icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

bubula_007
30. jan 2018

Vonku na prechádzke.. Prechádzame pri jednom chlapíkovi, čo postával v závetrí, a 2,5 ročný syn sa ozve: "Mama, pečo tu tojí ten hujko??"

jankahraska
1. feb 2018

@dulkagabulka Mne môj (vtedy 2,5-ročný) povedal, keď som spievala: "Tichučko. Stačí hudby."

vams
1. feb 2018

Syn (teraz má už 13 rokov) vtedy mal asi 4 roky, boli skoro všade čínske obchody s textilom a mu hovorím "pôjdeme sa pozrieť do číňana, čo tam majú". Keď sme prišli do obchodu, syn mi vraví na celú predajňu: "mami a kde je ten ujo Číňan?". Som sa skoro od hanby prepadla.

tatianka7
2. feb 2018

A čerstve od nás, Alex (6r) pýtal "lievane ovce", čo boli lievance a blisol sa aj mladší brat(3,5r). Starší sa učil v škôlke na angličtine farby a skúšal doma brata : "Adrenko,oranzova je orange-orindz.. A zelená je...?" . A Andrej mu na to: zelinc
A ešte sa tak rozprávajú cestou zo škôlky,... - Ja som jedol mäso, ale ryžu nie. - Ja som jedol mäso aj ryžu, ale tie zelene gulicky nie. - Tie zelene gulicky sú hrach, ty teľa..

zara0201
3. feb 2018

Sobotna prechadzka nad dedinou. Syn (6) sa pyta:
Mami, preco tu mame 2 kostoly?
Lebo 1 je katolicky a 1 evanjelicky.
A do ktoreho chodia chlapi?

dusidu
4. feb 2018

Malý (3 roky) bol dnes som mnou po dlhšej dobe v kostolíku. Dala som mu peniažtek a povedala som mu, že to dá do zvončka a on sa ma po chvíľke spýtal: "Mami a je aj v tomto peniažku čokoládka?" 🙂 A keď sme vychádzali von, tak jedna pani pred nami mala huňatý kožuch a jemu sa to tak páčilo, že ju pohladkal kde dočiahol 🙂

marbullsalka
4. feb 2018

Nas bubu ma obdobie... perliciek... (3,5r) "maminka ja ta posvucham, len som tvosku voztzity" - ked sa nechcel na prechode chytit za bocnu rucku kocika... a o den neskorsie sme sli von, (vsetky klebetnice z panelaka boli pred vchodom) zhlboka sa nadychol (ako slon) a hovori "konecne cerstvy vzduch mama" lebo doma mame na....

jankahraska
5. feb 2018

Syn (3 r.): "Ocko, treba ti s niečím pomôcť?"
Muž: "Netreba."
Syn: "A s čím?"

zara0201
5. feb 2018

Mami, tá srnka je nápadná?
To je aká, prosím Ťa?
No taká, že ši nás môže napadnúť.

akynka
7. feb 2018

@zara0201 do tretieho...do krcmy 😂

zara0201
7. feb 2018

@akynka Nemáme 😲

katkatt
7. feb 2018

Rozhovor s prvakom:
"Pekne sa spravas v skole? Nemusi ta pani ucitelka napominat?"
"Neviem..."
"Povedz nejaky priklad - co ti hovori."
"9+1". ☺

dusidu
8. feb 2018

Malý (3 r.) sa ma dnes pýta, že či lúpem pastelky, keď ma videl, ako ich strúham 🙂

xabri
11. feb 2018

Sedím na stacionárnom bicykli: syn príde ku mne a pýta sa:Mama a koľko kíl chceš schudnúť?
Ja: Nezaujímajú ma kilá, ale táto pneumatika na bruchu.
Syn: Tak si zájdi do servisu! 🙂

bubula_007
13. feb 2018

6 ročný: "Ja viem, čo je to karfiol. To je ako tá mačka z rozpravky." Ja samé otázniky namiesto očí.. On pokračuje: "Hmm.. Veď ten... Hmm.. Garfield!!!" 😂😂

bubula_007
13. feb 2018

Menš syn, 2,5 ročný: "Mama, cem si točku požičať tvoje cici na cuckanie." No môžem mu nedať, teda nepožičať? 😊

zana0077
14. feb 2018

krasne valentinske ranko...vsetko by bolo ok, ved aj mne sa zacalo uplne v pohode...😊rano som sa sprchla, odviezla syna do skoly v meste, bola s babami v potravinach pre nejaku sladkost...ved je valentin...a odviezla ich do skoly u nas v dedine....no krasna pohodicka...konecne bez hystercenia sme stihali....krasne by vsetko klapalo nebyt mojich uzasnych body trciacich z gati...kedze som ich po sprche zospodu nezapla, len som natiahla rifle, trcali spod bundy a veselo blembali presne tou castou kde mali byt zapnute....no zas som sa musela nejako zviditelnit...ostava dufat, ze mi vsetci len potichu zavideli valentinsku rychlovku...hlavne, ze som sa stihla nalicit 😉

zoruska
14. feb 2018

"Maminka!"
Ano, Janko?
"Ja by som chcel byť morská panna!"

pencil
14. feb 2018

Dnes mame skolkovy. Dcera prisla zo skolky s vyrazom absolutneho zdesenia:
"Mami! Vies co sa dnes stalo v skolke?"
"Neviem zlatko, no povedz.."
"Lukasov maly brat Filip nam ukazoval pindika! A ziveho!!!"

a skuste sa nerehotat

sticker
ivanka12311
14. feb 2018

Perfektna tema :D super

katkatt
14. feb 2018

Vraciame sa vecer peso domov. Hovorim zasnene: "pozri, na oblohe su uz vidno hviezdicky!"
Nahnevany a vytoceny 6rocny hlasno vyprskne: "To ma vobec nezaujima, to je aj tak daleko vo vesmire!"

brisingr
14. feb 2018

@pencil moja mala tak prisla minule,ze Davidko jej na zachodoch ukazoval pipika, ale ze on ho ma strasne malickeho 😁 ale aj tak ho lubi 😂😂😂

pencil
14. feb 2018

@brisingr no jo, len mne uslo, ze: "ked nie umeleho.."

danette
15. feb 2018

Kúpila som deťom nové boby. Došla som s nimi rovno na kopec, vybalila, a tešila sa akú radosť budú deti mať. Syn 4 r. sa raz spustil, hneď sa prevrátil a už bolo po radosti. Rozplakal sa a zahlásil že jeho boby sú nebezpečné a už na ne nesadol. Večer som to chcela trošku zahrať do autu, tak sa ho pýtam: No ako, páčia sa ti tvoje nové boby? A on: Mamka moje Bobo nie je bezpečné, oni sú také búracie na hlavu. 😂😂😂

danette
Autor odpoveď zmazal
kristinka86
16. feb 2018

Pridávam ďalšiu hlášku 6ročného syna: "Mami, aj Lina sa vyrába z Edity?" 😀

jankahraska
16. feb 2018

Syn (3 r.): "Mamka, môžem pozerať tie mačičky... Pap a Papek?"

zoruska
16. feb 2018

Hra na auto. Malý šoféruje, zrazu zastane, že došla nafta. Ja v roli spolujazdca mám za úlohu strážiť auto (sedieť a čakať), kým natankuje a zaplatí. Príde k " okienku" - a požiadavka za sto bodov:
"Dobrý deň, prosím si natankovať naftu. 35 mililitrov."

sticker
h2
17. feb 2018

Minule sme sa boli so synom korčuľovať na vonkajšom klzisku v Eurovei. Bol to jeho druhý raz na korčuliach, takže mu to moc nešlo. Hneď oproti je Slovenské národné divadlo a pred ním boli dve veľké reklamy na ich najnovšie predstavenia: Hedda Gablerová a opera Sadko. Syn na to chvíľu pozerá a hovorí: "Maminka, to je o nás dvoch! Ty si tá Heda (volám sa tak) a ja som ten Sadko, lebo stále sedím na ľade."

katkatt
18. feb 2018

Pride za mnou 8 rocny syn a hovori: "mami, ja ked som bol maly, nevedel som, ze su to bylinozravce a myslel som si, ze to su dilinozravce." :D