icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

bielamacka3
14. jún 2018

predvčerom som ho učila vysloviť slovo špička - podotýkam, že nevie vysloviť s ani š

alja20
17. jún 2018

Dnes na skok v obchode a maly na cely obchod nahnevane urazene zahlasi maminka ty si ale strasne lakoma aj tato vies!!! vy mi nic nechcete kupit ani lego ani hracky vooooobec....a podme uz domov uz s vami nikde nepojdem! samozrejme ludia sa len obzerali a uskrnali

matvejkovamimushka
17. jún 2018

Dvojročná si kreslila fixkami na konferenčnom stolíku v obývačke a fixka jej spadla na podlahu špičkou, takže som s hnevom povedala, že si tu už kresliť nebude, že zašpinila podlahu. Ona pohotovo prepáč......... (ja celá pyšná, aká je dobre vychovana a ona pokračuje).......... podlaha

maca2014
17. jún 2018

Dcérke (3,5) sa ako zvyčajne nechcelo večer upratať hračky, tak som jej povedala nech si všetko odloží lebo sa môže stať že sa jej do rána stratia a nebude mať žiadne... Nelka: "ale mamííí, ja sa rychlo vyspím a hneď sa budem hrať ...ja: "nebuď lenivá, lebo ich ráno nenájdeš.. Nelka: nájdem,nie som lenivá, ja ti so všetkým pomáham,aj varím, aj upratujem ja: "áno? a odkedy tak rada upratuješ?" Nelka: "Odzajtra" 😂

Stretli sme známych, pýtajú sa Nelky, či sa k nim príde niekedy pohrať, Nelka: "áno prídem"
kamoška: a kedy už konečne prídeš ? Nelka: tak o dva roky môžem 😀

pastinka
17. jún 2018

Citali sme vecer rozpravku o pandach, ako jedia bambusove vyhonky a maju cierne machule okolo oci. Potom isiel Stanko do svojej postielky, ja som ostala s Luckou sa pritulit. Ma dovolene dve hracky do postielky, mala dvoch macikov a na jednom este zaveseny privesok. Hovorim jej: to mas bonus. Stanko prisiel za nami: bonus? Kde je bonus? Pandy jedia bonus 😂😂😂😂

pastinka
17. jún 2018

Cestou do skolky Lucka: aha tam maju nejaku umyvacku! Alebo sprsku... Alebo nieco... Stanko: to je fontana 😁

laura1804
17. jún 2018

Moja starsia mala 2 roky aj nieco a hovorim jej:"Nedavaj si tie ruky do ust, lebo budes mat zase bacilka v brusku a pojdeme znova do nemocnice, ako minuly mesiac." ona zamyslene:" a tooo, v ktorom roku sme boli v nemocnici?"

mircalla
Autor odpoveď zmazal
natal
20. jún 2018

Dcéra prišla zo škôlky a vraví mi:
-Dnes sme v škôlke kreslili ovocie. Pani učiteľka povedala, že môžeme nakresliť aj také, čo máme doma.
- Uhm. A čo si nakreslila?
- Zhnitý banán.

rusalinka
22. jún 2018

@natal Ahoj, rada by som Tvoj príspevok pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíš, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdeš tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-fyo9w8/ 🙂

mircalla
22. jún 2018

@natal Dobreeeee

diana20
22. jún 2018

Malý ma dva a pol roka, žijeme vo Francúzsku.. Ešte veľmi dobre nerozpráva a niekedy hlavne mena vie pekne skomolit.. Pes Gofret je šusset, strýko Berlus je Fufus a strýko Steven je Tenon.. 😀

blairgossip
22. jún 2018

Nooo jedno decko raz nahlas povedalo ze Oci co sa s mamou hadate ved ste vcera sexovali

bodka70
22. jún 2018

môj 5,5 ročný Radko: "mami, dnes sme sa v škôlke učili pesničku o Kataríne, ktorá býva v najbližšom meste pri Trenčíne. (Neďaleko od Trenčína, býva krásna Katarína... ) 🙂

jukov
22. jún 2018

Malým (necelé 3r.) sme išli do obchodu. Prechádzali cez cestu a on zbadal na okraji cesty rozmačkaného slimáka bez domčeka. Najprv sa vytriasol a pýta sa: čo to je? Ja: niekto prešiel slimáčika. Hovorí mi: asi chcel ísť nakúpiť do obchodu, tak nechal domček v trávičke. Na slimáka (zdvihol prst): vidíš, vidíš, keby si nebol taký pomalý, tak by si stihol ísť aj domov.

denkatn
26. jún 2018

moja Xenka (3 roky) nechtiac vyliala mlieko na stoliku na Cédéčka, ktoré tam predtým rozhádzala, lebo sa hrala. ja som ju hrešila a povedala som pohoršene:
"To som ešte v živote nevidel!a"
a ona na mňa úprimne pozrela a skonštatovala:
"Ani ja."

alexa21
26. jún 2018

Samko 9r..
Na tanieri boli vyprazene rezne nachystane k veceri..
Mlady prisiel-jeden slohol..
Kricim za nim nahnevane .ale teraz ti dam s kasou uz len jeden..sa nebudes na vecer prepchavat.
Ale mamiii kasu mi uz nedavaj.to sa k jednemu reznu neoplati.
Vymenim kasu za dalsi rezen😁

alexa21
26. jún 2018

Projekt z anj.
Nareslit ovocie a zeleninu..samkov obrazok je hamburger a fanta..a kde mas zeleninu a ovocie?
Mamii🙄Sak v hambaci je nakresleny salat a paradajka s uhorkou a fanta je z ovocia..

alexa21
26. jún 2018

Samko ked mal 7-8..
Mami mam plan..najdem si zenu a...najprv budem hrat futbal v poprade,potom v bb potom niekde na svetovej urovni ze vela zarobim a vratim sa spat.chcem byt blizko pri tebe..ale byvat budem inde koli zene.vies..aby nebolo doma dusno

alexa21
26. jún 2018

Sutaz 5 proti 5tim..otazka..ako sa hovoria prsia hovorovo..
Mami ako?
Ja neviem samik.didi,cicky,kozy🙈 a on vazne..a svoje ako volas?lentilky?

h2
27. jún 2018

Urobila som na večeru omeletu v štýle "čo dom dal" a spytujem sa syna:
"No čo, ako Ti chutí?"
"Je to výborné, lepšie, ako som čakal!"
Potešila som sa, ale asi tak o 3 minúty (za ktoré môj syn - najpomalší jedák na svete - nestihol zjesť viac, ako 2 hlty) mi hovorí:
"Mamí, ja už si to neprosím."
"Ale prečo? Veď si hovoril, že Ti to chutí?!"
"No, vieš, ja som zmenil názor."

bmiroslava
27. jún 2018

* dcérka keď mala 3 roky kŕmila s dedkom zajačiky, keď sa rozhodla, že odchádza dedko sa jej pýtal kam ide a ona na to "dedko, tam kde ma nohy ponesú..."
* papali sme parohy namiesto pirohov
* doteraz nám ostal bogan namiesto tobogán
* všetok hmyz bola škaredá mucha
* "mamka, ty máš brucho ako puding ale ja by som ho nejedla"
* keď sme priniesli domov malého z nemocnice "mamka, to už ho nemôžeme vrátiť, keď bude plakať..."
* "mamka budem sa hrať s Ľuboškom ale iba ak má nebude hnevat"
a mnoho podobných hlášok...

danette
1. júl 2018

Babka vošla do obývačky v úzkych rifliach a priliehavom tričku a dcérka 5 r. jej na to prekvapene: babka? Ta Ty čo tak moderne oblečená? 😂😂😂 ( babka zväčša chodí vo vytahanom tričku a v teplákoch) .... Večer, asi o pol desiatej jej hovorím: Nejdeme už spať? Odpoveď: Nikdy!!! 😂😂😂

laura1804
3. júl 2018

@alexa21 skoda, ze moj 43 rocny muz nema aspon tolko rozumu, jak tvoj syn 😀

mircalla
3. júl 2018

Sedim hodnu chvilu na wecku a stvarim sa sustredene, ziaden efekt. Dojde 2-rocna dcera (mame wc spolu s kupelnou): Mami co je? Co robis? Nejde kako?

matvejkovamimushka
3. júl 2018

Naša dvojročná si pozerala knižku o bábätku a na jednej strane bolo nahé bábätko ešte s neodpadnutým kýptikom a na druhej už so zahojeným pupčekom a ona ukazujúc na to druhé, sa ma pýta: Maminka a druhé bábätko nemá hovno?

jukov
3. júl 2018

Včera sme čítali rozprávku o Šípkovej Ruženke, dnes malý (necelé 3r.) vybehne z izbičky - medzi nohami malý biely koník - poskakuje ako keby cválal a hovorí: babinka, budeme sa hrať, ja budem tvoj princ a ty budeš moja princeznovská ružička.

jukov
3. júl 2018

Malý (necelé 3r.) miluje melón, dnes toho zjedol teda neúrekom, pýtam sa ho, či mu ešte nestačí, veď sa pociká. O chvíľu dobehne a kričí: utekám na záchod, lebo mi vytečie melónový cikcik (cikaničko).

totatimeka
3. júl 2018

Tatino sa dnes bol ostrihať
Sebi mu hovorí "Ja sa tiež chcem ostrihať"
Tatino: "áno? a ako?"
Sebi: "tak ako ty"
Tatino: "no dobre, ale poradíme sa ešte s maminou"
Sebi: "no tak si dám radšej jogurt... piškotový"

jankap55
3. júl 2018

Nás malý má 2 roky a teraz sa začína tak viac rozkecavat a učili sme ho povedať páči. A on vždy povie "papici". No a problém vždy vznikne keď sme na ihrisku a začne to na plné hrdlo vykrikovať