icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

natal
18. feb 2018

Poprosila som desaťročnú dcéru, aby na chvíľku postrážila ročného syna kým upratujem v spálni. O chvíľku kričím: "Tak ako? Dávaš pozor? Čo robí malý?" Dcéra: "Jasné, dávam pozor. V pohode! Hrá sa so smetím." (ešteže to boli plasty)

natal
18. feb 2018

A ešte jednu kde zaperlil prepracovaný manžel. Domov nikdy nechodí v rovnakom čase. Prišiel domov a na stole ho čakala teplá káva. Sedí, rozmýšľa a vraví mi: " Vieš čo mi nejde do hlavy? Odkiaľ si vedela, že prídem domov? Veď tá káva je teplá." Pozerám na neho či je v poriadku: "No lebo si 15 minút dozadu volal, že ideš domov a poprosil si ma, aby som ti urobila kávu."

erickatt
18. feb 2018

@natal to poznám. Sem tam chaos v hlave. Ja som drahemu kazala kupit vianočku v elektre. A ešte zurila, ze sa tomu čuduje

akart
18. feb 2018

Bola som v obchode s textilom. Obzerám šaty a pod. a zrazu som nechtiac do niečo vrazila. Pozriem a nejaká teta. Hovorím - prepáčte, nechcela som. Pozriem lepšie a to: JA v zrkadle!!! Ospravedlnila som sa svojmu odrazu v zrkadle. Dcéra šla do kolien.😂

bubula_007
18. feb 2018

@akart tak toto je top!! Nemá to chybu!! 👍😂😂

akart
18. feb 2018

@bubula_007 Doteraz sa na tom smejeme 🙂.

arion92
18. feb 2018

@katkatt Náš pes je podľa našich detí mäsopažravec 😉

tarrra
18. feb 2018

Išli sme domov autom a videli sme tabuľu že exponát mamuta výstava...a malý celý zacudovany že:Ocko a kade tu chodia slony po ceste?😀😀

natal
22. feb 2018

Prišla k nám návšteva a moja štvorročná hneď nabehla: "Poznám novú pesničku. Zaspievam vám?" Všetci, že jasné. Ja, hrdá mama s poteším usadím návštevu a tá moja spustí: " Smradľavyyy vlčiskooo, kopnem ťaaa do nohy, smradľavyyy vlčiskooo skapeš do rána." No a bolo po mamkinej hrdosti.

yanni
22. feb 2018

ahojte. Roky vas z casu na cas citam, zial u nas sa nejak neperli. Chalani nic "pekne" nezaperlili.
Ale najmladsiu mame copanu. Jasne, ako inac, baba, co sa jej pusa nezavrie ako je den dlhy. Ma 2,5 roka a kecia o 106. Sme trojjazycna rodina, takze niekedy je to riadna sranda.
Ale pred par dnami to fakt dala. Slovencina jej ide, ale jazyky este dost miesa.
Kedze sa u nas telka velmi nepozera, obcas jej dovolim 10-15 minutovu cast nejakej kreslenej rozpravky na PC (mam stiahnute v ITunes). A chcela, ja zase nie, tak jej vravim:
"Vidis, pocitac som musela dat na kabel aby sa nabil"
Ona premysla a potom zhikne: "Aaaaaah, zdochol?????"😂
Ja som si skoro cvrkla. Ani nie ta perla ale co ma najviac potesilo, pekne po slovensky to vyhrkla.

fadama
23. feb 2018

Dnes som sa so synom vracala z mesta domov.
Potkol sa a na to povedal- fjuuu to som necakal.😂😂😂

netswan
23. feb 2018

Ja som ochutnala cesto na kolac a mala v brusku kopla. Tak som starsej vysvetlila, ze jej to chutilo, zato kopla.
Par dni na to mi priniesla koliecko salamu, ze zjec to nech kopne.

jukov
23. feb 2018

malým sme išli po chodníku, samý vydutý asfalt a malý, že bacha kam šlapeš, má bibinky

angela1103
24. feb 2018

Dcéra (3.5r) bola chorá, takmer celý deň ležala v posteli, pochopiteľne mala oblečené pyžamko. Poobede sa cítila lepšie, tak vybehla z postele za bratom(6.5r), ktorý pozeral rozprávku.
Syn sa jej pýta: "Ty si celý deň v pyžame?"
Hanka: "Ano. A ty prečo nie si v pyžame?"
Ondrejko: "Ja som chlapec a správny chlap takéto veci nerobí."

sandri
25. feb 2018

Moj 4-rocny uz tyzden riesi pipika vs cikulku... A my z neho s mm ideme do kolien... Zacalo to celkom nevinne. Vtrhol mi na zachod:
"Maminka, a ty preco sedis na zachode, ked cikas? Ved sa cika po stojacky!"
"No lebo maminky cikaju po sediacky. Maninky nemaju pipika."
"Maminky nemaju pipika?!!! Jasne, ze maju!!!" (vsimajte ten pozorovaci talent mojho syna - bezne pred nim chodim hola a on si 4 roky vobec nic nevsimol 😂)
"Nie, nemaju."
"Ukaz!" Tak som sa postavila z wc, maly si ma uplne zdeseny obzera "naozaj! A to ako cikas? Cez ritku?"

Tak som sa mu snazila vysvetlit rozdiel medzi chlapcami a dievcatami a povazovala som to za vybavene. Ale na dalsi den to malo dohru. Maly si s mm umyva zuby a rozmysla: " Tatino, ty si vedel, ze mamina nema pipika? Co keby sme isli do obchodu a nejakeho jej kupili?"
😂😂😂

fadama
25. feb 2018

@sandri ty chodís pred dietatom holá. A este mu aj ukazes ? ked chce vidiet ako to tam vyzerá ?
Mne sa snád sníva . 😲😲😨🤒

sandri
25. feb 2018

@fadama a co je na tom? Vyjdem zo sprchy a kym prejdem do spalne sa obliect, som hola... A tu som sa len postavila z wc, aby videl, ze nemam pipika. Jasne, ze som pred nim neroztiahla nohy!!!

fadama
25. feb 2018

@sandri Aj tak je to pre mna divné....a riadne. Syn sa tiez pytal na rozdiel medzi nami ale nesla som mu ju hned ukazovat ako to vyzera. Na to ma este cas ma len 10r. 🤒

sandri
25. feb 2018

@fadama pri 10 rocnom by som to uz riesila obrazkami 🙂 tam uz sa ta intimita vnima inak. Ale 4-rocny to tak este nevnima. Chodia spolu s dievcatami v skolke na zachod, nechcem, aby obzeral spoluziacky... Ja som vyrastla v rodine, kde sex nebol tabu. Vela sme sa s mamou o vsetkom rozpravali, vzdy mala nazor, ze nech sa radsej spytam jej ako citat kadejake pofiderne casopisy... Preto nemam problem o tychto veciach rozpravat ani so svojim synom - jasne, ze primerane jeho veku. Ale uz som bola vcera kupit knizku o ludskom tele, lebo maleho strasne zaujima, kadial vlastne dievcata cikaju, ked tam ten pipik nie je a to mu skutocne ukazovat nemienim 😝

luciasing
25. feb 2018

@fadama my sa tiez nezamykame v kupelni a nase deti nas normalne vidia nahych . My sme sa na tom dohodli pre nas je to normalne... ked sme kdesi pri vode a su tam nahy ludia tak si nejde oci vyocit ako ine deti 😂😂😂😂 pravdaze iba po urcitu hranicu neukazujem mu na ziadanie 😂😂

fadama
25. feb 2018

@luciasing Pri akej vode su nahy ludia ?

Ved jasne kazdy ma take veci nastavene podla seba.

fadama
25. feb 2018

@sandri Ani obrazky mu este netreba

sandri
25. feb 2018

@fadama neviem co si predstavujes ppd slovom obrazky, ale opakujem, ze vysvetlujem veci primerane jeho veku. Kupila som obrazkove leporelo o ludskom tele. Hoci mali aj sexualnu vychovu pre deti od 4 rokov 😱 uplne vazne! To mi uz prislo dost cez, a to sa povazujem za liberalneho rodica... Cize zatial si musi vystacit s obrazkom nahej zeny a naheho muza. Nic viac tam ukazane nie je 🙂 ja som zastanca toho, aby radsej vedel tieto veci skor, ako riesit v 18-ke, ze sa stal otcom (toto sa stalo kamoskinmu bratovi, u nich doma bola tato tema uplne tabu)

luliu
25. feb 2018

@fadama podľa mňa máš chorý prístup. Nahota je bežná súčasť života a nemala by byť tabu

lolita555
25. feb 2018

Aj my chodime pred malyn bez ked idem z kupelne ,aj ked sa prezliekam co sa mam akoze utekat schovat pred nim 😎

oravocka
25. feb 2018

@sandri ahoj. U nás doma bola nahota a sex tabu, nikdy som sa o tom s rodičmi nebavila. Teraz keď mám deti, robím to úplne inak. Syn sa kúpe vo vani, ja som zatiaľ v sprche. Takže už ma videl, aj muža, vie že chlapci a dievčatá sú iné. Radšej odomna ako od cudzích😆

lolita555
25. feb 2018

Je to uplne normalne maly ma 3 roky vie ze mamina ma to a on ma to😊a vobec mu nic nepride divne nekuka ako bager na hlinu proste to bere uplne normalne ako sucast zivota.samozrejme ked bude vacsi a bude sa ostychat nebudem sa pred nim predstecat ale podla mna je to pri malom dietati normalne

sandri
25. feb 2018

Dakujem baby, lebo uz som sa zacala zamyslat, ci som fakt az tak velmi liberalny rodic 🙂

fadama
25. feb 2018

@luliu Áno nahota je bezna sucast ale aby som svojmu synovi ukazovala co mam medzi nohami je podla mna choré.

Ale to je jedno a kazdeho vec.
Ale tato tema sem aj tak nepatrí.

luciasing
25. feb 2018

@fadama zeny hore bez uplne bezne .... a pri mori uplne normalne cele nahe zeny sa opaluju