icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

figurantka
12. jan 2017

včerajší večer..... deti uložené v posteliach na spanie. Ja odchádzam..., v tom mladší: "mamiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! ešte pusu a krížik!
Tak som sa vrátila, všetky priania splnené ....
Mamiiiiii: "ešte pomodliť!"
.... už z posledného meliem: "anjeličku ..... amen
odchádzam z izby ................. Jakubko zas: mamiiiiiii!
Kubko , ale už spinkaj!
Mamiiii, ešte tú o tých vinníkoch! ...........
Som bola na kolenách 🙂)))

zoruska
12. jan 2017

"Maminka, dedko mi kúpil LIDL!"
(Dedko dal manželovi leták z Lidla)
🙂

tatianka7
13. jan 2017

Alexko (5r) komentoval vycinanie jeho mladsieho brata (2,5r) obchode:Maminka nas z neho porazi,vsak?

ikulka07
13. jan 2017

Hovorím Tinke (3 roky a 10 mesiacov), že tatik ide do BA, tak by sme mohli my tri .... nestihla som dopovedať, že my tri kočky spolu spinkať, Tinka ma predbehla a začala si spievať: tri, tri, tri prasiatka ružovééééé

dulkagabulka
14. jan 2017

Dcérka známych sa učí zvieratká. Matka ukazuje na koňa a pýta sa, čo to je .
Dcéra odpovedá kón /v Trnave aj mačky mnaukajú, takže čítajte tvrdo/.
Mama: " Nie kón, to kôň".
Kravu na ďalšom obrázku označí dieťa za kozu.
Mama : " Nie to nie je koza".
Dcéra : " To je kôza?"

daduska2009
14. jan 2017

Ahojte tak jedna hladka mojho mladsieho (4r.) ideme na kontrolu na krcne a ako ideme po chodniku k nemocnici tak maly na plnu pusu krici ja tu nieco citim to ty si bola ty si zasrala chlapik co isiel prave oproti len pozrel s usmevom ....... ;-D

bubula_007
14. jan 2017

Bola som s deťmi vonku, prechádzam sa s menším, starší behá kade-tade. Zrazu som zbadala na chodníku takú tmavú guču, na prvý a aj druhý pohľad akoby taká zmaglajzená žabka..😵 volám staršieho, nech ide na obhliadku a spolu riešime, čo to môže byť. Nakoniec mi zahlási: Mama! Tak ty si tú žabu zastúpila! 😂😂

nika028
14. jan 2017

Rano som sa mojho syna zvykla pytat co budeme varit naobed.Nevedel tak som sa pytala ci moze byt segedinsky gulas a on na to:Ano maminka to mam rad.Ked bol gulas hotovy.Tak som sa ho spytala ci ideme jest ci je hladny.A on nato:A co mame?Vravim segedinsky gulas.A on:Moze byt ale bez kapusty 🙂

fuvola
15. jan 2017

Aj u nás je to tak, že sa spýtam, čo mám variť. Raz mi dcéra (4,5) odpovedala: Ja neviem, mamička, ale ty o tom kľudne premýšľaj.

bubula_007
18. jan 2017

Idem pre syna do škôlky, vyberám mu bundu zo skrinky, na nej mokrý fľak, v skrinke všetko mokré..ja že to čo je?? Pýtam sa ho 10krát, kým dostanem odpoveď. Vyťahuje z vrecka zablatený kamienok a kúsok ľadu: To je pre teba, mama. Našiel som ti zlato. 😂

elenita
18. jan 2017

@bubula_007 Aký zlatý 😇

bubula_007
18. jan 2017

🙂

danette
23. jan 2017

Dcera sa učila v škôlke minulý týždeň o lesných zvieratách. Išli sme autom a na poli sa pásli srnky tak som jej ich ukázala, na to ona zareagovala že to môže byť aj " danielic s danielicou" :D tak mi začala vymenovávať ďaľšie zvieratá: medveď, sova a ešte také zvieratko čo si nevie spomenúť ako sa volá, ale začala ukazovať že má čosi na hlave. Pytam sa teda či myslí na parohy a na jeleňa, a dcera že nie že také zatocene mal na hlave, a na to som ja zapotila že: kozorožec? Manzel skoro zožral volant od smiechu, bol to muflón nakoniec. No a do tretice začala dcera menovať africké zvieratá: slon, žirafa, lev, opica... Ďalej už nevedela tak so jej začala pomáhať, hovorím že ešte hroch a na to dcera víťazoslávne skrikla: a este jednorozec :D myslela tým samozrejme nosorožca 🙂

staronova
24. jan 2017

varovala som vnuka....babka ty s dedom ,dokiaľ sa nenarodil Dominik /najstarší brat vnuka/ si bola maminka a ocko?
dedo sa pýta...a čo budeme, ked sa narodí Dominikovi bábätko? malý suverenne .... budete v nebíčku😀...chceli sme počuť, že prababka s pradedom

luciamiklova
24. jan 2017

Brat prvák číta po písmenkách M-I-K-U-L-Á-Š, prečítal tak sa pýtam, že a celé je to teda čo? A on na to hneď: ,,Navarme si guláš?" 😂 :D

fuvola
24. jan 2017

Syn mal v domácej úlohe doplniť interpunkčné znamienka vo vetách a napísať ich názov. Keď doplnil otáznik, nevedel si spomenúť na jeho názov, tak pripísal: "opýtanec".

pencil
27. jan 2017

Klasika, rano v skolke (5r kratka):
"Zlatko prosim ta, prezliekaj sa, to nie je mozne, ze ti to tak dlho trva!"
Mala suverenne: "Ja nemozem za to, ze som sa narodila taka mala!"

zoruska
31. jan 2017

Boli sme kuknut v galerii, vystavovali diela S. Daliho. Maly obzera a zrazu zahlasi: " Taketo som vcera maloval v skolke!"🙂

figurantka
31. jan 2017

Toto je super:
Ocko ukladá deti večer do postele, deti štebotali....
Ocko: "... a ak niekto povie, co i len slovo, odchádzam!!!"
Marco (7r):" ocko z postele, či z domu???"

malenocka
31. jan 2017

Pýtam sa dcéry 6r. čo by chcela od zubkovej vily za zúbok.A ona bez váhania : "chcem perfektného muža a krásne deti "...po chvíľke mlčania dodala "keď budem dospela,samozrejme" 😊Iný z jej výrokov keď jej mladší brat púčik chrumky na dlážke hovorí "uprac si to.My nie sme otroci tvojich okolností "😂

csabinka
31. jan 2017

Po nekonečnom upozorňovaní, že si soplíky utierame do vreckovky a nie do ruky, som dcére (3 roky) pri vykonávaní spomenutej činnosti jemne capla po ruke Ona hneď na mňa: To puečo si ma capla po účke? Ja: Ty vieš prečo. Povedz mi. Prečo som ťa capla po rúčke. A ona na to: Lebo si nenoumálna 😀

angela1103
31. jan 2017

Dcéra (2,5r) mi hovorí: "Mama, tuto ide vajec" Tak jej hovorím (so správnym špúlením pier), že to je "mravec", hovorí sa mravec, m m m ako mama, mravec.....tak ona zopakuje "m m m vajec"

tatianka7
31. jan 2017

A jedna vcerajsia Alex (5r) :"Mami,pripada ti toto ako normalne kychanie?" Pre vysvetlenie-kazdy vecer spekuluje ako neist do skolky. A jedna starsieho data :"Mami,nemozem sa divat na tu pecienku,vypada nezmyselne"

rosabella
3. feb 2017

"Maminka, ty máš krásne vypracovaný chrbát!" Od pýchy a radosti z nečakaného komplimentu som vyrástla asi o pol metra. A potom prišiel záver: "Zo zadu vyzeráš ako chlap."😠

pieces
3. feb 2017

Stála som s dcérou (3) na zastávke, nikde nikoho. Tu zrazu idú dvaja chlapi.
Dcérka si ich všimne a vraví: "Pozri mami! Tam idú traja chlapi a druhý chýba!"
- tak už viem, že v počtoch má jasno...

nervacik83
3. feb 2017

@lenicka12 😀 vediet tak, kam na tie novotvary chodia 😂

pieces
4. feb 2017

Už som to niekde písala, stalo sa to už asi pred 1,5 rokom, no stále sa na tom smejem:
Ani nie trojročná dcérka sa ma vtedy pýtala:
- Mami, aký je dnes deň? Dnes je stredok? /myslela streda/
--- Dnes je štvrtok.
- A keď sa v nedeľu ráno zobudíme bude nedeľa?
--- Keď sa v nedeľu ráno zobudíme, tak bude nedeľa.
- Zajtra je aký deň?
--- Zajtra je piatok.
- A potom bude šestok?

fuvola
4. feb 2017

@pieces U nás niečo podobné:
- Mami, po lete bude jeseň?
- Áno, po lete bude jeseň.
- A po jeseni bude zima?
- Áno, zima.
- A po zime bude štvrtok?

zara0201
6. feb 2017

Syn nakreslil rodinu a každému napísal meno. Manžel sa volá Pavel - Paľko. Lenže synovi akosi ušli písmenká...

miriell
6. feb 2017

Syn: "Mama, hudbu" a zapol policajnú motorku a začal tancovať na húkačku 😀 😀 😀 (až sa bojím, že čo bude povolaním 😀 )