icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

anjika44
4. apr 2019

Neviem, či som to sem už dávnejšie nepísala. Môj syn, ako každý chlap, nevie hľadažť. Raz nevedel nájsť nejakú hračku. Problém bol v tom, že neležala pred níém ale vedľa neho. A ja naštvaná mu hovorím: "Ty si typický chlap, Čo nemám priamo pred očami, nevieš nájsť" A niekoľko dní, dieťa kade chodilo, tade rozprávalo "Som typický chlap, som typický chlap."

h2
4. apr 2019

Boli sme so synom na nákupe v potravinách. Zrazu pri mraziacich boxoch zvolal:
"Jéj, mami, kúpime si mlynčeky?"
Začudovala som sa, čo to chce, pozrela som sa, na čo ukazuje, zasmiala som sa a hovorím:
"To nie sú mlynčeky, Ty nevieš, ako sa to volá?"
Syn: "Vrtuľníčky?"
(Boli to mini veterníčky.) 😂

bubula_007
7. apr 2019

Menší syn, pomaly 4 ročný, drží v ručičkách veľké zelené jablko, chvíľu si ho obzerá a zahlási: "Tak jabĺcko takto voobec nevyzelá." 😁 Ja neviem, chystá sa na politickú kariéru?? 😂

anjika44
7. apr 2019

Môj syn namiesto chorvátsky Grob hovorí - Chorvátsky grog.

miriam439
7. apr 2019

Dnes preistotu perlil alebo skôr penil môj manžel. Malý 2,5 ročný ho čosi vytočil a on v záchvate hnevu na neho (okrem iného) hovorí: "... veď už si trochu dospelý, mal by si sa už uvedomiť".
Samozrejme som spustila smiech, že tiež mám často pocit, že aj on je "trochu dospelý". Si viete predstaviť ten pohľad, čo na mňa manžel vrhol. 😵

maminuska
7. apr 2019

gratulácia 5 ročnej dcéry... maminka všetko najlepšie k narodeninám , aby si bola zdravá , aby si konečne schudla , aby ťa počúval ten somár čo neskoro nosí papiere a aby na teba tatino stále večer volal ..poď láska ku mne do postieľky .
Čo všetko si tie deti nezapamätajú že ?

luciadragica
8. apr 2019

Pozdravujem vás.... Mali sme návštevu jednej rodinky, ktorá má malé dievčatko 4-ročné a preberali sme, kto je kto - mamka, ocko, babka, vdova, nevesta, atď. A ono sa ma pýtalo, že ako sa volá mamka, ktorej umrelo bábo? 🤐 Sme nevedeli vysvetliť... Viete niekto poradiť?

mircalla
9. apr 2019

Dcera krmila kozu (3 r) cez taky dreveny plot, boli tam take drevene listy a musela jej to prestrcit cez taku skaru. Koza zmatena, kde je ta trava a mala ju manazuje: tam dole, tam dole!! Som to povedala tam dole....!!!

gyurusiova
9. apr 2019

Moje dieťa 2a pol roka v chodbe kričí maminka nemehlo, nemehlo, idem sa pozrieť a tam ukazuje na imelo 🙂

anjika44
16. apr 2019

Ja som dávnejšie vtedy asi trojročnému synovi pri obede povedala "Jedz, ham..." a dieťa na to "ham, hamas"... Keď číta písmenká alebo čísla, tak sprava doľava...

elisebah91
24. apr 2019

Moja 27mesacna ma slovnik ,,mufa bum bac" zabijem muchu bac ...asi si to idem zapisovat 😂

evaachesa
24. apr 2019

@luciadragica nemyslim ze na to existuje nejaky vyraz 🙁

anjika44
25. apr 2019

Môj syn ovláda aj záhoráčtin. namiesto nie hovorí Nyjééé a namiesto môžeš hodiť - Móžeš hodyt...

luciadragica
26. apr 2019

@evaachesa Úplne nás tým zaskočila...

kristinka86
26. apr 2019

Mne dnes 2,5rocna dcerka vravi: Prosim si keksik v tasticke.
Nechapala som. Tak mi to vysvetlovala. Bol to pernicek, ako jedla vcera. 😊
Susedovu sliepku vola sliepok, lebo je vacsia, ako ostatne a vie, ze kohut to nie je. 😅

kristinka86
26. apr 2019

A este ma napadlo. Bola som na operaciu so zlcnikom. Dosla som domov a deti hned vyrukovali, ci mi uz vybral ten neposlusny zltok. 😅

miriam439
26. apr 2019

Máme doma v starostlivosti 2,5 r chlapčeka z detského domova. Minule mu chystám čisté veci na preoblečenie, on sedel na posteli a čakal, kým povyberám zo skrinky. Naraz mi nežným hláskom hovorí: "maminka, ďakujem ti, že mi tak pomáhaš". Tak ma pichlo pri srdci, až mi slza vyšla.
Uvedomila som si, že všetky tie ťažkosti spojené s náročným vybavovaním po úradoch a súdoch stoja za takéto nežné chvíle.

bubula_007
26. apr 2019

@miriam439 to je krásne. 😍

mircalla
26. apr 2019

@miriam439 Krasne

cacianka
26. apr 2019

@miriam439 slzicku mam.smiem -od akeho veku ho mate?

miriam439
26. apr 2019

@cacianka Od 11 mesiacov je u nás.
Ale hoci je riadne šidlo, na druhej strane je od začiatku veľmi citlivý. Aj keď ma niečo trápi (alebo ma on nahnevá), tak príde, stiska a bozkáva ma dovtedy, kým sa usmejem a potom povie: "vidíš, už sa smejkáš". 😘❤️

xima
26. apr 2019

Isla som minule so svojim 4 rocnym synom v buse, on tak rad vsetko nahlas komentuje, a nastupil taky starsi pan, ktory asi prave dofajcil cigaretu, takze bolo citit. A moj maly ze: co tu smrdí,a ja ze neviem a on hmmn cigareta smrdí, tak som sa snazila zahovorit, ze no asi zvonku ked ujo sofer otvoril dvere tak sa dostal dym dnu..a syn tak chvilu este cmuchal cmuchal, a potom tak vitazoslavne ukazal prstom na toho pana a ze: TOTO SMRDI!

kittykat22
26. apr 2019

Boli sme na zápise do školy a pani učiteľka debatovala so synom, aby vedela aké ma jazykové schopnosti vyjadrovania. A pýta sa ho, čo má rád. Syn, že má rád slnko, že sa teší na leto, že sa rád kúpe v bazéne. A učiteľka spokojná, sa na mňa usmieva, ako to synovi ide. A aby som podstrčila tému, tak hovorím, že ideme na dovolenku. Učiteľka, že kam a s kým ideme. A syn povie, mamka, tato, no a babka neviem - lebo možno zomrie. Teraz ticho. A ja len kývam hlavou. Syn, totiž riešil nejako smrť, a pýtal sa ma, či zomriem. A ja som mu povedala, že áno, ale až keď budem veľmi veľmi stará. A on si to nejako preložil, že babka je stará, a zomrie, a preto to povedal tej učiteľke. Svokra má 59, zomrieť sa určite nechystá. A mne bolo blbé hovoriť, že syn je mimo na zápise. No a syna prijali, je v prvom ročníku, a pani učiteľka vždy milá, sa pýta, ako sa má babka. A ja hovorím, že naštastie, je všetko v poriadku. Som zvedavá, v ktorom ročníku jej to príde divné, že babka stále žije.

cacianka
27. apr 2019

@miriam439 zlaty je a velmi vnimavy

mircalla
27. apr 2019

@xima ma pravdu, dobre mu nalozil

danette
27. apr 2019

Manžel išiel so synom 5 r. na oblievačku. Pýtal sa ma kam majú ísť tak mu hovorím že po rodine, a potom aj spolužiačky zo škôlky môžu ísť obliať. Pobehali teda po rodine a manžel sa potom pýta syna že aké má spolužiačky. Odpoveď: Lydku s ktorou spím, a potom ešte jednu takú tučnú, neviem ako sa volá.... 😂😂😂😂😂

sandri
27. apr 2019

Syn nedavno videl v telke po prvy raz v zivote cernocha. Nijako specialne to neriesil a ani sa na nic nepytal. Az tento tyzden sme isli v autobuse a nastupil cigan. A syn na cely autobus "aha mami, cernoch" 😅

siska53
28. apr 2019

Maly pozeral dokument o Parizi a krici na mna: "Mamii, to je po francúzsky, mala by si prist, je tam aj ten tvoj Manderla! " No..myslel Notre Dame.

mircalla
28. apr 2019

Dcera je taka extrovertka, casto otravuje aj starsie deti (3 roky). Bola na smyklavke a taki 2 asi 6rocni chalani sedeli hore a blokovali ostatne deti, blaznili sa tam. Vsak klasika, robia to vsetky deti. Mala na tych velkych chalanov netrpezlivo a nastvane: chlapci, no smykajte sa uz, ja sa chcem smyknut, cakam tu!!

miriam439
28. apr 2019

Dnes som sa opäť zasmiala nad vynaliezavosťou nášho 2,5 r. drobca. Nie a nie ho "donútiť" vykakať sa do nočníka. Dnes, už som videla, že začína tlačiť, tak rýchlo plienka dole a posadila som ho na nočník. Samozrejme ani po dlhšom sedení, tam nič nespravil. Tak som to vzdala, založila plienku a tvárila som sa nahnevane a dôrazne mu vravím: "a opováž sa pokakať do plienočky".
Nahodil strašne bolestivý výraz tváre, prikrčil sa, chytil sa za srdce a vraví: "joj, ako ma veľmi bolí srdiečko, musím ísť kakať do kúta". A už ho nebolo.... už stál v kúte, na svojom obľúbenom miestečku a veselo si tam tlačil do plienočky. 😂🤦