icon

Perly našich rodičov

drimonna
4. jan 2019

Ahojte... Toto bude asi pre tých mladších, ale možno, že aj tí starší budú mať čo napísať z dectva alebo ešte zo súčastnosti... 🙂 Sú perly naších detičiek,naších mužov, no a čo kebyže sú aj perly naších rodičov? Tak teda píšte...Dúfam, že napíše aspoň jeden z vás 😂😂 Pozrite aj na moje ďalšie diskusie , aj tam môžete písať 🙂 💙

elenita
5. mar 2019

@arcanne2 Umieram 😂😂

maminuska
6. mar 2019

@barboraalexej
@arcanne2 poslednému synčekovi vybral meno manžel , taká bola dohoda medzi nami , jediná moja podmienka bola aby to nebol Adolf , Izidor a Hugo . Tak vybral meno Fedor.
Keď som oznamovala meno rodine tak boli dve pikantné a krásne reakcie :
1. moja mama .Preboha veď také meno sa dáva starým chlapom.
To že tí starí chlapi boli raz malí chlapci jej akosi ušlo .
2. moja svokra keď je manžel oznámil meno syna ...tak dúfam že sa doktori mýlia a bude to dievčatko . Dievčatko bude Agáta ...reakcia svokry ..kristepane však v kalendári je kopec normálnych mien a vy vyberáte takéto ...čo tak dať napr. Jiřinu ? ( svokra je Češka )

evelyn226
Autor odpoveď zmazal
trubi
7. mar 2019

@evelyn226
Nevidím do tej situácie viac. Ale to ako si to napísala ma pobúrilo. Ja by som proste žiadnemu dieťaťu takto neodpovedala.. a to som mala do činenia aj s dievčaťom, ktoré malo akokeby manipulatívne sklony..
Ja neviem či rodičov toho dieťaťa poznáš, ale myslím si, že keď si nevedelo zapamätať meno, tak asi má nejaký problém s pamäťou. A ak nie, tak asi za to skôr môžu jej rodičia. Nemyslíš?

Predstav si, že tebe mi niekto niečo také povedal ako 7 ročnej. Ja ako som bola citlivá ešte aj v takom veku, tak ďakujem pekne. Moc dobre by mi nebolo..

0silvia0
7. mar 2019

@evelyn226 si príliš precitlivená na svojho syna, troška sa povznes, každé dieťa je iné. Strašne sa ťa dotklo, že si nezapamätala dievčinka meno tvojho syna, neber to tak vážne.
A kde je tu prosím perla rodičov? Si si klikla na nesprávnu tému...

eva8
7. mar 2019

@evelyn226 možno má problém, preto sa ústredila na počítanie. Alebo chcela získať pozornosť, alebo nevedela ako inak sa zapojiť do konverzácie a byť spoločenská. Syna by som nenútila sa htať s kým sa nemá záujem hrať sa. Deti si spoločnú cestu nájdu, alebo nie. Ak má dievča problém, možno by syn skôr zistil, že nie všetky deti sú ideálne.
Ak by sa ale dievčatko alebo niekto iný správal nevhodne po inej stránke, samozrejme, že by som syna oddtiahla z tej partie veľkých

evelyn226
Autor odpoveď zmazal
hello_kitty_2
7. mar 2019

Isla som prvy krat oficialne na navstevu k rodicom svojho frajera do ineho mesta a mali sme tam ostat asi tyzden .. mala som tak 16-17 .. mama mi pred odchodom polozila ruka na rameno a povedala : Simonka , Šimonkov pohlavny ud ti nepatri do ruky 😁😁

Vzdy ked tuto historku niekomu poviem smeje sa ze som jej mala odpoved ze viem ze to patri inde....

romiada
7. mar 2019

@hello_kitty_2 presne to iste mi napadlo. Otazka A do pusy patrí? 😂

cacianka
9. mar 2019

@johanna_b toto opakuje moja mama už 4 roky.nepomáha ani opakovanie ako to funguje...

cacianka
9. mar 2019

Kamoskin otec - to micisuby je krásne auto
Micubisi

cacianka
10. mar 2019

Starsi stryko: ty, kukni aku gundzlu ma Fero v zahrade (dzunglu)

kittykat22
10. mar 2019

Mama hudobny talent si nieco doma pohmkáva, a pozrie na mňa a znalecky prehodí - spomínaš si na tú pesničku Sklíčka, sklííčka reflektorov .... hovorím jej, spieva sa to sklíčka dotykov mama, nie reflektorov. A matka na mňa - ty tomu hovno rozumieš 😂

kocurikpupcek
10. mar 2019

Raz moja mama zmeskala autobus a pochválila sa,že ju teda jeden známy zobral autom.A že sa viezla "Dokonca na pe-gu-e-o-te".S otcom sme sa na seba pozreli nechápavo,že aka to môže byť asi znacka auta. Bol to pežot. Doteraz sa smejeme,keď sa jedná niečo o tu značku auta uz nepovieme pežot ale "pe-gu-e-ot" 😂😂😂😂

kocurikpupcek
10. mar 2019

Raz bol u nás na návšteve môj bratranec a pili sme vonku kavu. Zaujal ho hnedý cukor v cukornicke,keďže vtedy bol hnedý cukor celkom novinka.Spytal sa nas že to je čo za cukor,že taký ešte nevidel.....A môj otec pohotovo zareagoval,že sa nam vrecko cukru rozsypalo tam v garáži a že sme to pozametali a naspäť nasypali do cukornicky,lebo by to bola škoda vyhodit.😁😁😁

kocurikpupcek
10. mar 2019

....A ešte ma napadla perla....môjmu otcovi nechcelo nieco hladat,lebo všetko mu treba dať pod nos, tak to vždy zhrnul,že to preto nevie nájsť, lebo mu to "moja mama skryla"😂😂
Takže obed si nezohrial,lebo mu ho mama akože skryla, ponožky nemá,lebo mu ich akože mama skryla a pod....

ivkakaska
10. mar 2019

@barboraalexej mne sa v praci mylili stale Roland s Ronaldom, raz som to jednemu vysokopostavenemu manazerovi vymenila a hned mi aj odpisal, ze teda on je Ronald😜

mircalla
10. mar 2019

@evelyn226 Je super, ze nam dovolis tuto diskusiu viest v povodnom zamerani - perly nasich rodicov.... namiesto opisu situacie ktora sem absolutne nepatri. Takze ano, temu si zmenila. Ale nevadi. Urcite kazdy tuzil to nejakych psychoanalyzach prave tu

andruska80
10. mar 2019

Moja mama sa už dávnejšie pýtala mojej dcéry, že čo dostala pod stromček, povedala jej, že petshopaky (zvieratká Littlest pet shop). A potom sa otec pýtal mamy, že čo teda dostala a mama že ja neviem, akési PEČENÁČE :D

ehja129
11. mar 2019

Keď sme boli so sestrou malé a boli sme u starých rodičov na farme, sestra hovorila mame niečo o sliepkach a mama práve telefonovala s otcom a hovorí ,, Zajtra vezmem sliepočku k doktorovi" a tým myslela ,,Zajtra vezmem mamu k doktorovi", ale setra ju doplietla. Smejeme sa na tom dodnes 😂

ehja129
11. mar 2019

@kocurikpupcek to bolo aj u nás xD

ehja129
11. mar 2019

@0silvia0 poznám :/

natal
11. mar 2019

@andruska80 To mi pripomenulo ako mala dostala rozpravajuceho modreho konika z tej rozpravky a vravel rainbow dash (reinbowdeš) a moja mama vravi :"Jeeej ten konik hovori po madarsky? Co to vravi? Vibonkáš?" 😀 Od vtedy sme ho volali iba Vibonkáš.

marion09
11. mar 2019

Dnes sme podľa mojej maminy boli v KAFLAUNDE😅

janinka84
11. mar 2019

Mna moja mamina vyprevadzala, ked som ako pubertacka isla s kamoskami von, zahladi sa na mna a pyta sa: To je ta nova sukna? ja ze, ano, preco? Mamina: pekna je, ok, len jej nieco chyba... Co take? Este aspon 20 cm látky 🙂

mala_jama
12. mar 2019

Raz sme si sli s muzo u svokrovcov pozriet Planetu opic. Pytali sme sa svokra ci ide pozerat s nami a on zdvorilo odmietol: "...ja tieto ski-fi filmy nemusim" :D
(Sci-fi)

tykat
12. mar 2019

Moja kamoska z detstva sa volala Klaudia, vtedy to bolo celkom nové meno a jej babka si to nevedela za nič zapamätať. A keď sme sa hrali na ihrisku pod bytovkou tak asi 5 minút kričala z okna “Gladiol pod domov” aj tak pre ňu musela prísť. A potom sa kamoske narodila sestra Henrieta a to už babka rovno chodila po ňu na pieskovisko.

Mama vždy mala rada špeciálne kvety a na ulici so susedkami si vždy posúvali semienka a sadenicky. A raz jej babka dala semienka a mama sa potešila lebo to boli nejaké petúnie Kahaka. Tak si to ako vzácnosť rozdelili so susedkami a čakali aký to bude druh. Narástli obyčajne petunie a mama sa pýtala babky čo to bolo za odrodu, že boli úplne obyčajne a babka hovorí “No sak hej, cahaca petúnia, ta co si sebe dumala?” Až vtedy mame docvaklo že Petúnia Cahaca prečítala anglicky ako Kahaka. A cahaca je po vychodnarsky ťahavá, popínavá.

cacianka
12. mar 2019

stará suseda u mojich rodičov si nevedela zapamätať meno svojho vnuka. tak si vymyslela básničku aby si spomenula:
východinko západinko ach ty môj Severínko

cimage
12. mar 2019

Ked citam s tymi menami, tak ma napadol moj pradedo. Ja si to pamatam iba z rozpravania. Ked som sa narodila, tak sa pytal nasich ako sa volam. Mama: Simonka a On skoro 100rocny: Co Silonka? Co je to za meno? 😝😂 Doteraz sa na tom smejeme

abbey1
12. mar 2019

@cimage Ja sa volám Denisa, v tej dobe nezvyklé meno. Moja babička dlho lamentovala, čo za meno Teniska mi to dali.