icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lulu24
18. okt 2017

Pridám aj ja zopár.Kedze nežijeme na sk a syn má v sk jazyku rezervy,obcas sa stane,že nám vykúzli riadny úsmev na tvári.ucime sa aj slovenčinu a minule sa ho pýtam;Samko povedz mi príklad úrazu,načo mi on hovorí-úraz znamená keď mi sestra nechce dať ovládačku a ja na nahnevam(zmýlil si to so slovom uraziť sa)
mal napísať príklad inzerátu kde predáva knihu o liečivých bylinkach.inzerat napísal :predám knihu o liečivých bylinkach.zadarmo😊
Babka sa ho pýtala ci už písali list jeziskovi,on jej pohotovo odpovie-my nepíšeme listy,my sa modlíme 😀
Ešte by toho bolo viac,ale momentálne si neviem spomenúť

zara0201
25. okt 2017

Ani neviem či zverejniť, nie je to veľmi na chválenie v každom prípade ma to pobavilo. Syn (skoro 6) si obzerá môj prívesok na retiazke (Versace, obrázok nižšie) a pýta sa:
Syn: Mami, to je Ježiško?
Ja: Nie.
Syn: Tak to je Panna Mária?
Syn: Tak to je Mikuláš?
Syn: Tak to bude indián!

stevvvka
25. okt 2017

od 5rocnej susedky som sa dozvedela, ze "Fifovej spoluziacke vcera na literar...lireta....literata...na litare...na vlastivede prislo zle"😅

angela1103
28. okt 2017

Hanka (3r) zapla rádio v spálni a akurát hlásili počasie, že bude chladno, PREHÁNKY a pršať, na čo Hani zareagovala: "...prehanky...mamaaaa, aj tam majú Hanky" 🙂

mandelina
28. okt 2017

Večer pri uspávaní mi Ela (3,5) hovorí, že sa teší na zajačikovu noc 😢 ???? Zajačikova noc-Veľká noc 😂 no to si ešte trošku počká 😉

evicka71
30. okt 2017

Toto síce nepovedalo dieťa,ale stojí to za to.Švagriná na kolenách pestovala malú neterku,chcela ju zabaviť, tak zobrala zo stola babkin ruženec a ukazovala ho maličkej.Ona ho schmatla a začala ho dávať do pusy. A vtedy švagriná povedala vetu " To nie, nesmieš, hrýzť,Pánbožka ".Ona myslela aby to neohrýzala, aby do pusinky nedostala nejakú infekciu a toto jej z toho vyšlo.
Potom sme sa smiali,že prvý hriech našej malinkej bude "pohrýzla som Pánbožka keď som mala 7 mesiacov."

siska53
30. okt 2017

Tak maly minule,ked sa s babkoi hrali na doktora a ona mu povedala,ze ju boli koleno,tak ju poslal ku kolenarovi.
A pani na recepcii je receptarka. 🙂

Moja mama minule perlila tiez:
Nizka Fatra
Osa masiarka

A moj vyplod,ked si chcel dat muz k pivu keks,tak zacudovane mu vravim:
To chces pivo zapijat keksom???

michelle22
31. okt 2017

pojem casu je u nasej Bianky 4r zatial relativny 😀. Rano vravi spiklenecky: Mami, vies co si dnes vezmem do skoly??? To, co sme zajtra kupili!!!! 🙂

pastinka
1. nov 2017

Dnes rano (po dvoch dnoch co boli deti na prazdninach u babky) hovorim: dnes budeme vsetci spolu doma. L: dnes je skolka zavreta? Ja: ano, skolka je zavreta. L: aj babka je zavreta? 🙂

tarrra
2. nov 2017

My včera na návšteve, teta už vie, že Saška miluje mäso, salámu, slaninu, klobásy všetko a vraví jej, pôjdem ti najkrájať salámu dobre? Saške hneď iskričky v očkách zažiarili a vráví: Mňam, už mi brucho tancuje...😀

oli18
8. nov 2017

Martinko, čo to je? Krížik. A čo je na krížiku? Zajačik. Nie, to je Ježiško, opravila ho mama. 🙂 /M beží 21. mesiac/.

tatianka7
8. nov 2017

Alez(6r) a Andrej(3r) "skusali",sestrickinu plavajucu korytnacku-rozumej-kupelna-dve deti-voda 😀 Samozrejme,ze po par minutach vyliali aj na zem,dosla som skontrolovat a Alex mi vravi,utierajuc podlahu:mami,to si nevsimaj,mame tu trosku zlozitu situaciu...

siska53
12. nov 2017

Z tychto loptov,ked ich ocucham,mi pride zle. Maly vyhral tenisove lopticky.

erickatt
12. nov 2017

Baby sa mi zadarilo. : Tak ideme do skalice do maxu syn (18 rokov) a spolužiak do kina, a reku mi Kolkáreň chodime po maxe, Kolkáreň nikde. Reku sak sem to včera ( po víne ) čítala . Tak sme dali kávu, pokupili darčeky a ked sme uz čakali chalanov, vedľa obchod ,ze koralkaren. Asi prestanem piť.

michelle22
13. nov 2017

Ucili sme sa s malou 4r o zvieratkach z lesa. Citam jej hadanku: ma to parohy a chodi v lese po trave. Co je to? B:jezko! Ja: Bianka, este raz ma PAROHY a chodi po trave. B:jezko! Ja ze jej pomozem: Nie, Bianka je to predsa jeee...... Bianka (nahnevane): no ved som povedala ze JEzko!!

h2
15. nov 2017

@michelle22 V prípade, že Ježková má frajera, to aj môže byť pravda... 🙂

zara0201
15. nov 2017

Synátor si ešte nie vždy vie po veľkej potrebe poriadne utrieť zadok, tak keď môže tak si privolá pomoc. Minule u nás volá na babku.
Babka na to mu vraví: Už by si si mal sám zadok utierať, čo si myslíš, že keď sa budeš ženiť tak Ti manželka utrie?
A náš syn na to: Áno, lebo ma bude milovať!!!

No nemilujte ho.

danette
20. nov 2017

Syn 3 r. nabehol večer s celou vianočkou v rukách do obývačky. Tak sa ho pýtam či mu odkrojím. On ale že nie že on chce od babky. Nedal sa však odbiť a na otázku od babky či mu mama nemôže dať vianočku odpovedal: Nie, lebo Ty tak skvjele mastiš baba 😂😂😂

dagmarbarjakova
Odpoveď bola odstránená
danette
20. nov 2017

@dagmarbarjakova zahlasovane 😉

netswan
20. nov 2017

Malá mi hovori,že v škôlke zbožňuje byť služba. Na druhý deň sa jej pýtam,či bola služba, ona že bola, ale iba zadná. Reku a tá čo robí? Že splachuje záchody 😃

dagmarbarjakova
Odpoveď bola odstránená
pencil
21. nov 2017

Nasu skolkarku doma po velkej potrebe ese utieram, takto mi rano krici zo zachodu: "Hotovoooo." Tak nabehnem, otvorim dvere, ovali ma smrad a mala zatne: "Tadadaaa torticka pre teba! Aj s polevou." Som myslela, ze si cvrknem 😀

angela1103
22. nov 2017

Tiež mám príspevok z WC - vrátili sme sa z vychádzky a dcéra (3r) že hneď musí na veľkú, tak len rýchlo som jej topánky a bundičku vyzliekla a šup na záchod. A pokým ja som sa vyzúvala a bundu vyzliekala, dcéra už kričí "Hotovooo.....no mamaaa, kde siiii? UŽ TU ČAKÁM 5 ROKOV!" 😀

angela1103
22. nov 2017

Pýtam sa syna ( 6r), čo by si želal k narodeninám a tak počúvam "Nejaké tričko.......pyžamkooo aaa tielko." Ja tak v nemôm úžase, že žiadnu hračku nepovedal a on dodal " Hračku ani nepotrebujem, veď tých už mám dosť." No mám ja ale múdre dieťa 😀

katkuz
22. nov 2017

@angela1103 tak u nas opacny extrem 🙂 "mama, kolko hraciek si mozem napisat/nakreslit na Vianoce?" ja: jednu, odpoved, tak chcem toto a este toto a na dalsie Vianoce toto 🙂 a tiez ma 6

fuvola
23. nov 2017

Dcéra (5) sedí na "tróne" a zahlási: Ináč, mamička, máš veľké šťastie, lebo som kakala.
Ja: A to je pre mňa prečo šťastie?
Dcéra: No, lebo mi môžeš utrieť zadok.

tinaba
23. nov 2017

Dcéra už neperlí má už 13 jediné keď sa učí nemecký tak vysloví slovíčko strašne smiešne alebo to má iný význam začína ale zato ja minule mala špinavé topánky keď sme išli domov a ja jej hovorím aby nehala nohy pred dverami aby neušpinila byť

ruzicka111
23. nov 2017

Ja síce ešte vlastné dieťa nemám ale s mojím krsným synom (5r) sme boli v obchodnom centre na WC, samozrejme som ho vzala na dámske. A z jedneho WC sa ozývalo také hlasné cikanie 😀 a malý: ,,Tu sa niekto sprchuje"? 😅 skoro som odpadla 😅

denkatn
23. nov 2017

dnes rano som bola rozospata a dcera 2,5 roka ma budila : "mama podme sa biť ako mačky! " - no. presne na to som tak mala naladu_)