icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

mabenn
19. nov 2021

O 5tej nad ránom syn zo spánku nahlas:" Mami, ja mám rád pizzu!"

euie
20. nov 2021

Syn si bol vypytat druhu veceru, tak mu hovorim ze za chvilocku, ked nieco dorobim. Syn (4, pohrdavo) :mama... ale moje telo je hladne teraz.

taga
20. nov 2021

@euie moj obcas nedoje veceru, 3x sa opytam, ci sa najedol, ci.mozme ist spat, jasne, ano mami.. potom v posteli samozrejme 'ja som hladny'. Obcas mi rupnu nervy, ze vymysla a mal sa najest, ked som sa pytala.. tak na to mi zadrie: a to ma teraz nechas takto? do rana hladneho??

tanyan
20. nov 2021

@taga Pri vymýšľaní v posteli som zaviedla "perlu" ja: čím skôr zaspíš, tým skôr bude ráno!

euie
20. nov 2021

@taga 🙈 u nas tiez vacsinou je to presne ako spominas. A potom bojujem v sebe ci mam vychovavat a nechat ho ist ozaj spat hladneho, alebo mu este spravim nahradnu veceru.

taga
20. nov 2021

@euie ja nebojujem. On totiz na 99% je skutocne hladny, a vzdy zje, co si vypyta. Takze vacsinou je to fakt o tom, ze nebol este hladny, ked bola 'oficialna vecera' alebo mal chut na nieco ine... tak si poviem, ja tiez nejem sunku, ked mam chut na jogurt 🤷‍♀️ vacsinou vyhoviem a on sa rychlo doje a je spokojny a kludny a zaspi.. ale ta detska nasratost v hlase 'a to ma teraz nechas hladneho do rana' ma vzdy pobavi

mabenn
21. nov 2021

Ani nie 3,5 ročnému synovi spadlo pri hraní autíčko zo stola:"kuva fix!"

mabenn
21. nov 2021

Syn mi pribehne do náručia s výkrikom: "Super, že ma máš!"

stevvvka
21. nov 2021

Dojčím malého, striedam prsnik a starší - no čo, už je bandaska prázdna?

stevvvka
21. nov 2021

Dnes pri raňajkách..
Syn: tatino, mama spravila takuto delikatesu, daj si. Ale ona nebude lebo musi schudnut.
Muz: so smiechom - no, mohla by, lebo bude mat velky pupok.
Syn: ano, ako ty! 😂😝

ivkakaska
21. nov 2021

@tanyan moj muz hovori detom, cim skor zjete, tym skor...zjete🤣

ivkakaska
21. nov 2021

@angela1103 ja malej dcerke...brata volala Aba miesto Adam..tak som jej stale opakovala DDD Adam a ona za mnou DDD Aba🤣🤣🤣

tanyan
22. nov 2021

@mabenn Naša mala asi 4 roky, keď môj otec s mojím mužom niečo presúvali (mini sťahovanie) a niečo im pri tom spadlo. Princezná zahlásila "a je to v piči." Netuším odkiaľ to vzala, ale bolo to situačne absolútne trefné.

mabenn
22. nov 2021
h2
24. nov 2021

V rámci opakovania z biológie sme zablúdili aj k téme, ako krv v ľudskom tele prúdi a prináša živiny ku každej bunke. Syn: "Ty brďo, mami, to je jak "KFC - rozvoz zdarma!"

lucienka1981
24. nov 2021

@h2 to je dobreee 😁😁

sticker
jankac22
24. nov 2021

Moj 6-rocny syn cita v slabikari po pismenkach.. o-s-l-a-v-a.. chvalim ho, vyborne, no a teraz to povedz pekne spolu.. a on zahlodi.. vajco 🤣🤣🤣

veronice
24. nov 2021

@jankac22 moja 2r10m slecna pred tyzdnom...
Ja: povedz tucniak. Tu-cniak
N: cu-cu
Ja: tu-cniak
N:cup-cak
Ja: no skoro, este raz, tu- cniak
N: čupka! 🤦‍♀️🙈😁
.... Takze zatial sme ostali pri ču-ču... Pre istotu 😁😁

jankac22
24. nov 2021

@veronice 🤣🤣🤣 👍👍👍

angela1103
24. nov 2021

@jankac22 dcéra prváčka mali dištančné vyučovanie, predmet čítanie, slovo LÁMALI, spolužiačka to chcela rýchlo prečítať a vzniklo z toho MAMA LILI 🙃☺️

miriam439
24. nov 2021

@dusankomoj
Náš malý sa vie deliť!!!
Ale samozrejme tak, aby nebol škodou on: rozdelí niečo "napoly", samozrejme, že vždy je to cca 3/4 a 1/4. Keďže obe časti sú vraj rovnaké, tak on si vyberie prvý a vždy tú väčšiu "polku".
Zároveň dodá: "Maminka, ale teraz sa ty podeľ so mnou". A skončí to tak, že mne sa ujde mini kúsok, lebo sa ako vzorná matka podelím (lebo som na rade s delením sa). 😁

denkatn
24. nov 2021

@jankac22 to aj moja tak cita🙂 ze vyhlaskuje po pismenkach : u-m-y-v-a-l-i, ja ze dobre a co si preccitala a ona ze: vobec neviem! dufam ze jej to niekedy uz naskoci, lebo ma porazi🙂

dusankomoj
25. nov 2021

@miriam439 no, to máš tak🤣🤣🤣🤣deliť sa treba!

katie253
25. nov 2021

@denkatn nech nečíta po písmenách, ale po hláskach. Uuuuu-myyyy-vaaaa-liiii a každú hlásku má ťahať (hovoriť) dovtedy, kým vie ako sa prečíta nasledujúca...

denkatn
25. nov 2021

@katie253 skusime 🙂 bola dlho doma pre covid, dufam ze v skole, nabehne. som mizerna domaca ucitelka ked decko pozna pismena a nevie citati🙂

denkatn
25. nov 2021

este mi poradte🙂 aky mam malej 6 rocnej paradnici kupit darcek na Vianoce, ked jeziskovi nakreslila v liste ze chce princeznovsky POKLAD S DIAMANTAMI a BRILIANTAMI? mozu byt aj zlate sperky ako mi vysvetlila..(nenarocne to dieta...)

tanyan
25. nov 2021

@denkatn Bratov syn má (nikto netuší prečo) tiež rád diamanty. Tak sme mu minulý rok kúpili tie dekoračné kamienky (Pepco, Lidl) vo vreckách po 20 alebo 50 kusov v rôznych veľkostiach. Skoro sa pominul od šťastia, keď zistil koľko diamantov zrazu má...

katie253
26. nov 2021

@denkatn aj v škole takto čítajú, sestra je učiteľka 1.stupeň, preto viem....
A nie sú to hlásky, ale slabiky, som sa pomýlila...

bubula_007
26. nov 2021

Štvrták: "Dnes sme sa na slovenčine učili odrovnania." 🙈😱😂😂😂

h2
26. nov 2021

@bubula_007 😂 To chodí na ZŠ mafiánsku?