Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Môj malý 3 ročný pri pozeraní na svetielko co premieta hviezdy hovorí: "Mami, tam je dvadsať tridsať hviezd a jeden banán (mesiac)."😂
Naša má už niekoľko týždňov ruku v ortéze (zlomenú) a už sa jej to zdá dlho... tak sa ma včera spýtala "mama, a kedy už budem mať tú ruku odlomenú?" (akože už nie zlomenú) 😀
Este ked mala dcera 2 roky (je bilingvalna) boli sme na Cervenom kameni na letovej ukazke dravcov. Neviem co uz to bolo za dravca, nejako sa mu nechcelo reagovat na povel a priletiet, Tereza krici z hladiska: Come on, vtacik!!!
Syn s mužom sa dnes hrali, že bojujú. Syn si vyzul šľapky, natiahol si ich na ruky, zaujal "karatistický" postoj a hovorí výhražným hlasom: "No poď, Tato! Ale pozor! Mám tu PAPUČE a nebojím sa ich použiť!"
Moj syn (5r) "mami, prečo nemôže byť jeden deň škôlka a potom 25 dní vikend) 🤷♀️😅
Ja pridám perlu od môjho mm.. moja mamina nás prišla po dlhšej dobe pozrieť na jednu noc a keď sa lúčili, manžel hovorí: “Rad som vás videl po dlhej dobe a rad vás uvidím po dlhej dobe” 🤦♂️
Vravím pri príležítosti víkendovej tlačovky manželovi: Nemám veru veľmi veľkú chuť nechať sa takto testovať.
A dcéra (6) sa pridala do diskusie: Ja ani malú...
Definicia pomocnej sily v kuchyni v skolke mojej dcery: Pani kucharka, co nevie varit
Vyberam dcere (6-rocnej) ciapku s motivom Minnie Mouse.
Dcera s povyseneckym vyrazom: Tu si neoblečiem, ta je pre deti.
Ja: Ano? A co si teda, ak nie dieta?
Dcera: Ja uz nie som dieta, ja som dievca.
Ja: A odkedy?
Dcera: Odkedy chodim do 1.B!
Muž mi hovorí, že sa ho syn pýtal, že čo je to ten sex. Muž sa vynašiel a povedal mu, že to sa musí opýtať pani učiteľky v škôlke, ak o tom ešte nehovorili. Na druhý deň mi učiteľka vraví,že teda syn sa pýtal, čo je to sex. Učiteľka mu na to, že to sa musí opýtať doma.No a syn s pokojom Angličana: ,,Pýtal som sa, tatuš nevie!"
Pozerali sme s mužom po večeri telku, syn sa pri nás hral na tablete. Ja som ležala na gauči, takže syn si asi myslel, že spím. Potom som sa posadila a hovorím: "Vilko, poď, pôjdeme už hore, sprcha, knižka a spať." On sa chcel ešte chvíľu hrať, tak ku mne prišiel, stiahol ma zase na gauč, začal ma hladkať po hlave a hovoril: "Ale mamí, ešte si pospinkaj, urobí Ti to dobre. A nám ostatným tiež." (Muž sa skoro zadusil od smiechu!) 😂
dcerka (3,5) po tyzdni v skolke...bola zima, isli sme rano do skolky :maminka, pozri ake krasne ko...tinky su na tom plote...zhrozena som na nu pozerala a ona mi pohotovo vysvetluje: ved ja viem, ze ko...ot je skaredo, ale ko...tik je take mile, ze?
Troška snívame o vlastnom domčeku, záhrade a tak... V tejto dobe by to bolo super. Deckám som hovorila, že by sme tam mali havka, sliepky... Malá zakričala, že aj kačky. A náš tatiko nás hneď zrušil, že sliepky všetko rozhrabú, kačky všetko docapkajú... A malý sa ozval: "a lastovičky odlietavajú" 🙂
Už aj mne sa podarila perla, dnes večer, keď si syn išiel umývať zuby. Zvláštne, ako jediné nesprávne písmenko dokáže úplne zmeniť význam celej vety, keď namiesto "vydrhni" poviete "vytrhni". Takže celá veta potom znie: "Dôkladne si vytrhni všetky zuby!" 🤦🏻♀️😂
Syn zabil. Co je kozmodrom? Miestnost, kde startuju rakety...
Muž si pospevuje: "Mně se líbí Bob..."
Syn pohoršene: "To fááákt???"
Prídem z práce a pýtam sa chorej malej a tie kvapky Coldastop ste s tatom kvapkali do nosa? Pozrela na mňa prižmúreným očkom a po chvíľke ticha ja: tak ako? Ona: No všetci asi vieme odpoveď...🙂
Dievčatá sa hrali s legom, v poslednej dobe majú maniu stavať veže. A rozprávali sa medzi sebou: M: Dnes urobíme len malý mrakodrap. A: Taký mrakodračík? 😂
Mamina, môžem zjesť ten koláčik?
Nie, už si mal.
A on s vážnou tvárou - Ale keď ja sa bojim, že sa pokazí..
Dnes som sa zo strandy opýtala 11 ročného syna (neviem, čo ma to napadlo) : "podľa teba som pekná alebo škaredá? ... alebo taky priemer?" On zostal prekvapený a vynašiel sa: "To je tak... ako keď ideš po Slovensku... a... stretneš nejakú tetu!" 😀 obidvaja sme sa pobavili a potom to zachraňoval: "vieš, ja som už stretol aspoň 3 také tety, ktoré vyzerali ako ty." Čiže som taká normálna slovenská teta. 😄

mna moja odpisuje svojimi "logickymi" päťročáckymi (ma 5 rokov) špruchmi, že som jej povedala, ked niekde bolo treba počkať: vieš naratať do 20? A ona sebavedome: to nie, ale viem predsa naratať 2krat do 10!, ne? (som skoro odpadla) a inokedy ma odpisala mojim vyrokom. som si vybavila okuliare na citanie a ked som jej vecer citala a nieco co chcela precitat, bolo malym pismom som jej hovorila? nevidim, rozmazava sa mi to: a mala ked som jej vonku hovorila, pozri sa všetci maju sveter, len ty nie, vidis? tak mi povedala: nevidim, rozmazava sa mi to!🙂))