icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

katkatt
5. dec 2014

Vcera sme boli s 5 rocnym synom na logopedii. Vecer prisiel manzel z prace a pyta sa: "Ako bolo na logopedii? Co hovorila pani logopedicka?" A maly hned pohotovo: "trr - trr - trr" 🙂

rosabella
7. dec 2014

"Mami, ja som sa nechtiac išla napiť vody z pohára a obliala som sa."
... hm, nechtiac sa ísť napiť vody 😖

pat_mat_minnie
8. dec 2014

Moja dcerka sa uci rozpravat.Vola sa Miska.Ked je poviem :"Povedz Miska!" , tak povie "hasis". Co uz.😀

pat_mat_minnie
8. dec 2014

@rosabella To poznam, moj 4,5-rocny syn ma podobne hlasky.🙂

pat_mat_minnie
8. dec 2014

@gv16 😀DDD

pat_mat_minnie
8. dec 2014

@veronika31082012 Existuje aj detsky kecup a naozaj sa aj vola KEPUC.🙂

veronika31082012
8. dec 2014

@pat_mat_minnie 🙂 tak to isto neni nahoda 🙂 ten dotycny ma asi tiez doma taku sikovnu malu papuľku 😀

klincek
8. dec 2014

dnesna hlaska mojich 3rocnych..
tatino: baby, viete ako sme sa dohodli, ziadne sladkosti, kym nespapate poriadne jedlo.
dcerka: NEROZHODUJ! ja som tu veduca, ja budem rozhodovat! obrati sa k sestre dvojicke: X, som veduca? sestra: Ano. dcerka tatovi: no vidis, tak ja budem rozhodovat! 😀

victory1
8. dec 2014

Moja dcera je zvlastny ukaz, ona proste nema rada sladkosti...ani keksy, ani cokolady, sem-tam nejaky ovocny kolac o rozmeroch 4x4 cm /sem-tam znamena raz do roka/, jedine, co sladke zje, je Bebe puding s cucoriedkami. Ale z mikulasskych balickov je vzdy nadsena, poprezera, "povyzlieka" papieriky a zo striebornych a zlatych pozlatok si uz asi rok "vyraba" velku pozlatkovu gulu. Vyzlecene cokoladky supne do spajze..pre nu v spajzi zostavaju naveky... 😔

Bol u nas otec a pytal sa jej, ze ako na Mikulasa, ci posluchala, ci dostala dost sladkosti..a Vikina, len pokrcila ramenami: "No dedko..tento rok to nebolo moc dobre so mnou...ani gula sa mi o moc nezvacsila".... 😔 😀

h2
8. dec 2014

Dnes ma môj trojročný expert na všetko zase raz odrovnal. Videli sme v telke, ako si nejaké dievča nalieva do pohára džús, tak hovorím malému: "Aha, dievčatko si nalieva džúsik." A on mi na to: "Maminka, to je KVAPALINA!" Skoro som odpadla, ale o pár sekúnd som sa spamätala, keď som si uvedomila, že dievča si ten džús nalievalo z takej plastovej "bandasky" (asi to bolo americké dievčatko), z akej si náš tatino nalieval pred pár dňami do auta kvapalinu do ostrekovačov. 🙂

klincek
9. dec 2014

@h2 zlate🙂
moje zas dolezito vysvetluju, ze "netreba pit sladene napoje", lebo skodia zubkom (osveta este z jasli, funguje dodnes).

pat_mat_minnie
9. dec 2014

Moj mladsi syn je "exot" odmalicka.V poslednej dobe sa mu velmi paci slovo "prd". Tak si vymyslel "prdkaciu verziu" pesnicky Pec nam spadla.Znie takto: "Prd nam prdol, prd nam prdol, ktoze nam ho oprdi?Stary prdo nie je doma a mlady to nesprdi. Zavolame nasho prda, on ma velke prd. Priprdne tam zopar prdov a uz je to na prd."

h2
9. dec 2014

@pat_mat_minnie 😀 😀 😀 Dávno som sa tak nenasmiala! Šikovný je ten Tvoj "prdkoš".

angela1103
10. dec 2014

3r syn rád pomáha pri všetkých prácach, tak sa vytešoval, keď sme išli piecť bábovku, a tatino zrovna tiež bol pri linke v kuchyni (chcel sa napiť čaju) a Ondrejko hovorí: "nemotaj sa mi tu, tato, ja idem piecť bábovku" 😀

angela1103
10. dec 2014

keď som bola tehotná s dcérou, tak dakedy so mnou hromóny poriadne lomcovali 😖 a stalo sa, že som bola nevrlá na všetkých v okolí, tak muž hovorí prvorodenému: "poď Ondrejko, ideme sa hrať do izby, mama má špeciálnu náladu" 😅 😝

buduca_maminka
10. dec 2014

Mám veľmi rada túto tému a vždy sa super zabavím. A konečne môžem prispievať aj ja. Tak zopár hlášok našej dcérky:
Ja: Maťka povedz diktátor. Ona: Mama
Dedo si bol zapáliť na balkóne a keď sa vrátil, Maťka mu hovorí: Uky umyjeť!
Stojí pri chladničke v mojich papučiach vytiahnutých až po kolená, že sa nevie pohnúť a vrieska: Ojtézu doleeee.
Práve som si dávala make up a ešte som bola len vo fáze bodiek na tvári a pribehne za mnou do kúpeľne celá červeno čierna na tvári, čo si pokreslila a pozerá na mňa: Čo to je?! Čo to jeeee!!!? Ja na to, no ty máš čo hovoriť moja. 😀

lyduska
12. dec 2014

fotoportrét

Dnes "perlíme" :
No1: Mamíííí, daj mi prosím iný papier, ja som sa pomilovala (myslela pomýlila) :D :D :D
No2: Mamka, ja neľúbim kiwi. Ja: Prečo? Nelka: No šak ja som sa už tak narodila :D

h2
13. dec 2014

Ja: "Čo je zelené?"
Vilko: "Chorá starká."

extrate
13. dec 2014

Viki nevykladaj už tolko a jedz!
- Mamička, láskavo na mňa nekrič lebo ti Ježiško nedonesie darčeky.

siska53
13. dec 2014

Niekolko od mojho maleho:

Bavili sme sa o skolke,vravim mu,ze po deti pridu rodicia alebo stari rodicia. A maly.dodal: Alebo novi rodicia.

Navliekla som mu oprate snurky a on sa zacal rozculovat:
Si mi to dala naopak. Vsak budem vyzerat jak zena!

Pozerali sme video,kde som natocila malu na cviceni s detmi. Na zabere bola oproti mne jedna pani ktorej nebolo vidno hlavu. A maly: To kto je tam taky tucny?
Ta mamicka nebola az taka tucna,len mala take brusko vacsie..

heni79
13. dec 2014

Dcéra (4r.) dnes rozvíjala jednu zo svojich úvah na tému rodinné vzťahy a časové súvislosti.
"Mami, ty keď si bola malá, si tiež pila mlieko?"
"Áno."
"A ocino, keď bol malý, tiež pil mlieko?"
"Áno."
"Z tvojich pŕs, však 😨 mami."

Po siahodlhom výklade o rodinných vzťahoch z mojej strany nasledovala otázka.
"Mami, ty si sa kedy narodila?"
"Dávno," hovorím.
Malá prikývne, zatvári sa múdro a povie: "Tak, tak, dávno, pradávno."

No nepomôžem si, som už stará. 😅

janinah
13. dec 2014

Nestalo sa mne,ale jednej mamičke v našom 1-dňovom zájazde...celý deň ju syn nevidel,cestujeme domov neskoro večer a on jej volá....Mamííí,kedy prídeš domov? ja ti už chýbam /nepýtal sa,ale oznamoval/ 😉

drahoslavam
13. dec 2014

Pýtam sa Veronky: "Kto ťa najviac ľúbi?"
Ona: "Mama."
Ja: "A ešte?" Ona: " Šošo (ocko)."
Ja: "A ešte?" (nasleduje Ježiš...)
Ona: "Jožin z Bažin!" 🙂

evina313
13. dec 2014

ked bol Miško menší, rozpravala som mu že bol v brušku a ako prisiel na svet / mala som sekciu / a jazvičku som mu aj ukázala. Miško : " ty si ma zožrala?? "😀 😀
nedávny kompliment : Mami, ja ťa mam tak rád....ja by som ta nevymenil ani za psa 😀 😀 😀

nikak23
13. dec 2014

Nas Filipko uvazuje o svojom narodeni...." Predtym ako som sa narodil, tak som sedel na oblaciku v nebicku a cakal som kym ma zavolate, ale mohli ste mali zavolat aj skor, lebo som tam uz bol hladny"
alebo
minuly tyzden sme mali vysyp ovcich kiahni a lezal v detskej izbe v posteli a hovori " Panenka Maria, Svaty Jozef, Pane Boze uz mi do kelu pomozte nech to nesvrbi"🙂

lenkaks
14. dec 2014

Aj ja pridám jednu môjho syna.Mam tetu Evu a ma dcéru Evu, tak dceru voláme mladá Evka.A syn mi minule spomínal mladú Evku a že:mami, ty si bola tiež mladá ?😀😀 no diky 😀
Alebo prišla som po neho do škôlky a vravel, že strašne kašľal, aj učiteľka mi vravela, že kašľal a ja že dobre, nechám si ho doma a on na druhy den ani raz nezakaslal a ani deň na to nezakaslal a pýtam sa ho, ako je to možné a odpovedal : kašeľ sa rozhodol, že bude kašľať iba v škôlke 😀

lenkaks
14. dec 2014

@pat_mat_minnie hahah, moji dvaja (6r a 2r) tiež milujú prdy 😀 a s každým jedným sa prídu pochváliť 😀

extrate
15. dec 2014

Čakáme na prízemí na výťah a bradatý sused si prišiel vybrať poštu zo schránky. Viki (samozrejme nahlas ako deti vedia): Pozri mami, už je tu ten Ježiško!

pifina
15. dec 2014

dnes si mala vymyslela uzasnu hru 😀 robila som kolac a namocila som do misky brusnice, malej chutili, tak som jej zvysok nechala, nech doje a ja som sa zatial natiahla na zem, nech sa mi chrbat zrovna ... o chvilu dojde, ci mi moze vyliat na hlavu vodu z misky, som vyskocila, ze to je lepkava, sladka z brusnic, tak mi hovori, ze jej tam mam dat cistu ... a naco potrebujes vodu? ... lebo chcem povedat: Krstim ta 😀 ... tak som bola dnes znova pokrstena a aj vsetky babiky 😀

katkaagabko
15. dec 2014

Tak prispejem aj ja. Bola som s detmi v meste a ako sme prechadzali okolo jedneho hotela a tam pred nim bol pan/ afroamerican/ co uvitava hosti a pomaha s kuframi a prihovoril sa mojim detom. A moja dcera /27 mesiacov/ ujo kde mas bielu hlavu . A on zlaty, ze to jezisko mu taku vybral.