Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dnes vecer...
" Maminka ale ja som este velmi hladna, este nemozem ist spinkat"
Nachystala som veceru a kym jedla sla som si vyvesit pradlo. O chvilu dobehla aby som sa isla pozriet kolko zjedla. Hovorim jej ze nie je dolezite kolko zjedla , ale ci je syta. A ona na to:
" Ano maminka, uz som 'odhladena'... " 😂
Dvojročná má opäť "zabila"...
Pozerá na svadobnú fotku a vraví pekne: "Tu je mamka, tu je tatko." Chvíľa ticha. "... a mamka má na sebe župan.. A vonku..." 😀
No ďakujeeeeeeem. 😀 Vydávala som sa v župane. 😀
Starší kričí na mladšieho brata: "Heeej! Ty neni si môj kamoš! Ničíš mi tu náladu!" 🙂
Dnešná úvaha: "Mama, vieš čo robia zúbkové víly so zúbkami?"
"Čo také? Asi si stavajú zámok.."
"Nie, nie. Oni z tých starých zúbkov vyrábajú nové peniaze. " No proste recyklácia. 😂😂
Remix malého na ľudovú nôtu:
"Holý, holý Janko za štyri rínske"
(Oli Oli Janko+ kolo mlynské)
😀
Syn (5r) mi včera šúpal zemiaky. Pritom si nešťastne škrabkou zašiel hlboko do nechta- no zlý pohľad. Idem mu to odstrihnúť a ako strihám zrazu odvráti hlavu preč s revom: Nemôžem sa na to pozerať, mal som ho tak rád!!!

Dnes som nemohla syna 3 r. dostat z dvora dovnutra, uz aj ruky mal studene. Zrazu zapli sireny (skuska) tak som to vyuzila a hovorim mu ze musimr ist dovnutra lebo huci sirena. A on ze a preco. Ja: to je taky poplach lebo letia lietadla ponad nas. A zhodou okolnosti letelo ponad nas lietadlo tak ma posluchol a dalej sa vypytoval. Tak som mu vysvetlila ze ked bola vojna tak lietadla zhadzovali bomby a preto hucali sireny aby sa ludia skryli. Prisli sme dovnutra a vysvetloval maly babke: Vonku tak hucilo lebo lietadlo leti a lietadlo tak spadne a urobi bum a my zoberieme a toho Huča zabijeme 😀
Úvaha :
Z dinosaurov sa vyliahli vtáky.... Takže ja sa každý deň na záchode pozerám dinosaura/to je zistenie 🙂/
So synom 11r. sme sa rozprávali o diétach na chudnutie,je tenký ako špáradlo a ja mu vravím- tebe nijakú diétu netreba,lebo keby prišiel hladomor,tak my tučnejší schudneme,ale vy chudučkí zomriete...a on na to- no,ale aspoň zomrieme vo forme😉
Pri chladiacom boxe s kuracím mäsom môj syn na pol obchodu: "Mamička, to sú prasačinky?" 😂
Vilko: "Maminka, dnes sme mali v škôlke zvieratká."
Ja: "Áno? A aké?"
Vilko: "Nó... hlucháň..."
Ja: "Naozaj? Hlucháň je dosť veľký vták, to vám fakt niekto priniesol do škôlky hlucháňa?"
Vilko: "Nie, to nebol vták, to bol hadík. ... Ahá, SLEPÚCH!"
Mňa sa minule synček pýta: "Mami, a Ty keď si bola malá, vtedy už boli televízory...? "
Presvedčená o tom, že to nemôže myslieť vážne a len žartuje, mu odpovedám v rovnakom duchu: "Nieeeeee, veď vtedy tu ešte chodili dinosaury...."
A dcérka (jeho dvojička) na to: "To fakt???!! "
Bianka, 3,5r, sa vecer modli: Anjelicku,moj straznicku, opatruj moju dusicku. Aby bola cista, zdrava a aby nekaslala. 😀
Vcera rano:
"Maminka a ty mas rada na chlebiku vreckovky?"
" Patka vreckovky sa nedavaju na chlebik"
"Ale my sme v skolke mali vreckovky na chlebiku a nikto ho nechcel"
"Patka neviem co myslis ale vreckovky sa na chlebik nedavaju"
"Maminka aha ved to co mas na chlebiku aj ty"
Mala som chlieb s redkovkou ... 😀 ale kym sme sa k tomu dopracovali...
Saska (4) vysvetluje ockovi ako jej mam pripevnit blajku (vlajku) na bicykel.. Ocko, vezmes mi bycikel k tebe do dielne a primontujes mi tu blajku naradim na bicykel, dobre? Ocko ticho pozera.. a Saska na to: Ocko, ty nevies co mas robit??
Dnes večer pred spaním - ideme čítať rozprávku a mladšia dcéra (2r9m) listuje v knižke a objaví obrázok spiaceho pána na lavičke (zostrojil lokomotívu až od únavy zaspal) a Hanka na neho: "No, vstávaj!" , potom hovorí mne: "On stále spí, on sa nechce zobudiť." 🙂
"Maminka, nehovor už nič vtipné, lebo mi vypadne cukrík!"
Nasa Bianka 3,5r dnes zaperlila. byvame v holandsku, ona chodi do holandskej skolky, daco uz aj rozprava, daco rozumie. Dnes pocuvam z kuchyne ako sa v obyvacke hra a pritom vkuse melie daco po holandsky. pytam sa jej: Bianka a co to znamena, co si to hovorila? B:Neviem, mami, ja som nerozumela 😀 😀
moja mladsia cesala moju mamku a kedze starka ma aj sedive vlasy, vravi jej: starka ty tu mas plesate vlasy!!!!
Budila som minule deti, budim uz 2.x a stale.nic a maly sa ozve: Ma nebud,vsak ja som tajne hore!
-Mami ja uz nie som malicky , ja som uz medium boy 🙂
-Pani ucitelka je klamarka , never jej .
-V skole nam nedavaju jest
-Mami si pekna ale aj tak ta lubim ???? ( doeraz nechapem ) 🙂
- Najnovsie : Prezerali sme si mapu , najviac sa jej zapacila Cina , tak sme si nieco o cine nastudovali a pozreli nejake videa... ukazala som jej ze na listockoch z hraciek alebo siat je napisane ze Made in China ...vsetko si asi dva dni pozerala, hladala a nasla vela veci ze Made in China ..nakoniec pride za mnou mami aj ja som Cina?
kicen pokpon = chicken popcorn , kroblen= problem
Lucka 4 roky. MM obzerá v TV Kucharenkovú a hovorí malej:" Pozri sa, to je taká umelá teta. Má umelé vlasy, umelé pery, umelé mihalnice, umelé prsia..." L:"Ocko, tak to je potom umelkyňa!"😁
Dnešná hláška našej mladšej...
Chytil nás na trhu dážď , najskôr nešťastná, že na ňu prší, ale potom zahlásila, že " aspoň mi baktérie zmyje z vlasov" ... 🙂
Pol trhoviska pobavila...
Vilko: "Maminka, keď budem mať 18 rokov a Ty ešte budeš žiť, tak spolu pôjdeme hrať tenis."
Ja som sa začala smiať a on sa opýtal, čomu sa smejem, tak som povedala, že tomu, že či vtedy budem ešte žiť. Na to ma syn dorazil vetou: "No tak pôjdeme, keď budem mať 10 rokov." (Dúfam, že sa toho dožijem.)
Mm ide večer uspavat Bianku. Zvykne tam aj zaspať a to mu ešte treba robiť na pc. Vojdem potichu do izby, uz tam aj bolo ticho, a sepkam mu: mam ta potom zobudiť? A vtom mala: neboj, ja ho zobudim 🙂

Malý (čoskoro 3) si spieva známu pesničku trocha po svojom: " Milá má Dušana nezatváraj pred nama,..." 🙂 (malo to byť "duša má", lenže maminka je Dušana :D