icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

danette
4. jún 2018

Podvečer na prechádzke so synom 4 r. Mami vieš my budeme vystupovať v "utulnym" dome ( kultúrnom dome)..... Mamiiii poooozri 😮 pani učiteľky išli domov a celú škôlku tu nechali (budovu) ... ideme ďalej a zase: mami poooozri 😮 šak oni tu nechali aj ihrisko... A ja: a čo ho mali zobrať do kabelky? On: nie, ale taký tereňák dobrý by ho odviezol 😁 ... Ideme ďalej okolo parkoviska: mami pozri to je bleskove auto, ja na to: to je Opel, a syn: nie mami to nie je Opel, to je popel 😂😂😂

jankahraska
5. jún 2018

Volám syna (3,5 r.): "Poď si umyť ruky."
Kričí mi späť: "Idem, Nováková!"
Ja položartom-polovážne: "Nevolaj ma Nováková."
Syn začudovane: "Veď SI Nováková!"

(Meno som zmenila, ale použil správne moje komplikované priezvisko ;))

andula77
5. jún 2018

Manzel nedavno u babky hladal na telke detom nejaku rozpravku. Prechadzal aj cez nenaladene zrnite programy a 3,5 rocna mu vravi, ze nech tam nedava tie mravce ;)

andula77
5. jún 2018

Alebo sa jej pytam ako sa vola strom na ktorom rastu jablka?? A ona ze jabĺčnik ;)

bubula_007
5. jún 2018

3ročný syn mi sedel na kolenách, hádzal na mňa pohľady ako kocúr zo Shreka a pýtal si moje mlieko. Hovorím mu, že nemôže cuckať, že pred chvíľou mal. A on sa ma pýta: "Mama, ty si aká? " Odpovedám mu: "Dobrá...?? " A on mi na to: "Si dobjá a nedáš mi cici??!!"

cacianka
5. jún 2018

mamíííí, ja už viem akého pipíka má ocko. no ocko má orla, strýko má supa, Jurko (starší brat) má holuba a ja mám kolibríka.........

bodka70
5. jún 2018

@cacianka , budúci ornitológ 😀

bielamacka3
5. jún 2018

Môj zase, keď ho posadím na nočník, zvykne hovoriť - Máme malý pipík, máme veľký pipík. 😀

matvejkovamimushka
5. jún 2018

Umývala som podlahu a kým schla tá kuchynská, malá (2 roky) stála na prahu medzi kuchyňou a detskou a pýtala sa ma, či si kúpime šteniatko. Tak sa jej pýtam, že čo by s ním robila. Ona pohotovo, že by mu dávala papať. Tak som jej vysvetľovala, že veď môže dávať papať psíkovi, ktorého majú moji rodičia. A ona zase, že chce šteniatko. Tak som kontrovala, že nemáme toľko peniažkov (to je dobrá výhovorka na všetko, čo chce kúpiť a my nie). Ona sa otočila a za chvíľu s obrovským plačom stojac na prahu (v rukách držala svoje prasiatko), keďže vie, že nesmie stúpať na mokrú podlahu, pomedzi slzy hovorí: Maminka, ako Ti dám peniažky? V tej chvíli by som jej to šteniatko hneď dovolila.

matvejkovamimushka
5. jún 2018

Tato prišiel z behu a celý spotený. Malá (2 roky) sa ho pýta: Tato, nie si mokrý? Áno, som. Tato, pršalo?

cacianka
6. jún 2018

@bodka70 už má 22 a študuje stavebnú fakultu.....🔨🏙🏡

elenita
6. jún 2018

@matvejkovamimushka Zlatinko malé krásne ❤

mircalla
6. jún 2018

Synovi som vysvetlovala, co je biologicky odpad (7 rokov)...Mami, takze to je aj to, co navaris? Fakt je, ze varit moc neviem

mala_katie
6. jún 2018

@mircalla áno.. Deti vedia polichotit.. Krásne😁

hennyinnsbruck
6. jún 2018

@matvejkovamimushka jezis to bolo mile😍😍😍😍😍😍😍

rusalinka
8. jún 2018

@milka2105
@zabulienka266
@kittykat22
@luckajanko

Ahojte, rada by som vaše príspevky pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíte, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdete tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-zphs6q/ 🙂

bielamacka3
8. jún 2018

Moj syn zase nechce, aby sme mu hovorili Paťko, vždy zdôrazní, že on je Paťo. "Paťko nie, Paťo áno."

bubula_007
10. jún 2018

Boli sme na prechádzke v meste. Syn 6 rokov, zbadal medzi kríkmi veľký kameň, hneď ho išiel preskúmať. Upozornili sme ho, že nech to radšej nechytá, isto je už riadne obcikaný. A syn na to: "Tak mama, daj mi vlhkú utierku, nech si môžem čistými prstami vyšpárať nos."

zoruska
10. jún 2018

"Maminka, poď, ideme čítať!"
"Počkaj, prosím, som veľmi hladná. Niečo zjem a budeme čítať."
"Jasné, maminka, možeš si dať jednu slanú tyčinku a príď čítať!" 🙂

dabo123
Autor odpoveď zmazal
momoqui
11. jún 2018

2 rocna vravi babatku: Babo nekric, pridu policajti 😀

mircalla
11. jún 2018

@momoqui topka

pieces
11. jún 2018

Dnes v potravinách: čakáme pri pokladni, pred nami muž s čiernymi tunelmi v uchu, dcéra si to všimne a vraví: "Mami, ten pán pred nami má deravé ucho! A obe...!"

cacianka
12. jún 2018

synovec vo vlaku vraví otcovi: Tatííí to čierne čo máš v uchu to je špina alebo bubienok ???

altair
13. jún 2018

2.5 rocna bola s dedkom na ihrisku. ked sa vratili, pytam sa, ako bolo. dcerka vyskerena, ze dobje. zniceny dedko mi vravi, ze sa bal, ze nanho policiu zavolaju. bol cas ist domov, tak jej vravi ze nech mu da rucku, a ze idu pekne za mamkou. mala najprv zdurdena ze ne a potom sa nanho vyskerila, zacala pred nim utekat a na celu ulicu kricala: pomoooc, pomooooc.

kocko
13. jún 2018

Rozhovor. Lucka, nie si ty náhodou nejaká hrdá? Ona, nie ja to nemám z hrdla.

kocko
13. jún 2018

Lucka sa pýta či k doktorke pôjdeme pešo alebo po vlastných?

kocko
13. jún 2018

Rozhovor u nás večer. Otvorili sa chodbové dvere. Hovorím to prišiel Rudolf s červeným nosom. Lucka, že nie to je ockoooo. Prišiel do izby. Veď ja som ako Rudolf, veď mám vyštípaný, červený nos. A lucka, nie si Rudolf, nemáš parohy. Ocko odpovie Lucke, to sa musíš spýtať maminky. Maminka, má ocko parohy.....?

bielamacka3
13. jún 2018

No dnes večer to bol fakt zážitok. Pri odsávaní soplíkov vrieskal tak nahlas, že mi doteraz zvoní v ušiach a som tak nazlostená, že od hnevu som si zrušila účet na facebooku.

jukov
14. jún 2018

Malý 2,5r sa pýta deda (neviem čo). Dedo listoval v tablete, tak že asi až tak nevnímal a odpovedal malému ühü (vlastne zahümkal). Malý hneď na deda: nehovorí sa ühü, pekne povedz Sebinkovi, áno prosím zlatíčko.