Peniaze pre šibačov na Veľkú noc
Žienky koľko peňazí budete dávať deťom - šibačom na Veľkú noc? Ja som chcela dávať po 2 eurá ale ako som nad tým premýšľala, tak neviem či to nie je málo? Nemáme veľa peňazí a dávať po 5 eur mi príde v našej situácii veľa. Ako to máte vy?
@autorka urci si, ktorum peniaze das a ktorym nie. Mladsim nie, vacsim ano
Mj nechodi sibat nikde tak nedostane nic ani nikdy nechodil mal teraz 9vat odomna max kinder to dostava aj dverka nech nieje rev...ja velmu noc neznasam navstevy ziadne neprijimsm akoze niesme doma aj ked sme
Urob to čo naša mamina,nebavilo ju to,dávať peniaze,chystať a najmä upratovať po kupacoch,keď jej susedia nás obliali vedrom vody v posteli a ich mama sa na Tom ešte smiala a chodili sme každú veľkú noc preč, k dedkovi. Alenka aj nie,tak byt tebou by som šla niekde do prírody,alebo rpredlzeny víkend a máš pokoj od tohto. Alebo správ tradíciu hľadania vajíčok niekde vonku,to by bolo pekné (a vraj to bolo ešte v 16 storočí na SVK bežný zvyk a až neskôr prišli šibačky).
Ja som si povedala ,že ak budem mať dievčatá tak budem s nimi chodiť v tento deň do aquaparku,kde sa aj výkupu a nebudú o nič ukrátené. Ale mám chlapcov,vymyslím im niečo iné.
A že sa máme na Slovensku zle.. 😆 Môjmu a 2 synovcom po 5, ostatní čokoládové vajíčka.
@panda21 Pekný článok je na: https://dobruchut.aktuality.sk/clanok/39034/kon...
Ak sa vám to nechce čítať celé, tak pri texte o veľkonočnom pondelku je vysvetlené, čo sa sledovalo šibaním mladými prútikmi a oblievaním vodou 🙂
Cudzím 5€ a vajíčko a našim 10 a sladké v sáčku
Ja mám pocit, že Slováci v sviatkoch vidia už iba Eurá 🤔 každý sviatok sa riešia len peniaze a darčeky. Či Vianoce, veľká noc, narodeniny ... Sviatky majú byť o úplne iných veciach. Šibačom daj po vajíčku, a dovidenia. ...
Nič 🙂 dvere zatvorené a nepotrebujeme sibacov 🙂
Záleží že či prídu dvaja sibaci z rodiny, alebo 35 šibačov z celej dediny. 😁
Po 5 eur
k nám nikto ani nechodí 😂😂 len susedia ( tým po 5€ )
A mám 3 synovcov tak som kúpila tofife a po 10€
Nič. Budeme preč. Nechcem už viac zažívať tieto tradičné zvyky. Nemám to rada.
Ja mam chalanov, ku nam na Velku noc nikto nechodi. Minuly rok sme boli u nas doma a nemala som v plane davat mojim synovcom velke peniaze. Pre kazdeho som mala Kinder zajaca a 5€. Pridem ku svagrinej a na stole nachystane balicky plne cokoladovych vajec,.kinder vajec a 10€ v kazdom balicku. 🤦♀️ Tak som teda aj ja im dala po 10 €, aby mali narovnako.
ziadny sibaci, ziadne peniaze. ja tymto divnym prezitkom fakt nerozumiem.
Velmi dobrým kamaratom by som dala po 5€, ostatným kamaratom,susedom atd.co prídu len na Veľkú noc obliat by som davala po 2€ alebo 3€+ sladkosť.
Kedze mame len dvoch synovcov,dostanu po 5e... Pre inych nie sme doma 😄 a vlastne..ani veru nebyvame v tento "skvostny" sviatok doma...
Ze 5 a 10€🙈😅 sibaci nesibaci, pri 3dcerach ma ani nehne.
Nechce sa mi googlit, ale prečo sa dávajú peniaze? Mňa zliali ako ho.... my sme dospelemu uliali, deťom dali sladkosť, ponúkli chlebicky či koláčik...dala sa stužka.
Už začínam chápať prečo mi každý tak srdcervucne želal syna
Žiadne peniaze 🙂 pekne vajíčka, zajačikov a podobne 🙂
Do 10r davam balicek,od 10r cokoladoveho zajacika a 5€.Chodia len susedia,cudzim by som peniaze nedavala
Nedavame peniaze, ziadne, a cudzim vobec nie. 2 kamarati chodia dostanu po 5EUR a vybavene, uz su velky. Keby bolo viac nedostanu ani to :DDD Ale chodi malo deti.. ked tak mam pre istotu misu s kinderkami. No a este jeden drobec, co sladkosti nemoze, dostane auticko 🙂)
V rodine uz tiez nedavame nic, davaju babky, mamy.. a nie kade kto. V ziadnom pripade by som nedavala 10-20EUR. Naucia sa chodit "pre peniaze", ku nam tak chodili cele detstvo, mala som na to nervy.. cely rok som nikoho z nich nevidela, ale na velku noc urcite, lebo tam sa rozdavalo... :D
@daniela2202 dospelym mozu postacit tiez sladkosti , pohar alkoholu, ci malinovky a jedlo...
cele je to traposina a som rada ze my budeme mimo rodiny🤣 u nas v rodine su pekne mimo aj skor pridu, len aby im ta traposina neusla. Nic nedostanu a cau😃
My mame zauzivane,ze zo susedmi si detom davame po 2eurka,,nasi chlapci dostanu po 10eur. Viac nie. Ked sa mi sem nahrnu susedi co jedni maju 5deti ,duhy 4,dalsi 6 by som zkrachovala 🤣🤣🤣 a do toho nasi dvaja ked idu-ale je fakt ze od nich dostanu navyse v nefinanciach .. i tak sa drzime toho,co sme si zauzivali
To vazne sa toto este praktizuje niekde, ze sa chodi po kupani?

Inak ďakujem všetkým za odpovede a názory. Tiež by som to dávanie peňazí najradšej zrušila. Asi to spravím tak, že mladším dám po 2 eurá a statším po 5 eur. A komu sa nepáči tak smola.