Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Malého 3 a pol r. kúpem a pýta sa: maminka to mám vajíčka? Áno. A vyliahnu sa mi kuriatka??? Ja smiech na celý dom...
@akart študovaní lekári si asi pomýlili význam slov "rozháraná X hárajúca sa (fena v období ruje)" 🙂
Včera sme kvôli koronavírusu trávili popoludnie doma, tak sme si pustili telku. Dávali práve AZ kvíz na Českej televízii. Asi to poznáte, súťažiaci si tam vyberajú otázky podľa písmen. Ako tak sedíme, napadlo mi, že aspoň nejaké oriešky nasypem do misky, nech máme čo chrumkať. Ale vzápätí som zistila, že žiadne nemáme. Pod vplyvom češtiny z telky hovorím:
"Voříšky nejsou?"
Do toho súťažiaci z telky:
"Jednoduché Vé, jako..."
A než stihol dokončiť, môj pohotový syn ho predbehol:
"Jednoduché Vé, jako Voříšky nejsou!"
Mamiiii, ja už viem ako sa pláva bez rukávnikov!!! To len musíš poriadne mávať pipíkom! 🤦🤦🤦😂
Bola som s detmi na navsteve u tety. Teta si chcela ulozit synovo cislo, tak mu hovori, nech ju prezvoni a diktovala mu jej cislo....Dcera (4r) nechapovo: Naco si volate? Ved ste v jednej izbe...
Plus dozvedela som sa, ze zajtra mam narodeniny (nemam) a dostanem Paw Patrol a plysovu macku. Aspon dake poztivne spravy.
Môj syn už je dosť veľký na to, aby som mu rozprávala pred spaním rozprávky, ale tak niekedy sa ešte stane, že chce, aby som mu nejakú povedala. Rozprávky vymýšľam "za pochodu", syn sa do toho často zapojí a potom sa to niekedy natiahne na dlhšie, takže je potom treba to radikálnejšie ukončiť, keď už je neskoro a treba ísť spať. Dnes chcel tiež rozprávku, ale už bolo veľa hodín, tak som povedala, že mu porozprávam, ale len krátku. Syn povedal: "Dobre, ale nie, že zase hneď na začiatku všetci zomrú!"
Syn(4roky) sa hral v aute že ma fotí rukami a hovorí mi, ze: maminka ja som ta odfotil, nie si až taká škaredá, asi to pokrcim a zahodím 😂
Syn sa ráno zobudí, kašle a smrká. Ide odhodiť kapesník do koša a hovorí ,,Maminka, včera v rádiu rozprávali, že keď niekto kašle, aby nechodil k lekárovi a nikto sa k nemu nepribližoval,,
Pýtam sa ho ,,A čo tým chceš povedať, nemám sa k Tebe priblížiť?,,
Pozrie na mňa smutným pohľadom a povie ,,Maminka, ja mám asi ten koronavírus".
Terezka, nejdeme na ihrisko, je tam taky zly virus. - A policajti ho nemozu chytit?
Syn rád pozerá Moja mama varí lepšie ako tvoja. Včera sa ma pýta o 18:50, či ešte stihne varenie. Vravím, že možno ešte stihne to, kto vyhral. Na to sa ma pýta ,,Maminka stihnem z varenia ešte ten dôsledok?" Myslel tým výsledok🙂 A maminka až po zapnutí telky zistila, že je sobota a varenie v sobotu nevysielajú🙂
Hovorim si sama pre seba: Neviem si spomenut ako sa to vola. - Z kuchyne sa ozve (dcera 4 roky): Use your brain.
Dcera (4r) dnes vonku obdivne jednej starsej pani: Kraasnu masku mas!! Pani poker face a mierne nechapala
kedze posledne dni bolo tak krasne,a maly 4,5r je doma, tak je vela vonku, pravdaze iba u nas na dvore, vcera vecer este o 8:30 lietal nechcel ist spat, tak sa ho pytam: z coho mas prosi ta tolko energie
on - pohotovostna odpoved : mam v sebe solarne clanky
asi ho budeme musiet zavriet do pivnice, nech sa vybyju 🙂
Šila som rúško pre muža, a potrebovala som občas primerať či mu to sedí, tak som mu to priložila na tvár a malý vraví.: maminka, to prečo dávaš ockovi, hryzie???
Šila som rúška, na starom stroji, strašne hrmoce..a malý (5r) na mňa kričí z detskej: "Mamaaa! Prestaň už s tým samopalom!!" 😅
,,Ty si redkvicka, ja som zemiak a ocinko je salat. " toto mi dnes syn pri ukladani na spanie povedal🙂 a nasa oblubena hlaska ,,chcem to sladke bravcove mliecko🙂"
Hneď ráno, sedíme si na gauči, ja pod dekou zakrytá, keď si Tim (2.5 roka) vypýtal džúsik.. Väčšinou mu poviem, že si musí ísť po svoj pohár a potom mu urobím džúsik.. Dnes som sa len zdvihla a šla po jeho pohár. Tim na to musel zareagovať : no vidíš, že môžeš ísť po môj pohár! Dáš dole deku, zdvihneš sa a ideš! 🤦♀️😂
Deti skáču na trampolíne so zavretými očami.
S: ja som slepý
L: ja som slepica...
Dnes sme si so synom na dvore kopali loptu. Odkopol ju do kríkov a keď po ňu išiel, začal vrieskať. Pribehla som k nemu, že čo sa stalo. Vraj prešiel tvárou cez pavučinu. Hystericky sa ma pýtal, či nemá na tvári pavúka. Tak mu hovorím: "Máš. Štyroch." On: "Mami, vážne?!" Prevrátila som oči a hovorím mu: "Ale prosím Ťa! Keby si mal na tvári pavúkov, tak by si predsa cítil, ako Ti po nej chodia." On: "Možno stoja! Možno STOJA!!!"
20 romy syn robil omeletu a 6 ročná sestra mu pomáhala a vraví mu driac v ruke dve vajíčka Andrej držím ti v ruke ešte tvoje vajcia.🤗
Mám veľmi vysušené ruky, až tak, že mi praská koža. Večer ako syn večeral som si ruky pri ňom striekala s aloe vera sprejom. Pýta sa ma čo robím, tak mu odpoviem. ,,Maminka, štípe ťa to? Ja ,,Uhm, trošku"
,,Maminka, vydržíš to, však si nejaký chlap, nie?😯😯😯
Dnes, ja pobehujem po kuchyni, varím obed, malý sa zaujato hrá, manžel nahlas uvažuje, že nech sa toto už rýchlo skončí, aby sme už mohli slobodne chodiť, kde chceme. Ja mu vravím, že aby ešte horšie neprišlo, aby sme neostali celkom doma zatvorení...že čo potom budeme robiť.
Manžel zo srandy utrúsil: "No tak čo, tak sa budeme celé dni objímať".
Malý (3,5 r), hneď vyskočil od hry a beží smerom ku mne. Vraví: "Ocinko, NIE TY, ja objímem maminku aj za teba!!!" Priskočil ku mne, objal ma silno okolo stehna a začal mi dávať na stehno pusinky. (Hotový malý žiarlivec je z neho už dlhšie 😘😘😘😁😁😁)
Vplyv tureckého seriálu na nášho drobca:
pozerala som s malým seriál Moja malá princezná, veľmi sa mu páčilo to malé dievčatko.
Tam majú vo zvyku chorému človeku hovoriť: "skoré uzdravenie"
Ja som zakašľala a malý pohotovo "skoré uzdravenie".
Prišiel k babke a chválil sa, že má cukrík. Babka si ho doberala, nech jej ho dá. On: "Ty nemôžeš cukrík, určite si chorá. Skóre uzdravenie". Otočil sa a šiel preč. 😁😁😁
- Ocino, koľko si mal rokov, keď sme sa narodili?
- Vyše 30.
- A to si bol ešte v puberte? 🙂
Podľa všetkého som v nej doteraz...
Mile video co vzniklo v muzikantskej rodine pocas corony v marci

@mircalla , v tej súvislosti psíkovia a MHD som si spomenula, ako najstaršia dcéra, mala 5 rokov a už trochu vedela čítať - sa ma z ničoho nič v autobuse pýta: "Mami, vedecký pes, to je aký?" 🙂 Prečítala si v autobuse nejaký nápis a bolo tam vodiaci pes" .