Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dcerka bude mat v juni 3 a je mesiac tomu co som prestala kojit.takze oblubena tema je mliecko😂.1.vecer bez mojho mlieka:klepka po dide..nemas mecko?nemam...podes kupit ejiske?
Po tyzdni...klepka ako na mne lezi a zas..poklepka ale teraz uz sama..hm,nema mamka cici,nema mamka mecko😂😂
Po mesiaci...Lezi na mne a rukou kllepka po dide.
Nemas mecko maminka?ja smutne:noo,uz nemam milacik.
Neuadi maminka,ja budem veka(velka)budem mat a potom ti dat tak cuc cuc.
S dcerou ( vtedy 3r.) Sme boli ba farme pozriet zvieratka. Boli tam aj ovecky, co im hlavy pretrcali cez plot a ina ich veselo krmila natrhanou travou. Prisiel baca a vsetky od nej zahnal prec lebo ich isiel strihat. Ona chuda zostala stat s tou hrstou travy a krici :"ova poj sem! Co toto? Kto to bude telaz jest?No povedz!"
Sestra (3,5): "Mamka mi dala cukríky a vravela, nech dám aj vám, ale ja ich mám veľmi rada, tak som vám nedala." Mamka sa jej neskôr pýta, či bola za nami s cukríkmi, ako jej kázala. Tak jej odpoveď, že samozrejme, že bola 😀. Ale v princípe ani nezaklamala 😀
Sestra (3,5) bola s rodičmi u nás na návšteve a pri odchode prišla za mnou a tajne mi šepká, či si môže vziať tykadlá domov. Rozmýšľam akú čelenku chce, čo za tykadlá môžme mať. Po dlhom pátraní sme zistili, že myslí Tic Tac cukríky 😀
Tak stála som s mojim 5ročným synom pri pokladni a dost vela ludi pred nami aj za nami a ked sme sa bližili ku pokladni tak mali zbadal kondomy a kriči na mna aaahaaa mamííííí cigarety nepotrebujes??????

Syn s logopédkou hrali karty s obrázkami na trénovanie R. Syn vyhral. Logopédka mu zablahoželala a v rámci férovosti mu hovorí - a nabudúce vyhrám ja. Syn na ňu so zdesením pozerá a pýta sa - A si si istá? 😅😅
A toto je môj trapas. Syn sa ma pýtal, že ako sa ukazuje figa borová a ja som mu namiesto toho ukázala vztýčený prostredník - ale hneď som si to všimla, tak snáď si to nezapamätal. 😀
Mladsia dnes: Ja puknem od zavislosti!!! (Zavisti)🙂
Už neviem, o čom sme sa so synom rozprávali, asi niečo o významných ľuďoch, lebo som mu povedala: "Možno aj Ty raz budeš významný človek."
Syn: "No, to asi nie."
Ja: "A prečo nie? Veď si múdry, šikovný... Prečo by si nemohol byť významný človek?"
Syn má úplne odrovnal vetou: "Boh si ma nevybral." 😲
Ja som ešte pred rokom celkom obstojne spievala - na Superstar by to nebolo, ale ľudovky som ešte zvládla - vplyvom choroby sa mi pošahali hlasivky a pred polrokom mi hrozilo že úplne prídem o hlas - rozprávať našťastie môžem, ale kričať nie - to znie môj hlas ako keby som spievala v AC/DC a so spevom je to bieda - tak falošne spievam, že Habera by ani komentár nevymyslel, keby ma počul - a pokúšala som sa teda synovi spievať, ale som sa stopla a povedala: "Ježišmária, ako falošne spievam" - a aj on teraz niekdy, keď začne spievať, tak toto sebe povie
Ja: Oli, co ste dnes mali v skolke na obed?
Oli ( vtedy 3 roky): Osie hniezda, ale neboj mami, ja som to nejedol! 🤣🤣🤣🤣
Cestou na vylet vravim: Zastavime sa este v obchode kupit proviant.
S: Kroviant? Aky kroviant? To sa vola croissant!!
Syn včera potreboval na niečo zatvárací špendlík a pýtal ho odo mňa. Práve som mala nejakú prácu, tak som ho poslala, nech si zoberie sám, veď vie, kde ich máme (šitíčko mám v takej drevenej truhličke, ktorá sa trochu zložitejšie otvára). Syn: "Ale mami, daj mi ho radšej Ty, ja neviem otvoriť ten šitovníček."
Ked sme minuly rok kracali rano do skolky akurat v case, ked chodia aj starsie deti do skoly, tak uz v dialke som videla, ze oproti nam ide doost "objemny" chlapec (asi 12r). A kedze bolo teplo, mal kratke tricko a uz z tej dialky bolo vidno ako sa mu vsetko trasie a presne som vedela, ze moj syn (vtedy 3,5r), to bude urcite komentovat, tak som sa len modlila, aby si to nechal az na potom...ked ho obídeme 😀. Cely cas sa na neho s otvorenymi ustami nechapavo pozeral, tak som aj sama rozmyslala, ze na co mysli...a ked nas obchadzal este sa moj maly za nim otocil...otocil sa spat na mna a pyta sa: "Mamiii? Ved to bol chlapec, ze?" Vravim: "Ano laska, chlapec to bol, preco sa pytas?" Maly: "Ale ved on mal prsia!!!...preco?!" 😂 ...vsetkymi mojimi silami som sa snazila nesmiat sa...a tak som mu to vysvetlila, cim to je...myslim ale, ze aj tak nechapal 😀
Syn (4 roky) sa po chorobe vrátil do škôlky a bol aj čerstvo ostrihaný. Prvé čo povedal pani učteľke medzi dverami bolo: Aha aký som pekný, som ostrihaný :D
Malý sa včera riadne udrel. Samozrejme boli aj slzičky. Večer vyzlečiem tričko a našla som mu tam modrinu. Vravím mu: "pozri, tu sa ti urobila modrinka". Ako som sa dotkla toho miesta, zabolelo ho to a on skríkol: "auuuu, nechaj, to je moja blondínka". 😂😂😂
Musím opraviť svoj príspevok spred pár dní, lebo môj syn sa dôrazne ohradil, že on nepovedal na šitíčko "šitovníček". Vraj povedal "šitníček". 😁 (Myslím, že je to úplne jedno.)
Ja mam ešte jednu príhodu s mojim 4ročnym,boli sme vonku aj s jeho 9rocnou sesternicou, ona odbehla do krikov sa vypišať, on šiel za ňou.. po chvili sa vrátili, môj pribehol ku mne a cely udivený že : mamka mamka, Natalka pišala zadkom! Kým som stihla zareagovať, asi 10 sekúnd ešte tuho rozmýšľal, a potom sa spýtal : mamka, Natálka ma pipika v zadku??
@xima
Čože, to je už veľký chalan, všíma si viac... Môj mal tesne po dvoch rokoch, konečne začal rozprávať, dovtedy takmer nič, potom spustil naraz celé vety. Išla som sa sprchovať, samozrejme môj klieštik všade so mnou. Vyzliekla som sa, on na mňa díva a vraví: "mami, kde mas pipika?" No a to som si o ňom myslela, že maličký, hlupučký, ešte nič také nevníma. 🤦
Susedov syn ked prisiel na navstevu a trebalo mu cikat, sa musel pochvalit, ze uz to vie po stojacky. Siel na hajzel a vykrikoval: teta Zuza, ja uz curam po stojacky. Som dobry curak 😀
@arcticcode Na margo pipíkov. Boli sme u urologičky s malým (4 roky) a on hneď medzi dverami si stiahol gate a volá: Aha, ja mám pokazeného pipíka!
@chanaaa Tak len dufam, že mu ho opravili :D
kúpila som si novú košelu červeno modrú, celá natešená som sa "nastajlovala" že ideme na zmrzku, dcéra (4roky) na mňa pozerá tými velkými očami, tak sa pýtam, či sa jej nepáči.. a ona mi na to: "mami, vyzeráš strašidelne... ja smutne hovorím že aleeee nieee to ozaj vyzerám strašidelne? (dufajuc že myslela strašne dobre) "je mi to ľúto mami, ale vyzeráš naozaj strašidelne, skoro ako spiderman 🙈🙈🙈🙈

Syn si chcel vytlačiť citrónovú šťavu do pohára a hľadal lis na citrusy: "Mamí, kde máme vycitrónovač?"