icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

h2
28. máj 2015

A do tretice o divadle, tentoraz stručne: "Vážení páni, vážení dáni!"

a1cibulka
28. máj 2015

preletel ponad nas vrtulnik a maly hovori: mami, urob to este raz...

marllik
28. máj 2015

@a1cibulka to je krasne - vsemohuca maminka 🙂

dollyzv
29. máj 2015

este nemam vlastne deticky, ale moji rodicia vzdy spominaju na hlasku mojho brata ked bol maly, a vzdy to spomenu na dusicky ked ideme na hroby,,,ide o to ze ked ma brat asi 2,5 -3 roky, tak isli na hroby a viete ako to byva, vsade ticho, vsetci zapaluju sviecky, smutia, spominaju,,,a moj brat na plne usta : MAMAAAA JA SOM SA POSRAL!! :DD:D no asi si to viete predstavit :D v skutocnosti si len silensie prdol :D

bubula_007
29. máj 2015

@h2 to s tými kozami je top 😀 😀 nemá chybu 😀

pifina
31. máj 2015

babka sa lucila s malou a hovori, ze jej bude smutno... a mala na to: ale babka, ved mas fotky 😀

pifina
4. jún 2015

babka upiekla malej narodeninovu tortu a dala jej tam sviecku v tvare 3... a mala sa pyta, ze preco je tam E 😀

evkars
4. jún 2015

Boli sme na navsteve u priatelovej sesternice, ma 3r. Syna, my mame 5mesacneho, pri odchode maly zahlasil priatelovi:"Davaj pozor na svojho syna " 😀

liebling98
4. jún 2015

Boli sme na návšteve u kamaráta v Nemecku, niečo krájal v kuchyni a porezal sa. Môj syn mi hovorí, povedz mu po nemecky, že mu to pofúkaš... No nepoviem. (Na vysvetlenie pre nehovoriacich po nemecky: blasen (fúkať) v prenesenom význame asi ako po slovensky fajčiť)

Išli sme so synom zo škôlky, len sme vyšli z brány, hlási mi, že mu treba kakať. Tak sa ho pýtam, že prečo nebol v škôlke. Odpoveď: keď ja som nechcel robiť pani učiteľke starosti...

Na cintoríne, keď odchádzam od hrobu rodičov, zvyknem na rozlúčku povedať: Odpočívajte v pokoji. Syn minule zahlásil: Tak oddychujte v kľude.

andreah25
4. jún 2015

Išli sme v nedeľu do kostola a malý si chce so sebou zobrať hračku - takú plyšovú opisu. Hovorím mu, že do kostola sa opice nenosia. A on mi na to: ,,tak ja budem prvý a ja to zavediem!"

h2
4. jún 2015

Chceli sme si so synom urobiť pohodičku na záhrade, vytiahla som lehátka, dala som ich pod strom, aby sme boli v tieni a strašne som chcela mať aspoň chvíľku pokoj. Lehátka máme také tie preklápacie, buď sa dá na nich ležať, alebo sedieť. Ja som hneď ľahla, ale syn vedľa mňa sa stále preklápal hore-dole a čo je horšie, ani na moment nezavrel ústa, neustále mi niečo ukazoval, prikazoval a nechcel, aby som ležala, ale aby som sedela. Tak mu hovorím: "Miláčik, prosím Ťa, nemohol by si aspoň na malú chvíľku len tak sedieť, alebo ležať, byť ticho a pekne pozorovať prírodu naokolo?" On mi na to: "Maminka, ale ja by som chcel, aby aj Ty si pozorovala prírodu!" Po ležiačky som ukázala na strom nad nami a hovorím: "Veď pozorujem prírodu." "Ale ja nechcem, aby si pozorovala hornú prírodu, pozoruj dolnú prírodu!"

bubula_007
4. jún 2015

Pred pár dńami takto so synom viedli diskusiu, až to prepuklo do provokácie, keď sa jeden druhého pýtali "prečo, prečo...?". A zrazu mu malý povie: Lebo medveď. Dnes na ihrisku som sa pre zmenu opýtala ja, že prečo vliezol do tej jamy. Na to mi odpovedal: Lebo krokodil.

angela1103
5. jún 2015

Manžel so synom išli von. Bolo chladné počasie, silný vietor. Hovorím synovi (3,5r) pri obliekaní "silno sa drž tatina za ruku, aby ťa neodfúklo" , syn si dlaňami spojil obe ruky a hovorí "takto sa budem držať sám seba"

siska53
5. jún 2015

Minule vravim malemu: To tricko ti pristane!
On zacudovane: A kde mi pristane?

Tak sme si vysvetlovali iny vyznam slovesa pristat.🙂

zara0201
5. jún 2015

Maminka, podme sa hrat na maminku a tatinka. Ty budes varit a ja budem pozerat televizor.

bubula_007
5. jún 2015

Dnes ráno prišiel syn za mnou, podáva mi banán so slovami:"Mama, vyzlečieš mi banán?" 😀

h2
6. jún 2015

@zara0201 😀 😀 😀 😀 😀

pifina
6. jún 2015

mame susedy vegetarianky a obcas si vymenime na ochutnavku nejaky kolac... minule sme robili halusky a mala chcela velmi odniest susedam, tak jej vysvetlujem, ze by im nechutili, lebo oni nepapaju slaninku, ani syry, ani bryndzu, ani maso... a mala vyvalila oci: Co, ani maso? Vies co, skusime im vysvetlit, ze maso je zdrave 😀 no dieta moje, mozes skusit 😀

dana_l
6. jún 2015

nasa 6 rocna dcera zahlasila: ked sa vydam, tak moj muz musi mat velku silnu motorku. lebo mne sa take pacia.
som zvedava co pribudne k jej zozamu kym vyrastie 😀

tomaskovamaminka
6. jún 2015

"Mamika vidis, aky velky hiibik (hribik) ?" Pozeram, kde vidi hribik a to bol slnecnik:D

dana_l
6. jún 2015

@liebling98 ja pouzivam pusten

liebling98
7. jún 2015

@dana_l vidíš, to ma v tom momente nenapadlo. Hm, ktovie, čo mi chodí po rozume... 😀 😀 😀 😀

bubula_007
7. jún 2015

Ventilátor v obývačke sa stal stredobodom pozornosti nášho syna, raz ho zapne, vzápätí už vypína, lebo mu je zima (inak mame "len" 28stupnov v izbe 😀), keď už tatko stratil trpezlivosť a zahriakol ho. Ale akoby hrach na stenu... tak som malého upozornila aj ja, že stačí už. Vtom sa zase krpec nahneval a normalne sa mi začal vyhrážať, vraj: "Kedykrát sa s tebou nebudem hrať, mama!!!" 😀 😀 Kedykrát u neho znamená: hocikedy, nikdy... 😀

martu33
7. jún 2015

Ja ešte nemám detičky. Ale moja mamina mi hovorila aký sme mali so sestrou slovnik keď sme boly malé. Nevedela som povedať č tak mačku som nazývala maška. A sestra namiesto vlas hovorila taft a namiesto moriak štípe - moki pípe

baska29
7. jún 2015

Ked som mojej Baske oznamila ze bude mat surodenca velmi sa potesila,lezime vecer v posteli,mojkame sa rozpravame o babätku a ona v tom "mami a to babätko v brušku vidi aj tvoje hovienka ?"
Moja reakcia a ty si ich videla?? A ona nepamätam si 😄😄😄

bubula_007
8. jún 2015

Tak dnes som mala dosť, ked si môj syn začal vyspevovať: "Kikirikí, ja som slepááák..." 😀 😀 (akože kohút)

zitaje
8. jún 2015

@bubula_007 Co len teraz budes robit, ked sa s tebou nebude tvoj syn hrat 😀

To mi pripomenulo historku s dcerou - kym este nechodila do skolky, vzdy mi pomahala s varenim - pecenim, velmi ju to bavilo. Potom v 3,5 r. nastupila do skolky a ja som raz napiekla kolac. Prisla zo skolky a s udivom mi hovori: mami, ty si ho vedela upiect SAMA?

domitobi
8. jún 2015

Boli sme na vylete 5r. syn sedí na lavičke ked okolo nás prechadza rodinka mamicka tlaci kočiarik otecko nesie asi 5m .chalpčeka na tom by nebolo nič zvlaštne až moj syn si všimne ,že ten otecko ma okolo pásu akoby sedačik špeci na nosenie čize malinky si tam doslova hopkal.. synak pozoruje a potom nahlas ako vie spustí..mamiiiiiiiiiií videla si to ten ujo ho nesie vo svojich gatiach..spustíme rehot dotyčny otecko sa tiež otáča smeje sa a vysvetluje ,že maleho nenosí ho v gatiach že to je sedacik a moj syn znova perlí ...hm hm ved to vyzeraju ako gate... no aspon sme sa srdečne všetci zasmiali... 🙂

dana_l
9. jún 2015

starsej dcere som nepribalila plavky na vylet. tak si ich poziciavala od mladsej. potom ale si mladsia obliekla tie co si ona poziciavala a tie druhe uz nechcela. tak som povedala starsej ze pojdeme do obchodu pozriet plavky pre nu. isli sme, nasli sme, kupili sme. po prichode domov mladsia zahlasila - ale mne nebude vadit ak si ona pozicia moje plavky, tie co mam teraz na sebe.
sikovnica, pozicat predtym nechcela ale teraz by uz nove chcela aj ona "poziciavat"

bubula_007
9. jún 2015

@dana_l ved ženy su bystré uz od útleho veku... 😉