Pandora - skúsenosti
Ahojte ake mate prosim skusenosti s pandora sperkami a ich kazdodennym nosenim prosim? Vydrzia alebo zhrdzaveju ak sa s nimi budem aj sprchovat prosim? Resp viete mi poradit nejake dobre zlatnictvo v KE (eshop) s dobrymi cenami a kde produkty vyzeraju pekne a moderne a nie ze posledny tovar im prisiel pred 60 rokmi?😂🙏🏼 Vdaka
@lienkashcj suhlasim. netreba naletiet na nejaku reklamu, pretoze original Pandoru za dve eura co ti bude pasovat k tomu co uz mas teda fakt nenajdes 😀 a druha vec je zase ze pochybujem ze by aj vzhladovo vydrzala.
@usla35 neviem či tie komentáre sú fake alebo nie ale ak nie tak im na to niektorí skočili....
@nadejna7 ako chápem je ich veľa na výber, no skús si pozrieť niečo tu : https://www.sofia.sk/sk/sperky/pandora/koralky 🙂 mne osobne sa veľmi páčia tie jednoduché s motívom "mama" alebo "nekonečno"
Mna by zaujimalo ci su aj v sperkoch trendy a co je momentalne IN
@juliacenc ako to myslíš? podľa mňa šperky sú proste šperky a kupuješ si ich podľa toho čo sa ti páči a k čomu sa ti hodia. aj keď mne sa páčia skôr také neutrálne a keď majú nejaký príbeh 🙂
@juliacenc Nikdy som si nekupovala nič, čo bolo aktuálne moderné alebo trendy a ani takéto nakupovanie nepochopím 😉
@papulienka48 tak napr teraz sa nosia take hrubsie naramky zlate alebo strieborne a maju v sebe krystaliky po celom obvode. To je in to ma “ kazdy” a niekedy boli in velke kruhy nausnice 😀
@humajnicek mozno skor nieco sezonne ale tiez som nesla podla tych trendov ved to sa podchvilou meni. idem podla toho co sa mi paci 🙂
@juliacenc Čo ja viem, tomuto som ja nejak extra nikdy neholdovala 😀 Akosi som nemusela mať všetko, čo mali ostatné baby a čo sa nosilo. Náušnice nemá Pandora?
@humajnicek Presne tak, aby som vyzerala ako kazda jedna? No nie dakujem, staci mi ked teraz vidim tie mlade baby tak vyzeraju kazda jedna rovnako 😀 Ba ma aj nausnice, ja uz mam jedny vyhliadnute 😀
@filory majú aj krúžky, no aj napichovačky, visiace a potom aj také kadejaké nepravidelné zaujímavé tvary. nad takými uvažujem ja, lebo keď človek nevyskúša tak nevie.
@eliskadad1 Každá máme inú tvár a každému fakt pristane niečo iné. Ja by som inak uvítala nejakú appku alebo poradkyňu, ktorá by v tomto vedela poradiť, že čo sa hodí k mojej tvári napríklad 😀 Lebo toto je dosť podstatné podľa mňa 😀 Niekomu visiace náušnice proste nepristanú, ja ich na sebe neznesiem 😀
@kratucka Ale tam to proste tak dobre nevidíš ako keď si ich obzeráš a reálne ich držíš v rukách 😀
@humajnicek tak pôjdeš do predajne 😀 je ich hneď niekoľko 😀 ale mne sa vidí táto možnosť že lepšie ako nič keď proste inú možnosť nemáš 😀
@papulienka48 a to si kde viem pozriet? na stranke to takto maju?
@sanssa Na to ale treba asi aj nejaký špeciálny roztok používať, nie? Do hocičoho to namočiť asi nie je úplne výhra, tie šperky sa môžu znehodnotiť.
Ma Pandora aj prstene? Resp. mate niektora skusenost?? Ze ako to je s nimi, ci mi nescernie po nejakom case pouzivania. 🙂
@humajnicek no jasne, to by som ani neriskovala. pandora sperky vyslovene nesmu ist do klasickych roztokov na striebro, lebo sa ti znicia. je na to urcena presne ta sada ktoru spominali vyssie kocky
@rucka77 jasne maju aj prstienky a kadejake. opat len podotknem vsetko ti vydrzi ked sa o to spravne staras - ako aj manzelstvo 🙂
@katpizur Tak mne sčernal prsteň a bol strieborný napríklad. Vždy som si ho dávala dolu pred umývaním a ani tak to nepomohlo.
@humajnicek potom asi nebol z tých kvalitnejších práve s tou povrchovou úpravou 🙂 @rucka77 ako verím že nie si jediná, lebo aj moja mama bola v tomto taká že nosila nosila a potom sa sťažovala ako jej černajú a čo s tým má robiť, že nové si nebude furt kupovať. je to treba aspoň raz za čas 🙂
Ono niekedy vie pomôcť aj taká obyčajná vec ako je zubná pasta s kefkou a prebehnúť tie šperky, sú ako nové. Ale tak keď už je to tak hlboko zažraté, tak už pravdepodobne nepomôže nič.
@humajnicek ale to je celkom risk, vzhladom k tomu ze ta kefka ti moze ten sperk fajne poskriabat a znehodnotit ho. druha vec je ze nevies ako zareaguje ten sperk so zubnou pastou.

@ewiculik Tak nekupujes to kazdy den a raz za cas si myslim ze si zena moze dopriat 🙂 Alebo teda ked by pan manzel nevedel ze co tak tu ma aspon moznost a uspech zaruceny 😀