icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

iwusskaa13
15. dec 2014

Ja mam 3r sesternicu...a tej raz tatik vysvetloval ze ked pridu z vonku ma si ist umyt rucky...a ona nic.tak to skusal dalej vysvetloval ze preco...a mala sa postavila do dveri, ruky v bok a vravi: A ty si aky mudry ked zenu nemas doma?!
V tom momente som myslela ze odpadnem 😀

angela1103
15. dec 2014

odlepila sa mi podrážka na spoločenských topánkach, tak hovorím synovi 3r, že ich môže zahodiť do koša (už x spoločenských akcií dobre poslúžili, a oprava by vyšla drahšie než kúpa nových, tak ma prosím za to neodsudzujte).....a môj syn, taký majster na všetko, odšklbol podrážku aj na tej druhej topánke 😅 , aby fakt bol dôvod zahodiť obe do koša 😅

angela1103
15. dec 2014

žehlila som a syn sa zabával vytláčanim (razítkovaním) obrázkov na papier a hneval sa, že mu to až tak dobre nejde (slabo to tam pritlačil, obrázok dobre nevynikol na papieri)....po chvíli že "aha mami, aké pekné červené autíčko a teraz je modré autíčko, ako to tu pekne ide....už mi to ide, hurá".............a ja (myšlienkami pri žehlení) som ho ešte pochválila, že už to teda vie správne vytláčať, aký je šikovný..........až potom pozerám....a to on už razítkoval na nábytok v obývačke - tam mu to tak pekne išlo 😝 😝 😀

anezka88
18. dec 2014

dcéra 5r, maľuje omaľovanku s dinosaurami a pýta sa : ocko dinosaurus musí byť teplý aby hrial vajíčka????? no odpovedzte jej.....

lagatta
18. dec 2014

@victory1 keďže sa jednalo o Taliana, určite by nepovedal Pučov, pretože Taliani čítajú ch ako k 🙂

zitaje
18. dec 2014

Moj chlap je cudzinec. Po slovensky viac-menej vie, ale nie je to ono. Obcas sa mu podaria zaujimave hlasky.
Raz prisiel z obchodu, ze nemali ten grecky chlieb.
Ja: Grecky???
On: (skontroloval obal zvyskov chleba, co sme mali doma) Aha, nie grecky, latinsky (v skutocnosti SLATINSKY 😀 )

Zase v obchode.
Mal kupit ocot.
Pyta sa nahodneho nakupujuceho: Kde je osud? 😅 😎 Dotycny sa vraj len chytil za hlavu a isiel kade lahsie, asi nemal filozoficku naladu 😀

olivia6
18. dec 2014

@zitaje 😀 😀 😀 tristio lajkov, zlaty!

chrumka84
18. dec 2014

Moja 27m ešte nechápe celkom čas, takže, keď jej poviem, že nemôžem skákať na trampolíne a pod, lebo to iba deti môžu, tak zahlási: "Keď budeš mauá, tak budeš skákať.".
Alebo keď urobí bordel, tak sa teší a príde mi oznámiť, že urobila "poriadok" a potom, keď to upraceme, tak zahlási: "Už máme neporiadok!" Má v tom guláš 😀.

reanda
19. dec 2014

@chrumka84 co ty vies, mozno v tom ma poriadok a bordel v tom mame my 😀

siska53
20. dec 2014

Nase dnesne perlenie:

Maly sa rano bavi s tatom o vianocnom stromceku a asi o minutu,co sa bavili,ze pojdu kupit stromcek,maly tatovi vravi: Tato vlani sme mali hrdlicku?

Ja:
Vravim malemu: Ty si prilepil susen na stolu?(na stol).

kitty88
20. dec 2014

@chrumka84 moja zas ked narobi bordel a ja sa spytam, co to ma znamenat, ona na to" jojojooooooj, bodeu" 😀

ivivaiveta
20. dec 2014

Moj syn, ked mal 6, prisla mi na navstevu spoluziacka, on ju videl prvýkrát...ona ze, rychlo, vecko, pocuram sa..on s nou do kupelky a ked si umyvala ruky, ofrkala zrkadlo...a on ze" tak a teraz si to pekne utri" 😀

tomiholjubavi
20. dec 2014

@zitaje moj je chorvat a tiez sa mu obcas podari taky slovny zvrat... 😀

minule sme išli po ceste za septickou cisternou a ja nejaka zamyslena mu hovorim: obehni ten hovnocuc ... joooj smial sa asi hodinu, ze ako nazov vystihuje podstatu fungovania veci. presiel tyzden, na prihodu som uplne zabudla, ked pride Tomi naradosteny, ze mi kupil darcek - praškocuc 😀
tak ja cela zvedava, co to je...a na chodbe ma cakal vysavac 😀

marusik
20. dec 2014

stará mama volá na vnučku. "príď mi pomôcť."
vnučka: "nemôžem. pomáham starému otcovi."
sstará mama: "a čo robí starý otec, že mu pomáhaš?"
vnučka: "nič, len tu tak sedí."
stará mama: " a ako mu pomáhaš?"
vnučka: "dávam mu lásku."

ivivaiveta
21. dec 2014

toto musim(mami prepac) 🙂
mojej mame za sociku v noci zlodej vykradal auto pre cinziakom.. niekto zavolal policajtov, ti prisli, zlodeja sediaceho este v aute capli a isli vytahom hore teda za mojou mamou..
zazvonili na zvoncek, mama sa zobudila, uplne hotova, vystrasena, stoji vnutri s uchom na dverách, ze kto to v noci moze byt...policajt za dverami, ze Tu je policia! Otvorte!..poculi suchot, tak jeden sa pyta "Pani Kolárová??...mojej zboznej mame od strachu cvrklo a stojac za zamknutymi dverami zvnutra, ze "Ano, pri telefone".. 😀
ked odomkla, policajtom trvalo 10 minut, kym sa im napravili ksichty od smiechu, a boli jej schopni povedat, o co ide...

cairka
21. dec 2014

@ivivaiveta , chúďa mamina 😀 😀 😀 , ono za socíku "Otvorte, polícia" (štátna bezpečnosť) takmer nikdy neveštilo nič dobré, sa jej nedivím 😅

ivivaiveta
21. dec 2014

@cairka sama uz neviem, ci jej povedali bezpecnost, ci policia, ona to povedala az po rokoch, my sme sa valali od smiechu 😀

cairka
21. dec 2014

@ivivaiveta , jasné, ako historka je to super 😀 to len na vysvetlenie pre mladšie ročníky 😅

kitty88
21. dec 2014

dcerka ma prave obdobie vzdoru, takze pre vsetko vrieska a reve... vzdy po takomto zachvate povie: "patka plakala, herecka" 😀 (este hovori o sebe v tretej osobe) a dnes tiez zachvat a povedala len tu prvu cast "patka plakala", ja jej na to "este povedz, co si" ... "herecka... nie herecka, papula" 😀 😀 😀 (od rana do vecera len melie a melie, tak jej casto vravim, ze je taka papula 😅)

siska53
21. dec 2014

A dnes opat ja pri citani rozpravky:
V palaci raz zili kral a kralovna. Jedneho dna sa im narodilo male kacatko.
Predtym sme citali o skaredom kacatku totiz.

heni79
23. dec 2014

Muž šiel večer kúpať dcéru (4.r.). Dobehla sa ma z kúpeľne opýtať, či majú umyť aj vlasy. Odpoveď bola áno. Keď som ich šla skontrolovať asi o 15 minút, už sa obliekala a vlasy neumyté. Lebo ja som vraj povedala, že netreba (jej sa nechcelo, tak tlmočila, čo chcela). Tak som ju hrešila, že klame a nie je to pekné. A ona mi na to: "Mami, ja neklamem. Ale človek občas zabudne, čo si hovorila!" 😕

luciauk
23. dec 2014

Dnešná predvianočná príhoda. 8-mesačný syn prevrátil kôš s potravinovými odpadkami, patrične k dnešku, po celej podlahe v kuchyni sa váľajú vaječné škrupiny a šupy zo zemiakov, príde jeho 6r brat a skríkne: Samo, máš padáka!! 😀

A zasmejte sa aj na mne. Miešam si tak zemiakový šalát, miešam, miešam a niečo mi nesedí, v duchu si vravím, dievča, nejako zle si si to vypočítala, nejako málo ho je...hm... a potom sa mi rozsvieti ... do kelu! grule! 😀 😀 😀

grule-zemiaky

zitaje
23. dec 2014

@luciauk my sme raz s otcom varili zemiakovy salat na Vianoce. Osupali sme zemiaky, nakrajali, dali varit... ked nam doslo, ze do kelu, ved tie sa maju varit vcelku! Tak sme osupali dalsie zemiaky, dali varit - a az na treti krat nam doslo, ze ich treba uvarit v supe 😀 tie Vianoce sme mali plno zemiakovej kase 😎

laila22
23. dec 2014

1ludík = 1človek

zitaje
23. dec 2014

@laila22 u nás je jeden ľuď 😀

ivivaiveta
23. dec 2014

@zitaje to bol aj u nas, sice davno,ale bol 😀

jaaty
23. dec 2014

... naša Hanka včera zaperlila: Keď zajtra bude zajtra, tak budú Vianoce" 🙂

alex137
23. dec 2014

dnes boli deti vonku s otcom a ked sa vratili tak som sa opytala " Bolo vonku vela ľudí?" a dcera hovorí " Nie, boli tu tanky."

ivivaiveta
23. dec 2014

Výsledok môjho predvianocneho zhonu dnes:
Stojim pred vchodom s mobilom v ruke, hladam zvoncek známych, ze im podam nejake papiere a vtom mi vola brat, ze"kde si,bla bla"?..ja ze pred vchodom, hladam zvoncek, ale take meno tu nie je...
on ze"tak im zavolaj"..ja sa zacnem hrabat v kabelke a hovorim " mna uz musi slak trafit,este aj telefon necham doma".. 😀 😀 ...Krasne Vianoce baby, vela zdravicka a malo stresu...

lenkaks
23. dec 2014

Muža dneska seklo v krížoch a môj syn(6r) chodil za nim, že tati, bolí to? Moc to bolí? Umrieš ? 😀 😀