Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Moja starká mala v kuchyni myš.boli sme u nej,a moja mama sa pyta,či sa už chytila.starká že nie,viac sme to neriešili.po chvíli malý(skoro 3 roky)povie:"chytí sa myš do pasce a hotovo,skončila.dovidenia,dopucutia."
Minuly rok v zima, mala nemala ani dva a pol. Boli sme sa sankovat a uz sa vraciame, a hovorim jej pri dome, ze mozme este zostat vonku pred domom sa posanjovat. A ona z fleku, ze nevymyslaj mami ideme domov 🙂
S 6r bratom sme sa niečo dohadovali a kričali; on v kúpeľni ja v obývačke a tato prisiel za nim do kúpeľne a sa ho pýta, že čo na mňa kričí a pn mu na to: ,,Nechaj tak, to by si ty nepochopil.'' :D :D
Tento víkend nás navštívila črevná viróza ☹ najprv sa dcéra povracala v škôlke, neskôr doma, potom začal aj syn. Nepríjemná situácia, koberec obsiahol, práčka isla na plné obrátky a napokon ani našu posteľ to neobišlo. Syn 2,5 r. sa nasackoval v noci medzi nás, zrazu tak v polospánku počujem ako hodil šablu rovno na manželovu polovicu, so zavretými očami sa posadil a vyšlo z neho že: pepač ( prepáč) bolo to jedno z najmilsich ospravedlnení v mojom živote 🙂
Moja skoro 3ročná dcérka si v kúpeľni umývala a utierala ruky a kričí: Mami, to je uterák nášho psa? (z reklamy)
V obchode: Mamí kúp mi pičikao (čipikao) 😍
Syn (5) sa pyta, kto su to predkovia. Tak vysvetlujem ze rodicia nasich rodicov a prarodicov. Zrazu otazka: Mami, a moje deti budu zadkovia?
Dnes ma moj syn dorazil : Pyta sa ma mami vies ako vznikne kostra ? Ako , pytam sa - no ked budeme zomreti tak vsetko maso zhnije aj oci aj usi a zostanu len kosti a lebka a to bude kostra. A ked Riki / to je nas pes / uvidi tolko kosti, tak sa zblazni od radosti.
Moja mala 3.r., bola s dedkovcami v Zoo a s manzelom sa jej pytame ze ake zvieratka videla a Lili zacala: opice, tigra, leva a levovicu😂
Alebo isla vlakom ale starym parnym rusnom s sedeli sme v kupe lili pozerala von oknom a vravi," aha mami vlak kominuje" (dymi)☺️
Už som sem dávno nepísala, lebo môj 5-ročný už toľko neperlí, ale dnes zbadal bravčovú masť v plastovom kelímku, na ktorom boli dve prasiatka s varechami a kuchárskymi čapicami a zahlásil: "Aha, mami, jogurt s prasiatkami!"
A ešte som si spomenula: na všechsvätých sme chodili po viacerých cintorínoch, malý sa pri každom hrobe spytoval, kto je tam pochovaný. Po jednej odpovedi,ktorá znela: "Ujo Jožko", si prezeral náhrobok a "čítal" a zrazu sa spytuje: "Ujo Jožko??? No a kde je tam "U"?"
6.11.2016
Odchadzam z obyvacky a z telky sa ozve:
Cau!
7.11. 20:32
Citam detom Ferda a namiesto lesna zver precitam: Ani lesna zmes uz nemala cim kurit.
U nas perla 5 rocneho : Na cintorine na Vsech svatych obchadzame jeden hrob a Alex dost zretelne : Tu je zachovany clovek.
@bubula_007 haha tohto roku predbehol aj T-com 😀
Pridavam perlicku mojho o chvilu uz 5.rocneho syna: manzel ma chcel prekvapit a kupit mi kvetinku,vosiel do kvetinatstva a v tom nas drobec krici - ociiii pod prec nemame penezi !
A este mi napadol vynoveny text Alexovej top pesnicky :namiesto " v mladi sem se ucil hasicem"si veselo a nahlas spieva "v mladi sem se pučil hašišem "..Dufam,ze to neucil deti v skolke..
Boli sme sa dnes vyjasit v snehu a postavili sme snejuhaka😁😁😁a potom tahala sanky a hovori ze sankuje sanky😅😅
Na stole bolo zvyšok kofoly. Malá (3) sa ma pýta či sa môže napiť. Ja, že hej.Ako tak pije,mm sa jej pýta,či mu trošku nechá. Malá prestala piť a zahlásila: Nie, tam máš vodu.
Naša 4 r. dcéra má 12 ročného brata a s obľubou o ňom vyhlasuje, že "je to strašný preberťák"
Odvolali ma večer do práce a tak som narýchlo urobila večeru,len obyčajné rezance s tvarohom.Synovi 11r.akosi veľmi zachutili,napchával sao106 a do toho mu ja vravím....ešte si zopakuj biologiu a sám sa daj spať,neviem kedy prídem,ale sľúb mi,že si tu biologiu ešte zopakuješ....no,asi budem musieť ,keď si ma tak podplatila jedlom..... 😉
Chápave dieťa...Jakubko mi vraví: "Maminka, chcem cukrík!" A ja jemu:"Jakubko a vieš čo všetko chcem ja?" On: "Viem. viem, modre z neba! Ale dáš mi už ten cukrík?" 🙂
S našou 4 ročnou dcérou sme sa cestou vlakom hrali hru čo vidí vonku. Niektoré hlášky nás dostali. Držiaky na most (piliere rozostavaného mostu), stan pre záhradku (skleník), ale najviac sme sa nasmiali na hláške: holý kamión (ťahač bez prívesu).
raz som chcela od jedneho ziacika, aby pouzil zazracne slovicko - stala som vo dverach a nemohol okolo mna prejst a nasilu sa tlacil - vravim: "M. ako sa to povie?" a on: "uhnes prosim ta?" 😝 😀 😀
6,5 ročný vnuk u nás spal. Večer si šiel umyť zuby a ja automaticky vyberala destkú zubnú pastičku. On sa otočil a zobral si našu dospelácku. Hovorí: Ja už som mal 6 rokov, tú nemôžem! Ja že, a kto si bude s touto umývať? Mykol plecom: No tak asi ty! Bol v tom týždni na dentálnej hyg. s maminou a zubárka ho poučila. On to vykonal v praxi. 😀
Jaj nasa Nova hlaska: teta pri pokladni v obchode sa pyta mojho 5 r drobca "a ty uz chodis do skolky" ? Odpoved " Nie ja chodim do polepsovne ". 😀
@danette 🙂 pampusik , aj moja za všetko hovorí pepač, aj keď sa ja sama buchnem, tak ona mi to povie
Robila som synovi (4,5 r.) granko a hovorím dcére (5 mes.). Pozri Anička, ty piješ mliečko z prsíčka a Adamko z krabičky. Syn sa ma pýta. "Mami, mliečko dáva kravička?" Ja že áno. Syn sa zamyslí "mami a z akej nádrže?"
Dnes rano som piekla cesnakovu bagetu na ranajky a mala 3rocna uz sa nevedela dockat a chodila ju pozerat do rury a hovori,,mamina uz sa ta bagetka upečela?" (Upiekla)😁😁😁alebo ze mami ja varim makovične slize 😁😁😁

Boli sme na výlet v Prahe. Samozrejme najviac sa tešili na jazdu v metre. Dcérke /5/ som vysvetlila, že to pôjdeme pod zemou. Ako tak sedia v metre malá zahlási: to už sme pod zemou? JA SOM MYSLELA ŽE TU BUDE PIESOK A KOSTRY 😀 😀 😀 😀