icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

veronice
1. feb 2023

@denkatn.... A teraz si predstav ze raz pôjdeš na pláž... 🤣😁 Prepáč 🙈 len mi to hneď napadlo 🤣
Ja som si v anglicku raz pýtala v cukrárni "piiii" miesto "paaaaaj" 😁🙈 viete si predstaviť výraz obsluhy ze co od neho chcem 🤣🤣

fizu1
1. feb 2023

@veronice @denkatn - keď som robila aupairku v škotsku, hovorím raz malej: watch, someone wants to kill your rubbish....miesto rabbit.😀 teda: bacha, niekto chce zabiť tvoje odpadky....miesto "bacha, niekto chce zabiť tvojho zajaca" 😀 hneď som si to uvedomila a skoro som si cvrkla z toho jej udiveneho a neveriackeho výrazu, ktory trval asi 1sekundu, kym vyprskla aj ona😀😀

matovicova
9. feb 2023

Objednala som si cez internet parádny značkový kabát. Doma si ho skúšam a obzerám sa v zrkadle. Pýtam sa 6 ročnej dcérky na názor, či sa jej páči. Tá je úplne nadšená, ukazuje palec hore a kričí na otca: " Tatino poď sa pozrieť, aký má mama nový župan." 😀

12katka21
9. feb 2023

Moj drojrocny dnes....
mama....zapni mi telku lebo ti zakazem pracovat!!!
No....neviem sa rozhodnut co urobim 🙂

mircalla
9. feb 2023

Ja dnes nestandardne. Neni to sice perla deti, ale prehlad za posledne 2 tyzdne. Dodavam, ze som po 16.5 roku menila prave pracu.

Kratky prehlad
27.1. Posledny den v starej fime - dokaslal sa mi uz odkupeny firemny PC, oprava 220 eur (indeed dobry timing), keby sa to stalo o den skor este mi ho opravi firma
28.1 Theresa ochorela a nemozeme ist na mega narodeninovu party kamosov - no nevadi, tie 2 dni co som si chcela dat oddych nebudem oddychovat
1.2. Nastup do novej prace, nastastie Theresa do skoly
2.2. Radost netrvala dlho. V praci ma obvinila sekretarka riaditela, ze som jej zjedla chlebicek (nie, nezjedla) a odvtedy ma hejtuje.
Nova firma zacinam mat pocit ze som sa vratila do sociku.
3.2. Ochorela som a je mi skapanie
6.2. Stale chora i ked uz v praci (vsak ist na 4. prac. den na PN neni najlepsi zaciatok), sice bez teploty ale s pocitom, ze mam v hrdle ziletky a s narvanymi uzlinami. Plus mam silny pocit, ze ma sefka neznasa a mysli si, ze som pribrzdena. Neviem sa sustredit
7.2. Smer Procare a Antibiotika
8.2 O malo lepsie, ochorel Filip
9.2. Konence ulava, chory Filip + Theresa s vyrazkami na ksichte obaja doma

10.2. (teda zajtra) OCRKa ma neminie. Uz ma mozu rovno vyhodit

ichbinich
9. feb 2023

@mircalla
Och, no to je vetu z kategórie, keď sa darí, tak sa darí...
Držím ti palce, aby sa deťom aj tebe čoskoro zlepšil stav!

adkoalauri
9. feb 2023

Syn 9 ročný sedí pri mne a hovorí: mama, ja tu cítim kokaín.Mňa hlava bolí, pijem kávu a v duchu si myslím: v živote som ho necítila, ale čo nebolo, možno je tu....a on, však vieš, ten... ten....kofeín je ako kokaín

miriam439
10. feb 2023

Dnes ráno som sa dobre pobavila na mojom 6 r. synovi. Už minule mi spomínal, že sa mu páči jedno dievčatko (D), ktorú si asi vezme za ženu. Celkom som sa potešila, že začína meniť názor, lebo doteraz bol skalopevne presvedčený, že keď vyrastie, vezme si za manželku LEN mňa (už o tom oboznámil aj ocka - aby sa pripravil, že potom už on nebude môj manžel). ☺️
Teraz už viackrát spomenul iné dievčatko (Z) ako svoju budúcu manželku. Dnes ráno mi oznámil, že musí ísť domov na obed, lebo nemôže ostať spať v škôlke, keďže ani Z nebude dnes v škôlke spať.... a ona bude jeho manželkou... a ona si už aj šaty na svadbu kúpila... tak som si ho začala doberať, že len nedávno sa chcel oženiť s D a teraz už zasa chce Z.
A dorazil ma, keď si sadol na zem a začal vyratávať Ententičky..., ktorá z nich je tá pravá. Ale sranda bola, keď mu mala vyjsť D - ako to naťahoval, len aby mu vyšla Z. A napokon víťazoslávne zahlásil: "Vidíš, predsa mi vyšla Z!" 😂😂😂

lilitela
10. feb 2023

@adkoalauri Teraz uz len staci aby v skole povedal, ze si davate doma kokain. 🙂

adkoalauri
10. feb 2023

@lilitela manželovi keď vypadol šofér vo firme, tak sa stalo, že bral ženy domov z jednej zákazky. Akurát ich viezol 2* po sebe, keď sa učili v škole o zamestnaniach. D., kde pracuje, čo robí tvoj ocko?- pýta sa učiteľka. A on: strieda ženy a veľmi neskoro chodí domov. Je to moja kolegyňa, poznajú mm, celý deň sa smiala,čo len robí ten mm 🙂

angela1103
14. feb 2023

8 ročná dcéra ku svojej mladšej sestre: "Poď seeem... dáš mi pusinku?" A 3ročná: "Teraz nie, nemám náladu."🥰😁

jane25
15. feb 2023

6 ročná dcéra pri nedeľnom obede ... Mami, je to výborné, fascinujúce ... A vzápätí na to povie ... ale už si navarila aj lepšie 🤦‍♀️😁

mircalla
15. feb 2023

@jane25 Ta schladila

jane25
15. feb 2023

@mircalla presne, drží ma pri zemi 😁

denden77
15. feb 2023

@jane25 🤣 to je ako moja 2,5r.. spravila som jej zeleninovu polievku podla receptu prababky, lebo sa za nou ide zabit.. dala si lyzicku "vyyyborne.. uz nechcem" 🤣🤣🤣

jane25
15. feb 2023

@denden77 😆

12katka21
15. feb 2023

Moja neter(3r) isla do vane tak sa zobliekala. Ked isla jej mama zobrat veci ze ich hodi do pradla tak neter s krikom priskocila a krici....mama mama.....toto je do tmaveho pradla a toto do svetleho 🙂

To aby bolo jasne ze sa nemaju prat spolu 🙂

12katka21
15. feb 2023

Moj starsi syn si nevedel spomenut na slovo kamzik .... Tak sa vynasiel.....ze koza kopcova.

A moj mladsi syn.....mami zaspievaj pesnicku hrmi prsi.....spievam co mi na um prislo prsi prsi a on ze neeeeee.....nakoniec som zistila.....nad tatrou sa blizka hromy divo biju 🙂

bubula_007
16. feb 2023

@12katka21 😂😂👍

tanyan
16. feb 2023

@jane25
@denden77
S polievkou máme aj my zážitok. Dcéra ešte nemala ani 4 roky a už počas varenia som jej kvetnato opisovala ako a akú polievku robím, aby som ju namotivovala. Ona tam stojí pri mne, počúva a na koniec mi povie s vážnou tvárou: "Hmmm, convincing..."
Nepoznám človeka, ktorý by po slovensky reagoval "Presvedčivé..." a pri tom našom štvorročnom zázraku ešte aj v angličtine ma to úplne vyradilo na chvíľu z prevádzky. 😀
PS: Žijeme na Slovensku, sme Slováci, hovoríme doma po slovensky, iba podporujem od mala jej jazykové zručnosti a to dieťa mi to niekedy zvláštnym spôsobom vracia.

lilitela
16. feb 2023

@denden77 Presne toto aj moj maly robi a este jedna jeho hlaska k jedlu je uzasna, asi som ju sem uz aj pisala. "Chuti ti? Ake to je?" Odpoved syna: "Trosku dobre".

lilitela
16. feb 2023

@tanyan A presvedcilo ju to nakoniec?

tanyan
16. feb 2023

@lilitela Ale áno... Snažím sa aj servírovať aj pre oči. 😉 Minule som ju ukecala aj na špenátové halušky v škole (Avengers - Hulk - sila...) a celá hrdá sa mi potom chválila, že bola jediná z triedy, ktorá to zjedla a aj jej to chutilo.

fizu1
18. feb 2023

pytam sa syna (13): no čo ste mali dnes v škole na obed? a on: mamaaaa, ono to meni len názov a farbu, ale vždy to vyzerá tak, akoby to uz raz niekto predo mnou bol zjedol...🤢

12katka21
18. feb 2023

Starsi syn chodil par mesiacov na ludove tance.....no....nebolo to prenho tak som to zrusila. O nejaku dobu mi trener hovori ze ma malo chlapcov ci nechce moj syn zase skusit tancovat. Hovorim mu doma....trener sa pytal ci nechces prist tancovat ze by mu to pomohlo.
Odpoved: ja by som mu rad pomohol ale tancovat nebudem 🙂🙂 🙂

denden77
20. feb 2023

Nina (2,5r) pozera FihaTralala a tam Fiha hovori "to je ale krasna luka..." a Nina na to "vidis, lebo tam nie su hovna" 🙈🙉🙊🤣

denkatn
1. mar 2023

dnes som sa necitila dobre, zastavili sme sa v obchode a kupili na veceru polotovary, gulky plnene masom a druhe lekvarom pre malu. hovorim malej uz skoro 8 rocnej: ale musia sa az do vriacej vody dat. mala ze dobre, mami, ty si chod polezat a ja to spravim. potom mi naservirovala gulky varene v jednej vode naraz tie masove aj lekvarovej, pricom do vody vytiekol samozrejme aj lekvar aj maso a este aj zle odcedene s trochou vody mi naservirovala tie gulky! No nemam ja dobru starostlivost🙂

tanyan
1. mar 2023

@denkatn Fotku nemáš? 😂
Ale zlatíčko ochotné a snaživé... Človek sa ani hnevať nemôže...

altair
1. mar 2023

Manžel sedel s našou 7 ročnou v čakárni u lekára. Keďže čakali dlho, začali sa hrať meno, mesto, zviera, vec. Mali písmenko F. Išli pekne postupne, Fero, Fiľakovo, Fták. Manžel jej vysvetľuje, že je tam spodobovanie a je to vták. Ona sa zamyslí a odpovie: tak potom Ferov vták...

ichbinich
2. mar 2023

@altair 😂😂😂