icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

h2
11. jan 2024

@lilitela U nás bola podobná "angličtina". Maslo bolo "the masl" a mydlo "the midl". 😀 Doteraz to občas používame.

12katka21
11. jan 2024

Moj 4 rocny....vecer v posteli....mami som smadny....hovorim mu tak sa chod napit do kuchyne lebo v posteli je zakaz pit a jednoducho tu pit nemozes. O chvilu na to prisiel do postele....lahol....hodil na seba perinu a prehltol vodu. Potvora mala aj tak sa napil v posteli 🙂🙂🙂

irina29
12. jan 2024

@adelajda2012 toto je mile, tie detuše naše....sa musim smiať, pridam aj niečo ale teraz mi nič nenapada....😊🤗

lenkike
14. jan 2024

Rút sa momentálne učí farby a tak sa jej pýtam: Aká je to farba? A toto? Potom ukážem na jej tričko a pýtam sa: Rút, akej farby máš tričko? - Krásne. Vynašla sa 😅

lenkike
14. jan 2024

Došla za mnou na toaletu a bez úvodu mi začala vysvetľovať: záchod je na grcanie, na cikanie a na kakanie, ale malé deti cikajú na nočník.

jakubrianka
21. jan 2024

Syn: Pozor nejedz tie párky sú ostré noo, popichajú ťa!
Ja: Ale oni sú ostré v zmysle že pálivé.
Syn: Daj pozor aby si sa nepopálila! 🐣

gaja78
22. jan 2024

Syn je piatak a z biologie mu na polrocnom hodnoteni vychadzalo medzi 1-2. Hovori mi - pani ucitelka mi dala sancu odpovedat a opravit si na 1, ale ked nebudem odpovedat, budem mat 2. Tak sa ho pytam, ze co by chcel, ako si to predstavuje a on, ze - neviem, mne je to jedno. Ja mu na to - tebe by asi stacila aj ta 2, vsak? a on - mne ano, ale tebe nie. Takze sa prihlasim.

isis234
22. jan 2024

@lenkike lo tej farbe.. švagor skúšal svojho syna farby.. .. na červenú sa ho pýta:
Aká je to farba?
On nič,
Švagor: aká je krv?
Syn: červená..
Švagor: no aká je to farba?
Syn: krvavá

irina29
22. jan 2024

Ukladam maleho spať, najprv ritual rozpravočka potom vypneme lampičku a svieti len akvarko.
Maly Matuško 4r. si zakryl s dečkou aj perinkou hlavu. Ja ho odkryvam a vysvetlujem: Nemôžeš sa cely zakryť, lebo nemaš čo dychať, potrebuješ čerstvy vzduch.
On: Ja sa zakryvam aby si nevidela že sa šprtam v nose
Ja: Keď zavriem oči aj tak nevidim že sa šprtaš v nose
On: Tak zavri oči....

zuzuliatko18
23. jan 2024

Skoro stvorrocny nam oznamil: nemam cas stracat cas. A pravidelne to teraz opakuje.

21anjelik19
23. jan 2024

@adelajda2012 Julka ma pýta lízatko. Dám jej ho a ona pohotovo: "Bohu vďaka" .

21anjelik19
23. jan 2024

@21anjelik19 [Julka si dala dolu 2 copíky. Pytam sa jej, Julka prečo si si dala dole gumičky z vláskov? Nechceš mať copíky? ... ona na to ... maminka ja chcem byť taká pekná strapatá vieš ? 😂

2 a pol rocna 😆

lillien123
23. jan 2024

Hovorím dcére 5r.
Ah s ktorého sveta si ty prišla
A ona z vážnostou odpovie:
No predsa zo Slovenska 🤷‍♀️😂

hedviga2
24. jan 2024

Malý trojročny vnuk kopal v sklenníku. Babka zatvor dvere vonku je vetrovka. Vonku bol vietor. 🤩🤩🤩🤩

lenkike
24. jan 2024

Dcéra (4,5r) sa dlho bavila s večerou, ja už som mala skoro doumývany riad, tak ju motivujem:
- Ak to nedojes, kým doumyvam riad, umyjes si za sebou sama.
- ale ja neviem umyvat riad
- tak sa naučíš. Čo myslíš, kto za tebou bude umývať riad, keď budeš veľká?
- manžel.
😂😂😂 Zas ma dostala 😅🙈

lilitela
25. jan 2024

Citam synovi zadanie domacej ulohy:
Ja: "Zakruzkuj vsetky dvojhlasky"
On podho okolo dvojhlasok robi stvorceky, obdlznicky.
Ja: "V zadani je ze to mas zakruzkovat"
On: "Vsak to kruzkujem - kockovo".

lilitela
25. jan 2024

Uloha v prvouke:
Niektore svaly na tele vieme ovladat volou.
Niektore svaly na tele nevieme ovladat volou.
Ja: "Vies ktore svaly mame na tele a nevies ich ovladat volou?"
On: "Viem".
Ja: "No ktore?"
On: "No ten medzi nohami"
😂 😂

cacianka
25. jan 2024

@lilitela znalý 😂

lilitela
26. jan 2024

Syn priniesol domov taky motivacny harok papiera (je druhak), ze aky vyznam ma ucenie a tak. Mal sa tam sam ohodnotit z jednotlivych predmetov, ako pisanie, citanie, spravanie a pod. Dalej je tam veta: V škole sa aj naďalej budem/nebudem snažiť, pretože keď vyrastiem chcem byť ............. (trebalo zakrúžkovať či budem, alebo nebudem, a doplniť profesiu). Nič proti jednotlivým profesiám, ale však vieme, ako sa treba na ktorú učit. Ttak ma celkom pobavilo, keď syn napísal teda, že v škole sa BUDE naďalej snažiť, lebo keď vyrastie chce byť SMETIAROM. 😀

isis234
29. jan 2024

@lilitela vtip : Policajt pozerá ako smetiari berú smeti.
jeden mu hovorí: "Vidíš, keby si sa lepšie učil, aj ty si to mohol robiť"

elibeli12
31. jan 2024

Taka blbost a jak nasere.....co tie deti nenapadne.....ked mas jedne poriadne noznice v dome, aj som nasla koniec pasky..odlepit nejde 🤬🤬

akart
31. jan 2024

@elibeli12 ja cistim noznice od pasky odlakovacom. Ked boli omotane paskou pomohla som si orezavacom.

leadan
1. feb 2024

@gaja78 to ako keby som svoju dcéru počula 🙈 tiež je piatačka, ale z mat. mala pred vysvedčením priemer 1,54 Učiteľka jej povedala, že ak napíše písomku na jednotku, dá jej jednotku ak nie, bude dvojka. A dcéra že.., mami ak to náhodou nevyjde, aj dvojka je predsa dobrá známka, netráp sa 🙈😂

miriam439
1. feb 2024

Syn minule dostal silnú alerg. reakciu na nejaké potraviny a mal veľké červené fľaky po celom tele.
Večer sme telefonovali s mužom a on sa mu chcel "pochváliť", čo sa mu stalo a vraví mu: "Ocko, keby si ma videl, aký som rozsypaný." Keď ocko ani na 3.x nepochopil, musela som mu vysvetliť, že synček chcel použiť slovo vysypaný. ☺️☺️☺️

leadan
1. feb 2024

Dnes keď prišla najmladšia dcéra ( druháčka) zo školy mi hovorí, “ mami ja som ešte nikdy nemala mladšieho súrodenca, aj ja by som chcela vedieť aký je to pocit.., neadoptujeme si nejakého? “ 🙄

akje
1. feb 2024

@leadan jeziiiis, ako keby som seba pocula 😄😄 ona sa len chce o niekoho starat.. stacia rybicky 😊

leadan
2. feb 2024

@akje veruže rybičky nemáme, ale keď zabúda vymeniť škrečkovi piliny, vyčistiť mačke záchod a vyvenčiť psa, tak tie rybičky by asi tiež ostali iba na mne a na mužovi 😂

akje
2. feb 2024

@leadan 😁😁😁

mclissa
6. feb 2024

Povedala som 3roc. synovi, pockaj ma v mojej posteli osprchujem sa a budeme si citat knizky. Ano v posteli cakal.

miriam439
9. feb 2024

@mclissa Tak je to proste kreatívny chlapček, mňa by to nenapadlo takto krásne využiť nálepky 😍😍😍