icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

pat_mat_minnie
2. nov 2014

@klincek Moj brat ked mal cca 1 a pol roka, tak na sochu Lenina, ktora stala pri nemocnici povedal: "Tatinto pozvi, ata veuta opita, ma tapitu jat ujo!" Preklad: "Tatinko, pozri, aka velka opica, ma capicu jak ujo!" Otec ho hned hnal prec a len sa modlil, aby ich nik nepocul.😀

pat_mat_minnie
2. nov 2014

Este som si spomenula na jeden super vyrok nasho mladsieho synceka.Ked sme raz boli na chalupe, tak popred okna isli zeny na konoch.Maly Patrik vravi mojmu otcovi: "aha, dedko, ake pekne koniky!" A moj otec na to: "Ano, a aj ake pekne tety!" A Patrik: "Dedko, dohodneme sa tak, ja budem jazdit na tom peknom hnedom konikovi a Ty na tej tete.Moze byt?" Oco siel smiechom do kolien.😀DD

lilla244
2. nov 2014

V kaviarni plnej ľudí na plne ústa "mami,mozem si tu prdnuť?"

lienka2384
2. nov 2014

perlička mojho syna ked mal 2roky. povedala som mu nech prestane zlostit lebo pod stromček dostane akurat tak zemiaky.... odpoved: no a čo urobime si hranolky 🙂

masinka
2. nov 2014

nasa trojrocna minule odkladala hru a ja som potom nasla na zemi este par dielikov, tak som ju zavolala nech si to uprace. Ona mi hovori -" mami, aj som blba". Ja na to ze "nie, nie si blba, len si zabudla " . Na druhy den som v kuchyni nieco rozsypala a mala na mna pozrie a skonstatuje - "mami, zabudla si ! " 😀

lienka2384
2. nov 2014

to mi pripomenulo ked sa stale s malym natahujem nech si uprace hračky a on že nie a prečo? sa ho pytam, ked pani učitelka ta v školke chvali že tam stale upratuješ sam od seba? On mi nato aby si si nezvykla 🙂

adelajda2012
autor
2. nov 2014

Dcerka (2,5r) vybehla na poschodie a o chvilu ju pocujem ako si vyhrava na klaviri. Nakojila som malinku, umyla riad a ona stale hra a hra...Pacilo sa mi, ze ju to tak bavi. Hovorim si - mozno z nej raz bude klaviristka. O dalsich 5 minut si vravim...A ako sa uz vie krasne sama zabavit...je to uz moje velke dievcatko...O dalsich 5 minut sa cela rozneznena idem pozriet ako tam ta moja hudobnicka krasne hra. Pridem ku nej a vseeetky klavesy pokreslene ceruzkou!!!!

adelajda2012
autor
2. nov 2014

A este jedna perlicka z dneska- dcerka sedi na stole a "pomaha" mi varit. Hovorim jej: "Adelka, tato flasa je uz prazdna. Zahodime ju." Tak ju vzala a praskla o zem.

pat_mat_minnie
3. nov 2014

Este som si spomenula: Davnejsie sme pozerali s detmi cosi na Discovery a tam bola zena, ktora sa chcela zviditelnit a tak natocila video, ako zjedla plnu naberacku skorice.Samozrejme sa zacala dusit a potom vedci vysvetlovali, ake je to nebezpecne.Na druhy den som kupila synom buchty v obchode-vyborne skoricovniky.A nas maly Pato hned zahlasil: "Mami, to co za nebezpecne buchty si kupila?Chces aby sme dopadli ako ta teta?" No...a tak som tie buchty zjedla ja a este pred nimi, aby videli, ze nie su "nebezpecne".🙂

pat_mat_minnie
3. nov 2014

Nas Matus je dost trucovite dieta, dost sa s nim natrapime.Ked mal asi 3 roky, uz sme si s nim nevedeli dat rady a on stale chcel to svoje.Uz nevedel ako na nas, tak s placom zareval: "Tresnem si hlavu o stenuuu!" A my na to: "Tak si tresni!" Naraz treeesk rana."Auuuu! Tresnem si este raz!" A my na to: "Tak si tresni!" A potom uz len tak opatrne tuk-tuk. Sme s manzelom mysleli, ze sa zosulame od smiechu, ale museli sme sa prekonat a posobit prisne.Dodnes na to spominame, Matus ma 9 rokov.

pat_mat_minnie
3. nov 2014

A este dnes Matus zaperlil.Nasa mala misicka nema malu dupku ale DUPICKU.😀 Co uz.

masinka
3. nov 2014

isla som platit pri pokladni, podala som kartu predavacke a ona sa ma pyta - na PiN ? A Dianka na celu predajnu - na PIN, alebo na PLYN ? Cely obchod sa rehotal 😀

janinah
5. nov 2014

Pribehol do obývačky s keksíkom v ruke-Mamííí,ten keksík mi do školy nedávaj,nechutí mi....Dobre,dám ti brumíka.....tak ja si ho zjem teraz,aby si mi ho nedala do školy /ten nechutný keksík/....

yanatom
8. nov 2014

Niekedy dávam deťom telefonovať s babkou a prababkou (babka Jolka), ktoré bývajú spolu. Keď 3,5-ročná Tamarka dotelefonovala, pýtam sa jej: "Kto Ti to zdvihol? S kým si hovorila? S babkou, či s babkou Jolkou?" A ona mi povedala, že: "... hm, s babkou, ... obyčajnou" 🙂
A ešte 3,5-ročná neter má rozdelené babky na babku kralovanskú a babku normálnu 🙂
A zaujímavé na tom je, že naša "babka obyčajná" a neterkina "babka normálna" je jedna a tá istá osoba.

siska53
8. nov 2014

Moj zazitok zo skoreho rana:
dost skoro rano som sla na wc,taka strapata,ospala,opuchnuta..prechadzam cez obyvacku a z telky sa ozve obdivne: Vyzeras skvele! (mm uz bol hore a daco pozeral).

monikafilip
9. nov 2014

Môjho staršieho syna uštipol prevčerom komár, má na ruke štípance a hovoril mi, že ho to svrbí, tak som mu to natrela Fenistil gelom. A večer pred spaním mi pripomína: Mami, natri mi tú štípanicu. 😉

reanda
9. nov 2014

😀

reanda
9. nov 2014

@siska53 😀

jaron
9. nov 2014

trochu "výživársky" vtip
S malou sa občas hráme, keď splní nejakú úlohu (napr. sa prezlečie) tak má pribehnúť a povedať heslo.
Aby to bolo ešte zábavnejšie (asi pre mňa 🙂 ), tak vymýšľam aj také pre dieťa netypické hesla ako karburátor, gravitačná sila a pod. (malá si zároveň láme jazyk, ale aj sa niečo nové učí). Minule sme sa dohodli na hesle:
"rozpustná vláknina".

Samozrejme zabudla, po chvíli pribehla a kričí:
"jablkóóó". 🙂
No vynašla sa, ani nevie ako 😀

(PS: jablko obsahuje aj rozpustnú vlákninu).

extrate
9. nov 2014

Viki ( 2,5 r.) si kreslí s fixkou. Zrazu vyskočí, s fixkou počarbe stoličku a zakričí: "Krišpín dolina aj s takým deckom neposlušným !" 😀

katkatt
10. nov 2014

mladsi syn si prosil kakao. Otvoril chladnicku a hlada mlieko. Hovorim: "Zatvor chladnicku, mlieko je vonku." Zatvoril chladnicku, chvilu bezradne pozera do zahrady a pyta sa: "A kde vonku? Nevidim ho!"

xabri
10. nov 2014

Na moju poznámku, že bol v mojom bruchu Marko zareagoval prekvapene: " V Tvojom bruchu?!!!Ty si ma zjedla?!" 🙂 🙂 🙂

lienka2384
11. nov 2014

@xabri 🙂 toto iste mi povedal moj Robko a ešte dodal za toto ta budem nenavidiet 🙂

lyzzy
12. nov 2014

Včera pri uspavani:
David:..maminka a prečo musíš ísť k lekárovi?
Ja:...len na kontrolu,porozprávať sa.
David:...aj ja musím ísť k lekárovi.
Ja:... Prečo?
David:...klipkaju mi oči.

helsinka
13. nov 2014

Išli sme hore do schodov, dcéra (3r.) predo mnou, ja za ňou ťahám kočík. Už sme boli skoro na vrchu, keď sa otočila a s bolesťou v hlase: "Jój, bolia ma kríže!" Neverila som tak sa pýtam: "Čo ťa bolí?" "No kríže!" Začala som sa smiať, no najviac pobavila staršieho pána, ktorý to počul a ako išiel dole stále sa smial a opakoval? "No teda, bolia ju kríže hahaha . . ."

susu29
13. nov 2014

Syn v skolke chyba, pani ucitelka odkazala, ze im chyba, lebo nacvicuju na Vianoce a tak mu hovorim: Jakubko, pani ucitelka Ta chce naucit nejake basnicky, pojdes vystupovat na Vianoce. A on: Hmmm, to nech si vyhodi z kopytka! 😀

anica23k
13. nov 2014

Malý videl ako švagrinka prebaľuje polročného syna a dava mu púder (zasyp) na dupku. Na druhy deň keď som prebaľovala jeho sestričku hovorí: "mamka ty dávaš sestričke na dupku mastičku, ale teta dava korenie" ! 😀

anica23k
13. nov 2014

"Aha mamka tam je futbalisko! "(futbalové ihrisko) 😎

victory1
13. nov 2014

Vcera sa moja dcera prejavila ako naozajstna zena.... 😀 😀 😀

Bola u nas kamaratka so synom Jakubkom tiez skoro 5 rocnym. Decka sa hrali v detskej a tak som im niesla cajiky a uz na chodbe pocujem ako Jakubko hovori: "Jej Viki, ale toto mas fakt pekne tricko" ...Vikina: " Toto, co mam oblecene, cervene?" Jakub: " Ano, toto..."
Vojdem do detskej, Vikina stoji nad Jakubom , ruky vbok a hovori:" Jakub, ale takto sa to nehovori, ze ty mas fakt pekne tricko! Hovori sa, ze TY, TY, TY si fakt pekna Vikinka v tom tricku...!" 😀 😀 😀

...skoro som odpadla... 😀 ...normalne som sa zamyslala nad tym, ci som to ja niekedy nevypotila svojmu drahemu...no, ale naozaj si nespominam 😀

siska53
14. nov 2014

Moja mala dnes na cviceni s detmi (ma 2,5r.). Dostala na zaver peciatku. Tak jej vravim,no a co povies? Ona na to: Cáu!