Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Nasho maleho v skole napapierovali!
Pred nedávnom sme večer pozerali s mužom nejaký film. On pred koncom zaspal. Na druhý deň ráno sme sa o tom bavili pred synom pri raňajkách, že zaspal a ani nevidel koniec filmu. On sa ohradil, že nespal a na dôkaz mi rozprával, ako to skončilo. Dnes ráno prišiel syn k nám do postele, ako to často robieva cez víkend. Ja som už bola hore, ale muž ešte spal. Spáva na bruchu a dokonca niekedy dolu tvárou. Aj teraz tak spal, tvárou vo vankúši. Syn sa zľakol a pýta sa: "Tatinko dýcha?" Hovorím mu: "Jasné, pozri, dvíha sa mu chrbát. Ja by som tak nemohla spať, ale jemu to nevadí, pokojne by takto prespal aj celú noc." A syn: "A potom, keď sa zobudí, porozpráva Ti naspamäť celý film." 😂
Malý (4 r), opäť raz vstal z poobedňajšieho spánku "hore zadkom" a tak bol stále umrnčaný. Napokon som ho vzala do náručia a asi pol hodiny tuľkala až sa celkom upokojil. Potom sme sedeli pri stole, on sa hral s panáčikmi, ja čosi písala a pritom pozerala film v telke. Z ničoho nič malý dosť prudko skočil zo stoličky na zem a poležiačky na zemi ľútostivo plakal. Ja zľaknutá ho dvíham a vyzvedám, čo sa mu stalo.
Jeho odpoveď: "Pozrel som trošku na tvoj film a tak som sa zľakol, že som vyskočil z kože, preto tu teraz tak plačkám." 😂😂😂 (podotýkam, že v telke nešlo fakt nič, čo by ho mohlo vystrašiť)
Syn (9ročný): Mama, včera som postrihal smradľavého chrobáka nožničkami...
Ja zdesená z týrania zvierat mojim synom: 😱😱 Čo?? Živého??
Syn: Nie..už bol mrtvý. Asi dostal infarkt alebo mu niekto vyrazil dych.
🙈🙈
Otazka na 5 rocnu - A kolko moze mat tak pani prezidentky penazi?
"MRTE"
Dnesna hra mojho syna (3r.) so zvieratkami:
"máte rúška?"
"nie nemáme"
"a prečo?"
"my sme si ich zabudli v aute"
"a my sme zvieratká my nepotrebujeme"
"Zavolam policajtov a dostanete pokutu!"
"Ale ja som veverička ja nemusim mať rúško!"
"No a načo sem idete?"
"idem do kauflandu lebo potrebujeme rybacie maso. Aj kuracie a 25 kilov. "
"čo budete z toho variť?"
"no pečeň." 😂
"Mami! Nezabíjaj ju! To je pani Mucha a možno má niekde bábätká!"
Ako mi dnes syn oznamil, že potrebuje ísť na veľkú potrebu: "Mami, chce sa mi kakať, už mi moje bruško hovorí 'haló, mám hovienko v ritke'."
😂😂😂
@bubula_007 pripomenulo mi to zážitok s mojou dcérou (6 r) :
ja: Miuška, prečo si zabila toho chrobáka?
MIA (6): No lebo sa mi motkal popred bicykel a bála som sa, že ho prejdem a zraním.
Môj čerstvo päťročný syn po návrate zo škôlky: "Mami, dnes ma pretlačil jeden chlapec. Ale ja som potom pretiahol pani učiteľku!"
Petko: Maminka vies, ze Ta mam rad...a v mojom srdiecku je pre Teba vzdy miesto. Tak ako v mojom srdiecku je miesto pre Teba, tak by malo byt aj v Tvojej postielke pre mna 🙈😅
@fizu1 👍😂😂😂
Syn (10r) zacal s nemcinou, skusala som ho, aby prekladal: Kde byvas? - Dcera (4r) nechapavo a podrazdene: Vsak tu byva, nie?
Terezka, vies, co najviac neznasam? (mala som na mysli koronavirus)...- Tatina??
Dcera 2 a 3/4 rocna, krasne hovori od 2 rokov len niektore slova sklonuje vlastnou, tazko popieratelnou logikou. Takze ked ideme spinkat, ideme aj spit. Ked manzel unaveny odpadne vecer pred telkou, tak pride zreferovat, ze tatinko zas-pil🤷🏼♀️ dufam ze kym pojde do skolky sa to nauci spravne 😁
A minule na mna manzel krici z garaze ze ci som nieco robila.s kotlom, preco nema tlak....mala nezavahala, schmatla tlakomer a utekala "tatinko tu mas tlak" 😀
Viú..to používal starší syn. 😁 Mladší zase: "Mama, nakres mi niečo." (nakresli) Alebo, ked som mu povedala, že sa idem najesť, tak: "Tak sa naj.." 😁
Sranda aj s deťmi,som rada,že niesme sami 😁😁 Moj 6 ročny syn keď si chce požičiať moj telefon,tak hovorí,že si prosí "maminovy telefon" ani som nevedela,že mam novy mobil 😁😁
@lucienka1981 môj služobný mobil bol nazvaný "robotový" 😉
Neskorá nočná hodina, po dlhom predlhom uspávaní som musela na WC, odišla som s tým, že malý hádam už dosť tvrdo spí. No len čo som sadla na WC, počujem z izby krik, samozrejme malý už na mojej posteli uvelebený a privítal ma s výčitkou, prečo som ho nechala tak dlho samého...
Ráno som ho požiadala o vysvetlenie, prečo to večer spravil... samozrejme použil ten jeho líškavý hlas a vraví: "No vieš, snívalo sa mi o pavúčikovi a tak som dostal taký skvelý nápad, že bude najlepšie začať kričať a ísť do tvojej postele". ☺️☺️☺️
Mladsia chora ostala doma. Hovorim tak ked si unavena na ucenie, mozes si tie knizky co citas zapisat do citatelskeho dennika. Pani ucitelka povedala, ze 7 knih mate za skolsky rok precitat. Mala rozhorcena maximalne: Cooooo, to precooo ucitelka obmedzila, aby som precitala LEN 7 knih?!
Je vasniva citatelka😀

Vravim malej (4 r) : Terezka , vsak zavolame Saske, nech sa pride ku nam hrat.....- Hm, nemyslim, ze by moha....- Preco?....-Vsak koronavirus.