icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

stevvvka
4. nov 2020

Mam kamarátku Zuzku, občas ju doma spomeniem.. Dnes Po desiatom cinknuti telefónu vravím.. Kto mi to zas píše. ..
Syn 4r kričí z WC "to bude ta Zuza. Vieš ta čaputova." 😄

mircalla
4. nov 2020

Mala (4r) mi dnes zahlasila, ze by chcela mat tiez alergiu ako Janka, aby nemusela jest jedlo v skolke (Janka ma na nieco intoleraciu, tak jej rodicia nosia vlastnu stravu do skolky). Este aj toto si dokazu zavidiet.

angela1103
5. nov 2020

Keď bol syn prvák, jedno ráno sa obliekal do školy a pri dverách sa pýta: "Mama, mám nachystané knihy?Hanka? Uložila si mi farbičky v peračníku?" 😁🤔

fizu1
6. nov 2020

@angela1103 no moj syn si minimalne 2x rocne tašku zabudol doma-a to až po 5.ročnik...a pani učiteľke ešte sa snazil vyhovoriť vetou:mama mi ju zabudla vziať😃😃😃

mircalla
6. nov 2020

@fizu1 My sme raz zabudli syna v Druzine. Kazdy si myslel, ze ho vyzdvihuje ten druhy. A najlepsie, ze sme este ani nezdvihali telefon asi 20 min po zaverecnej. Dcera kedze sa nemoze chodit az do momentalne az satne a isiel pre nu otec dosla domov v pyzamovych nohavicach.

fizu1
7. nov 2020

@mircalla toto raz zažila bratova dcérka v skolke- šiesti ľudia si mysleli, že ju vyzdvihne ten druhý. o 17.h volala pani učiteľka, že ci si po dieťa nik neplánuje dnes prisť😃

miriam439
7. nov 2020

@mircalla My sme s kamoškou raz v zime zabudli moju sestru stredoškoláčku vedľa auta a zistili sme to asi po 15 minútach, že ona s nami v aute nie je... 🤦😬
Bolo to v zime, kamoška vozila mňa do práce a moju sestru do školy. Ja nasadla do predu ku kamoške a hneď sme začali spolu kecať. Po štvrťhodine som sa čosi opýtala sestry a keď neodpovedala ani na druhýkrát, obzrela som sa dozadu a skoro som odpadla, bo sestra tam nebola. Predstavte si, že zadné dvere boli primrznuté a jej sa nedali otvoriť. A tá ťapka ani nezaklopala na okno, že sa dačo deje a kamoška zase druhá ťapka si ani v speťáku nepozrela, či sestra v pohode nastúpila, proste ja som zavrela dvere a ona hneď ufujazdila s autom preč. A sestra si nedala ani tú námahu, aby zavolala, že prečo sme jej odišli preč rovno spred nosa.
Keď som jej potom celá zdesená volala, že čo sa stalo, prečo nenastúpila, tak ona s kľudom angličana povedala, že sa jej nedali otvoriť dvere a že keď sme odišli, že ona si myslela, že sme sa niečo na ňu naštvali a schválne ju tam nechali...
Viete si predstaviť, koľko ma stálo úsilia prehovoriť sestru, aby to nepovedala mame - tá by ma snáď zabila, že ako dávam pozor na jej dcérušku... ☺️☺️☺️

ludkas31
Autor odpoveď zmazal
pastinka
10. nov 2020

Natierala som si nohy, lucka prisla ze aj ona chce.
Ja: tebe netreba
L: ale ja chcem.
Ja: tak povedz po kupani
L: po kupani
... a kuka a caka a rozmysla, preco to mala povedat....

h2
10. nov 2020

@pastinka 😂😂😂

janage
10. nov 2020

Dnes prechádzka na cintorín - odniesť kvety. Pri ceste naspäť malá: Jeeej, aký kopček fa jny na sánkovanie. Ja: tu sa nesánkuje, sa to nehodí. M: A prečo? Ja: no lebo mŕtvi sa hovorí potrebujú svoj kľud. M: Kľud, kľud a oni by sa chceli určite tiež pozabávať! nie len ticho ležať...Tak na to som už nevedela ani čo povedať 🙂

janage
10. nov 2020

A čerstvý z domáceho vzdelávania: Národný park to je aký? Sa tam chodí rodiť? Vieš, že deti sa narodia.

karelova
10. nov 2020

@janage milujem detskú logiku 😁

janage
10. nov 2020

@karelova hej pri cvičení chodíme po pätách, špičkách, potom vonkajšie strany nôh a potom vnútoršie 🙂

siska53
10. nov 2020

@fizu1 ja som po dceru dotrepala do skolky a az ked som videla, ze ucitelka mi ide nieco povedat, som.si spomenula, ze ved ju brala.moja mama, lebo ju brala.k logopedicke. Cize my sme sice dieta nezabudli, len som zas ja po nu sla druhykrat.. hlavne, ze som rano zapisovala, ze po dceru si na obed pride babka!

katkatt
11. nov 2020

O 5:40 docupka 4 ročný syn ku mne do postele. Zakryjem ho a hovorim: "Spinkaj, ešte je noc!" On pohotovo: "Mami, ale už je troska aj ráno!"

jarja
11. nov 2020

Učili sme sa zo synom SJ - stúpavá a klesajúca melódia vo vete..
Veta: Kto prišiel? A malá 4 ročná hneď bežala na chodbu a prišla naspäť že " Nikto neprišiel"😀

mircalla
13. nov 2020

Mame take 2 male sosky panny Marie na 2 miestach. Dcera (4 roky): Preco mame 2 Marie? Sa teleportovala?

jezibab
14. nov 2020

"Mami, čo je to monogamný?" Tak som vysvetľovala svojmu päťročnému. Bavili sme sa aj o opaku - polygamný. Teda že predstav si, že by tato mal viacej žien a všetci by sme tu žili v jednom dome. Jedenásťročný syn nás počúval a kričí: "To nie!!! To už by nás tu bolo veľa a museli by sme nosiť rúška!"
No to by fakt bol ten najväčší problém...

janage
14. nov 2020

Včera výber ponožiek pod stromček cez internet. Manžel: aj trenky majú pekné. Ale len S a XXL.. Malá na to: To nič, si kúp! Dorastieš!

stevvvka
14. nov 2020

Hovorím synovi, Pod sem, vyskusam ti overal..
Hm, ale ešte mi je ten liberál veľký...

Mamina, môžem keksik? Jasne. A podelis sa? No... Áno. Ty si dáš jeden kúsok a ja zvyšok, dobre?

mircalla
14. nov 2020

Vystupili sme z elektricky. - Mami, vsimla si si toho pana oproti? - Nie, preco. - Vypadal ako reziser. - Preco si to myslis? - Na kazdeho pozeral ci si oznacuje listok. - Jaj myslis revizor....

mircalla
14. nov 2020

@jezibab Cool🙂

bluka2
14. nov 2020

Pozvala nás nova známa domov. Hráme badminton... Manžel kamarátky je o 20 rokov starší, má tak 60. Rozlúčil sa a v momente, ako zavrel bránku, moja 5rocna vykrikne: a starý je preč!
Ja som zamrzla, že to má odkiaľ, ja tak nehovorím... Myslela, starý [badmintonovy košík] je prec. Preletel cez plot v tú istú chvíľu.

mircalla
14. nov 2020

@bluka2 To je topka🙂

miriam439
14. nov 2020

@stevvvka Mi ten váš keksík pripomenul niečo.
Včera som si vyšťavená sadla vypiť kávu a strašne som mala chuť na niečo sladké ku káve. Bola som veľmi hladná a tak som si vzala rožtek a kelimok s orieškovou natierkou. Bolo tam fakt minimum, tak že aspoň aspoň kelimok vytriem...
V tom momente preskočil syn a už bol s kelimkom v opačnom rohu kuchyne a celý šťastný sa snažil lyžičkou niečo vyškrabkať z toho. Samozrejme som sa tvárila nahnevane a dávala mu kázeň, že sa to nepatrí ukradnúť mi jedlo spred nosa.
Samozrejme malý sa rýchlo dokázal obhájiť a nakoniec som pochopila, že mi vlastne urobil láskavosť, lebo mňa by začalo z tej starej nutely bolieť bruško, ale jeho určite nebude bolieť, bo on je už zvyknutý jesť sladkosti. 🤦☺️

mircalla
15. nov 2020

Dcera (4r) ma taku plysovu lisku. Mamiiii, co jedia lisky? - Dake hlodavce a tak. - Ja sa pozriem, ci nejake mam.

h2
15. nov 2020

Bola u nás na víkend moja mama. V sobotu predpoludním hrabali aj s mojím synom (jej vnukom) lístie na záhrade. Okolo nich sa motali naše dve mačky. Išiel okolo môj muž a hovorí mačkám: "No čo, vy dve strašidlá?" Syn: "Tato, to myslíš nás dvoch so starkou?!"

malinoismum
15. nov 2020

Moja mala (3roky) v lete cestou na oslavu jej bratranca... mamina veď ja nemôžem ísť na oslavu! Nemám oholené nohy! A ja že Lejka veď ty si nohy neholis nikdy, tebe netreba.. ale mami, tam budú chlapi!!! 😀😀😀

mircalla
17. nov 2020

2019 v elektricke: Mami, preco ma ten havko nieco na ustach (rozumej kosik)..aby mu nebola zima?
Dnes cestou domov v buse deja vu: Mami, preco ma ten havko nieco na ustach? Aby nedostal koronavirus?