Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dobre sa to tu číta, prispejem aj ja 😊
Pýtala som sa syna či spal v škôlke
On: "nie"
Ja:"a čo si teda robil keď si nespal?"
On:"rozprávali sme sa s pani učiteľkou"
Ja: "a o čom ste sa rozprávali?"
On: "ja som jej hovoril o autách a ona že ľahni si"
@totatimeka
@denkatn
@h2
Ahojte, rada by som vaše príspevky pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíte, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdeš tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-yzf0w1/ 🙂
Ja som sa dnes ráno po sprche utierala v kúpeľni, syn 2 s pol ročný prišiel, pozeral a zahlásil - "aj pipíka"
Umyvala som si vlasy a starsi syn (6) to hned ohodnotil..jeej mami ty si si konecne umyla v
vlasy? No vidis, hned si krajsia...aj si ich vyvrtnes??
Uspávala som môjho 2-ročného sibala. A má trosku soplik. Tak mu vravím že idem po odsávačku nech má počká. Prídem do izby a dieťa som našla vyvalené na boku s tým že napodobňoval zvuky chrapania. Ľahla som si k nemu a pýtam sa že či spi lebo že ideme odsat noštek. Vraj že áno. Tak mu na to hovorím že asi nie keď má otvorené očká. V momente zavrel oči a znova začal napodobňovať chrapanie. 😂 len aby sa neodsavalo
Hanka (3,5r) hovorí svojmu bratovi: "Ondrejkooo, moja maminka nám upiekla bábovečkuuuu, to je dobrota, mňammm."
Deti majú v izbe takú svietiacu "lávovú" lampičku a syn (7r) hovorí: " Veď toto tu má len diódu, kábliky, baterky a vypínač, to nie je nič zložité." 🙂
@angela1103 maly mudrlant ako ten nas 🙂 tiez ma 7 a minule mu muz povedal zdrobnelo:
- "ty si taka trubka"
- " tato, som zlaty a pokruteny?"
- "nie"
- "tak nemozem byt trubka..."
Rozhovor syna (3,5 r.) s mojím otcom - učiteľom:
"Dedko, čo teraz robíš?"
"Opravujem písomky."
"Sú pokazené??"
Jaaj tieto deti 😀 aj my máme o smiech vždy postarané. Včera si dcérka celý večer pospevovala a už bolo dosť hodín tak jej hovorím:
Už prosím ťa nespievaj.
a ona na to:
Prečo?? Prilákam všetkých netopírov??
😅
Ale najhorší trapas - na ktorom sa mi teraz už smeje - sa nám stal keď sme boli ako rodinka v pizzerii. Dcérka nevie tak úplne povedať slovo pizza - c vyslovuje ako č a nevieme ju to odnaučiť. Ja som si dala pizzu s kukuricou a všetci určite poznáte ako je to s kukuricovou pizzou- kukurica proste vypadáva. Ja som zahryzla a samozrejme kukurica vypadla a dcérka na to pohotovo: Mami z pizzi -zz čítaj ako č - ti vypadla kukurica!!! Ja neviem či som niekedy chcela viac zaliezť do kanála ako v tom momente... 😂😂😂😂😂
V pondelok sme boli v Zoo, náš malý je veľký milovník všetkých zvierat, všetky by chcel hladiť, kŕmiť...pri ohrade nejakého jeleňa, začal na neho kričať a tapkať ,,jeeň poooď,, - samozrejme, jeleň si v kľude žul trávičku, ani sa nepohol...po chvíli, reakcia nášho malého: ,,diino jeeň,, (čítaj dilino jeleň😊) samozrejme všetci hneď na malého a riadne smiechy...(v piatok bude mať 2rôčky)
Malý má 5 a odkedy má sestričku 5 mesiacov tak začal strašne rozoberať rezdiel medzi pohlaviami.. samozrejme že najviac ho zaujíma čo je dole...a tak keď som malú prebalovala skúmal že prečo nemá pipika a vyhodnotil že jej ešte narastie...aj keď som vravela že nie len chlapci majú ...a teraz kade chodí tade sa pýta škôlka , obchod , starkovci že či má pipika keď je chlapecba dievčatko či má pipinku a gól bol keď k nám prišla svokra má okolo 80 rokov a malý za ňou nabehol a pýta sa a ty máš pipika ona že nie a drobec tak ukáž a začal jej ťahať nohavice ...ja som ostala v kŕči smiechu a poníženia ..:D to treba zažiť tie výraze tvári okolo :D jasné že sme mu vysvetlili že to sa nesmie ...už len čakám kedy minzo škôlky povedia že sa skúmali 😌
Malým 2,5r sme dovešali na terase vyprané prádlo, pobrali sme kýblik so štipcami a modrý "lavor", do ktorého dávame prádlo na vešanie sme zabudli na terase. V izbe som si naň spomenula. Hovorím malému, nech vybehne pre modrú misu na prádlo, že som tam zabudla. On tak poloochotnícky na mňa, jaj jaj hlava deravá.
Malý 2,5r sa hral, a ja som sa sním chcela maznať (viem, nemalo by sa vyrušovať, ale taký bol zlatučký), tak som ho začala hladkať, bozkávať, pošteklovať. Taký bol zažratý do hrania, že mi hovorí: nechaj ma, nevidíš že nemám čas, choď do kuchyne a rob si svoju prácu.
Chodíme so synom k ortopédovi s nohami. Ja sa teším vždy viac ako syn, pretože doktor vypadá super. Pekný mladý vyšportovaný muž. Samozrejme som všetkým kamarátkam porozprávala čo a ako. A syn to musel počuť, pretože včera mu doktor skontroloval nohy a povedal, že o pol roka opať uvidia. A syn na doktora - Ja sa tesim!! Ale maminka sa tesi este viac, lebo sa jej pacite. Pfffff ... som bola červená ako paradajka.
Na verejnom WC.. Syn 2 a pol : maminka, ty nemáš pipika, ty cikas ritkou?
@kittykat22 😎 co na to doki?
Dcera (3,5r.) ma dnes chcela umyt.
"Dam ti šampiňón" (sprchový gél)
...
začne mi chrbát drhnut tou pemzou na päty,
"Mama neplackaj, to je dobré, to je masáž"
... pozerám, že už minula skoro pol sprchového gélu
"Ešte, aby si nesmrdela"
Ja: Ake meno sa ti viac paci, Oliver alebo Jozko?
Dcera: Jezko.
@skylarr usmieval sa. A potom neviem, prepadla som sa od hanby o poschodie nižšie 😂
Mojmu synovi ide v poslednych dnoch. Dnes v zoo vidi muchu ako mu sadla na flasu a hovori mi. Muchy si vsetko beru zadarmo, nikdy nic nezaplatia!
Potom sme boli na tuleňoch, bolo aj kŕmenie a predstavenie tuleňov - a veľa samíc a jediný samec. A cestou domov syn hovorí: Ten tuleň bol RIADNE obrovský! A ja mu hovorím: MAL 260 kilogramov! A syn: Ako ty??

Dnes mala dcera (2 roky) celkom dobru: Mali sme zemiakovu polievku na kyslo s parkom. Najpvr som jej davala ja, potom chcela jest sama, zjavne sa jej polievka nepozdava a vyjedala len parok. Vybrala si z polievky lyzicou dalsi kusok parku a zahlasi s nevolou: Pozri, spinavy parok
Od malička volám moju teraz už dvojročnú, keď sa jeduje, alebo keď ma zlostí, mrkva. Nejako sa to u nás doma udomácnilo, tak už aj ona nás volá občas podľa toho, aká zelenina ju napadne, najčastejšie som kaleráb, no minule sa s tatinom šalili na posteli a ona zase, že ona je mrkvička, tato je kaleráb, Samino (jej mladší brat) je petržlen a tato sa jej pýta: A čo je maminka? A moja najdrahšia zahlásila: Slaninka. 😂🤔 A ešte jedna so zeleninou: Dnes nadránom, ešte zo spánku kričala: Ja som mrkvička!!! Skoro sme si s mužom cvrkli, lebo sa jej niečo len snívalo a spala ďalej.
Objavila som pri upratovaní dávno nepoužívanú odsávačku na soplíky. Ukázala som ju synovi a pýtam sa: "Vieš, čo je toto? Pamätáš sa ešte na to?" A syn: "Jasné, to je SOPLINOS!"
Šla som so synom (6 r) do nemocnice na hospitalizáciu (vyberali mu mandle) a ako sme tak čakali už na oddelení na izbu (práve bola ranná vizita) sa ma pýta:
on :Mami a načo vlastne zasa čakáme?
ja: Na to kým nás ubytujú 😀.
on: Možno nám dajú nejakú romantickú izbu...
😂😂😂
A ešte jeden nemocničný zážitok... Druhý večer dostal večeru...akási polievka a ovsená kaša 😲... so slzami na krajíčku mi vraví: Teraz už viem, čo je to tá nemocničná strava...

moja mala (3 roky) jedla kolienka - nemávame casto a vypytovala sa " co to je" - odpoved: kolienka! otazka? "preco su to kolienka? - odpoved: lebo vyzeraju ako kolienko, pozri aj ja ked takto zohnem mam kolienka. mala jedla dalej rozmyslala a potom otazka: mama a kde je k tym kolienkam hlava?