icon

Ospravedlnenie za diskusiu

pampusik123
30. okt 2018

Ahojte,
veľa z vás si asi všimlo môj nedávny príspevok, na ktorý aj pár z vás reagovalo. Chcela by som vám povedať prečo bol taký, aký bol. Odmalička som žila bez materského vzoru. Nemala som sa s kým o takýchto veciach porozprávať, maximálne tak s kamarátkami, ale vždy to bolo len vrámci srandy - teda v podobných výrazoch, ako ste mohli vidieť v mojom príspevku. Asi neboli práve najvhodnejšie, ale pravdupovediac, stále sa hanbím o takých veciach rozprávať priamo, nikdy som to nerobila. Preto som sa na také veci nikoho ešte nepýtala, lebo keby som takéto veci povedala, naozaj by to znelo diskutabilne. Keď som si prečítala pár diskusií na tomto fóre, vyzeralo to tu tak domácky a chápavo. Tiež tu boli používané rôzne zdrobneniny, a tak som si nemyslela, že moje správanie bude pôsobiť urážlivo alebo nedôstojne. Viem, že bez odborného vyjadrovania sa asi nikam nedostanem, ale ešte na to nie som moc pripravená.

(z môjho účtu si môžete ešte pokojne dlho robiť srandu a zosmiešňovať ho, hovoriť o ňom ako "o tej babe, čo chcela robiť šuch", aj tak sa už budem báť niečo tu povedať, takže moja reputácia sa už nikdy nezmení)

Tak zatiaľ, baby

beky1813
31. okt 2018

@matqa411211 to estr nic nie je, autorka slov ma ine kvetnate vyrazy a siahodlne príspevky bez pointy 😂😂😂😂

koniarova
31. okt 2018

@beky1813 ale má "dar slova"🙂

beky1813
31. okt 2018

@koniarova hlavne nevyziadany "dar"

anabella111
31. okt 2018

@kvietocka7 ..Ja som ..kvietocka predtym..ako som pisala moj prispevok ..necitala ten Tvoj..az ked som ho poslala..To slovo je slovom..ktore nikdy nepouzivam ..ale rezonuje vo mne neprijemnym sposobom..ked ho pocujem.. Je to len ne-nahoda..ze som ho pouzila ..ako priklad. Moja mama mala nadherny slovny prejav. A nas ..4 dcery viedla k tomu..aby sme dbali na slovny vyraz. ..prejav je zbran...tazkeho kalibru a ked ho ovladas..tak šľachtíš seba ako cloveka..ale aj druhych. ,, Krámy " to je slovo ktoreho synonymum je primitivizmus ..preco?..lebo nerozoznava charizmu slov.

kvietocka7
31. okt 2018

@anabella111 nevadí, ja som si pri čítaní tvojho uvedomila ze tam mam hrubku ako kôň... Kludne sa prejavuj ako chces, pouzivaj slovo ako zbran, ja Ti nic nevyčítam, slova sú dôležité, ale niekedy prazdne, som clovek ktory vzdy kladol doraz na to ČO hovori nie AKO... Som preto primitivna ? 🙂 Pre niekoho určite...zalezi mi na tom ? Nie. Pre mna je podstatne zostat clovekom....

anabella111
31. okt 2018

...beky..beky....ty si tam svietila v tej diskusii..ako ta prva..co napisala ..ze autorka sa strapnila. Tu si sa nepriznala..ze si jednou z tych..koli ktorym ona zmazala diskusiu. Tu v tejto diskusii si zas na ktorej strane?..tam..kde uz slovo ,,šuch" je ok...Beky.. zastan si ..aspon raz jediny svoj postoj. Moj nemusiš. Ale ani Ti nebudem dovolovat..aby si moje prispevky pouzivala ..ako hracku v tvojej hre..ktora nema zmyslu. Staci napisat..nesuhlasím..A mozes dopisat aj preco nesuhlasis. Ale ty vies..ze to co pisem..je nepospinitelne tvojimi dodatkami o nezmysle mojich viet....Lebo majú stály zaklad. Tak ..ako Tvoje nemajú. Si prvá..ktorej sa tato tema tyka..si vinnik ..ze diskusia bola zmazana..preco sa k tomu nepostavis celom..a nepriznas..ze to ty si ju znechutila?...preco podcenujes este aj autorku..ze ona si ta tam nepamata?.....A teraz su moje slova..podobne tym Tvojim tam...uz nezmyselne?....Beky...si rozvracač a úcelový.

anabella111
31. okt 2018

@kvietocka7 ...To je vsetko v poriadku..dbat v prvom rade na clovecenstvo. Tam sa vmestí aj dávanie si pozor na svoj jazyk.

kvietocka7
31. okt 2018

@anabella111 ...davam si pozor, juj a aky velky...ako by to dopadlo keby ze nie...keby som to tu mala pustit tak od srdca... Rozmyslala som ze idem googlit nejaku mudru vetu o dokonalej nedokonalosti cloveka...ale...btw s tou Beky suhlas, tiez mam pocit ze jej to tu lieta zlava doprava len taky fukot ;)

beky1813
31. okt 2018

@anabella111 ja? Ty o com tocis? Min. 5 dalsich jej pisali v podobnom a aj horsom duchu. A kde tu zastavam slovo such? Stale je to detinske. Ty sa zobud s tvojho moralizovania a kazania a zacni citat s porozumenim a nie vsetko pozerat cez svoje divne okuliare, ktore furt vidia len to, co chcu.

whatever1
31. okt 2018

@pampusik123 ahoj, ak som dobre pochopila tak chces vediet ako sa chranit pred tehotenstvom. Asi si este nebola u gynekologa, objednaj sa a daj si predpisat antikoncepciu. Zatial pouzivaj prezervativy(pre istotu maj vzdy neake u seba) a na "such" pred a po MS velmi nespoliehaj. Ovulaciu mozes mat hociktory den. A na zistovanie plodnych dni by si si mala sledovat hlien, bazalnu teplotu, robit grafy, ovulacne testy...a to sa ti asi nebude chciet.. Nespoliehaj ani na prerusovany sex, otehotniet mozes aj bez toho aby partner vyvrcholil takze reci typu "dam si pozor" su uplne zbytocne. Vela stastia a tie co moralizuju tvoj slovnik si nevsimaj. Slovo such mi pride vtipne, nevidim na nom nic vulgarne😅

puklica13
31. okt 2018

Kolko kriku pre šuch 😁...inak mna obdobne irituje slovo "mrcha"..a tiez myslim ze to v mnohom prejudikuje vztah zeny k tejto mesačnej zalezitosti..vztah k vlastnému telu...tešíme sa že ju máme, lebo vdaka nej keď je ok sme matkami

anabella111
31. okt 2018

@kvietocka7 ..respektujem..a pripomeniem....s tou Beky preberas suhlas na to..ze je normalne urazit..presunut sa a tomu istemu cloveku ..a pre vietor..ktory fuka inym smerom odrazu.. hovorit uplne nieco ine. Aj na slovo ..rozhodnutie ..si najdi nieco v googli..bude s nim suvisiet aj zodpovednost. A ze sme ,,om(i)lní..to sme...ale aj ucenliví...a to su aj zvieratá..a tie vedia to..co my casto nevieme..poucit sa. Ak ti je prirodzene vyjadrovat sa slovnikom ,,plebejcov"..rozhodla si sa ..kto Ta bude pocut..ked budes rozpravat.

kvietocka7
31. okt 2018

@anabella111 ok 😂😂😂

klarissa25
31. okt 2018

@anabella111 prepac, ale uz davnejsie som si vsimla tvoje komentare ci prispevky, a teda mam dost 😂😂😂😂 btw netusim co take beky zle napisala 😂😂😂😂

domculik
31. okt 2018

@beky1813 Vy dve s Anabelou sa uz konecne pomerte :D. Kde sa vyskytne vyostrujuca situacia, do ktorej sa zapoji jedna z vas, ta druha tam okamzite je tiez 🙂. Kazdopadne Beky, ciastocne s tebou suhlasim v tom ze je Anabelinym @anabella111 prispevkom niekedy tazke porozumiet, ale skor je to tou formalnou strankou - zvlastna interpunkcia, caste pouzivanie troch bodiek, potom sa straca citatelnost textu resp. clovek nevie, k comu tie tri bodky patria. To len tak na okraj 🙂

puklica13
31. okt 2018

@anabella111 sorry..oprav si tu tvrdku..nedá sa na ňu pozerať

anabella111
31. okt 2018

@puklica13 ..ktorú?)

beky1813
31. okt 2018

@domculik s nou? Nikdy. Ona ma furt nutkanie moraluzivat, kazat. A jej prispevky by boli zrozumiteľné, keby ich napísala 3 vetami a nie skákať od myslienky k myslienke

polovnicka92
31. okt 2018

Sice som tu diskusiu necitala ale z tych daam si nic nerob! 🙂 kludne napis IP ak nieco potrebujes vediet 🙂

puklica13
31. okt 2018
matqa411211
31. okt 2018

@anabella111 nesúhlasím ale rešpektujem lebo slovo krámy sme doma používalii bežne a zaužívane alebo menzes ..je to hovorové slovo a odborne menštruácia sa nám jednoducho zdalo dlhé alebo jednoducho sme si zvykli na krámy tak ako aj iné hovorové slova a nie sme preto primitívne tak skús aj ty krotiť svoje slová prosím lebo ty z jedneho slova nemôžeš vediet aký vzťah mám k svojmu telu a sebe samej len preto lebo ty si naučena niečo iné, v tebe rezonuje nepríjemným spôsobom iným nie a tak je to v pohode ale hovoriť o niekom, že si neváží svoje telo preto lebo sa nevyjadruje stále odborne je smiešne...predpokladám že doma používaže hovorové slová, slangy skratky atd...ste preto primitívni lebo mne by sa to nepáčilo?

kvietocka7
31. okt 2018

@klarissa25 no napisala zeee kolko ma autorka rokov, ze sa vyjadruje o sexe ako o suchnuti, ze sa zosmiesnila a ze sa vyjadruje ako 15tka alebo take nieco...a potom lajkla moj komentár v prestrelke s Anabel a kedze ja som vlastne v tomto "boji" jej protistrana tak to vyznieva, ze nevieme za koho vlastne bojuje, chapete....preto to aj u mna vyvolalo vlnu nepochopenia, no teda ja sa dnes ale uplne ze prekonavam vo svojom pouzivani slova, hrda som sa na seba ;)

anabella111
31. okt 2018

@puklica13 ....☺..to nie je ,,tvrdka" to je graficke znazornenie mojho uznania om(i)lnosti....

podkovickaa
31. okt 2018

@anabella111
Ty ked dbas na prejav a vyjadrovanie,lebo pre teba clovek co povie slovo kramy je primitiv,tak by si mala dbat aj na prejav pisania,lebo tie tvoje bodky....slovo...bodky....slovo,su znakom,ze asi aj v vo vyjadrovani mas nejaky problem povedat suvislu vetu.To tvoje pisanie je jedna velka katastrofa.Ako keby ti clovek mal vidiet do hlavu a rozmyslat co ktora bodka znamena.

anabella111
31. okt 2018

Dámy....slovo ,,krámy" a ,,šuch" etc......sú slová..ktoré majú niekolko synonymov..Prijatelnejsich v intelektualnej spocnosti. To..ze ste ich zdedili vo vasich rodinach..neznamena..ze SJ nepozna kvalitnejsie vyrazy. Ak o nich vieme..a predsa si vyberame slovo s nizsou ,,charizmou" o nas vzdy nieco hovorí. V spolocnosti..kde sa ja pohybujem..mozno nie su lepsi ludia od vas..ale slova ako kramy ..a šuchanie ..ako synonymum pre milovanie..zneju ako facka. Facka comu?...Jemnocitu..kulturnosti...vkusu....Preco v istej spolocnosti menime vlastne zauzivane vyrazy? Preco lekarovi nehovorime o menstruacii..ako o kramoch? preco sa s detmi rozpravame o milovani..a nie o šúchaní?..preco je dobre hladat tie najkvalitnejsie slova? Nema to ziaden vyznam?.......basnicka otazka...

matqa411211
31. okt 2018

@anabella111 tak choď a zruš/zakáž všetky slangy,skratky, zaužívané hovorové slová (ktoré tu boli vždy) a môžeš s kľudom ísť spať a ešte na okraj, skús nazvať primitívom aj svoje dieťa keď namiesto matematika povie matika, keď na nás pre slovo krámy to ide ľahko, ok?
Ja už fakt nechápem 😂

domculik
31. okt 2018

@anabella111 Nemyslim si ze pouzivanie vysokeho jazyka znamena automaticky vyjadrenie kvality myslienky. Preco ? Lebo potom by v zivote mozno nebola sranda, roztopasnost, domackost... ludia nechcu byt skrobeni ako u toho lekara. A opat preco sa vyjadrujeme casto inak na verejnosti, u lekara ? Zo slusnosti, lebo si to spolocenska situacia vyzaduje, alebo cisto zo snobizmu. Casto je to pokrytectvo, aj ten lekar, ktory pouziva najvyberanejsie vyrazy, potom pride domov a ide si VRZNUT a mozno aj SUCHNUT. Preco ? Lebo sa nemusi na nic hrat a je mu tak dobre. Na to tu tie slangove vyrazy mame. Pokial tym nikomu neublizujes, nikoho neosocujes, k jazyku to jednoducho patri.

matqa411211
31. okt 2018

Inak prečo použivaš skratky ako etc (ktorá je mimichodom anglická skratka nie naša zaužívaná ☹️) SJ ? To sa do spoločnosti patrí? Nie je to primitívne sa takto vyjadrovať? Veď to je také “bez charizmy”, čistá facka pre mňa
Prepáč musela som ..

podkovickaa
31. okt 2018

@matqa411211
Asi po sebe necita,alebo vlastne naco,ked chuda by nechapala co napisala.😂
Niekedy pise fakt z cesty.Neviem ci je za tym alkohol,lieky,alebo nieco ine.Podla mna ani do prace nechodi ved cele dni je MK.To uz clovek musi byt mimo realitu 😂

klarissa25
31. okt 2018

@podkovickaa asi tak nejak 😂😂