Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Muž urobil osudovú chybu...
moje deti volajú otca daddy (mladší dada, učí sa rozprávať) Muž došiel na niekoho naštvaný a keďže nechcel pred deťmi škaredo nadávať, o danom človeku sa vyjadril, že je dodo (hlúpy vták). Hádajte, koho teraz deti volajú dodo?
Vazime sa, kolko sme sa vyzrali. Prvy syn 6r. - 21,2 kg. Potom ja - 49,5. Maly ked to vidi, ze ty kokso. Ja ze: Co, som tlsta? On: Ano. Si styristotlsta. (nepozna ciarky v cisle, takze videl 495 a to cislo ho faaakt ohromilo) . 🙂
Pozerám si s dcérou (9r.) kuchársku knihu, prevraciame stránky, na obrázku si dcéra všimne recept na žeruchový krém, zaujme ju a opýta sa ma, zatiaľ čo ja už listujem ďalšie strany.. mami, čo je žeruch? Ja vravím, aký žeruch? Smejem sa a vysvetľujem jej, že to nie je žeruch ale žerucha, tá jedlá bylinka 😄
Mladšia dcéra (7r.) dodá: myslíš tá mäsožravá? 🤣
3 ročný syn si objednáva zmrzlinu vo Švajčiarsku. Vie celkom dobre po nemecky, ale samozrejme nie tento dialekt. Hovorí, jemu vanilková a sestre straciatella. Čašníčka: chces aj Schlag? On trochu zmätený, ale strašne zlatý opakuje: 1 vanilkovú a 1 straciatellu. Potom mu vysvetľujeme: Schlag je šľahačka. On hovorí, Schlag je buchnutie. To sme nečakali, lebo ma vlastne pravdu, len nám nikomu nenapadlo, že by si mohol myslieť, že mu čašníčka ponúka bitku 😂
Dcéra (8 rokov) sa pýta: žrebec, to je ten, kto zotiera žreby? Lebo to "ec" sa dáva ku slovu, ak to označuje človeka, ktorý robí to spojené s tým slovom predtým...
Logika nepopierateľná. 😉
dcera (2r4m) dostala u babky na Vianoce plysoveho medveda.. dnes sa jej pytam, ako sa bude volat.. zamysli sa a splechne "Matus, Matus Vallo.. ako ten primator" 🤣🤣🤣🤣
Chcem poslať 8. ročnú dcéru, ktorej sa práve nechce, do sprchy. Tak sa jej pýtam:
Kedy si sa naposledy sprchovala?
Zajtra!
Nina (2r4m) pred spanim "potrebujem na stare kolena jednu dudu.. jednoznacne" 🤷♀️😁
Logopedia 6r. "š" - Dáša ponúkla návšteve (a podľa obrázku doplniť - piškóty, špenát....) a ďalší je tam obrázok zelenej listovej zeleniny (šalát). Syn pozerá, pozerá a zadre: Dáša ponúkla návšteve kapuštu. 😂
Dominik (7) zbadal fotku rybiciek a povedal, ze plavaju v tíme🙂 tak som ho opravila, ze sa to vola húf... O par dni na to mi oznámil, ze jeho húf (futbalovy) prehral ☝️😅😅
"Ksokso" su u nas piskôrky !!! 😅 XOXO😅 kukala som jak puk, ked prisla mala za mnou, ci si s nou zahram ksokso ..uz to ani inak nevolame 😁
hlaska z prvouky: na poli pestujeme obilniny a v chlieve chovame ošipiny....po upozornení to prepísal na ! ošípky 🙂
náš 7r mal cez víkend poriadne upratať svoju izbičku - utrieť prach, porovnať na policiach knihy aj hračky a vysávať
ani pol hodiny netrvalo a zahlásil, že je to hotové a dodal: no zostal tam pavúčik, ale ten je tam už tri roky
dedo mu hovorí: pavúk nežije tak dlho
malý takou vážnosťou: no, tak to je jeho dieťa a starý zomrel
3ročný syn- nechcelo sa mu ísť do sprchy, tak ma prehováral: mamka, ociť ma, nemuším sa íšt šprchovať
A manželovi keď ho poslal pre metlu, aby si po sebe upratal,čo natrúsil povedal, že veľa problémuje. To sa u nás asi uchytí🤭
V skolke dostavali mliecko a vonku pred skolkou niekomu asi vypadlo a rozlialo sa. A ja vravim: Vidis, necakali aby prisli domov a nesedeli pekne za stolom a teraz je tu skoda. A syn (4r.) na to: Ze kde je Skoda? Ja nevidim ziadne auto.
Dnes sme sa z chuti zasmiali na hlaske našej dcéry. V TV bol zaber ako išli po schodoch Caputova, Heger, Kollár s celou ochrankou. A moja 6 ročná dcéra sa úplne vážne spýta: " To sú zlodeji?" My s mužom cez slzy, vlastne áno 😀
@matovicova tak to bol góóól! 😂
Ucime sa narabat s peniazmi. Tak som synovi dala 50 centov nech si z automatu kupi taku gumenu hracku. A vratil sa stastny ze “Pozri co som dostal.” A Ja mu vravim ze “nedostal si to ale si si kupil, mal si mincu?” A on ze “Ano, mal som mincu.” Tak sa ho pytam ze “A co na nej pisalo?” A on: “Ze mozem kupit!”
Moja dcéra 2 apol ročná boli sme u očného a tam sa jej pýta ,že čo vidí na obrázku (bol tam štvorec(kocka) ,jabĺčko(kruh) a domček ) ..a ukazuje, odpovedá jej a zrazu bolo menšie a už nevidela,tak sa jej pýta čo vidíš? A ona OKRUHLNIK 😅😅 Pýta sa jej sestrička že čo to je kruh ,kocka alebo domček? A naša malá OKRUHLNIK😅😅 Takže u nej bolo jabĺčko Okruhlnik 😅 (rozumej kruh ). Doteraz keď vidí kruh tak povie to slovo a to bude mať 3 roky 😅😅
ucime sa anglictinu do skoly s druhackou a hovorim jej vetu: I came by ship. pytam sa ako som pricestovala? odpoved: pricvalala si na ovci!) (ship - lod, sheep - ovca)

- Theresa (7 rokov), povedz kedy pojdes spat?!
(Ocakavana odpoved: O 5 minut)
Realna odpoved: Dobre, poviem ti (= akoze mi oznami, ked pojde)
O cca hodinu
- Threresa, spat. Je 10 hodin
- Nie je.
- Dokonca 10.22!!!
- Som Ti vravela, ze nie je 10.