icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lilitela
6. jún 2022

a este jeden. Musime robit denne logopediu. No strasne otravne, aj pre neho aj pre mna. Takze to bojkotuje jak sa da, odputava pozornost pri cviceniach a pod. Hovori mi mama, pod sa mojkat. Chvilu zavaham, ale hovorim "dobre, tak chvilku, ale zbytocne sa zdrzujes od hrania na tablete (to ma za odmenu). Este si skocim na zachod a mozem ta pomojkat." Tak som na 2 minuty odbehla a ked som sa vratila vravim, "no pod, pomojkame sa." A on pozre na mna a zahlasi: "No mama, ale to by si ma zdrzovala od tabletovania."

lilitela
6. jún 2022

dnes nam to ide. aj sa trochu hanbim, ale stoji to za to. 11r dcera dostala prvykrat menzes. Kedze uz v minulosti dostala vysvetlene zaklady sexuologie, tak ked sme sa asi po 5 minutach mierneho soku spamätali, vyprodukovala som fakt uzasnu vetu: "tak a odteraz nesmies sexovat, aby si neotehotnela." A ona na to ze: A doteraz som mohla? 😂

monika_63
6. jún 2022

No to by som mohla pisat a pisat. Ale dnesny zazitok musim 😆. Dcera 4rocna, v zahrade nam rastu sedmokrasky, a ona za mnou doutekala, ze zjedla kvetinku, a ukazala aku, tak som jej vravela, ze to nevadi, ze tie su jedle. O par dni na to ideme do parku, a taky asi 3r chlapcek z nicoho nic za nou doutekal, a podaval jej sedmokrasku, podakovala, a opytala sa ma, ze ci je to sedmokraska, vravim, ze ano, a ona ju v ten moment zjedla 😆😆😆. Keby vidite ten vyraz chlapca a jeho rodicov 😆😆😆. Taky vyraz, ze vy jej nedavate normalne jedlo, ale kvety z luky?! 😂 😂 😂

fizu1
6. jún 2022

v aute dcéra (8r) číta z časopisu hádanky a my so synom (13) hádame...
Mia: keď sa moje bruško skloní, hlávka moja slzy roní - čo je to?
Filip: skunk!!!
Mia (naštvatá): nie, krhlička!!
Filup: blbosť!!jasný skunk - keď sa jeho bruško skloní a vyprdne na teba smradĺavú tekutinu, tvoja hlava bude týždeň slzy roniť z toho smradu!!
🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😃

veronice
9. jún 2022

Moja mama byva v panelaku oproti cez vnútroblok takže dcera (3r4m) je u nej celkom často. Dnes sme ju tam nechali lebo vyberáme podlahu do novej kuchyne a ona vám mame zahlasi: "Ja mam dnes zlý deň. Ja musela ísť k tebe upokojiť sa" .... 🤣🤦‍♀️

katkuz
9. jún 2022

kontrolujem syna (11r) pred vyletom: karticku poistenca mas?" mam a naco mi vlastne je, ked viem vsetky udaje (vratane datumu platnosti 🙂 ) naspamät? No na to, ak by si napr odpadol, ako im povies udaje?? No ak by som odpadol, ako by zachranari vedeli, kde ju v ruksaku mam?? No logika nepusti...

lucianak
9. jún 2022

Rano bol syn 9r skor hore ako ja. Takze samozrejme prvy obsadil zachod. Uz sa mi zdalo, ze je tam akosi dlho, tak mu kricim, ze nech si svihne lebo aj mne treba.
On mi odpoveda: Dobre, dobre, uz si len raz "svajpnem" (rozumej utriem/swipe=potiahnut) zadok a mozes ist 🤣
Kde na toto on chodi 🤦‍♀️

mircalla
11. jún 2022

- Mami, ty mas az 3 krat prednost...
- ??
- Si stara, mas male dieta a si dievca

mircalla
11. jún 2022

@lilitela No ved Bon Jovi je cajicek🙂 Pre syna na mile do tvrdeho metalu.

h2
11. jún 2022

Ako sa medzi sebou bavia piataci (10-11 rokov):
Za synom prišiel spolužiak. Predtým, než sa zavreli do izby, hovorím synovi: "Ponúkni kamošovi niečo na jedenie." Syn sa otočí na spolužiaka: "Chceš niečo žrať?" 🤦🏻‍♀️

danette
14. jún 2022

Syn 8 r. : Mamiiii. A nemohli by sme mať motýľa? Ja: čooo? Syn: Šak motýľa! To by sme si len našli nejakú húsenicu, zavrieme ju niekde tak aby nám neutiekla, ona sa potom zakukli a potom budeme mať motýľa! Jednoduché! Ja: hmmm áno, už len zohnať húsenicu.... Syn: a čo? Šak kúpiš ne? 🤷🤷🤷😀😀😀

danette
14. jún 2022

A ešte jedna "lichôtka“ od syna 8r... Som v tehotná v piatom mesiaci a syn mi hovorí: Mama, Ty už máš brucho väčšie jak cicky! Ja: Ty drzáň drzý! Syn: Čo? Veď ja Ťa len informujem. 🙄

miriam439
15. jún 2022

@danette No však musel ťa informovať, podať reálny obraz, on ťa vidí aj z boku, lebo ty keď stojíš rovno pred zrkadlom, tak vidíš skreslene. A aby si si potom príliš dlho nemyslela, že si stále pekná štíhla 😂😂😂

miriam439
17. jún 2022

Včera sme boli pozrieť na býky na lúke. A večer syn vytiahol figúrku kravy a hral sa, že je to býk.
Chcela som ho vyviesť z omylu a poučujem ho, že to je kravička, lebo má cecky (vemeno mala obrovské, aspoň na 20 l mlieka na podoj ☺️).
A synček mi s nadšením hovorí: "Pozri mami, ona má skoro toľké prsíčka ako ty".
Len som sa chytila za hlavu a poďakovala mu, ako mi "polichotil" 😂😂😂

danette
18. jún 2022

Cestujeme na chatu na Domasu. Keď sme už skoro tam syn 8 r sa začne rozplývať: Oco pamätáš ako sme tu boli na Domaši na chate a ako bolo super. Pred nami bol len Dunaj a chytali sme ryby 😀😀😀

jarja
20. jún 2022

@fizu1 mne už teraz slzy tečú od smiechu 😅

katie253
20. jún 2022

Ja pridám manželov hlod 😁 založili sme si teraz záhradku a pestujeme.... manžel býval celý život v byte, čiže na záhrade bol tak akurát u babky v detstve....
V sobotu okopávam, manžel pozerá a vraví mi: "vieš, že ti jeden kaleráb rastie nad zemou?" 😁👏🤦 vravím mu, "ale kaleráby rastú nad zemou" a on na to "no to hádam nie?!😳"
Skoro som si cvrkla od smiechu.... ženy, to bol pohľad 😁

jankac22
20. jún 2022

@katie253 🤣🤣🤣🤣🤣

mircalla
Autor odpoveď zmazal
bodka70
20. jún 2022

@monika_63 , ja som tak podávala neterke 3 ročnej balíček na kŕmenie zvierat - boli sme v Zoo, akurát pri koňoch a v balíčku som mala oschnuté kúsky mrkvy, suché rožky a ohnednuté jablká - tak jej podávam to oschnuté sčerneté koliesko mrkvy, že daj koníkovi a ona ho vzala a šup do úst a chrumká tú "mňamkovú" mrkvu 😀.

janage
21. jún 2022

@danette a vieš, že syn má 100% pravdu? 😁https://montemama.sk/produkt/motylia-zahrada/

mojkadlo
22. jún 2022

@katie253 Pohoda, môj svokor bol prekvapený, že krava na to, aby dávala mlieko, potrebuje mať teľa a tiež si veeeeľmi dlho myslel (až dokiaľ som ho nevyviedla z omylu), že včely vyrábajú med z peľu.

erosmal
23. jún 2022

@mojkadlo ja som si zase myslela 🙈 že včelia kráľovná sa narodí s takou bodkou (ktorú jej robia včelári aby ju lepšie rozpoznali 😅 ) a to som z dediny a suseda je včelárka :D

trubi
24. jún 2022

@janage toto je inak super tip na darček

denkatn
25. jún 2022

dcera 7r. isla do skoly v prirode, tak sme jej kupili novučičke topanky. Ucitelka posiela skupinovu fotku a ja pozeram, moje dieta ma uplne ine topanky. a hovorim muzovi, zle sme to vybavili, kupili sme topanky na posledku chvilu a asi ju tlacili, tak jej ucitelka od niekoho pozicala. Mali sme tomu venovat vacsiu pozornost!:(( Pride dcera domov, pytam sa,to ake si mala topanky? a ona ze: nechcela som si znicit svoje nove pekne, tak som si pozicala od Mišky a oškrela som radšej jej ako svoje!🙂... na to nemam slov a neviem co povie Miškina mama...🙂

modraslamka
25. jún 2022

@mircalla 🤣🤣🤣🤣🤣💯👍

silesias
26. jún 2022

Dcéra u logopedičky. Logopedicka: toto si dáš na chladnicku, máte doma chladnicku nie?
Dcera: nieeeee
Logopedicka: a kde si dávate jogurty
Dcera: do riti.
By som sa vtedy pod zem prepadlaaaa

lucianak
26. jún 2022

Ja som si spomenula na jednu historku so synom. Uz len pri pomysleni na nu mam dost 😂Stali sme vo fronte pri pokladni a zrazu syn na pol obchodu (vtedy asi 5-6 rokov):
Mamiiiii, pozri, tu su kondomy.....
Ja som hned scervenela, pot ma oblial 🥵 ludia sa otacali...
Hovorim mu, tisko bud, potom vonku mi povies....
On svoje, Ale mamiiiii, ved kondomy tu maju....
Uz som mu zakryvala pusu rukou, tak sa ma pyta, preco mu zatvaram usta....
Vysvetlovala som mu, ze takto nemoze vykrikovat a ze kazdy sa na nas diva 😊
Ok, vyplatili sme nakup, vysli sme vonku a pytam sa ho...
Ty vies, co je ten kondom?
On: no jasne, ze viem! To sa natiahne cez hlavu po nos a nosom ho nafukujes, az pokial nepraskne.
Ludia, jak ja som vybuchla od smiechu 😂 az mi slzy tiekli a brucho bolelo...

trilliardr
26. jún 2022

@adelajda2012 dcérka mohla mať necelé tri roky, keď sme išli v obchodnom centre vo výťahu s mladým vypracovaným muzom mieriacim do posilky. Ten sa na moju dcéru tak krásne pozrel a usmial, no bol ako socha Michelangela...ked tu zrazu dcérka ma ťahá za sukňu a vraví: mami, ten ujo je nechutný...
Nechutný ujo od Michelangela a ja sme vybuchli od smiechu, výťah zastal, rozlúčili sme sa a ja som v smiechu pokračovala ďalšie tri minúty, aj sadnúť som si musela, aby ma to preslo. 😅

ichbinich
27. jún 2022

@lucianak 🤣 a #navrh, placem 😂