Peniaze k narodkám

lula313
7. sep 2018

Caute baby, najlepšia kamoska mala 30 rokov, mame sa stretnut po dlhšej dobe, keďže sme boli dosť zaneprázdnené.. keď som sa jej pýtala mesiac pred narodkami, že čo by ju potešilo, nejak sa vykrutila, že ona má pre mna k mojej 30tke peniaze, že ja budem najlepšie vediet, čo si za to kupim a čo má potesi a takto isto to viackrát naznačila, že ju moc darčeky nepotešia a aj v minulosti sa stalo, že mi nejaký ofrflala, takze som sa rozhodla, že aj ja jej dam peniaze v nejakej vtipnej podobe, aby to nebola len obalka, ale otázka aku čiastku jej mám dat, keď sú to gulatiny. Poradíte prosím?

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2018

Neviem, mna by peniaze k narodkam od kamosky prekvapili, ale nepotesili. Ved ked si navzajom date peniaze, tak si dajte rovnako, lebo ta, co da viac, sa bude citit ukrivdena, ta co da menej, sa moze citit trapne. Len ci to vobec ma zmysel, pripada mi to take zvlastne. Na druhej strane, ak Ti ma darcek ofrflat, tak potom radsej takto.

iwesska
7. sep 2018

@lula313 No ja neviem,ale pre mna je dost cudne vymienat si takto s kamoskou peniaze. Je to strasne neosobne. Nahodou ti da ona viac ako ty jej a este ti to bude vycitat. Aspon by som to premenila na poukazky do jej oblubeneho obchodu,ked uz teda. A kolko,to zalezi od hrubky tvojej penazenky a kolko si ochotna na nu obetovat. Asi inu sumu da zena bez prijmu z 200e rodicaku a inu ta,co zaraba niekolko tisic.

sissy27
7. sep 2018

@lula313 no medzi kamarátmi k sviatku mi to príde divné, ale tak keď to takto chce... A koľko? No koľko si môžeš dovoliť, zas je nezmysel brať úver alebo niesť zlato po babke do záložne len aby si vyhovela kamoške. Asi vieš aký má životný štandard a určite vieš, koľko si môžeš dovoliť bez toho, aby ti to nejak výrazne nabúralo rozpočet.

lula313
autor
7. sep 2018

Baby, tiež z toho nie som nadšená, ale čo narobím. Už sa mi stalo v minulosti, že mi niečo ofrflala a naposledy ako pracujúca som jej kupila za vyse 100 EUR kabelku, naozaj krasnu a ona ju ofrflala, že ona ju nemá kam nosiť, keď chodi len do roboty a že to chodi s ruksakom a dala ju nakoniec sestre.. čo má aj mrzelo, lebo ja som nekupovala kabelku pre jej sestru😕 Už raz som jej prispela tiež peniazmi na menší kozmetický zákrok, takze vtedy bola rada, že nemusi zaplatit taku palku sama, takze hold, peniaze ju potešia viac ako darcek, takze jej chcem dat, čo ju potesi..

romiada
7. sep 2018

@lula313 za kazdy rok 1 euro...t.j.30eur....uviaz jej to po 5eurovkach na kvet v crepniku ...nam to tak kamosi dali na svadbu. A bud si ista ze ona da Tebe taku istu sumu ak mas narodky neskor 😉

romiada
7. sep 2018

Tusim nam to dali na fikus benjamin..vyzeralo to ako stromcek ....este aj na fikus robusta sa to da uviazat

iwesska
7. sep 2018

@romiada Dobry napad,len ked uz raz dala kabelku za 100e,30e je teraz uz smiesny peniaz.

romiada
7. sep 2018

@iwesska sak moze to "vynasobit" podla lubovole 😂

romiada
7. sep 2018

Alebo 30ks 5euroviek. Narocna kamoska snad bude uspokojena 😉

romiada
7. sep 2018

Na 60tku jej potom kupi bavoraka

whatever1
7. sep 2018

Daj jej peniaze ked chce, max. 100e a ked budes mat ty narozky tak povedz ze chces darcek aby to potom nebolo trapne ze ti ich vracia

evkao
7. sep 2018

nedaj jej nic, ta bude taka prekvapena, ze nema co ofrflat 😀
ako vazne, davat jej peniaze? to uz by som jej skor kupila poukazku do jej oblubeneho masazneho salonu, na kozmetiku, na nechty...(dopln podla lubovole) 😉

tncka
7. sep 2018

@lula313 pozri ked pinda na darcek a da ho nakoniec sestre,nezasluzi si nic😂

suzie28
7. sep 2018

Daj jej gift card do nejakého beauty salónu alebo do nejakého obchodu s oblečením ... dobieha jej tam peniaze ktoré jej chceš dať ako hotovosť a bude to mnoho krajší darček a môže si vybrať čo chce ..

matazirafa
7. sep 2018

Skus oceniť do akej miery je jej povrchné kamarátstvo úprimné a podla toho jej daj.. lebo to je asi jedna z tých co si cenia kamošky podľa toho či majú dačo v peňaženke, na to ostatné už môžu kašľať.. A na takú by som sa zvysoka vyprdla, lebo to nie je kamoška s ktorou by som sa chcela ešte niekedy baviť a už vôbec nie dávať darčeky.

lula313
autor
8. sep 2018

@matazirafa nemyslím, že je to povrchne kamarátstvo, sme kamoškami od škôlky. Základná, gympel, všade vzdy spolu, len teda v tomto je taká ina.. respektíve praktická? Že chce len vec, ktorú využije? A tak neviem sa rozhodnut nad čiastkou. Ešte mám vysoku matersku, ale v novembri začína chodit rodicak, tak by som mala prestať vyskakovať..

matazirafa
8. sep 2018

@lula313 ok, z toho co píšeš mi to tak vyplynulo. ja si fakt neviem predstaviť pýtať od kamošiek peniaze k narodeninám a ešte keď od nich dačo dostanem tak budem pindat.

deti95060810
8. sep 2018

prehodnotila by som či je ozaj kámoška...😉 frfľať na darčeky... 100e kabelka -to si nedoprajem ani ja...😉

radu_lienka
8. sep 2018

ja presne viem co chcem, dam zoznam a rodina a kamosi vyberte si, na 30tku chcem Vespu, nech sa poskladaju aj vsetci mne je jedno, ale tiez neznasam haraburdy, mna potesi pekne tricko, vylet niekam alebo tak, naposledy som dostala original Jamie Oliver z UK, nic nieje v tej knižke schopne na varenie...

hennyinnsbruck
8. sep 2018

Podla mna 20-30e staci... Mozes jej to dat v minciach a do dezertu namiesto cokoladiek, alebo rozdelit a zabalit do obalov z cokoladiek v dezerte napr..ja som tak dostala raz... Alebo do Nejakej mensej sklenenej nadoby dat mince s cukrikmy... Mince nepotesia mozno ale je to sranda😂😂😂

vivuska666
8. sep 2018

Chodte spolu na masaz a tam si dajte prosecco. Spravte si prijemny den. Kaslat na darceky.

bodkolienka81
8. sep 2018

@lula313 kludne by som sa dohodla s kamoskou, ze si darcek davat nebudeme, max kvietok alebo cokoladu. Materskú si odkladaj pre dieta.

danielahamar
8. sep 2018

kúp prasiatko a do daj do neho 30 1euroviek

natalienka12
8. sep 2018

@lula313 Ty musis vediet na akej urovni si zijete...ci jej mas dat 20 eur alebo povedzme 1000....lebo su ludia co zarabaju 400 eur a su aj taki co zarabaju nekonecnu sumu. Ak ste obe na urovni priemernej mzdy cize cca 900 eur tak primerana suma sa mi zda 200 eur. Ona da tebe tolko isto. Teda ak je to kamoska.

evkao
8. sep 2018

@natalienka12 chcela by som byt na urovni priemernej mzdy 😀 ale to teraz ako myslis vazne, dat 1/4 vyplaty niekomu ako darcek? ako nic v zlom, ale tolko som nedala ani do obalky, ked som sla sesternici na svadbu...

potkan212
8. sep 2018

Podľa mňa také kilo na 30 je ideálna hodnota 🙂

lula313
autor
8. sep 2018

Tak som to poriesili čiastkou 70eur, príde mi to take neutrálne, že si už za to niečo kupi, za dva mesiace idem na rodicak, ideme stavat, tak nemôžem vyskakovat.. ako na nete to vyzeralo lahsie a krajsie, no čo už?😂😂😂

natalienka12
8. sep 2018

@evkao Usudzovala som podľa toho, že predtým jej kúpila kabelku za 100 eur a ešte sa jej málilo, je na každom, akú latku si nastaví. Ak si kamarátky kupujú navzájom drahé dary, je to len a len ich vec.

miriam11
8. sep 2018

Kamoske kabelku za 100 eur? Už viem pochopit, preco z nej mas obavy a nevies kolko jej dat? Tak po tej kabelke bude asi ocakavat minimalne 200 evri🙂 ja neviem, ja som asi spadla z marsu, ale aby sme si s kamoskami davali take drahe dary.... v tomto som mimo a nechápem pohnútky tejto cudnej doby

lubi40
8. sep 2018

@lula313 a keby si kupila dacekovy poukaz na dovolenku, alebo aj do obchodu, knihkupectva..