icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

h2
22. sep 2017

Synovi včera vypadol druhý mliečny zub. Dali sme ho pod vankúš pre zúbkovú vílu, napriek tomu, že syn sa už pri prvom zube veľa vypytoval a mal pochybnosti o tom, že nejaká zúbková víla existuje. Ráno si pod vankúšom našiel 1 € mincu a takto to okomentoval: "Maminka, ja viem, že ten peniažtek si tam dala Ty, len dúfam, že si ho nezobrala z mojej pokladničky."

ludmilaka
22. sep 2017

V škôlke sa pýtali detí čo robia rodičia. Naša odpovedala:"Maminka je učiteľka a ocko pracuje."😁😂.

jukov
22. sep 2017

Malý, 2 ročný dostal nie celkom vhodný darček na jeho vek, auto na diaľkové. Chcel ho teda rozbaliť a pozrieť. Dedo teda rozbalil a hovorí malému: viďíš, neide, musíme vrátiť, je pokazené. Malý nato: ne, ne - a nahlas zakričal aby ho bolo počuť aj vo vedľajšej izbe, kde bol tato - tato dones baterky!

jukov
22. sep 2017

v chorvátsku - bolo krásne jasno, z cesty od hôr ako sme prichádzali na miesto bolo vidieť more, malý 2 ročný hovorí: hore obláčik, dole obláčik 🙂

danette
24. sep 2017

Syn 3r. za normálnych okolností oslovuje moju mamu babka, alebo babi. Keď ho však nahnevá, alebo sa mu niečo nepáči tak jej nadáva že: Ty babinka staričká 😂 že aká urážka, strašne sa na tom zabávame 😅

pieces
24. sep 2017

4-ročná dcéra, nahnevaná na mňa a celá uplakaná sa vyhráža: "Už Ťa nebudem mať rada, keď mi neuveríš, že Ťa nemám rada..."

zara0201
24. sep 2017

Syn (skoro 6) v Chorvátsku v bazénoch: Mami, pozri ako sa viem potápať! A viem sa aj vytápať! (vynoriť)

mirkaaak
25. sep 2017

Syn 3r sa nahana okolo fontany s dievcatkom. Dievcatko sa ho pyta, ako sa vola. Syn len zakrici: "ako z divych vajec"

lenka_samorin
27. sep 2017

včera ráno ma prekvapil náš 5r Tomáš. Najskôr sme sa spolu naraňajkovali, potom sme si spolu umyli zuby a tvár a Tomáš sa ma spýtal, aký mám ďalej plán. Tak som mu vyložila, že sa idem obliecť, potom namaľovať a pôjdem do práce. A na to Tomáško múdro zahlásil, že takýto postup - najskôr obliecť a potom namaľovať - mám preto, aby sa mi potom make up nezotrel z tváre oblečením. Skoro som odpadla, ako ma to môže prísť 5r chalan, ktorého nič iné ako autá nezaujíma 🙂

rusalinka
Autor odpoveď zmazal
kristinka86
5. okt 2017

Minulý týždeň v škôlke zjavne ktosi oslvavoval sviatok. 🙂
Dcérka (ani nie 3 ročná) prišla domov a spievala: Happy Birthday xujuuuu.. 😀
Pekný dník prajem!

angela1103
8. okt 2017

s dcérou (3r) sme skladali puzzle a keď bol obrázok hotový, dokončený, Hani hovorí: "Takto to má byť? Vážne? Pána Fera!" 🙂

jukov
8. okt 2017

dnes ráno o šiestej malý 2r. : dobé uáno (dobré ráno), ako si sa vyspinkal maminka? no nie sú na zjdenie 🙂, hneď má človek krásny deň

dzovana
8. okt 2017

syn /5 r./ keď bolo týždeň babie leto, mi hovorí, že to v lete malo byť takto pekne mami. Mu hovorím, no ale toto je babie leto, to tak býva na jeseň. On na mňa veľké oči a s vážnou tvárou sa pýta: To predtým bolo aké? Chlapské?

h2
8. okt 2017

Syna som za niečo hrešila a on mi na to: "Prestaň!" Našťastie, kým som sa stihla spamätať, sa opravil: "Vlastne, chcel som povedať PREPÁČ."

takaakoty
8. okt 2017

Dcera (4) rada vari v plastovej kuchynke. Nosi mi jedla od vymyslu sveta ktore musim zjest ☺ naposledy mi doniesla "polske oko" 😁 (volske).

vloky
8. okt 2017

Synček, keď mal necelé 2 rocky. šli sme na vychádzku a keď sa zamotkal nezakriral počkajte na , ale vždy kričal STOJTE NA MNA !!! Dcérka keď mala 2.5 rocka manželovi blahozelala k narodeninám a ukončila to želaním a aby si sa medzi nami dobre mal... Odvtedy to používame pri každom blahoželaní... Raz sme šli s dcérkou (vtedy bola ešte malička možno tak 2 rocky) po jysku, všade tichucko , ale ľudia tam boli... A v tom si uprd.. všetci sa na ňu pozreli... A nakolko nevedela čo ma po správnosti povedať tak sa pozrela na mňa... Ako sa na mňa pozrela s tým krásnym pohľadom ,oči všetkych nakupujúcich sa upreli pohľadom na mňa... Hanbila som sa jak 🐕😂😂😂

vloky
8. okt 2017

Nedávno sme boli u známych a taká staršia teta hovorí mojej dcérke či jej nezaspieva ... (Dcérka 8r veľmi pekne spieva) tak spustila.... Som barbina, co se barvi na blond, sem samej plastik a pripravená na styk... Všetkým nám padla sánka az po zem, hneď som na ňu vyletela kde to vzala , ,,no predsa na youtubicku mami,,

nikusssa
8. okt 2017

S timkou (4) sme sa rozpravali o pocasi prave prsalo a tak hovorim juuuuj ako prsi nemozme ist ani von a vtom z radia zahrali pesnicku od adamca -horuca laska a ako tam spieva ze mas pod bluzkou tak horuco mi timka hovori Vidis mami hovoria ze bude teplo 🙂

silverrko
9. okt 2017

Boli sme na toalete splachli sme a pyta sa: mama kde je? 🙂 na prechadzke stehal havo a ona: havo co robis🙂

nervacik83
10. okt 2017

Na otazku preco v skolke nejedla mäso na obed, sme dostali pohotovu odpoved:
"Lebo sa mi dlho žuje"

zoruska
10. okt 2017

"Sedí pán na blate v zelenom kabáte. Kto je to?"
"Macko Pusík!" 😂
Takto skončila moja snaha o vyšší level čítania detského časopisu. Takže sa opäť vraciame k opisnému čítaniu ilustrácií...

katek22
11. okt 2017

Moj syn (3r.) rad spieva
Stojim v obchode pri pokladni so synom, uz mu bolo dlho ta si zacal spievat: Nebolo by od veci dat si jedno poldeci... 😀

Minule syn uz dlho sedel pri veceri a muz sa ho pyta (uz zvysenym hlasom) ci este je alebo ide spat. Syn na to: uuusme,uuusmev, to je sanca premenena 😀

jankahraska
12. okt 2017

Syn (takmer 3 r.) si spieva: "Jeden, dva, tri, štyri, päť, spočítam si všetko..." /drobné zaváhanie/ "... na rukách!"

lienqa
12. okt 2017

Včera na hematológií hanba 🙈 malá užívala cez leto ascorutin, ktorý som jej posledné týždne prestala dávať, lebo je to podľa mňa zbytočná chémia, a už má všetko v pohode samozrejme doktorke som nemala chuť to vysvetľovať, päť minút predtým hovorím doktorke, že ho ešte stále užívame. Nato sa doktorka opakovane spýta, že teda užívate ho už od júla? Nestihla som sa ani nadýchnuť a nato moja malá (7 rokov) zahlásila, no ved maminka mi ho už nechce teraz kúpiť 😀 ten moment, keď by som malú roztrhala ako žabu sa ani nedá opísať 😂

tarrra
12. okt 2017

Naša Saška/5 r./ mala raňajky na stole, miluje cereálie, a už na ňe pozerala a hovorí:" Mňam, už mám vyplazené oči..." :D😀

nervacik83
16. okt 2017

Cez víkend sme boli na menšom výlete za rodinou.. Chlapi všetko poľovníci, v byte samozrejme samá trofej, na stene koža z rysa... Malá s obdivom:
"jéééj ten je aký krásny... ale... nie je nejaký "splackaný"... ? pobavila hneď z príchodu...

h2
16. okt 2017

Boli sme so synom v parku, tak som to využila a učila som ho rozoznávať stromy. Ukazovala som mu, aké má ktorý listy, plody, kôru... Potom som ho chcela vyskúšať, či si niečo zapamätal, vybrala som si na to krásny veľký dub. Syn, samozrejme, nevedel, tak som mu pomáhala: "Pozri, akú má hrubú kôru. A aké má vlnkované listy." Keď stále nevedel, tak som ukázala pod strom: "Pozri, čo je pod ním napadané." Syn: "Žalude!" Ja: "Áno! Takže je to...?" Syn: "Žaluďovník!"

dena10
18. okt 2017

Dnes v práci (pracujem s MP detičkami): "Deniska ty máš krásne vlasy, ako seno"...

zoruska
18. okt 2017

Manžel dnes robil večeru, tak som mu po jedle poďakovala. Malý sa na to ozve:" Maminka, ja som sa díval, ako tatinko robí večeru, aj mne poďakuj!"🙂