icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

katkatt
29. máj 2016

4-rocny syn pozera na ulici na dvojicky sediace v dvojickovskom kociku ako keby nieco take videl prvy krat v zivote a prekvapenie zahlasi: "aha, dvojbabo!" 🙂

bubula_007
30. máj 2016

Aj vcera štvorročný syn perlil, okrem iného:"tatko, buď taký modro modrý... Taktoooo!! Ty si kúpil melón! Ja ťa za to milujem. 🙂 Mama, ty ideš osprchovať ten melón? Wauu, ty si taká milá žena.. " 😀

miriell
30. máj 2016

6rocna dcerka dnes krici: "mamiiii, mne nechtiac padla noha do zachoda" 😀

jezibab
31. máj 2016

Dnes ráno sa mne podarilo: namiesto "Na desiatu ti dám vianočku," hovorím Kubkovi: "Na Vianoce ti dám desiatu." No čo už, je zo mňa matka roka.

marllik
31. máj 2016

Vsimla som si, ze Palko (3r.) zacal zle vyslovovat "s". Rada by som na zaciatku predisla logopedickym problemom, tak som ho zacala upozornovat a hrat sa na "hada" .. hovorim mu: Palino, jazycek daj za zubky a teraz hovor ssssssssssssssssssssss.. dooobre a teraz povedz ssssssssssssssslon.. A palino uz zo samotnej podstaty svojej osobnosti, ktora zasadne neurobi, co po nej chcem mi hovori.. sssssssssssssstigel 🙂

zana0077
1. jún 2016

Vcera sa u nas spustil lejak, prietrz mracien...tak sa bavim s babami, snad nebudu zas zaplavy, to bude zas galiba keby nas znovu zaplavilo... nelly chvilocku dume... maminka a uz nas zaplavilo? Ano, raz ano, nelly.
A prezila si to? 😆😆😆

alja20
1. jún 2016

Ideme dnes na ihrisko a sme pri branke takmer,kricim na maleho davaj pozor je tam od hava hovno,a maly na to,papa hono papa a poslal mu cmuka😂

jezibab
2. jún 2016

Deti porovnávali môj bicykel s manželovým a záver ich skúmania bol: "Tato, mama má o kolečko menej."

dena10
6. jún 2016

Dnes u nás lietali grgavce (krkavce).

angela1103
9. jún 2016

deti sú so mnou na záhrade, majú zábavku, behajú po drevenej late,ktorá sa mierne pohupuje, hovorím staršiemu synovi (5r) : "Nestúpaj po tej latke, keď tam má Hanka ruky, nech jej nepricvikneš prsty. Počuješ ma, čo ti hovorím?" syn: "Ja ťa počujem dobre, len si to neviem ešte tak uvedomiť."

nikusssa
9. jún 2016

vcera sme sa s tatinom na niecom dohadovali a timka (3roky) mi hovori: Maminka ty si zla a ja ze a preco by som bola zla? Timka: Maminka ty si zla lebo sa s tatinom hadate, tatino je pekny tatino ma poslucha vies? 😀

nikusssa
9. jún 2016

dnes ked sme isli von tak Timka sa ma pyta: Maminka som pekna? Ale ano som ze? 🙂

luciamiklova
9. jún 2016

Mama sa pýta 6r. brata, že či sa nechce v škole učiť hrať na nejaký gudobný nástroj, lebo im v škôlke dávali k tomu nejaký letá. Tak brat jej na to hovorí: ,,Nie mami,ja som rád, že zvládam angličtinu." (chodí raz dk týždňa) A bolo doučené :D :D

nikusssa
9. jún 2016

A ked sme prisli domov z vonku Timka bola cela vyzlecena a je jej hovorim : Timka preco si vyzlecena, chod sa obliect. A Timka: Ale ja sa idem oholit vies? A ja sa jej pytam ze a kde sa ides oholit? A Timka no vies aj brusko aj pupik. Zobrala si detsku flasticku co ma na hranie a hovori mi : Maminka takto vies? A s tou flastickou si behala po brusku🙂 A ja som sa smiala a hovorim ze Timi a to s flastickou sa holis? A Timka: No vies tam vnutri su veci na holenie a takto sa ja holim 🙂

misel0806
9. jún 2016

Dnes sme zo synom robili generalku v skriny,a nasli sme jeho oblubene rifle ktore uz dlhsi cas nemal na sebe. Ja som vedela ze uz mu budu male no syn trval na tom ze ich oblecie.. Reku dobre nebudem sa stebou vadit,ledva ich na seba natiahol a jak som mu ich zapla v sekunde mu odletel gombik a syn hovori mama: takto to vyzera ked ma stale napchavas,za chvilu budem jak tehotni🙆

danette
10. jún 2016

Náš Max (2 r.) v poslednej dobe strašne rád hrá futbal. Len zatiaľ akosi nepochopil že loptu má aj prihrať. Najprv odohnal starsiu sestru, ktorá si s nim chcela zakopať a následne prišla babka a chcela ho akože obrat o loptu. Tak na ňu začal kričať že ne baba ty nejes kopať lotu..
A následne ju zobral za ruku: baba poď, a odviedol ju k najbližšiemu záhonu s kvetmi, že: tu baba trhaj. 😀 že má pliet burinu, nie futbal hrať 😀

emarekova
10. jún 2016

Moja dvojrocna si prisposobila vyslovenie slova bublifuk-fuk bublinky

h2
10. jún 2016

@nikusssa Pri tomto som si spomenula, ako sa "holil" môj syn: Po umytí zubov si opláchol kefku a mokrou kefkou si začal utierať zvyšky pasty z úst a brady. Mal také obdobie, že to robil stále a keď som chcela, aby s tým už prestal, tak mi so všetkou vážnosťou povedal, že: "Musím sa predsa pekne oholiť, hádam nepôjdem do škôlky neoholený."

viera
10. jún 2016

Syn pise projekt o Slovensku."Slovensko je obklúčené Maďarskom, Rakúskom….. 😀 "

emarekova
10. jún 2016

Moje zlatko,ked nastupila do skoly..prisla domov a pyta sa ma:mami,kupis mi mniženku?? Po vysvetleni som pochopila,ze mali telesnu a chcela zinienku

trdelnik234
10. jún 2016

@danette
To jake super!Mna zas dievcata vyhanaju, riady umyvat ( zvycajne ked robia neplechu a urobim v izbe prepadovku).

sendy1977
10. jún 2016

@h2
@nikusssa tak môj mm s svojim bratom sa naozaj oholili. Mm mal 10 r. a švagor 8r. Išli do novej školy a pri tejto príležitosti sa rozhodli, že sa musia oholiť. švagor sa vcelku dobre oholil, ale mm išiel do novej školy s porezanou tvárou. 😀

siska53
10. jún 2016

Maly sa ma.pyta: Z akeho cesta je vianocka?
Ja : Z kysnuteho.
Maly: Z vyschnuteho?

zoruska
10. jún 2016

Maly sa hra s vlacikom - lokomotiva James + zapojene male vagoniky na uhlie (zeleny, modry a cerveny). Po chvili mi referuje: "Mama, James ma cisternovy vlak!"
Vravim mu:"Zlatko, nie cisternovy, ale nakladny, vezie uhlie."
On mi na to:"Nie nakladny, James vozi deti! Pozri: cervene, zelene a modre deti!" 🙂

blenny
10. jún 2016

Super tato tema az mislzy tecu 🙂 naša ked mala cca 4 roky sme boli na oslave u našich bolo leto teplo a uz bolo podvecer tak isiel tatko popolivat zahradku a mala uobrala sparatko a vrazila mu ho do zadku '' dedo dostal si inečku" den predtým ju ockovali 🙂 raz sa hrala s barbie a dosla za mnou mami oni su uz dospele vsak a ja ze ano a onaa maju skončenú strednu skolu a aku nech viem aku jej mozem najst pracu ostala som v soku co byste odppvedali vy? A este jedna otazka keddievca je víla ako sa povie chlapček? 🙂

dana_l
12. jún 2016

vcera som sa bola dat ostrihat a kedze je teplo a vlasy mi rastu velmi rychlo tak hovorim kadernicke - urob mi kratsi uces a vlasy maximalne "pod" usi. ona mi to pekne nakratsie ostrihala - vlasy este stale vyse 10 cm a maly pride ku mne a hovori mi
Mami, ty si teraz chlapec 😀

bubula_007
12. jún 2016

Keď perlí svokra... Hovorila mi, aký maglajz namiešala proti voškám na rastlinách: "Zobrala som to obyčajné mydlo na pranie, to alza..." Hovorím jej: "To je Lanza." A ona si len svoje: "Nie, nie to alza.." A za chvíľu jej došlo... 😀 😀

danette
12. jún 2016

Čítame si dnes u svokrovcov knihu o zvieratách, ešte aj návšteva u nich. Ukazuje obrázky a deti opakujú. No aké je to zvieratko? Miška (3,5 r.): lev Max (2 r.) opakuje: leu. Výborné, a tu? Miška: opica, Max: opica, super, a toto je aké zvieratko? Miška: chobotnica, Max: kokotnica 😀

angela1103
14. jún 2016

Dcéra sa išla poobede hrať do detskej izby, syn si ešte vypýtal dupľu, ja som s dcérou bola v izbe....po krátkej chvíločke príde aj syn, pýtam sa "Už si to zjedol?" syn "Ano" , ja "Naozaj? To si sa stihol tak rýchlo najesť? Alebo si to už len poprplal.....?" syn sa potmehútsky usmieva "A ty vidíš aj za roh?" 😀

fortunamayor
14. jún 2016

Dcerka 4r. - skladali sme puzzle, nevedela som pokračovať a mala mi nato - To ako ťa babka vychovala, čo ťa naučila, že nič nevieš??

Alebo keď som zabudla doma peňaženku a museli sme sa vracať domov z obchodu - Mami, keď máš v hlave mozog, tak ho aj používaj, nech nezabudas,, 🙂))