Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
v škole môjho druháka Radka mali včera bábkové divadlo - niečo o kráľovi a kráľovnej. A môj malý filozof zase začal dumať na túto tému, rozprávali sme o tom, že aj teraz v súčasnosti sú v niektorých krajinách - že my máme napríklad pani prezidentku a v Anglicku majú kráľovnú. A Radko mi hovorí: "mami, však si rada, že žijeme v modernejšej krajine ako je Anglicko?" 😀
@bodka70 👍👍😁
Ja v poslednej dobe, ked ide syn spať, mu nečítam, ale rozprávam rozprávky a stále chce tie isté tri. a sú to totálne hovadiny. Napríklad chel rozprávku o čore more - tak mu rozprávam, ako malý Paťko, ked sa zlostil, sa zmenil na čerta, vyrástli mu rohy, zubiská, tvár mu očervenela, vlasy očernili a všetci ľudia naookolo vtedy skameneli a raz mu aj oheň vyšlahol z očí a skameneli aj mama s tatom. A jemu sa tá rozprávka páči!!! A každý večer che, aby som mu ju rozprávala a pýta sa: "Aj ľudia v trolejbude skameneli? Aj ľudia v tescu? Aj na ihrisku?"...
Syn si niesol hrnček čaju a, ako inak, vyšplechlo mu na dlážku. Podala som mu papierovú utierku. Syn hovorí: "Ďakujem. A môžem si do toho utrieť aj ústa?" Ja: "Jasné." Ale potom som pre istotu dodala: "Ale najprv si utri ústa, nie, že s tým utrieš zem a potom si to dáš na ústa. Syn: "Ale mamí, prečo mi kazíš plány?!"
Ked mal syn asi 6 pisal Santovi....Mily Santa, bol som dobry, zelal by som si na Vianoce....bla bla bla...PS: Inak to vsetko je mozne kupit aj v Draciku, ale je to dost drahe.
5,5ročná Adélka mi pri večeri vraví ...ja keď budem veľká ako ty mama , tak budem vedieť asi 1000 rečí a s každým sa dohovorím . Budem vedieť viac ako ty , lebo ty sa dohovoríš iba s Putinom a Harry Potterom . ( plynule ovládam ruštinu a ako tak angličtinu ).
S 5-rocnou dcérou si prezerame album so 16 rokov starymi fotkami. Ukazujem jej, kto je kto a ako sa niektori z rodiny za tie roky zmenili, ked sa zrazu opyta:
A tato starozitna teta je kto?
😂😂😂
Tak náš malý ešte neperli, ešte nerozpráva, ale minule dal dobre manžel - ideme z obchodu a krpec vyplul v kočiari cumel. A muž : ty kde máš zasa ten dumel... Cucel..? Ja: 🤨🤨🤨.. Muž:... 🤔🤦♀️🤣😅😅😅.. Čo som povedal???
(ale výraz dumel-cucel odvtedy sem-tam použijeme 😄)
Rozprávali sme sa doma kedy a kde pôjdeme na hroby zapáliť sviečky a naša Ela ( 5 r.) zahlásila: “KEĎ PÔJDEME Z TOHO HROBU, zastavíme sa aj niekde? 👻😅
minulý týždeň sme išli ráno do inštitúcií a na frekventovanej križovatke mi vbehlo do cesty auto (malo ísť až po nás + po aute z inej vedľajšej cesty), tak som nahnevane zakoktala: "Bože,to je..to je, to je..." ale nevedela som ho narýchlo ohodnotiť. Zo zadu sa ozve syn (9): "Mama - hňup, debil alebo idiot?" a dcéra (5r): "Nie, nie - to bola buď krava alebo trúba, mala červené auto a to je dievčenské." 😀 😀
Dnes som kupovala venčeky na hroby a sviečky , keďže sú prázdniny 10 ročnú dcéru mám doma . A tá sa ma pýta : mama a to prečo takto každý rok kupujeme ? No lebo je deň zosnulých takých čo už umreli a na nich spomíname . A ona mi na to : to je hrozné , ešte aj po smrti stále stojíme niekoho peniaze ...no romantička moja
Syn 5 r. minule hovorí babke: Babka Ty keď budeš stará jako bola babka Polonka čo zomrela, tak potom aj Ty zomrieš a budeš v AMENU. 😂😂😂
Vv súvislosti s aktuálnymi sviatkami som si spomenula na príhodu s mojou vtedy 6 ročnou dcérkou Karolínkou. Boli sme na košickom cintoríne a okrem iného sme navštívili a dali sviečky na hroby neznámych padlých vojakov. Reč prišla aj na vojnu a môj muž hovoril dcérke o tom, že bol na vojne (rozumej vojenskej službe). A Kajka sa ho spýtala - ocko, a v ktorej vojne si bol? V prvej či druhej svetovej? 😀
Ja mam 13 mesačnú dcérku keď sa to stalo bola som v 9 mesiaci tehotenstva a mala som doma už aj ďalšie dieťa ktoré sme si s manželom prisvojili ( ale nie o tom) Natálka sa hrala sama v izbe ja som varila po pár minútach som stále nakukla ci je všetko okej 🙂 keď som prišla už asi 5 krát zrazu tam nebola.. Hľadala som ju po celom byte (3izbovy byt) 80m2 nevedela som ju za nič nájsť bol august vonku horúco a ja som mala v obývačke otvorený balkón úplne už pomaly pokakana od strachu som sa pozrela dole pod balkón bývame na 7mom ci nespadla. Našťastie nie. Zúfalá po pol hodine hľadania urevana vylakana som zavolala manželovi do práce povedala som ze malú neviem nájsť. Dobehol domov hľadal ju pár minút a potom ma s úsmevom na tvári zavolal :D spala v zagulanom koberci pod postieľkou. Spokojne si tam odfrkovala. Vtedy mi padol balvan zo sŕdca a aj som začala rodiť moje dvojičky 🙂 toľko z môjho príbehu s ňou :D som zvedavá čoho sa ešte dočkám :D
Pekny večer...moja staršia dcéra keď bola mala (este nevedela velmi dobre rozpravat )a prechadzali sme sa po meste, natrafili sme na plagát kungfu panda (rozprávka) ,naraz nahlas vyvali zo seba ahaaa mamii KUNDA PANDA na celu ulicu,som sa skoro vlastnou slinou zadusila😂.
Dnes som bola so 4ročným synom na ihrisku, postavila som sa pred šmyklavku, on sa chcel šmyknuť a namiesto "Prosím chod preč," ma sotil a zrukol "Zmizni" Vyčistila som mu žalúdok riadne tam, ale stále som nahnevaná na neho. Čo si to dovoluje????
ráno vravím 5,5 ročnej dcérke ..Adélka choď si umyť zuby, učesať sa a prídi dole na raňajky a ona mi na to : A ty si kto , teba ja nepoznám a keď ta nepoznám nemusím ta poslúchať 🙂. Hovorím je tak však dobre mladá pani , idem dole nachystám raňajky a mladá pani príde dole a vraví a kde jamám svoj tanier a hrnček a prečo nemám koláč a ja jej vravím : A ty si kto ? Teba ja nepoznám . Ona : Ale mami veď to bola taká sranda , to som ja Adélka čo si pred 100 rokmi porodila , v bolestiach sa zvíjala , to si už napamätáš ?
@jamika84 my máme misku+šálku s motívom Kung-fu pandy a syn, vtedy možno 3-4 ročný, si nevedel zapamätať meno a dával stále kunda panda.
@bubula_007 tak sme v tom neboli samé...😁😂
Dnes večer hovorím svojej 24 ročnej MR dcére ( reálny mentálny vek 7-8 rokov ) , choď za tatinom a nech mi donesie z garáže poháre na zaváranie , urobím zo zvyšných rajčín ešte kečup.
Nech mi ich donesie 5. Rozumela si čo po tebe chcem? . Ona : Jasné , jasné .
Chvíľu čakám , a zrazu sa na schodoch zjaví dcéra a v rukách má 4 !!!! fľaše . Moja otázka na ňu : Prečo si to nepovedala tatinovi? . A ona : Lebo on je chlap a chlapi sú neschopní života , on by ti doniesol 3 , a nie 5 ako ja . ( dcéra doniesla 4 .matematika nám nejde ) .
Ahojte maminky....ja ešte vtipnú príhodu s drobcom nemám ( ešte nerozpráva)
No nedá mi nepridať moju z detstva....
Otcov kamarát u nás doma.. pchame mu so sestrou knižku o zvieratkách....
ujo Jožo povedz aké sú tam zvieratká...a ujo pravdaže ....tak deti no čo je toto za zvieratko...
( Ukazuje prstom do knižky)...no to je žirafa deti....bola to zebra....😂😂😂😂
@maminuska že "chlapi sú neschopní života" 👍👍😂😂😂
Dnes mi malý 2 ročný hovorí nejaké jeho slovo, ktoré sa napadne podobá na sopel, no nerozumiem tak sa pýtam:
-Sopeľ?
-sipeu!
-Sopeľ?
-sipeu!
-povedz ano alebo nie! Sopeľ?
- ano alebo nie?
🤷♀️🤦♀️
Rozprávala som synovi, že keď som bola malá, mali sme takú starú telku, že sa dal na ňu aj kvetináč postaviť a že sme ho tam teda aj mali postavený. Syn pozrie na náš televízor a hovorí: "Aj na našu telku by sa dal postaviť kvetináč. Ibaže by hneď spadol."
Dnes ráno prišiel syn k nám do postele a keď som ho zbadala takého strapatého, hovorím: "Musím Ťa už objednať ku kaderníčke, už Ťa treba ostrihať!" Syn: "Nieee, hocičo, len ostrihať nie!" Ja: "Ale prosím Ťa! Prečo nie? Vieš, aký budeš fešák! Pozri na tatinka, ako teraz pekne vyzerá, keď je ostrihaný!" (Muž sa bol dať ostrihať asi 4 dni dozadu.) Syn: "Tato, Ty si ostrihaný???" Tato: "Áno, Vilko, už niekoľko dní, Ty si si to nevšimol?" Syn: "No... všimol som si, že vyzeráš nejako divne." 🤪
Este som si spomenula na tazko uveritelnu prihodu,keď som raz nasrdena hľadala mobil po celom byte,no a samozrejme nikde ho nebolo,reku skusim "ZAVOLAŤ" manželovi ci nevie nahodou, kde som ho položila🙄🤔cuduj sa svete aj som mu volala😂 ,manzel asi v tu chvíľu obanoval našu svadbu😁.To bola chvilka hanby pre mna,no nechapem dodnes co to malo byť,len premyslam nad tym ci uz vtedy som nemala vyhľadať nejakého odbornika🙊😅.Pekný dník

5,5 ročná Adelka mi vraví ...mamí Zuzka ( lektorka angličtiny v škôlke ) mi povedala že mám ísť do školy kde sa učí angličtina , lebo som vraj naLaca. Čože si prosím ťa ? No vraj som naLaca ! Adélka ty nie si naLaca ale naDana ( nadaná ) .