icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

siska53
21. apr 2016

Minule vravim malej : Vyhrn si rucicky!
A takuto sprav mi zas poslala moja mama zdravotnom stave otca: Pokasliava a stale mu zatekaju hliny tak radsej ide k lekarke.

siska53
21. apr 2016

A maly vravi minule babke: Pozri babka co mam na vreckovke,to mi praskli ziliny..

A takuto pochvalu som dostala od neho na moju pecenu tekvicu s balkanskym syrom: Pozri,ake krasne si urobila! Je to take krasne,ze az odpadnem!

h2
22. apr 2016

Natrafili sme pri čítaní rozprávky na slovo "kapce", čakala som, že malý sa opýta, čo to je, lebo som si myslela, že to slovo nepozná. Ale on nič, tak sa ho pýtam ja, že: "Vilko, poznáš slovo kapce?" A on mi na to: "No áno, to je v tej reklame: Pravá chuť ovoce v každé kapce!"

bubula_007
22. apr 2016

@h2 tak toto je geniálne!! Ste ma rozosmiali.. 😀 😀

zara0201
23. apr 2016

Detský (mužský??) pohľad na svet je úžasný...
Umývala som záchodovú misu, kefou a domestosom. Príde ku mne syn (4,5 roka), pozerá ako drhnem misu, potľapká ma po zadku a zahlási: Mami, to je také romantické...

katkatt
25. apr 2016

aj starsie deti obcas zaperlia... Robila som cosi v kuchyni, prisiel starsi syn, prvak a mal v ruke taku gulicku - vyzeralo to ako zemiak. Hodil to o zem a vyskocilo to riadne do vysky - ako kedysi skakali tie santigulky. Prekvapena sa ho pytam: "To co mas?" a on: " to je taaaa .... hmmm ... elegantna plastelina!" 🙂 (inteligentna)

mariadarina
25. apr 2016

@katkatt Tak o vtipných hlaskach starsich deti mi nieco hovor. Nasa dcera, ked bola tretiacka, prisla domov zo skoly a zahlasila: Na druhom stupni uz nebudeme mat papierove ziacke knizky. A ake? pytam sa jej. Ona nato premudrelo: No ironicke (rozumej elektronicke) 🙂

petronelka77
27. apr 2016

Mami, postipal ma komar a minule ich bolo az 12 😉 Mal som az 12 STIPCOV 😁

Maly pride zo skolky a podava mi krasne cervene srdce vystrihnute z papiera a hovori, ze to mam ku dnu matiek a ze som jeho najmilovanejsia maminka 😍 Srdce zmaknute, cela dojata sa ho pytam, ci to dnes vyrabali v skolke. A maly :" ano, to mam zo skolky, nasiel som ho v kosi" 🙂 😉 😀

lenicka12
27. apr 2016

tak pridám aj ja trošku: moja malá má 4,5roka -ukladá si papučky k posteli keď ide spať a volá to -upratať závod, potom si raz zahlásila,keď chcela ísť von a bolo napršané,že však jej mám dať letné gumy-myslela gumáky

marcelatje
27. apr 2016

@petronelka77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petronelka77
27. apr 2016

@marcelatje laska a uprimnost nadovsetko 😀 😀 😀

domca32
27. apr 2016

Bola u mna na návsteve kamoška a moj maly 2a pol rocny je totaaal technicky typ 🙂 vravi tej mojej kamoske : UKAZ MI V MOBILE FOTKY !! A ona mu na to,ze: Nie,lebo si este maly,takti nedam moj mobil !! A maly jej na to : TAK CHOD DOMOV! TU BYVAME MI !! :D totaalne ma zabil tymto 🙂

malvina13
27. apr 2016

Moja neter: dedko robil večeru, pod papať robím cigánsku..malá ale dedko nieee. dedko: pod si dať, to je dobrá cigánska..ale dedko nehovor taaaak ved my cigánov potrebujeme, oni nám beru železo.🙂

pencil
27. apr 2016

Manžel sa vrátil zo služobky (par dni bol mimo SK) a po návrate sa pýta najmenšej (4r.): "Slniečko, bola si dobrá? Poslúchala si?"
Mala: "Áno tati! Bolo to ťažké.."

lenicka12
27. apr 2016

ešte ma napadlo,boli sme na oslave narodenín v reštaurácií,a naša malá 4,5r. ukázala na oproti sediacu slečnu patrične zmalovanú-že mama to dievča je skaledeee, a my s mužom červený,zachraňujem situáciu a potichu jej vravím,že to sa nesmie,a ona sa na mňa vážne kukla ahovorí znova: ale ona je vážne stlašne skaledaaaa-na plné kolo,no hanba ako hrom,a potom vysvetluj
a inokedy zasa v supermarkete,za pokladňou sedela dievčina hodne pri sebe-ale že fakt dosť-zrejme je to aj nejaká choroba,skrátka veľmi obézna, a my sme zrovna ku nej šli platiť,a naša malá -aha mama tá teta stláááášne tučná,nevedela som kam pozrieť-už sme vykladali na pás,počula to aj tá slečna,ja našu otáčam aby na ňu nezírala a maláznova,ale ona fakt tučnáááá,hlavu jej šlo vykrútiť čo sa tak chcela na tú slečnu dívať-no neviem ako takúto situáciu riešiť na mieste,nakoniec to dieťa má pravdu,čakám čo ešte zaperlí -neviem či sa mám na to tešiť,alebo sa toho desiť

adelusha
27. apr 2016

@lenicka12 no žiaľ, deti su takto úprimne, co ich zaujme o Tom hovoria, môj 8- ročný uz chápe ze mi takéto veci ma povedať potichu a bez ukazovania prstom, no predškolák to este stale robi 🙂 snáď čoskoro pochopí ze sa to nepatrí 🙂

pencil
27. apr 2016

Slečna (4roky) občas robí kvôli prezliekaniu sa cirkus. Vybrala si na to práve odchod zo škôlky. Musela prísť učiteľka a dohovoriť jej. Po ceste domov sa jej pýtam, čo to malo znamenať, či sa nehanbí sa takto správať a mala na to zadrie: "Mami, to som nebola ja! To môj mozog rozhodol!"

ikulka07
27. apr 2016

chystali sme sa do školy a škôlky, dievčatá sa obúvali vo vnútri v byte, pri obúvaní im povypadávali kamienky zo spodkov topánok. tak sa ich pýtam: no dievčatá, kto to teraz bude vysávať? a naša Tinka (3 r) zahlásila: no predsa ty mami, keď tu máš taký bordel 😀

erickatt
27. apr 2016

@lenicka12 mna sa raz jedno dievcatko v buse opytalo preco mam krive zuby. No chudatko babka. Hambila sa ako pes, no som mladej slecne vysvetlila , ze som si ich ako mala nechcela umyvat a tak sa nahnevali a pokrivili. Ta vdacnost v babkinich ociach...

bobulazelena
27. apr 2016

@erickatt to bolo pekne od teba...🙂

loxon
27. apr 2016

Moj syn ked bol maly a nechavali sme ho u babky , mu vravim, ze mi bude chybat a on mi na to " aj ja pebe (tebe) 🙂

evulincula
27. apr 2016

@ikulka07 zlatucka hned to aj vyriesila za vas :D :D

ikulka07
27. apr 2016

@evulincula 😀 najlepsie riesenie....ved mamka urobi 😀

666maybe
27. apr 2016

Dnes dostala moja (už pomaly 4ročná) dcérka detskú náučnú knižku tak sme spolu listovali a vysvetľovala som jej čo je čo. Dostali sme sa k tomu, že čo je hmyz. Pozrie do knižky a vraví: aha maminka pozri, pavúk je HNIS 😅

Mami prečo má ten ujo na tvári podrážky? (myslela vyrážky) 😀

skylarr
27. apr 2016

Spoluziacka nam hovorila prihodu z jej detstva. Nasi otcovia chodili este na 2r na vojnu, no a ju mali akurat tak, ze otec bol po jej narodeni na vojne. Pytala sa mami, ze ako ocko vyzera. Mama hovori, nooo cierne vlasy, cierne fuzy. Mala spokojna a raz isli autobusom a nastupil cigan, cierny, fuzaty a mala na cely autobus OCKOOOOO OCKOOOO. ze cigan len kukal, mozno aj uvazoval ci to nie je mozne :D a jej mama sa isla prepadnut od hamby :DDD

ikulka07
28. apr 2016

boli sme v obchodnom centre, v jednom obchode si manzel skusal rifle, Tinka (3 r.) vosla do druhej kabinky, postavila sa pred zrkadlo a spustila: zrkadielko,zrkadielko povedz,ze mi kto je najkrajsi na svete? Usmiala sa a spokojna vysla z kabinky 🙂

jajinka4738
28. apr 2016

@ikulka07 zlataaa :D:D:D to je mile 🙂 no najkrajsie na tom celom je ze deti nad tym co hovoria moc nerozmyslaju (ved ako by aj mohli) a hlavne nikdy neklamu 🙂

szelka1
28. apr 2016

@skylarr hahaha si ma velmi rozosmiala 🙂

lubina
28. apr 2016

tak dnes som sa aj zasmiala aj "zhrozila" z vedomosti nasej starsej, 10 r. - hovori mi "mami pisali sme pisomku z biologie a mala som chybu" a ja teda, ze aku chybu. Odpoved "napisala som, ze korovce su bobor". Prevratim oci a pytam sa, ako ju napadol bobor, moje nervy, ze korovec?? A ona odpoveda, "no ved on hryzie koru tymi zubami svojimi"...tak som nevedela ci plakat, ci sa zasmiat ...

ikulka07
29. apr 2016

@jajinka4738 ďakujem 🙂 ... tá ich úprimnosť je najkrajšia 🙂