icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

alena6232
5. aug 2014

@heni79 to isté hovorí aj moja malá... malá morská panda :D

alena6232
5. aug 2014

-u nás išiel otecko doniesť tielko zo skrine. Ja hovorím malej(4r) že o chvíľu určite bude kričať že nič nenašiel. Za chvíľu samozrejme ocinko kričí že tielko tam nie je. Na to malá: AAAch bože, tí chlapi, nechaj tak mama, ja tam idem 🙂
-hrávame sa také hry že hovorí rozdiely medzi dvoma slovami. Mala povedať aký je rozdiel medzi hadom a hadicou... samozrejme že povedala že je to tatík a mama. Ja jej hovorím, zamysli sa, aká ešte môže byť hadica... na záhrade... a ona že jaaaaj, už viem, však to bude ešte babka hadica :D
-aký je rozdiel medzi čelom a violončelom. čelo je časť tela a violončelo je JEJ čelo a ukázala na obrázok cililing na stene :D - takže čelo víly 🙂

pianistka
5. aug 2014

@alena6232 Babka hadica je super 😀

cobhan
5. aug 2014

Nasa mala (2r) sa sice sprava ako chalanisko, ale babske maniere ma uz ako pubertacka. Vcera rano som este pratala nejake veci, tak som ju nechala, nech si vyberie, co chce na seba. 10 minut stala pri svojej komode, otvarala sufliky, vyberala nohavice, tricka..potom ich zase davala nazad, potom pobehla do skrine, prehnala sa v bundickach a svetrikoch a nakoniec prisla a uplne frustrovane mi zahlasila. Mama, neni (akoze nema co na seba)

zitaje
5. aug 2014

@cobhan chuda dieta, nema si co obliect 😀

eustoma
5. aug 2014

@ichbinich men sa stalo nieco podobne ako Vam v autobuse.
boli sme na nakupe potravin. maly rok a 2 mesiace pri jogurtoch spustil vyzivny krik "ham ham mama ham ham" on to tak prezival, vsetci sa za nami otocili. dokonca sa prisli nejaky pozriet s vedlajsich uliciek. to bol krik na celu predajnu. ja som chytala vsteky farby.

orlik4
5. aug 2014

3rocny: Mama, to je bábo dodávka a tato dodávka (malá a velká dodávka)
a na otazku, kde byvas, zasadne odpoveda "doma" :D

orlik4
5. aug 2014

a este... minule sme isli okolo nejakeho bezdomovca, bol cely v takom kabate, sedel na zemi pri taskach. sme sli dalej, a maly mi hovori "Mama, to bol bubak" 😀

katkatt
5. aug 2014

chalani neposluchali, nahnevana hlasnejsie hovorim (hucim 😀 ): "Preco Vam vsetko musim opakovat 100x?" Nasledovala nechapava flegmaticka odpoved 5-rocneho: "Ale mami, ved si to este nepovedala ani 40x!" 🙂

pifina
5. aug 2014

dnes sme isli bicyklovat a mala sa furt motala, tak jej muz povedal, ze pojdeme do prcic... no a potom mi celu cestu hucala, ze kde su prcic a preco ideme do prcic 😀 tak vravim, nech jej tatik vysvetli a dostala odpoved, ze prcice su pri prahe a byva tam ujo polivka a potichu dodal, ze ten, co natocil k...a hosi gutentag 😀 no chlap si koleduje 😀

nanulik
5. aug 2014

opekáme si a zrazu malý drží ruku pri uchu a kričí, "požiarnik Sam tu pod, tu hoží" s mm sme išli do kolien 😀
ohen už dohasínal, špekačky už boli na tanieri malý hovorí "ocino, daj mamine rutu.... poď bižšie... daj putitu (pusinku)" 😀 iné deti žiarlia, my sa ešte musíme pusinkovať 😀

vilsonka
5. aug 2014

Stáli sme pri výťahu, manžel mal plné ruky nákupov, ja som mala na rukách mladšiu dcérku a v druhej ruke tašku s nákupom. Tak manžel hovorí malej ( mala vtedy 4 rôčky): " Soňka zavolaj výťah!" Soňka nič, len stála a pozerala na nás. Manžel : " Soňka zavolaj výťah, už ma bolia ruky." A naša Soňka nahlas zavolala :" Výýýťah."
Až vtedy sme si uvedomili, že je ešte malá a nedosiahne na tlačidlo🙂

alena6232
6. aug 2014

My sme išli raz v aute: babka, dedo, tatík, ja a dcéra. Malá vôbec nepočúvala a vymýšľala. Opýtala sa ma či ideme na zmrzlinu a ja som jej povedala že nejdeme, lebo ma už prešla chuť aká som nahnevaná že tak vymýšľa. Chvíľu rozmýšľala a potom hovorí dedovi, ktorý šoféroval: "dedko, maminka nemá chuť na zmrzlinu a je nahnevaná. Vyložíme ju teda doma, my pôjdeme na zmrzlinu a maminka sa zatiaľ ukludní. Čo povieš mama, môžeme to takto vyriešiť? 🙂 A tvárila sa že ako dobre to vymyslela. Všetkých v aute to náramne pobavilo :D

milan_branik
6. aug 2014

mama stipol ma konar 🙂 🙂 mali sme na obed ruzovy nakup /ryzovy nakyp 🙂 🙂 /

janinka007
6. aug 2014

môj 10-ročný syn "maminka,ja neznášam to kakanie.to je zbytočná strata času" 🙂)

victory1
6. aug 2014

" Maminka, ty preco nejes prazenicku?"
" No, nechutia mi vajicka, Viki..."
"Tak ani mne nechutia.."...a odlozila tanier s ranajkami.. 😠

..ach jaj, no musela som ist na to diplomaticky...
" Viki, ale mne nechutia ani palacinky, ani zmrzlinka a ani kolaciky...to vsetko nebudes ani ty papat?"
..mala sa zamraci, rozmysla, rozmysla a nakoniec s usmevom zahlasi:
" Tak pri palacinkach sa ja mami premozem..." 😝 😀

ichbinich
6. aug 2014

Hihi, dobre hlasky sa tu zase pozbierali 🙂
Vcera vecer ukladam syna spat, ja s anginou a 38,5°C horuckou, tak manzel aj zacal davat riady do umyvacky sam od seba 😉
Syn sa pyta, ze co to bucha, a ja ze Papa dava riady do umyvacky. A on zahlasi:
Ja som este nikdy nevidel, aby nejaky Papa ukladal riady do umyvacky!
😅 🙄
No ja viem, my mame rozdelene roly v domacnosti dost tradicne, ale ked je treba, manzle vie urobit vsetko. Ale aj v jasliach a v skolke davaju riady do umyvacky zeny, tak proste to asi fakt nikdy nevidel...

siska53
6. aug 2014

Pred chvilou
Syn: Mami,kde mas tu blondinu? A pozera mi do ust.
Myslel plombu v zuboch..
Esteze sa to nespytal tatina. 🙂)

siska53
6. aug 2014

Pred chvilou
Syn: Mami,kde mas tu blondinu? A pozera mi do ust.
Myslel plombu v zuboch..
Esteze sa to nespytal tatina. 🙂)

aknelka85
6. aug 2014

"Kde mas to svoje decko???" Otazka mojej 4. rocnej neterky na babku (moju mamu) po tom, co ma nemohla najst.
Rastie nam z nej riadny kvietok 🙂

siska53
6. aug 2014

@milan_branik chutne! Nam takto vlani lietali sochy. 🙂) . Mali to byt osy.

siska53
6. aug 2014

@nanulik niekto predsa musi udrziavat vas manzelsky zivot. ;))

jkadankova
6. aug 2014

@victory1 Výborné! To mi pripomenulo môjho malého (4,5r.):
Núkali sme ho na ihrisku s piškótami a on na to: "Oh, ďakujem mamka, ale vieš, ja už od dnes nejem sladké."
No doma to počuť nemohol :D
alebo včera bol u svokry, ktorá ho stále (proti mojej vôli) kŕmi mäsom a opäť dostal kuraciu nôžku na tanier: "Ďakujem, ale ja už mäso nejem." Všetci sa naňho spýtavo pozreli, lebo keby mohol, len to mäso by jedol a on: "Ale dnes to ešte poslednýkrát zvládnem."

pifina
6. aug 2014

isli sme do mesta a mala videla chlapika so zmrzlinou, hovori: ujo lize... a ja na to: my si spravime doma lepsiu zmrzlinu... a mala: to je taka chemicka 😀

pifina
7. aug 2014

dnesny zazitok - umyvanie hlavy je u nas stale boj a dnes si to zobral na starost manzel, ze si umyju hlavu vzajomne, mala brala svoju cast ulohy velmi dolezito - namydlila si mydlom ruky ako chirurg, potom napenila hlavu muzovi, chvilu rozmyslala a potom povedala: este sampinon 😀

reanda
8. aug 2014

ako moja dcera dnes poupratovala: chceme ist von, tak jej hovorim, nech si najprv uprace rozhadzane kocky.. ze nie, ze je unavena.. no ked si unavena, tak nemozeme ist ani von, tak ked si odpocinies a upraces kocky, tak potom pojdeme .. chvila mrncania.. potom ticho .. a zrazu pride, ze uz ma upratane.. pozriem sa a fiha! ozaj nikde ziadne rozhadzane kocky.. tak ju chvalim, ze ako rychlo sa jej podarilo si odpocinut a upratat, idem zobrat skatulu s kockami, ze dam ich do skrine a skatula prazdna.. mely a kam si upratala tie kocky?? usmev, rozhodene ruky, ukazuje pod radiator.. a tam pekne za zaclonou nenapadne natlacene kocky 😀 .. tak ich povyberame a ulozime do skatule.. lenze ich je dako malo.. melka, to nie su vsetky, kam si este upratala? usmev, a ukaze pod postel.. 🙂 .. a este aj za televizorom boli dake nahadzane.. ale na prvy pohlad to vyzeralo super upratane 😀

bambinecko
8. aug 2014

Včerajšia perla môjho manžela. 14mesačný synček mu doniesol knižku, nech s ním číta. Hovorím mu, pýtaj sa ho, už pozná tie obrázky.

manžel: čo je toto? (ukázal na jahodu)
ja: hmm, skús to inak, to ešte nevie povedať..
manžel: ako robí jahoda?

malý kukal jak puk, čo to od neho chce 🙂 (myslela som to tak, aby sa ho pýtal napr. kde je jahoda? to vie ukázať)

somjankad
8. aug 2014

deti su na prazdninach u exmanzela-vzal ich na dva tyzdne-vcera mi mala vola -mami volaj tatovi ,ze ma boli brusko ,ja chcem ist k tebe. povedz mu to sama sofi,ved si pri nom ,nie doma. ja nevidim ci ta brusko boli alebo nie... dobre ,tak mi povedz co maju zeny kazdy mesiac(menzes)- poviem mu,ze mam zenske problemy a o tych sa mozu bavit len zeny...
o hodinu nato mi vola syn-mamka chcem ist domov tu je nuda... stale len prsi...misik ,ale aj tu prsi...to otcovi nevrav ,lebo ma neodvezie-alebo vies co nechaj tak u tata mozem byt na pocitaci hodinu u teba len pol hodiny ahooooj

sumikk
8. aug 2014

Ja tiež pridám jeden: Môj chlap zobral sánkovať kamarátovho syna a na konci svahu sa aj so saňami prevrátili. Malý nadšene vyskočil a pišťal na celé kolo: "Andrejko, Andrejko, ale sme sa vykokotili!"

catrina_s
8. aug 2014

Moja sesternica ma tri decka a su to poriadne striebriska ! 🙂 ( najstarsia 6 rokov, mladsi 4 a najmladsia 3)
Ziju spolu s jej mamoua teda ich babkou.

Kupanie u nich je boj, teda len pre chlapca.
MInule vymyslal, nechcel sa kupat, tak sa sesterka zamkla s dievcatami v kupelke a chlapca nechala pred dverami. On si cupol pred dvere, hlava do dlani a cupi... Ide babka okolo neho a prihovori sa mu: "Oto, vidis, to je ale cislo, ta tvoja mama, ze ?"
A Otova reakcia...pozrel na nu, vycitavo a nahnevane a vykrikol na nu: " No, to vsetko je tvoja vychova, to ty si ju tak vychovala! "

Som sa skoro docurala :D:D:D:D:D:D:D