Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
@daduska272 Daka babicka tipujem🙂
Dnes sa pýtam svojho skoro 2,5 r. vnuka: Marek, má maminka rukavice? Chcela som plieť. A malý: Nie, maminka má ruky. 🙂
Zavárali sme dnes uhorky, malý (3) samozrejme pomáhal. Vytiahol z umývadla uhorku a hovorí: veeeeľka uhora :D
Alebo postavil si kravicku na otačavý kruh z koľajníc a hovorí: do kelu do kelu do kelu. Zbystrela som a hovorím mu: nie alexik, kravička sa točí dokola do(o)kola dokola 🙂
Nedavno moj syn rozoberal rozdiely medzi dievcatami a chlapcami. Snazila som sa mu vsetko vysvetlit a na vsetko odpovedat a zdalo sa, ze je spokojny. A dnes ma videl sediet na wc a zadrel - maminka, mala si pravdu, dievcata naozaj nemaju pipika. Ja som sa v skolke pozeral, ako cikaju a naozaj cikaju cez dierku!
Radsej som dalej nezistovala, ako podrobne sa pozeral 😂
V práci. Prišiel za mnou klient a hovorí: hľadám pani XY. Pozrela som naň a hovorím: pri telefóne.
Boli sme na nákupe v Lidli, nahlas som prečítala "boxerky 7eur, kúpime ockovi?" Neli (3,5)na mňa prekvapene pozerá a pýta sa "náš ocko boxuje? prečo mu kupime boxerky na boxovanie? 🙂
Moj maly (uz velky 10 rocny) ma objal a hovori mi: "Mami, ty si ako plysacik. Si taka chlpata a mas roztomily pohlad." Zeby cas sa oholit? :D
S dcérou (vtedy 3 ročná) sme boli na prechádzke a pri ceste bol harmanček. Tak som ju chcela trochu poučiť a hovorím jej " Aha pozri to je harmanček, doma pijeme z neho čajík". A ona mi hovorí:" Nie to nie je harmanček, to je matjikarija chamomija. " Najprv šok, potom mi prebehlo hlavou že mám asi geniálne dieťa 😂, keďže som vedela že je to správny (síce detsky) povedaný latinský názov. Nakoniec som zistila že to má z rozprávky o krtkovi.
Bola som na väčšom nákupe oblečenia, lebo (ako som spomenula pred rodinkou) už "100 rokov som si nič nekúpila". Keď som potom robila doma mojim chlapom módnu prehliadku v nových šatách a čakala na nejaké obdivné slová, syn ma uzemnil otázkou: "A to si si kedy kúpila? Pred 100 rokmi?" 😲
Preddovolenkový postreh môjho syna: "Maminka, keď budeme na Kréte, tak budeme kreténi."
Pýtam sa dcéry pri večeri (sedela za svojím stolíkom):
"Ešte si prosíš? Už si zjedla?" Ona na to: "Už som zjedla. Už si neprosím. Ale dám si ešte." Tak som jej teda ešte nabrala...
Mala mi mixuje obcas anglicke slovicka. Najnovsie sa boji ducha (ghost), stale riesie, vsade je ghost. Boli sme dnes vonku a videla 2 zahalene arabky. Mami, mami pozri teta ghost!!
Syn dostal vysnívanú vec k 7.narodeninám a hovorí: "To je také bombastické, no ja sa z toho asi zbláznim!"
Mala som plné ruky a poprosila som dcéru (4r), aby mi otvorila dvere a za mnou hneď zatvorila. Keď som bola pri dverách, dcéra ma pocapká po zadku so slovami "No šup, šup, poď ty moje zlatíčko." 🙂
Byvala laska z detstva mi bola opravovať televizor, doviezli ho moji rodičia keďže nema auto a manzel bol v práci. Moja v tedy ročná mala mu povedala, že tata 😊 chviľu trapneho ticha zabil vetou : "To už by si musela mať viac rokov. " 😅
Máme doma krásneho okateho chlapčeka z detského domova. Minule som sa naň zahľadela a vravím mužovi: "Pozri, aký je len prekrásny, isto by sme vlastné deti také peknučké nemali". Manžel pyšne hovorí: "Prečo by nie, veď ja som celkom pekné dievča". Uvedomil si čo tresol, až keď som mu povedala: "Aha, tak už chápem prečo sa nám nedarí mať bábo". 😮 🙂
Keď ideme s vnučkami na výlet vždy skončíme v Dráčiku. Minulý týždeň sme išli do lanového centra a samozrejme sme sa najprv zastavili v MAXe. Manžel frflal, že ideme na výlet a nie na nákupy. Tá sedemročná ho uzemnila slovami: "Dedko, ty to vôbec nechápeš. Pre ženy je dobrý výlet vtedy ak sa zastavia aj v nákupnom centre, v kine, prípadne aj u kaderníčky. Nás, ženy, baví chodiť po nákupoch a nie len do železiarstva a šplhať sa po opičej dráhe". Do toho železiarstva chcel ísť zase manžel 🙂
Dnes sa mi dostala do ruky knižka "chlapcek" do ktorej sa zapisuju udalosti z prveho roka dieťaťa, urcite ju poznate. Tak som si ju tak pozerala a syn sa ma pyta čo to je za knižku a je že "o tebe" a on:"hej? A ako sa vola? Lakomec?" 😂
Synček 2 roky mi stále opakuje kokot, kokot...Zistila som, že hovorí kocúr🙂
Maximálny negativizmus u nás v rodine: starší syn povie: "Aaaa, mám nápad!" A menší mu na to: "NEMÁŠ!!" 😂

Isli sme autom a prsalo....obchadzali sme pani v prsiplasti na bicykli a dcerka (2roky)na nu: aha Sagan.....sme sa s manzelom pucili od smiechu