, ked uz viem, ze bude opacne pohlavie tak vyrazne dievcenske isli prec - lepsie kusky na predaj, "horsie" darovane a take co by som uz ani nedarovala do kosa. Takych ale nebolo vela.
Uz teraz mam potriedene podla velkosti, takze neskor len zalozim do suflikov a som rada, ze nemusim oblecenie vobec riesit dalsi rok 😁 maximalne tak ponozky.
@pribinak teraz mam problem predat aj lepsie kusky aj svisackou
ja som nechavala, rozdiel mam 2,5r dievca-chlapec. ale mala som strasne vela unisex veci... +to mimino toho oblecenia aj tak zase nejako extra nepotrebuje
Nechaj bundy, zimne overaly, pyzamka, ak mas dievcatko saty.. moja skusenost - prva dcera - syn sa narodil, ked mala 3r8m.
Spomenute veci som dala kamoske. Ostatne odlozene, aj ked som ich mala dobre uskladnene boli nepouzitelne- body - takmer vsetky mali na goliery zlte flaky od mlieka, aj ked ich tam pocas aktivneho nosenia nemali. Teplaky/leginy - gumicky uplne stvrdli.
Medzi mojimi dievčatami je 6 rokov rozdiel, je to dosť, tak sa podarilo, ale lepšie som urobiť nemohla, že som nechala vecičky, akoby som našla a keď treba niečo novšie, krajšie dokupime, ale na doma paraaada ...
Ja som si odlozila. Uz pri prvom som pre istotu kupovala skor neutralne farby.
Ale zalezi, ci mate kde tie veci skladovat🙂
ja som nechala pre druheho a vyuzila a potom som odlozila aj po druhom ale vsetko je na povale nikto nema chalanov v okoli 🤷🏼♀️
Niečo uni z tých malých nechať, zvyšok posunúť ďalej. Človek mieni, panboh mení….tiez sme chceli taký vekový rozdiel ale nakoniec to bolo 8 rokov. A je rozdiel nielen pri druhom pohlaví, ale aj pri letnom či zimnom bábätku. Ja som nechávala všetko, ale aj napriek dobrému skladovaniu v niektorých nohaviciach, teplákoch či pyzamkach gumka po takom case povolila alebo sa úplne rozpadla - to už len rovno do kosa.
Len toľko k tomu ze detské oblečenie sa veľmi ťažko predava z druhej ruky. Aj kvalitné a bez poškodení. Myslím si, ze mamičky radšej kúpia lacno, viac a nové. Co niekde aj chápem, lebo niektoré kúsky sa nosia mesiac, dva. Ja teraz nechávam mladšej a aspoň využijeme 2x
Sk by som plánovala dieťa a mam doma kvalitné oblečenie, nechám. Najmä tie rozmery 0-1,5r moja takmer nič nepoškodila. Keď sme sa išli sťahovať a mala som toho veľa a od druhého dieťaťa sa popustilo = predala som to veľmi rýchlo. Všetko. Mne z veľkosti 0-4 roky ostala jedna 400eurova bunda, ktora je nepredajna😂 nič som nevyhodila ani nemala komu dat... podľa mňa stále sú ženy co radšej kúpia kvalitu z druhej ruky. Par Európe veci by som ani nepredávala
Cize záleží na tom aké veci... iste flakate, poškodené, vynovené = neoplatí sa odkladať. Zvyšok som oprala, ozehlila, poskladali a dala do vakuoveho vreca.
Ja som nechala a využila skoro všetko, malé veci sa predávajú úplne pod cenu, tak radšej nechaj ak máš na to priestor a plánuješ dieťa do 3-4rokov
@simca06022011 presne tak. Stare kolekcie Lindex su z druhej aj tretej ruky lepsie ako nove z Pepca po dvoch praniach 🙄
Nechávala som zo začiatku, veď mam dvoch synov. Ale casom som si uvedomila, že každý rastie inym tempom, každý je narodený v inom ročnom obdobi. Nehovoriac o tom, že starsi bol netabulkovo vyšši a mladsi je netabulkovo nižší (mladsi nosí 128 a je tretiak na zakladke, mladsi tuto velkost nosil v škôlke). Takze som sa rozhodla veci po staršom posúvať, darovat alebo predávať. Take “domáce” odkladam, tepláky a tricka, to znosi aj mladsi. Ale kým dorastie do veci po staršom, už davno budú nemoderne.
Ja som tak odkladala lindex oblecko a teda oplatilo sa, mladsia nosi 90% po staršej, ale predpokladam, že to bude fungovať do 5-6 rokov, potom si uz dieta bude vyberat oblecenie podla seba.
no ja mam dcerku 2,5 a odkladala som si az do teraz (obnosene som darovala romom) lebo cakam chlapceka 😁 ale kamoska co ma chlapceka ma veci po nom, a caka dievcatko takze si ich iba vymenime a hotovo.
Nechala som si, dokonca som sa potešila, že rozdiel sú dva roky, obe narodené v apríli, teda sezónne by to sedelo. Ale kým staršia bola a aj je na svoj vek väčšia, mladšia je práve naopak drobček. Keď jej bolo letné oblečenie dobré, bola zima, keď zimné, bolo leto. Všetko som kupovala nové, staré sme sa rozhodli darovať. Len pár vecí bolo, čo “podedila” po staršej sestre. A ja som si užívala opäť tie mamičkovské radosti z nových vecičiek. 😉
Ak by sa tu nasiel niekto ochotny darovat oblecenie pre dievcatko aj chlapceka od 62 vyssie, poprosila by som 🙂 Dakujem
Samozrejme ze sa to oplatí, aj ja mam po prvom dieťati. Keď to dobre uschovas . A v tejto dobe sa to oplatí keď je všetko drahé. Dala som ho do tých vakuovych vriec alebo do krabic. A niektoré mam už 7 rokov.

Lepšie kúsky nechať, zvyšok darovať, možno ak sa podari tak predať