Papierové recepty sa na Slovensku vracajú vďaka parlamentu
“Ďakujeme” v mene všetkých občanov Slovenska pánom poslancom NR SR za “skvelý” pozmeňujúci návrh, ktorý ako zvyčajne nekonzultovali s odborníkmi. Zákon bude platiť od 1.1.2025.
Špičková elektronizácia zdravotníctva na Slovensku a žiadna iná. ☎️
Vyspelé krajiny používajú 🚀, Slovensko sa vracia k 🛴
Užívate liek, ktorý nie je hradený zdravotnou poisťovňou, avšak jeho výdaj je viazaný na lekárom vystavený recept? Od 1.1.2025 naň už pacientovi nie je možné poslať elektronický recept. Naopak, pacient sa bude musieť posadiť do preplnenej čakárne a počkať si na papierový recept v čase, keď si na jeho vypísanie nájde lekár čas.
(Zdroj Monika Palušková - lekár, súdny znalec)
A minister Šaško tvrdí, ze nevie, čo ešte lekári chcu.
Sutaj tvrdí, ze výpovede dávajú kvôli 62€ mesačne.
Obaja sprosto klamu a odnesu si to len a len pacienti.
@mamina7070 nechaj tak. Nevysvetlis. Keď sa chcú rozčuľovať, nech sa rozčuľujú . Ja osobne počkám na výsledné rozhodnutie. A potom buď budem frflat alebo sa nič nezmení
@mamina7070 je jedno o aký KONKRÉTNE liek sa jedná. ak je raz na predpis, aký je PODĽA TEBA dôvod aby nebol elektronicky ako ostatné?
@biba_18 ja som uz vyssie pisala, ze nech to zmenia ale zasa sa tu nebudem rozculovat ze teraz budeme vsetci hromadne chodit pre vsetky recepty do cakarni
ide o velmi uzku skupinu liekov a ludi lebo drviva vacsina liekov je na predpis s ciastocnou uhradou
a chronicky pacienti aj tak chodia na kontroly min raz za pol roka a dostanu liecbu predpisanu na kontrole
@mamina7070 aha. takže ak sa ťa to konkrétne teba netýka tak je všetko v poriadku. chápem…
@biba_18 kde citas ze sa ma to netyka ja som to uz pisala vyssie ze z tych x liekov na predpis co uzivam (a je ich dost) sa ma to tyka v jednom pripade a to mam papierovy recept v penazenke a v lekarni minliek v pohode na neho vydaju opakovane kazdy stvrtrok a raz za rok mi na kontrole vydaju novy papierovy recept
preto nevidim dovod na paniku
@mamina7070 to sa teraz paradne zije, ked sa da kradnut a uzivat si zo statneho! Vsakze? Ani sa nejak snazit netreba, ani schopnosti, nebodaj adekvatne vzdelanie a prax v obore, vsetko ide nejak same, len treba byt bezcharakternou sucastou "systemu" a obhajovat nezmysly s nadejou, ze sa tam zabetonujete navzdy. Preto tak nadsene obhajujes kazdy vyplod tej mafianskej luzy pri moci? Kamarat sa pyta...
@mamina7070 ja nemám papierový recept v peňaženke, čomu nerozumieš??
@mamina7070 nekategorizovanych liekov v poslednej dobe pribudlo viac než dosť...
"Vďaka" tejto vláde sme nie už len na konci chvosta eú, už nás predbehli aj Rumuni aj Bulhari, ale sme aj v totálnej riti. Absolútne nič tu nefunguje správne a stále cuvame. Čo fungovalo, nefunguje, čo bolo zle tak je ešte horšie a koaliční hajzli si veselo popíjajú a rehocu sa ľuďom do tváre . A od nového roka bude masaker, ja už neviem .....🤮🤮🤮🤮
@mamina7070 napr. moja lekárka nevyžaduje vždy návštevu. a aj keď má niekto opakovaný recept, nemusí mať papierový recept v peňaženke len preto že ho máš ty…
Ale vy nechapete, ze nejde o to, ako dodatocne riesit, co na predpis bude a ako si zaistit, aby to slo cez elektornicky ptedpis a vyhlo sa papierovemu a taketo podobne sarady?
Naco ich vobec mat, ked nemusia byt?
Aky zmysel to ma zmenit na papierove, ked vobec nemusia byt, lebo elektornicky system uz mame zavedeny?
Toto zdovodnite, ked uz to hajite, ze sa zase tak vela nestane.
Preco tu nimrate, kto berie aky liek a ktory liek je aky a ci sa stazivatel stazuje opravnene/neopravnene?
Ked by sa nemusel tym nikto ani zaoberat, lebo by elektronicky slo vsetko?
@mamina7070 tie rady o vypinani internetu si nechaj pre dezolatov a tych odbornikov je tak zufalo malo, ze ich urcite nepotrebuju navstevovat ludia s kritickym myslenim. Aj ked rozumiem, ze mafia pri moci ma najvacsi zaujem umlcat vsetkych, ktori sa pytaju na ich zlodejstva.
Mna fakt zaujima, na zaklade coho obhajujes kazdu nezmyselnu zlodejinu tejto koalicie, co stazi zivot normalnym ludom?
@stanulienkat tým ľuďom nevysvetlis, oni sú úplne zmagoreni, sfanatizovani, osprosteni....keby im Fico zobral poslednú perinu a museli by sa prikrývať novinami, oni by ho aj tak uctievali. Proste to sa pochopiť nedá, ja som to už s nimi vzdala
@stanulienkat aké moje idoly? Sa ti niečo prisnilo? Keď zhodnotím, že sa to deje už dlhodobo, vytiahnem niečo, o čom si myslíš, že to je trefne. Ale nie je
@moonlight1210 prosim ta, mne nemusis hovorit o elektronizacii sluzieb vo verejnej sprave je to moj denny chlebik desiatky rokov teraz uz zivotnych situacii podla POO teda
ja som len pisala na zaciatku diskusie, ze netreba robit paniku tyka sa to uzkeho okruhu liekov a ludi a samozrejme ze to maju opravit.
Samozrejme ze to treba riesit ale ten proces je lepsie kontinualne vylepsovat ako cakat a implementovat nieco dokonale
a ano obcas sa stane ze paragrafove znenie kt ide do parlamentu a je pripravovane vecnymi gestormi a pravnikmi na ustrednych organoch nejaky proaktivny poslanec zmeni alebo sa stane chyba tak sa to nasledne opravi
neni lahke tieto veci meni kedze zmena legislativy je casto nepredikovatelna ale tak postupne sa to rieis tak ako sa riesi zmeny v ramci ZS Narodenie dietata kde teda zeny mozu porovnat ake to bolo predtym alebo napr moznost registrovat sa na UP nielen podla miesta TP a stale sa kontinualne postupuje napr v sluzbach socpoist atd atd
Cokolvek tato prij+bana vLada vymysli je uplne 100r dozadku brrrrr ...este s nicim inym mudrym neprisli = HOVADA SU TO !!!!!!!
Platí to pre všetky vlády, jednoducho robiť už niečo poriadne, toľko chýb a odtečených financií do stratena. Kde to žijeme. Ešte to ospravedlňovať, že veď sa to opraví.

@biba_18 ale tych sa to netyka predsa tie s u s uhradou poistovne
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/afl...
mne ich predpisuje neurolog (aflamil konkretne