Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Mne sa raz podaril brept. Namiesto počujem som povedala.... a moja mama na to - "To robíš stále"
Dnes sa malý (necelé 3r.) hral vonku s malou susedkou, keď sme sa vrátili domov, referoval, že sa hral s dievčatkom. Dedo sa ho pýta: ako sa volá dievčatko? Malý - po dlhšom váhaní: Zelinka (malá sa volá Jasminka)
Ja som nedávno spravila nejaku sprostosť a hovorím "Ja som debil" A syn to odvtedy opakuje niekoľkokrát enne a ešte sa pri tom usmieva. Super.
oprava - denne
Naša dvojročná sa veľmi rada hrá, že telefonuje a vždy porozpráva do telefónu, čo zažila, prípadne si niečo vymyslí. Dnes sme sa boli kúpať a dedo jej povedal, že nemá piť vodu, lebo si tam ľudia močia zadky. Tak si naša rapotačka zobrala doma telefón a telefonovala: bola som na plavárni a tam som pila vodu a zadky 😂
moja (3roky) si zobrala so sebou do skolky starsi mobil co sme jej dali, lebo si pytala, ze aj ona chce, bez SIM karty, (ucitelka nema nic proti tomu, ak nevadi ze sa rozbije, ze aj ine deti sa s nim hraju) a povedala ucitelke ze s nou nemoze hovorit, lebo musi nieco surne vybavovat a stikala v telefone.. a ked som pre nu prisla, tak mi hovorila: mami ja som ti uz volala, aby si prisla.
a este si moja Xenka (3 roky) zacala vsimat, ze zeny maju velke prsia a deti maju male a ked sa ma na to pytala, tak som jej to vysvetlovala, ze ked bude velka a bude chodit do roboty tak aj jej narastu prsia, ale musi chodit do roboty. a ona v skolke ked sa lúčila pred dovolenkou s ucitelkou, zdvihla tricko a ukazuje ucitelke male prsia a hovori, ze ked budem mat velke aj tebe kupim listok a pojdes s nami na lietadlo, dobre? (lebo ucitelka jej predtym hovorila, ze ona este neletela tak daleko ako my letime. ale to ju len tak chcela potesit...)
Ja: "Risko, pod, ideme starkej zapalit sviecku na hrobe."
Risko: "A preco sa na hrobe zapaluje sviecka? Aby sa zo starkej nestal zombik?"
Nech zije serial Scooby doo... A nijako si to nijako nenechal vysvetlit a je presvedceny o svojej pravde...
Mala som nejakú robotu, tak som poslala Nelku (3,5) nech mi zatial navarí nejaký obed z tej jej umelohmotnej zeleniny a potom nech mi to donesie ochutnať. Po pár minútach došla za mnou, na tanieri naložené topánky od bábik, tak som sa jej opýtala či jej došla zelenina že musím jesť topánky... nahnevane mi odvrkla: "ale mama, veď len srandujem, nieže to zješ naozaj!!!"
Robila som si rano tehotensky test. Test nechala v kupelni a isla medzi tym malemu robit ranajky. Stojim pri chladnicke a pytam sa syna (3. roky) - chcel by si bratceka alebo sestricku? A on mi odpovedal: šunku. 😂 nestat pri chladnicke snad dostanem lepsiu odpoved 😁
Neter 2,5 na navsteve u stryka, silou mocou sa snazila pomedzi mreze zhodit psa z balkona. Na otazku ze Co robis? Okamzite zahovorila: Aha kvietok!
moja mala (2.3 roka) ,mladsia 6 mesacna bola na bruchu a pokusala sa lozit a starsia k nej prisla jodila na nu deku a hovori Bububu😂
Minule muž čosi vysvetľoval synovi a keď skončil, povedal: "Rozumieš?" A syn mu na to: "Rozumieeem, prepínaaam!"
Včera ma syn zaskočil otázkou, akú farbu majú najradšej sovy. Samozrejme, že som nevedela. Odpoveď znela: "No predsa tyrkySOVÚ!"
Cestovali sme dlhšie a Lucke (4roky) hovorím na benzínke aby išla cikať. Ona že nie, tak som začala:" Kto vie aké záchody sú tam?" A ona že :"choď sa pozrieť a potom mi povieš"
Vysavam. Dcrea (2r): Nejdes vysavat nos? Nie nos mami, dobre?
Ziva spomenienka na odsavacku
Ja som minule kojila malého (5m) na kreatívnom trhu a prišlo take dievčatko, kuka sa a vraví tak potichu: “On sa tu narodil?” Strašne bola zlata 😍😄
4-rocna dcera to dnes mala narocne - cely den hadzala poznamky, ako sa nudi. Ja v kuchyni, tato kukal cyklistiku a futbal, takze sa s nou nemal kto hrat. Podvecer som ju zobrala von, ze jej reku ten nudny den trochu ozivim, tak pookriala, ale len do chvile, kym som nepovedala, ze sa ideme kupat. Neznasa umyvanie vlasov, takze si to statocne odrevala a ked uz sme sa obliekali do pyzama, s vaznym vyrazom si povzdychla: Dneska som nemala svoj den...
@mariadarina xD to sa stava.. 🙂
V sobotu som bola s malým (o mesiac má 3r.) v ZOO, chvíľu sme si sadli na lavičku a malý mi hovorí: babinka, ty moja čokoládka. Kuknem sa pýtavo naňho, prosím? Myslela som, že som mu zle rozumela, tak to zopakoval. Pýtam sa ho, pre čo som jeho čokoládka? On: lebo tú mám rád najviac. Tak ma to potešilo.
Moj syn hovoril najprv anglicky, otec nie je slovak. Raz sme sedili v elektricke a vzdy hlasili nasleduju zastavku, tak to vzdy opakoval, ucil sa tak ...Nasledujuca zastavka Jesenskeho (Filip nahlas vyhlaskoval Je-sen-ske-ho), dalsia nasledujuca zastavka Postova (Filip opat nahlas vyhlaskoval Pos-to-va)....Nasledujuca zastavka Slovenska Technicka Unverzita...????WHAT?!?

@jukov tiež sme mali podobné... Vycikal sa a ukazuje do misy: aha mami, dzusik..