icon

Oplatí sa predávať použité detské oblečenie?

pato88
30. nov 2024

Ahojte, aku mate skusenost? Oplati sa predavat pouzite oblecenie po detoch, ci radsej vyhodit? Myslim, cas a robota s fotenim, nahadzovanim, posielanim balikov… a ci sa realne aj nieco predava, ci skor sa to doma skladuje a aj trva pol roka kym sa preda nieco? Dakujem

Strana
z2
petamich
30. nov 2024

Neoplati, nepredavam, darujem, nasla som si jednu mamicku a tej rovno posuvam (jasne hodnotne veci stoja za pokus ale oblecenie a pod. urcite nie)

colsami
30. nov 2024

Preco vyhodit? Darujem, posuniem dalej. Pripadne su kontajnery na textil, alebo charity, spolky, atd...
A nie, ja nemam nervy na fotenie, inzerovanie, balenie, posielanie, a najma spekulovanie kupujucich, takze nikdy som to nerobila. Za tych par € mi to nestoji.

pato88
autor
30. nov 2024

@colsami kontajner na textil som myslela vyhodit… darovat nemam komu :( jedine hladat niekoho neznameho a to mi je jednoduchsi ten kontajner na konci ulici…

vieronika14
30. nov 2024

@pato88 oplati
Idu hl bundy, zimne oteplovacky co mam ja skusenost

viestta
30. nov 2024

@pato88 za mna sa neoplati. Zisk takmer ziadny na tolko roboty, kolko tomu treba venovat. Radsej darujem alebo odnesiem do kontajnera na textil.

lucia13022023
30. nov 2024

Oplatí. Ja som takto po synovi predala úplne všetko, vrátilo sa mi dosť peňazí. Od kočíka, kolísky, bjornu, oblečenia, hraciek po penovu podložku... Fakt ze som predala všetko a veľmi rýchlo na jednej platforme menom V🤣
Ale tie veci boli v top stave ako nové, také, na ktorých vidno používanie darujem do centier alebo nemocníc, domovov atď..

oceanahory
30. nov 2024

@pato88 Oplati sa, ak sa jedna o znackovejsie oblecenie. Ale ja bezproblemov predavam po synovi aj Lindex, Next, ba dokonca aj niektore H&M, ci Reserved veci.
Oblecenie typu F&F, ci Lupilu som ani neskusala, to vacsinou darujem.

btus
30. nov 2024

@petamich nápodobne.
Malé veci asi tak do veľkosti 110 som popredala, ako balíčky hlavne, ale teraz ( veľkosti do 152) už len darujem, prípadne predám za pár Euro ( poviem dotyčnej, že sú sú to hodnotné veci, ktoré dcéra mala tak možno 5x na sebe), lebo tiež sa mi to nechce fotiť, skladovať, popisovať. Vyhadzovať mi to príde ako veľká škoda. Napr šiatky stáli 30 E, no určite ich nevyhodím. Posuniem za 10E.

btus
30. nov 2024

@pato88 tak nafoť ako ballík tu na MK a napíš cca 10 E za celý balík ( je to vlastne symbolická cena) a neboj, hneď sa ozvú mamičky. Alebo len nafoť a napíš - darujem, nepremeriavam.

sense
30. nov 2024

Záleží od značky,stavu a ceny...ak za zlomkovu cenu áno. Prípadne ako balíky.
Väčšie veci, a napr zimné oblečenie značky Reima,som predala hneď za veľmi dobrú cenu. Aj topánky. Oblečenie H&M, C &a som posúvala

mayami
30. nov 2024

@pato88 predávať sa určite neoplatí, dala som na bazos na darovanie nejaké topánky a ozvala sa mi pani z nejakého krízového centra a nakoniec som jej poslala s topánkami aj oblečenie a bola veľmi rada aj keď to už neboli žiadne top veci

klementinka58
30. nov 2024

ja som kupila tu na bazari veci ako overal, vetrovky na zimu a topanky. Overal bol ako novy, topanky nafotene super, no znacne pouzivane, tipujem do mesiaca sa rozpadnu a za 40e....neboli to zlomkove ceny. Obcas najdem ako nove za zlomkove ceny, no velmi malo. Mne to tu pride akoby zeny naozaj na tom chceli zarabat a nie sa toho zbavit. Ved len ked ma niekolko tisic veci nahodenych v bazari niekto...to nemoze byt po detoch

ja veci co triedim nepredavam, mne sa nechce s tym natahovat a hadzem to rovno do humana kontajnerov

tamvtme
30. nov 2024

Neoplati a rozhodne posielat postou….nieco posuvam kamoskam, par veci som predala ale ponukam len na fb v skupine okolia kde byvam, cize len osobny odber, nieco takto darujem a co nikto nechce ide do kontajnera na odevy pre charitu

zuzka0605
30. nov 2024

zavisi ake mas veci. oplati sa predavat drahsie, kvalitnejsie a v top stave.

lienka.7
30. nov 2024

@pato88 oplatí, pokial das normálnu cenu. Ja keď tu vidím, že nosené nohavice za 5€ a nové stoja 7€, tak radšej kúpim už nové.
Osobitnou kapitolou sú topánky. Aj tu v bazáre niektoré by som sa hanbila vôbec darovať, nieto ešte predávať a ze 10€ lebo značkové 🤦‍♀️

andrejka1974
30. nov 2024

@pato88 stačí napísať darujem oblečenie a ľudia sa nájdu ja som tak darovala a aj mne darovali oblečenie

paulina291
30. nov 2024

Záleží aké veci. Napr malému som cez bazár pozerala nejaké veci z merina a neverila by si, čo si vedia niektoré vypýtať za merino oblečko pre bábo, ešte aj deravé to bolo. Radšej som kúpila nové. Ale keby je dobrá cena, isto kúpim, čiže také by si predala. Lindex veci sa často predajú (ale tiež niektoré vedia tú cenu riadne prestreliť).
Alebo malému som kupovala kašmírovú kuklu, ktorá nová stojí 45€- toto by sa isto neoplatilo darovať alebo vyhadzovať, tiež nejaký kvalitný zimný overál za 150€, ak dáš dobrú cenu, predá sa zaručene. Ale ak máš oblečenie značiek ako Sinsay/Pepco, tak sa to neoplatí.

diewcatqoo
30. nov 2024

Neoplati. Kazdy chce nakupit doslova za par centov a mne nejaka vec za 2-5 Eur nestoji za to, aby som to fotila, balila, posielala a pod - nechce sa mi. Co mam zachovale (rozumej ako nove), tak to posuvam kamoskam a znamym a co je uz nenositelne (sprane, zmolkove, spinave, derave - ano, aj take veci niektore bez hanby predavaju), ide do kontajnera na textil.
Predavala som len drahsie veci ako napr. kocik, fusaky, znackove zimne komplety, nove boty a pod. A aj to len s osobnym vyzdvihnutim, lebo nic sa mi nechce posielat.

koniarova
30. nov 2024

@btus a zaplatí ešte 6-7 eur za poštou.

lucia13022023
30. nov 2024

Ešte dodám, čo píšu baby vyššie je pravda. Ja som nemala žiadne veci z F&F, pepca, Sinsay atď, mala som z name it, Next, hm, lindex, zara... Tie veci z pepca sa napr neoplatí predávať, lebo to kúpiš za 3€ v obchode nové. Ale napríklad overal name it stojí 50€, predám za 30€. Čiže záleží aké veci predávaš

hederamonstera
30. nov 2024

Drahsie veci sa oplati predavat, ine mozes skusit ale za tu namahu to mne nestalo, bud som posunula niekomu alebo dala na charitu.

kris_tin257
30. nov 2024

Závisí že aké oblečenie, napríklad značky H&M Zara či Lindex sa predávajú super, veci bez značky alebo značky typu Sinsay Pepco radšej darovať

anomois
30. nov 2024

Zavisi co predavas, akej znacky a v akom stave...ja mam napriklad vacsinu veci po dcere v top stave, lindex a H&M a predam vzdy vsetko, vrati sa mi vacsina penazi spat, dokonca kupujem tu na MK v top stave a predam v top stave za tu istu sumu cize ponosi aj "zadarmo"....keby nakupujem a nepredavam stoji to strasne vela a ja radsej mi iem na zazitky ako do handier 🙂 veci ale toez musia byt pekne zbytocne je to lindex ked su to take tuctove nepodarky kolekcie😁

cecilia29
30. nov 2024

Predať ako balíky za symbolickejsiu sumu. Ja som si tak par krát kúpila pre dcéru.

tilonka
30. nov 2024

@pato88 ak nechces mat moc prace, ale chces aby sa ti nejake to euro vratilo urob si set (zimny, jesenny, ...) Vsimla som si ze je zaujimave dat fotku kde je bunda s nohavicami, ciapkou, rukavicami, topankami, k tomu jedno, dve tricka, ci tielko, sal. Proste urobit taku zostavu a tu predat, za tie eura mozes kupit napriklad nove detske topanky, ci bundu. V tom vidim urcity benefit. Ale predavat vsetky veci, ktore su uz male, kazdu jednu fotit a ponukat na bazar, nestoji podla mna za tu namahu.

btus
30. nov 2024

@koniarova no, napíšem - darujem za poštovné 🙂

btus
30. nov 2024

ja niekedy kupujem aj nosenejšie veci, pretože to potrebujem na dvor, na zničenie pod skalami..... Vyslovene, keď som zavádzala príkrmy alebo sa dieťa učilo samo jesť, tak som nakupovala aj fľakaté veci, pretože som vedela, že to bude ešte horšie a nových by mi bolo ľúto. Tak som napr kúpila 10 body za 2 e. 🙂 Ale jasné, ak chcem do školy, tak hľadám pekné veci.

klementinka58
30. nov 2024

Ja mam dobre skusenosti s predavajucimi zo zapadneho slovenska, maju krasne znackove veci, uplne ako nove a predavaju naozaj za zlomok ceny. Napr moon boot chlapcenske cizmy za 10e a uplne ako nove....tak som uz nakupila aj overal na zimu za 50e lindex, rukavice na zimu lyziarske...kolieskove korcule a topanky naozaj treba vychytat, ja pozeram po znackach na bazaroch prave kvoli tomu, ze som z mensieho mesta a nemame take moznosti naokolo kde to kupit a na nete mi vyskakuju len zahranicne stranky. Oplachla som sa pri niektorych vetrovkach na zimu pre vacsie dieta cena 20e a vetrovka pozasivana totalne laicky akoby to silo dieta, zipsy nefungovali cize dalsich 20e som musela dat krajcirke aby to opravila...Veci typu pepco , sinsay kupujem nove v obchode ale velmi malo. Bezne oblecenie sa na bazaroch neoplati, je velmi znicene aktualne som pozerala teplakovu supravu adidas zienka chcela 15e a na kolene pomerne velka diera + cierna farba je uz skor seda. Ale vzdy ma to laka pozerat a hladat 🙂 Obcas sa da nieco pekne objavit

pato88
autor
30. nov 2024

Oki dakujem, tak mam teraz dilemu, ja som dala napr 3 pyzamka Next za 5 eur nosene jednym babatkom 3 tyzdne a to tocil 6 pyzam, tak to neni ani vidiet, ze boli nosene, ale ved moze kupujuca aj zjednat. Lindex mam hodne toho. Tiez mayoral, slovenske znacky… Tak skusim, zatial sme vyrastli len z 56 ky tak mozno tie vacsie su krajsie 🙂 Idealne by bolo keby ma niekto z rodiny babo, lebo tie nove vecicky stoja dokopy vela a takto to vyhodit mi pride skoda, ale zas predavat a zabijat cas za 3 eura tiez nemi vyhra.

heln
30. nov 2024

@pato88 podla toho, co od toho ocakavas.
ja som vela veci niekomu darovala, podotykam dobre a nositelne veci a obdarovane sa tvarili tak, ze som si pripadala, ze im to vnucujem. odkedy som objavila aplikaciu, ktora sa tu nemoze menovat, tak som to aj olutovala a vsetko predavam tam. bundy, oteplovacky, fakt pekne veci dam vyssiu cenu a postupne zlacnujem. ostatne veci davam ako balicky za symbolicku cenu. napriklad mi zostali nejake bodycka a dupacky, tak som to dala ako balicek za 1-2 eura. pre mna je podstatne, ze to niekto este vyuzije a nemusim to vyhodit.

Strana
z2