Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
od 5rocnej susedky som sa dozvedela, ze "Fifovej spoluziacke vcera na literar...lireta....literata...na litare...na vlastivede prislo zle"😅
Hanka (3r) zapla rádio v spálni a akurát hlásili počasie, že bude chladno, PREHÁNKY a pršať, na čo Hani zareagovala: "...prehanky...mamaaaa, aj tam majú Hanky" 🙂
Večer pri uspávaní mi Ela (3,5) hovorí, že sa teší na zajačikovu noc 😢 ???? Zajačikova noc-Veľká noc 😂 no to si ešte trošku počká 😉
Toto síce nepovedalo dieťa,ale stojí to za to.Švagriná na kolenách pestovala malú neterku,chcela ju zabaviť, tak zobrala zo stola babkin ruženec a ukazovala ho maličkej.Ona ho schmatla a začala ho dávať do pusy. A vtedy švagriná povedala vetu " To nie, nesmieš, hrýzť,Pánbožka ".Ona myslela aby to neohrýzala, aby do pusinky nedostala nejakú infekciu a toto jej z toho vyšlo.
Potom sme sa smiali,že prvý hriech našej malinkej bude "pohrýzla som Pánbožka keď som mala 7 mesiacov."
Tak maly minule,ked sa s babkoi hrali na doktora a ona mu povedala,ze ju boli koleno,tak ju poslal ku kolenarovi.
A pani na recepcii je receptarka. 🙂
Moja mama minule perlila tiez:
Nizka Fatra
Osa masiarka
A moj vyplod,ked si chcel dat muz k pivu keks,tak zacudovane mu vravim:
To chces pivo zapijat keksom???
pojem casu je u nasej Bianky 4r zatial relativny 😀. Rano vravi spiklenecky: Mami, vies co si dnes vezmem do skoly??? To, co sme zajtra kupili!!!! 🙂
Dnes rano (po dvoch dnoch co boli deti na prazdninach u babky) hovorim: dnes budeme vsetci spolu doma. L: dnes je skolka zavreta? Ja: ano, skolka je zavreta. L: aj babka je zavreta? 🙂
My včera na návšteve, teta už vie, že Saška miluje mäso, salámu, slaninu, klobásy všetko a vraví jej, pôjdem ti najkrájať salámu dobre? Saške hneď iskričky v očkách zažiarili a vráví: Mňam, už mi brucho tancuje...😀
Martinko, čo to je? Krížik. A čo je na krížiku? Zajačik. Nie, to je Ježiško, opravila ho mama. 🙂 /M beží 21. mesiac/.
Alez(6r) a Andrej(3r) "skusali",sestrickinu plavajucu korytnacku-rozumej-kupelna-dve deti-voda 😀 Samozrejme,ze po par minutach vyliali aj na zem,dosla som skontrolovat a Alex mi vravi,utierajuc podlahu:mami,to si nevsimaj,mame tu trosku zlozitu situaciu...
Z tychto loptov,ked ich ocucham,mi pride zle. Maly vyhral tenisove lopticky.
Baby sa mi zadarilo. : Tak ideme do skalice do maxu syn (18 rokov) a spolužiak do kina, a reku mi Kolkáreň chodime po maxe, Kolkáreň nikde. Reku sak sem to včera ( po víne ) čítala . Tak sme dali kávu, pokupili darčeky a ked sme uz čakali chalanov, vedľa obchod ,ze koralkaren. Asi prestanem piť.
Ucili sme sa s malou 4r o zvieratkach z lesa. Citam jej hadanku: ma to parohy a chodi v lese po trave. Co je to? B:jezko! Ja: Bianka, este raz ma PAROHY a chodi po trave. B:jezko! Ja ze jej pomozem: Nie, Bianka je to predsa jeee...... Bianka (nahnevane): no ved som povedala ze JEzko!!
@michelle22 V prípade, že Ježková má frajera, to aj môže byť pravda... 🙂
Synátor si ešte nie vždy vie po veľkej potrebe poriadne utrieť zadok, tak keď môže tak si privolá pomoc. Minule u nás volá na babku.
Babka na to mu vraví: Už by si si mal sám zadok utierať, čo si myslíš, že keď sa budeš ženiť tak Ti manželka utrie?
A náš syn na to: Áno, lebo ma bude milovať!!!
No nemilujte ho.
Syn 3 r. nabehol večer s celou vianočkou v rukách do obývačky. Tak sa ho pýtam či mu odkrojím. On ale že nie že on chce od babky. Nedal sa však odbiť a na otázku od babky či mu mama nemôže dať vianočku odpovedal: Nie, lebo Ty tak skvjele mastiš baba 😂😂😂
@dagmarbarjakova zahlasovane 😉
Malá mi hovori,že v škôlke zbožňuje byť služba. Na druhý deň sa jej pýtam,či bola služba, ona že bola, ale iba zadná. Reku a tá čo robí? Že splachuje záchody 😃
Nasu skolkarku doma po velkej potrebe ese utieram, takto mi rano krici zo zachodu: "Hotovoooo." Tak nabehnem, otvorim dvere, ovali ma smrad a mala zatne: "Tadadaaa torticka pre teba! Aj s polevou." Som myslela, ze si cvrknem 😀
Tiež mám príspevok z WC - vrátili sme sa z vychádzky a dcéra (3r) že hneď musí na veľkú, tak len rýchlo som jej topánky a bundičku vyzliekla a šup na záchod. A pokým ja som sa vyzúvala a bundu vyzliekala, dcéra už kričí "Hotovooo.....no mamaaa, kde siiii? UŽ TU ČAKÁM 5 ROKOV!" 😀
Pýtam sa syna ( 6r), čo by si želal k narodeninám a tak počúvam "Nejaké tričko.......pyžamkooo aaa tielko." Ja tak v nemôm úžase, že žiadnu hračku nepovedal a on dodal " Hračku ani nepotrebujem, veď tých už mám dosť." No mám ja ale múdre dieťa 😀
@angela1103 tak u nas opacny extrem 🙂 "mama, kolko hraciek si mozem napisat/nakreslit na Vianoce?" ja: jednu, odpoved, tak chcem toto a este toto a na dalsie Vianoce toto 🙂 a tiez ma 6
Dcéra (5) sedí na "tróne" a zahlási: Ináč, mamička, máš veľké šťastie, lebo som kakala.
Ja: A to je pre mňa prečo šťastie?
Dcéra: No, lebo mi môžeš utrieť zadok.
Dcéra už neperlí má už 13 jediné keď sa učí nemecký tak vysloví slovíčko strašne smiešne alebo to má iný význam začína ale zato ja minule mala špinavé topánky keď sme išli domov a ja jej hovorím aby nehala nohy pred dverami aby neušpinila byť
Ja síce ešte vlastné dieťa nemám ale s mojím krsným synom (5r) sme boli v obchodnom centre na WC, samozrejme som ho vzala na dámske. A z jedneho WC sa ozývalo také hlasné cikanie 😀 a malý: ,,Tu sa niekto sprchuje"? 😅 skoro som odpadla 😅
dnes rano som bola rozospata a dcera 2,5 roka ma budila : "mama podme sa biť ako mačky! " - no. presne na to som tak mala naladu_)

Pridám aj ja zopár.Kedze nežijeme na sk a syn má v sk jazyku rezervy,obcas sa stane,že nám vykúzli riadny úsmev na tvári.ucime sa aj slovenčinu a minule sa ho pýtam;Samko povedz mi príklad úrazu,načo mi on hovorí-úraz znamená keď mi sestra nechce dať ovládačku a ja na nahnevam(zmýlil si to so slovom uraziť sa)
mal napísať príklad inzerátu kde predáva knihu o liečivých bylinkach.inzerat napísal :predám knihu o liečivých bylinkach.zadarmo😊
Babka sa ho pýtala ci už písali list jeziskovi,on jej pohotovo odpovie-my nepíšeme listy,my sa modlíme 😀
Ešte by toho bolo viac,ale momentálne si neviem spomenúť