icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lenkakravcova
3. dec 2020

@miriam439 😀😀 moja najmladšia sestra takto "nestihla" nastúpiť do auta k rodičom a druhej sestre. Bežala za autom asi 5 minút, kým to vzdala. Ale od vtedy ju všetci sestrini spolužiaci poznaju pod "ta co utekala pri autobusovej stanici za autom" 😂

miriam439
4. dec 2020

@lenkakravcova Tak toto bol ešte lepší prešľap, ako ten náš s kamoškou 😂😂😂
Na tom mieste, kde sme vtedy zabudli my dve s kamoškou tú moju sestru, tak tam čakal na svoj "taxík" môj bývalý spolužiak zo ZŠ - ale som sa mu veru dlhšie vyhýbala, aby som náhodou nemusela objasňovať, že prečo sme jej tak ufujazdili 😀

zoruska
8. dec 2020

"Mami, keď si dáš na seba tie slnečné okuliare, tak si nikto nevšimne, že si tehotná!"
(pozn.: som v 7. mesiaci 😀)

xima
8. dec 2020

Vyzdvihovala som Andrejka zo skolky. Pytam sa: s kym si sa dnes hral? On : Noo,s Alexom a Matejom..Filipko dnes v skolke nebol..on mal dnes asi sobotu. 😃

jankahraska
8. dec 2020

@rosabella Komár, Pegas, Spiderman! :D
Učitelia vo všeobecnosti asi nemajú v posledných mesiacoch o podobné perly núdzu ;)

totatimeka
11. dec 2020

Máme zapnutú telku a v správach hovorili že budú zatvorené obchody a syn že "mami? Myslíš že bude chodiť Ježiško?" Vravím že jasné prečo by nechodil a on zhrozený že "lebo tam hovoria že si máme kúpiť darčeky" 😂 hovorili tam o tom že darčeky treba čo najskôr kúpiť lebo budú zavreté obchody

denkatn
11. dec 2020

moja 5 rocna ma takyto pocit z mojich financnych moznosti. mame mačku vonkajsiu a isla som s malou do obchodu, za pultom bol vystaveny syr emental. pytam sa kupim ho a budes ho jest? a ona kup ho ale nebudem ho jest. a ja ze: a co s nim? a ona ze: dame ho pri garaz pride vela myší a naša mačka bude štastná! (no akurat budem kupovat najdrahši syr aby sa zbehli všetky mýši! mam rada zvierata, ale co je vela to je vela🙂

denkatn
11. dec 2020

este mam trochu problem, ze ked pozera takeho maria na youtube, ten mario tam ma kamaratov a jedna je Peach, krasna princezna Broskynka, to chapem, ale moja mi potom hovori: mami Mariovi ta pi(č)a dnes nedala. tym mysli samozrejme anglicku vyslovnost poslovenčenu s a na konci, len rozmyslam co s tym spravim, ked to bude rozpravat v skolke...

0silvia0
11. dec 2020

@denkatn stačí dať základné lekcie z angličtiny a povedať, že peach sa neskloňuje😂😍😇

denkatn
11. dec 2020

@0silvia0 ano. som nad tym rozmyslala, ze toto jej zdoraznocat ze Peach je iba Píč, lenze ona pochomoli este aj slovenske veci, tak dufam ze ucitelka v skolke pozna Maria, luigiho, Peach a este jednu princeznu co su tam... ale moja mama s kamoškou nevedia anglictinu a tiez zo zartu kedysi pili "pičvodku" ako to v dedine v bare volali, co bola taka broskynova vodka, takze tazko s tymito prekladmi a ta broskyna je nestastna🙂...

mircalla
16. dec 2020

Syn dnes jedol pagac....Aha pozri, zub. - Fuj, to je vrchol, pekne nechutne, to je fakt moc. - Ale ved to je moj....

jankahraska
17. dec 2020

Dcéra (4 r.) si nevedela spomenúť, ako sa volá prípravok na umývanie vlasov.
Napovedám jej: "Šam-..."
A ona víťazoslávne: "ŠAMPIÓN!!!"

h2
18. dec 2020

"Mami, vieš, ako sa rozlúčiš s človekom, ktorý má Covid?"
???
"Kovidenia!"

jezibab
19. dec 2020

Dvojročná Tamarka pozerá na hodiny a hovorí tatovi: "Tato, pozri sa, koľko je STUPŇOV, či už netreba ísť po Lukáška do škôlky!"

Jej starší brat v jej veku zahlásil podobne, keď sa postavil na váhu: "Koľko metrám? Dvadsať centov?"

Ale uňho sme to medzitým nacvičili, aj prevody jednotiek zvláda🙂

birika
20. dec 2020

nase najnovsie : "a kady uz psia?", "ahaaa, Peter Fio (Pater Pio", peknu nedelu zienky 🙂

bubula_007
20. dec 2020

Pýtam sa päťročného: "Ľúbiš pozerať tú rozprávku?"
Odpoveď: "Nehaj ma teraz..."
😅

bluka2
21. dec 2020

Kojim na zaspanie ani nie dvojročneho... vypnuté svetlo, ticho, trvá to nejako dlhšie. On sa odpojí a povie: chcem mať pokoj....

sarain
22. dec 2020

Syn (9r) ma ráno sleduje,ako si robím obočko a so záujmom sa ma pýta : " To si tak robíš,aby si ho mala tmavšie, či aby si vyzerala strašidelne?? "

orchidejko83
22. dec 2020

Šli sme s malou Emmou 4r. do deichmannu. Pri pokladni stáli dve mníšky v hábitoch a ona sa začala schovávať za moju nohu a vystrašene vravela "príšery!" , "tato príšery".

gaja78
22. dec 2020

Moj manzel zvykne detom hovorit "zajtra hluchych vesaju" - ked nepocuju a pytaju sa cooo?? V lete sme boli v Terchovej a pod sochou Janosika bola drevena sibenica s hakom, tak som detom hovorila, ze na takej obesili Janosika. Po prichode domov 5-rocny syn vsade rozpraval, ze Janosik bol hluchy, preto ho obesili.......

miriam439
22. dec 2020

Syn (4r) stále buchal hračkou, tak som ho asi 100x upozornila, aby prestal. Napokon vystihol chvíľu, keď som zabudla zablokovať mobil a už ho mal v rukách a pustil dosť nahlas pesničku.
Spokojne mi oznamuje: "Maminka, som si požičal mobil, aby si chvíľu mala odo mňa pokoj."
Ja mu s iróniou v hlase hovorím, že ja už nikdy nebudem mať od neho pokoj.
A on uznanlivo: "Ou, tak to som rád, že si to konečne pochopila". 🤣🤣🤣 🤦

miriam439
23. dec 2020

Ešte ma napadlo - teraz obdobie Mikuláš, Ježiško, stále sa u nás skloňuje, či je dobrý alebo zlý, či budú darčeky alebo uhlie/palica...
a tak si minule len tak pri hre začal spievať pesničku (jeho vlastnú tvorbu podotýkam ☺️):
"Ja som dobrý chlapeček,
ja som dobrý chlapeček,
stále som len dobrýýý
a vôbec nebývam zlý.
Budem sa musieť švacnúť do moraáá,
tam mi hádam vodník jednu po hlave dá."
🤦🤦🤦

vlucifuk
25. dec 2020

Joj,syn (7r.) mi pri Štedrej večeri kričí:,,Mama,ja nechcem kapustnicu,mne z nej naber len huby.A nech nie sú jedovaté!"😉🍄

h2
25. dec 2020

Tiež máme perlu zo Štedrovečernej večere. Syn, ako obyčajne, toho veľa nezjedol, tak mu muž hovorí:
"Vilko, to je hrozné, ako Ty dnes ješ! Raňajky si len porýpal, aj obed si len porýpal a aj teraz kapra so šalátom si len porýpal!"
"Tato, ešte si zabudol povedať, že ešte predtým som porýpal kapustnicu."

zuzicka256
26. dec 2020

Syn 2a pol roka... Sedi na nocniku a pytam sa: "co robis?" Mysela som ci kaka alebo len cika.
Teo na to s uplne vaznym vyrazom:"no hov*o ne?" 😁
Ma najlepsieho krstneho, ktory ho uz nebude radsej strazit 😁😁🤦🤦🤦

jarja
26. dec 2020

@jezibab aj u nás podobne, tiež na váhu - koľko meriam?

melisssssa
28. dec 2020

Dnes poobede syn (4r)pri upratovaní hraciek..
Sa mu nepáčilo, že musí upratovať, tak začal zvýšením hlasom po mne..
On:kedy mi už spravíš normálne jedlo? Ty si myslíš, keď mi dáš kakauko, že to je zdravé??
Ja:ved si papal co rozprávaš..
On: stále iba kakauko, zeleninu mi daj!!!
Ps: fakt aj papal 😂

miriam439
31. dec 2020

Dnes večer sa 4 r. syn ponúkol, že pre zmenu povie on mne rozprávku na dobrú noc. A tak začal: "Anjelik oznámil Jozefovi, že Mária bude mať dieťatko. Sv. Jozef sa začudoval: čóóó? Ale Márii narástlo veľké bruško a tak už čakali dieťatko. Potom Márii prasklo bruško, vyliahla sa z neho ručička, potom hlavička s krásnymi očičkami a Mária zvolala: "Ale veď to je Ježiško! "
Potom syn pokračoval, skĺbil asi tri vianočné príbehy dokopy (Ježiško, Mikuláš, Santa...), ale už som nevnímala, bo ma zadúšalo od smiechu (samozrejme som nič nemohla dať najavo).
Ale v novom roku budem zrejme musieť trošku dovysvetľovať synovi niektoré veci 😂😂😂😘

siska53
2. jan 2021

Dnes maly zahlasil, ked dcera nie a nie povedat, co chce: No, uz to povedz, vsak na teba cakame ako na tlacovku Matovica!

kikidee
2. jan 2021

Skoro trojrocna dcera sedi vo vani a stazuje sa: "jaaj bolia ma krize strasne...". Kedze som vedela ze len opakuje po muzovi, pytam sa jej a kde ta to boli? Ona "tuto na kolienku mami strasne to boli" 😂